Кипърска славна дружина (16)

• 25 567
  • 284
  •   1
Отговори
# 195
Добро утро на всички! Тук, в Лимасол, небето така се е смръщило, дано се изсипят дългоочакваните дъждове, че иначе ще перем на реката! Какви глупости пиша, то в Кипър - река до река!
Дани, Дани...Помниш ли, предложих ти да пием по питие, когато приликите между нас станат 7. Я да видим докъде ги докарахме. И двете сме жени, от Варна, по настоящем в Лимасол, имаме по едно дете, родено през ноември и по един мъж - и той роден през същия месец... Дотук - пет. Топло, топло, приближава ме се.
Кате,, точно така - вади кожусите, че когато сняг забръска, трябва да сме подготвени. Аз вече разчистих гардеробите от летните дрехи, та да направя място за бъдещите такива, в очакване на коледните просфори. Ох, мамини! Нали казват, че жена с пари в ръцете била като  #2gunfire луд с картечница!
Павлинче, я дай повече информация и ще се опитаме да бъдем полезни.
Деси, беладжия - викаш? Добре дошла в клуба!
На всички останали, прекрасен и дъждовен ден! Ето нещо, за тия дето недолубват дъжда - да ти засладят настроението!

# 196
Добро утро на всички...

Доли и Кати, аз самата също нищо не разбрах, но по- лошото е, че и съпругът ми не е разбрал...  Rolling Eyes
ПДД да не ми се сърди, ама то явно при мъжете става малко по- трудно...  Blush
Става въпрос, може би, за тази карта за болницата... Знам ли? Някъде трябва ли да се регистрираш, че живееш и работиш в Никозия или в който и да било град?.. Защото, това което е разбрал е, че след това ние - неговото семейство, също ползваме медицински услуги като здравно осигурени...
Плащат им с чек, на който всичко е описано, кара служебен автомобил...
Знам, че му правят някакви документи , понеже са му поискали негов личен документ... Може би, работодателят ще има грижа. Във фирмата има няколко човека, които се занимават с административните въпроси...
Изобщо, извинявайте, че ви занимавам с глупости...  Blush
Аз отново ще се подготвям да "излитам", че ходя да помагам на бившата ми колежка...
Те хубаво ни съкратиха за да влезем в статистиката в края на годината с прословутите 12%..., ама работа има и някой трябва да я върши...
Момичета и ПДД (защото знам, че и ти ни четеш), пожелавам ви хубав и усмихнат ден... Аз лично предпочитам да не вали дъжд, но щом вие му се радвате...  Kissing Heart

# 197
добро утро. едно бързо включване, докато не ме е налегнала службата.
да докладвам, че и в никозия е облачно и превалява. дават го и утре така.
селестин, просфорите са в края на януари, така че приготви повечко пари за пазаруване за коледа.
доколкото знам, някои от синдикатите предлагат като допълнителна опция здравно осигуряване. т.е. като си член (плащаш членски внос) ползваш и нещо като здравен фонд. сега в бг има доста такива частни здравни фондове. в последната ми работа бяхме към един такъв и бях много доволен - джи пи-то не съм го виждал от години. тъпото е, че това не те освобождава от плащане на здравни вноски към нои.
лек ден и хубаво настроение на всички

# 198
Абе какво да кажа хубаво е че вали,но някак си неудобно,за работеща мама с дете sling,но ще го преживeeм.Радваме се на дъжда като на първи сняг и причина да си обуем ботушки и якенца,че досега си шаткахме по сандалки и къс ръкав. sweatingДават го и yтре да вали,дано в петък се оправи за коктейлчето а пък после да продължава.Не че ако вали ще ни обърка,но няма да могат да играят навън децата. 1swing
Гери само от теб не съм чула конфермация.Обади се.
 smile3552  phoneuu
Лек дъждовен ден на всички.  thumbsup  umbrella

# 199
Отидох да видя снимките на дани и о-о-о каква изненада ами аз ви познавам,Алекс в първия момент не го познах,че много е пораснал,но като видях семейната си викам няма грешка.Ще ти дам един коз-снаха ми е Снежка.Чак се развълнувах...

# 200
   Мдааа, колко малък е света/по-точно острова Wink /, нали Бубулинке? Имах аз съмнения относно теб...особено след като видях една снимка в Кукунделата, на плажа с малката сте. Обаче не съм те виждала доста време и предполагам си се попроменила след раждането/ за последно се видяхме когато ти беше бременна мисля/...Ами здравей официално тогава, Гери, вече като на позната !!!
  Ние тъкмо се завърнахме от дъждовната футболна тренировка! Мама, т. е. аз,беше на сухо в колата и гледа как децата бягат подир топката и ги мокри дъжда! Ама пък им беше весело! Понамокриха се леко, но това надявам се ще е за каляване, а не за разболяване!
  А сега ще почивам! Утре е неучебен ден/ празник на Агиос Хрисостомос каза детето/, така че няма да учим и да се изпитваме.
  Селестин, ти защо реши, че съм от Варна? Нееееееееее, от Горна Оряховица съм! И като приключиш с твоите гардероби, заповядай и у дома! От сума ти време се опитвам да поразчистя и подредя моите, но честно казано...не ми спори нещо. Тъкмо си помисля, че съм се справила и вече всичко си е на мястото и познай! "Александър Велики" решава да си извади я блузка, я панталонче и то от тези дето са най-отдолу в камарата....и бадева ми е трепането и старанието да подредя! А така се изпарява и желанието ми скоро отново да се заловя с тази мудна дейност...
  Кати, тортата си я избира Алекс,т.к. вече е мнооооого голям и не ми се дава лесно при опитите ми да го убедя в нещо. А таткото не е виждал като малък такива торти и се възползва от ситуацията Wink
  Павлинката, да ти кажа аз какво знам за тукашните синдикати. Те се два - ПЕО и СЕК. Плащаш си членски внос и имаш право:
      1. Да ползваш услугите на лекари, които работят с този синдикат - за целта заплащаш такса от 8-10 евро в някоя от техните аптеки. Преглеждат те и ти пишат рецепта.
      2. Да си купуваш нужните лекарства от аптеките на синдикатите с 50% намаление дори и да не са ти предписани от лекар/ да речем трябва ти нещо за настинка, отиваш и си го искаш, плащаш 50% от цената/, но представяш картата си от синдиката, за да докажеш, че си член.
  Това знам аз и съм го изпитала! Но ако се наложи лечение в болница, предполагам е нужна здравна карта, която не съм си вадила и не знам с нея как се процедира. Иначе се плаща скъпо и то доста. Преди време моят Алекс /тогава беше мисля на 3,5 год./ при един по-тежък грип получи болки в гърдите от кашлицата. Уплашихме се и посред нощ го закарахме в Бърза помощ. Приеха ни в болницата в 5.00 сутринта, стояхме там до 10.00, за да го види специалист и ни пратиха сметка за 50 лири тогава, т.е. за 5 часа 160 лв.!!!
        ХАЙДЕ ЛЕКА ВЕЧЕР НА ВСИЧКИ

Последна редакция: ср, 12 ное 2008, 19:26 от dani73

# 201
Ехоооооо! Къде сте всички?
То аз че съм нередовна,нередовна съм...ама всички останали newsm78
Днес много ме зарадва времето...дано повече да не се стоппля...който е слушал прогнозите да казва-ще има ли радост за мен Heart Eyes
Дани,браво за празненството и много сте хубави  и тримата Hug
Момичета,моите технически неволи продължават Cry лаптопа пак почна да блокирва като пусна филм...а сме го ползвали две седмици само...ако пак ме хване липсата да знаете че това е причината Peace
Лека вечер на всички  bouquet

# 202
Здравейте,
Аз отново съм тук... Доволна съм от днешния ден, защото приключих с всичко планирано...

ПДД и Дани, много ви благодаря!   friendship
Тази вечер като говорихме и разбрах, че става въпрос точно за (само да видя как точно го е написала Дани...  Blush ) ПЕО...
Но той щял да разучи по- добре Човекът и с още едно момче ще отидат да направят необходимото...  smile3503
Аз сега отивам да слагам масата, че дечко още учи... защото денем гледа телевизия де, да не би някой да си помисли, че е много ученолюбив...
Ама да ви се оплача, въобще не може сам да си организира времето...  Weary
До скоро момичета и ПДД! Приятна вечер на всички!  lovekiss

# 203
  • Larnaca, Cyprus
добро утро на всички.. Hug
днес е неучебен ден за който все още незнае явно е разбрал.... Mr. Greenооооооох аз колко пъти съм се разхождала до У-ще или детската докато го Установя обаче сега вече съм в час Peace
буболиннке приготвяш ли се за утре подготви и малката принцеса да е мнооооооого хубава че да си я хареса моя син нали снаха ще ни става Joy Joy......и аз правя сметки без кръчмаря т.е. ....синковеца Whistling Whistling
дани и буболинка нещо не ми стана ясно да не излезнахте роднини на края newsm78 newsm78 я се пообяснете кат хората newsm78
пдд аз по принцип съм чувала за тия синдикати обаче каква е далаверата да си в тях не мисля че е само за лекарската помощ и още какви са ти задълженията като член на такъв моля обяснете по подробно или пуснете инфо...  newsm78
селестинче чак кожухите не съм извадила де.... hahaha....обаче почти съм готова остава да накарам по малкия да премери целия миналогодишен гардероб да видя какво му става а той милия какъвто е мързелив.... Crossing Arms...още се услушва #2gunfire
дани тия бели да дърпа най долната блузка от наредените и да обръща всички ги правят и тримата ми мъже в къщи обаче и аз се изхитрих никога не им изваждам всииииички дрехи оставям малко в резерва тъй че има по малко да обръщат hahaha
Шанкулче мисля че е крайно време да спреш да гледаш филми на лаптопа ти за тия парички дето ги даде за ремент щеше едно ДВД да си вземеш бе човек #Crazy #Crazy
...........на моя мъж брата днес ще води всиииииички деца на цирк....неговите две и мойте две.... аз имам опасения че съм го гледала и затова хич и няма да се помръдна пък и са решили да ходят само по детски...... Hug...после ще ви разказвам дали им е харесало..... Peace
eйййййй ква съм забраванка ето кафенцето........

Последна редакция: чт, 13 ное 2008, 08:16 от Katy6

# 204
Дани снощи си мислих,аз правилно ли написах,че ми е снаха Снежка,дали ще се сетиш,а бях забравила ,че имам снимка в Кукунделата doh.По принцип качвам само на малката,защото аз съм фотографа photo и тя има много,аз почти никак smile3509.Ами като идвате насам обадете се да се видим. lalalala
Кати с Дани не сме роднини,а познати,по-точно имаме общи познати и роднини.А за коктейлчето подготвям се,следобяда ще ида да накупя някои последни нещица дето съм забравила и утре ще ви очаквам.Само Гери не се е отзовала още и не зная дали ще дойде,айде бе Гери-и-и-и обади се,че иначе ще те пусна за издирване. search
Шанкулче уж и днес щеше да вали,но няма и помен,само дето снощи извадих дебелите завивики,ще трябва пак да ги прибирам.Чакам те утре,обади ми се да те направлявам по телефона.mobilephone
На всички останали мамчета,бабчета(отдавна не са се включвали)и пдд лек ден и само приятни емоции. smile3525 newsm51  love001

# 205
Синоптичен рапорт: пет капки дъжд капнаха вчера в Лимасол, запознах се персонално с всяка една от тях.  Дано така очакваният дъжд да се е излял точно върху язовира в планината. Не че съм толкова дъждолюбива натура, но се притеснявам, че ако сушата продължава, скоро водата съвсем ще хартише, а пък ний ще замиришем(знаех си аз, че нося душата на поет)!
Да, бе, Дани, защо наистина реших, че си от Варна?! Добре, добре, намаляваме приликите с една, но да знаеш, че така се отдалечаваме от нещо много приятно, а именно -  Drunk
ПДД, коледни, пред-коледни или пост-коледни, за мен (явно) просфорите са само подсъзнателно самоизвинение пред гузната ми от шопинг душа.
Както вече споделих, аз почти се вдетиних и видиотих, защото изкарах истински маратон - четири детски партита за рождени дни за 10 дена! Последно, във вторник ходихме на РД на едно рускинче от детската градина на Инчето. Родителите хич не се бяха щадили завалийките що се отнася до финансовия момент - много деца, много ядене ... Но едно ми прави впечатление и това се отнася за всички партита на които ходих напоследък. От една страна възрастните седят по масите, ядат и пият, а от друга - децата само скачат по надувните замъци и от време на време притичват, за да им избършеш носа. Струва ми се, че за да се получи истинско, искрено и незабравимо преживяване, някой трябва да си играе с тези деца, да ги организира, да ги кара да се заливат от смях ... Иначе какво излиза - хайде да отидем да поскачаме на замъка, защото сме поканени на рожден ден?! За това взех следното решение: слагам едни дънки, едни ниски обувки и през цялото време ще играя с децата, е, или поне ще опитам да ги забавлявам.  Майчета, давайте идеи за игри и всякакви забавни неща за 5 годишни деца. Вече звънях на няколко клоуна, хората отдавна са ангажирани. Така че, явно аз се въплътя в ролята на клоуна (голям резил ме чака). Помагайте!

# 206
Привет на всички,

Доли, абе нали и двете с Дани сте участнички в един и същи форум... така, че бройката не намалява... Ето, че до тук са 5... Давайте,  newsm78 мислете за следващите 2-е! Например коя какво кафе предпочита или какво вино например???
То вие както я подкарахте, ще се съберете на по  cheers  или cheers чак като пристигна и аз...  smile3521
Дани, а ти не си признавай преди купона... Като седнете и пак изброявате приликите, ще кажеш: "... Ох, ама то аз съм допуснала грешка. Не съм разбрала, че смяташ, че съм от Варна..."  newsm03
А, няма да вземете да прекратите с веселбата я, заради една нищо и никаква грешка...
Така, че момичета съсредоточете се и намерете останалите прилики! newsm10
А, колкото до детски игри, аз лично в момента не се сещам...  Blush
А на момичетата които утре ще си правят парти с децата, пожелавам весело изкарване!
Лека и спокойна нощ на всички!
Доли, "кутията" ти за Л.С. е пълна...  lovekiss

# 207
  • София
Добро утро ....

Виждам добре си прекравате!

Блонди, наред ли е всичко при теб?!
Включи се поне за мъничко! Praynig
Жуженце, ти къде си душице?
Да не сте забегнали предколедно.... Joy
Лусиенче, д..то пооправи ли се след "битката на нациите"? Mr. Green

Шанкулова, това прекъсване не ще да е от лаптопа.... newsm78 Вие защо
верно не си качвате филмите на ДВД-та или СД-та ида си ги гледката на ТВ-то?

Кати, кат шЪ ходите на гости в нова къща се
носи и подаръче за къщата. Да не забравите, ей?! Naughty Heart Eyes

Аз пък си изпуснах една тлъста папка върху клавиатурата преди малко
и част от клавишите ми ги няма.  #Crazy Та ще ходя да търся друга  да си купувам...
 Money
Приятен ден на всички и до после!
    bouquet

# 208
Звравейте,момичета.  Hug
На всички,които им предстоят рожд.дни,партита,сбирки..........им пожелавам весело изкарване и само хубави и незабравими моменти.   bouquet
Муце, и ти ми липсваш,душице  Hug Тук сме си.Учим,кормуваме,сричаме,определяме сричките колко са в думата..........броим отзад -напред  Laughing  Joy Ей такива нещица.
Блондичка, ти направо ни хвърли в затъмнение.Плиииииииийййзз ела насам----,само ни кажи,че си добре  Hug
Буболинке, ще ни включите ли и нас в партито виртуално?
Кате, Доли,,Дани,,ПДД,Мастерче/къде си,как си?/,Павлинче,Шанкулче,Люсинка   Hug  Heart Eyes  Hug Весел и усмихнат ден ви желая.извинявам се,ако в бързината съм пропуснала,някоя дружка   bouquet
За колко време пристига до Кипър едно писъмце  newsm78 --да си направя сметката,кога дядо Коледа да тръгне  Mr. Green

# 209
  • София
Жуже, най-после!  bouquet
Радвам, се че се появи.... За писмата май седмица поне
трябва да предвидим. Преди два дни пращахме едно малко
колетче  и казаха 10-тина дни.

Като говорим за писма, има съвсем малко адресчета качени.... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт