Банда готини плетачки, майсторят дрехи и играчки - 25

• 52 667
  • 495
  •   1
Отговори
# 255
Мацки,искам да изкажа и свойто възхищение от нещата,които сте изплели! Peace Hug  bouquet
Аз можех да плета като малка Laughing,но скоро не съм се пробвала! Blush
За това пък съм дала поръчка на майка ми да изплете на бебка дълга жилетка с коланче и после ще я покажа,но сигурно няма да е скоро,че няма много време жената! Rolling Eyes
Ще следя темата и ще си копирам някои снимки,да й показвам после!Надявам се нямате нищо против! BlushДо сега си харесах едни неща от албума на venividivince! Heart Eyes Hug Peace Страхотни са!
Поздрави и ще разглеждам още,а може и аз да поръчам на някой нещо! Peace  bouquet

# 256
pebs, а аз като те видях реших, че си хванала куките! Хайде де, щом можеш защо не се пробваш? Сигурно за начало дългата жилетка с коланче няма да ти е по силите, но шал, шапка?

# 257
  • София/Овча купел 2
Bulechka™,гащеризончето е много сладко.

# 258
pebs, а аз като те видях реших, че си хванала куките! Хайде де, щом можеш защо не се пробваш? Сигурно за начало дългата жилетка с коланче няма да ти е по силите, но шал, шапка?

Laughing Не знам,Снежи!Трябва да погледам още малко красоти и може наистина да се пробвам!Шал съм си плела като малка! Blush
Много ми харесаха някои детски шапки,ръкавиците от последните страници,на пончо съм навита,абе много неща искам,но да видим майка ми до къде ще стигне,а после може и аз да се захвана! Wink Hug

# 259
Ако това ще ти даде кураж, като дете майка ми ме учи да плета лице-опаки, но тя ми правеше бримките и съм си оплела една лента за уши и едни калци, а баба ми ми показваше как да плета кръгче на една кука за да направя мартенички, но така и не се научих. Захванах се с плетенето, когато ми се роди първата дъщеричка и реших да й направя нещо сама, подарих си за Нова Година една книга - плетене за Глупаци - така се превежда май и то, за да се науча как да започвам плетивото. Това беше януари 2006 г. Оттогава доста неща изплетох, научих по малко как се правят разни неща, февруари тази година се пробвах и с едната кука и също уча много интересни неща. Тук във форума има много плетящи майсторки, към които би могла да се обърнеш при нужда. Мисля, че плетенето е страхотно, зарежда те с много положителна енергия! Peace

# 260
  • Глоджево/близо до Русе/
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=261251&pid=8787934#send
завърших жилетката ,стана много по-хубава отколкото очаквах,оплетох я специално за една синя рокличка на Дили,съчета се много добре,опитах се да и направя и фиба в тон с жилетката и роклята,ее,горе-долу стана,жалко,че снимките не са много качествени,а и ми е много шавлива манекенката,но се надявам да видите за какво става въпрос,в началото на албума съм сложила и снимката на оригиналния модел,който си копнах от сайта на catimini -имат страхотни моделчета Crazy,Сега започнах и ръкавичките към шапката,никога не съм плела на пет куки,но се оказа,че е лесно и почти завърших едната
Bulechka™,страхотно се е получило,а и преждата ти е много ефектна  bouquet Peace

Последна редакция: сб, 08 ное 2008, 21:38 от mama na dili

# 261
Супер е жилетката. Такав искам и аз за моята щерка, но освен шал и шапка друго не мога да направя. Хал хабер си нямам как. Ако някой може да ми копне подробно описание, като за неграмотни много ще съм му благодарна

# 262
mama na dili, изпипана работа! Поздравления!

# 263
  • Глоджево/близо до Русе/
http://images13.snimka.bg/002035539-big.jpg
 Уиуи,моята жилетка е подобен модел,виж дали ,ще можеш да се ориентираш Peaceа иначе аз по принцип плета по усет,много не разбирам от схеми,но като видя модела мога горе-долу да си представя как ще стане
 =^._.^=,благодаря много,да получиш добра оценка от майсторка си  е голямо удоволствие Blush

# 264
  • Пловдив
Момичета, моля за помощ .... въпросът ми е как колосвате?
 newsm78 Започнах да плета снежинки за елха, а никога не съм колосвала ....
Благодаря предварително   bouquet

# 265
  • София/Овча купел 2
mama na dili,жилетката е направо върха.Бродерията също е много хубава,изпипана работа отвсякъде.Някой ден и аз ще захвана такава жилетка за мойта мома и ще те ползвам за съвет ако е удобно разбира се.

# 266
Невероятно изпълнение на mama na dili smile3501
За колосването нишесте и вода или брашно и вода. Гъстотата на разтвора определя твърдостта на колосването. Аз съм чувала, че белтъкът има подобно приложение, но никога не съм го ползвала и нямам идея какво ще се получи.

# 267
Невероятно изпълнение на mama na dili smile3501
За колосването нишесте и вода или брашно и вода. Гъстотата на разтвора определя твърдостта на колосването. Аз съм чувала, че белтъкът има подобно приложение, но никога не съм го ползвала и нямам идея какво ще се получи.

Така е,споделям този опит.Белтък и аз не съм ползвала.А аз моите снежинки няма да ги колосвам.Само ги изгладих и си стоят добре според мен.Пробвай и ти.

Мама на Дили,прекрасно изпълнение,наистина.Възхитена съм.Със здраве да си я носи Дили. Heart Eyes

Булечка,и твоето гащеризонче е станало красиво.Задобряваш.Продължавай все така.  bouquet

Флорина,бих заложила само на ефектната прежда с дебели шишове 7-8-9 номер.Но опитите ти с преждите ще ти подскаже.Опитай и с комбинация и без и ще си прецениш как ти харесва повече.Ще чакаме да се похвалиш с готовия шал.  bouquet

# 268
  • София
Привет Дами!  bouquet

Имам един въпрос и не знам къде другаде да немриа отговор освен при вас  Party

Започнах една жилетка за дребното -модела е от списание- та има описано "къдрева лицела бримка"- как се прави това нещо?

Благодаря за вниманието

# 269
poison_avi    терлиците ги плета по този начин. В допълнение при белите съм направила ръбче от 3 реда лицева плетка (трети ред от опаковата страна на плетивото); от лицевата *2 бр. изплетени заедно, 1 наметка*, от * до * се повтаря до края на реда; 3 реда лицева плетка. Ръбчето може да се прихване при плетенето в последния ред или на готовото терличе от вътрешната страна с игла и конец.

Bulechka страхотно е!

mama na dili получила ти се е по-хубава от вдъхноверието! Страхотно изпипано е всичко  newsm20

Общи условия

Активация на акаунт