Банда готини плетачки, майсторят дрехи и играчки - 25

• 52 709
  • 495
  •   1
Отговори
# 240
Не бучи във високия пълнеж, а минавай с куката и конеца под него, т.е. в дупката, която се получава от трите синджирчета и този висок пълнеж. При мен поне, тези шест високи пълнежа идват множко и се получава едно накъдряне на тези листенца на цветето, но и така стои добре, ако не ти харесва, може да намалиш броя на пълнежите - 5 или 4, за да стават прави листенцата.

И аз така правя.Аз понеже плетох такива шалове с различни прежди по състав и дебелина и на някой от тях ми идваха добре шестте пълнежа.На други ми се накъдряше леко,но това го оправях накрая с пара от ютията,без да я допирам обаче до шала.

Коте,каскета ме грабна.Този каскет не беше ли дето го разучавахте миналата зима,на Джей Ло?

Здравейте
Вчера си купих тази прежда http://picasaweb.google.com/tedaalbum/KhGOW#5265931184568508562
http://picasaweb.google.com/tedaalbum/KhGOW#5265931174332266306  от която ми се иска да си направя шалл
Бихте ли ме посъветвали каква плетка ще е подходяща. Аз не съм много наясно с плетенето, освен лице и опъци друга плетка не знам.Ще съм благодарна ако някой ме насочи, къде да погледна и какво да науча.

Флорина,според мен най-добре ще бъде,ако го плетеш шала само лицева плетка и опакова от опаковата страна.Между другото видях от тази прежда готов шал - добре изглеждаше.

# 241
  • София
2 л. / 2 оп. си е ластик, затова се събира. Начинът да не се събира е да се премине към оризова.
Май ще експериментирам с 1та кука - пък ще видим какво ще стане.

# 242
Здравейте !Възхищавам ви се за прекрасните неща ,които правите!И аз плета по малко ,най-вече на момчетата.Ще съм ви много благодарна ако ми обясните как да захвана плетката ,така че да е като готовите.Помня,че майка ми  захващаше с конец... Ако може да е онагледено ще съм ви много благодарна,че съм левичар и трябва да си го пригодя за лява ръка Grinning
Благодаря ви !

# 243
Коте,каскета ме грабна.Този каскет не беше ли дето го разучавахте миналата зима,на Джей Ло?
Днес Нюня ме светна, че този е на Сара-Джесика Паркър и Кайли Миноук. На Джей Ло не помня, но май не го разучихме.
Аз миналата година се оказа, че съм плела такъв, но детски и лицето му е опъковата страна на този - http://www.koitchevi.snimka.bg/album.php?album_id=91906&pid=5031882

Последна редакция: пт, 07 ное 2008, 22:12 от =^._.^=

# 244
А смятате ли че е подходящо да комбинирам тези две прежди http://picasaweb.google.com/tedaalbum/KhGOW#5265931174332266306 и с каква плетка

# 245
Този е каскета на Джей Ло.

По тази схема аз плетох тази и тази шапки. За да прилича повече на модела не трябва да се свива толкова редове, колкото аз съм правила. Моите шапета са по-дълбоки.

# 246
  • Глоджево/близо до Русе/
Цитат

добре си обяснила,но и аз не мога да ти кажа защо става така или иначе, при мен се получават и двата варианта - веднъж опънато,веднъж събрано,от какво зависи не съм открила още.
Аз пък имам друг проблем с последните си три пуловера( две за Ивчето,но не съм ги снимала) - плета за начало 4-5 реда 2х2 и после лицево и ластика ми се обръща нагоре Shocked и не мога да го загъна обратно,дори и при тежки мерки като натискане с ютията.А иначе много сполучливи ми станаха, особено в цветово отношение,понеже ги правя от остатъци,ама с този загънат ластик много се дразня и не съм й ги обличала още.

Amelly,когато започваш да намяташ първите бримки от един кат прежда ли ги правиш ?Аз обикновено започвам долния ред от два ката прежда за да е по-твърдо и не ми се завива нагоре.Аз завърших бието на жилетката ,която плетях,не ми се събра много плетката може би защото са по-малко редове,опитах по няколко начина да го направя къдраво,но не ми се получи и го завърших право,сега прикачвам ръкавите и като направя и бродерията ще я снимам.Между другото завърших и шапката на малката,и половин час се опитвах да се сетя как правехме понпон,накрая се получи,ето я и нея:

сега ще оплета и ръкавички към нея,а ако ми остане от преждата и шал също

п.п.снимките не са с много добро качество,но все не успявам да отделя от бюджета за хубав фотоапарат Rolling Eyes

# 247
Snejana_G, вярно че ти го беше разучила и пробвала doh. Чудесната шапка на Андрея ме накара да се пробвам.  thumbsup

# 248
Аз да се похваля, че вече е готово гащеризончето на Косьо - стана много веселичко, остава само да сложа копчета и малко ластик! Hug

Ще снимам и ще покажа!!!

Лека нощ на всички!!!

# 249
  • под жаркото слънце
Здравейте, момичета  Hug
Ако знаете от колко часа ви чета и разглеждам....
Има ли някоя от вас, която да приема поръчки?

# 250
mama na dili,много семпла,а в същото време ефектна шапка!Със здраве да си я носи госпожицата!  bouquet
=^._.^=,много стилна продукция и аватар!  bouquet
Аз пак с моите играчки Blush , в тази връзка си мислех за заглавие
"За базара плетем,пари да съберем".

Bulechka™,много си бърза Wink,чакаме снимки!
Amaryllis,според мен е по-добре сама да се ориентираш към плетивата на определен човек и да го питаш конкретно.Мисля,че всяка една ще се зарадва на поръчка. Hug

Последна редакция: пт, 07 ное 2008, 23:14 от Дидк@

# 251
А смятате ли че е подходящо да комбинирам тези две прежди http://picasaweb.google.com/tedaalbum/KhGOW#5265931174332266306 и с каква плетка
Тъмно зелената прежда изглежда по-различна от цветовете на тази другата  с ефектите, но нищо не пречи да ги пробваш да ги редуваш на някакви райета и да видиш как стои - може да се получи много ефектно, че иначе незнам и първата прежда за колко дълъг шал ще стигне, ако е само това чилето. Понеже преждата е много ефектна, мисля че плетката трябва да е нещо просто, за да изпъкват ефектите. Аз бих пробвала плетка - 1 наметка, 1 свивка. Може с тези дупки да се получи много добре. Нанизваш например 30 бримки за шала, плетеш първата лицева, оттам нататък 1 наметка, 2бр. свиваш в една и пак 1 наметка и така до края, последната я плета пак лицево. Така се плете и от двете страни. Ако комбинираш с другата прежда може нея да я плетеш лицево от едната и опако от другата или въобще някаква плътна плетка. Един меланжиран шал, който плетох наскоро, е също с ефектна прежда и го плетох така - с наметки и свивки, мисля че стана много хубав.

# 252
Здравейте пак от мен, момичета!!!  bouquet
Като гледам играчките чак и на мен ми се иска да си играя с тях - много са хубави!!! Hug
Прекрасни неща излизат от сръчните ви ръце!!! Hug

Ето едно следобедно кафенце от мен

А ето и снимка на гащеризончето:

# 253
Bulechka™,прекрасни са ти творенията! Heart Eyes

# 254
Страхотно е творението ти 2в1 newsm32

Общи условия

Активация на акаунт