Банда готини плетачки, майсторят дрехи и играчки - 25

• 52 711
  • 495
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте банда плетачки!
Невероятни сте и ви се възхищавам изключително много на уменията, на творбите ви и на желанието ви за сътворяване на уникални неща!  newsm20
Аз съм изключително начинаеща плетачка на обръч (даже нямам куки за плетене), но имам огромно желание да се науча да плета и на 5, и на 1 куки.
До момента съм изплела терличките, обяснени от Снежана Г, които още не са сглобени и детска шапчица, която стана доста смешна  Grinning Сега плета един шал на обръч 7 номер с прежда меланж. Довечера ще се опитам да ги снимам и да ви ги покажа.
Изчетох всички теми 2 пъти и едва сега се престрашавам да ви пиша. Имам следния въпрос във връзка с този шал
http://picasaweb.google.bg/almulaca/Bufandas#5214688602695278866 .
Доста жени го бяха оплели, така че съм сигурна, че все някоя ще ми отговори. Когато започва да се прави първото листенце (ред 3) по схема се правят 3 синджир бримки за височина, след това 1 висок пълнеж с 1 наметка, след това пак 3 синджир бримки за височина и 6 високи пълнежа с наметка. Та въпросът ми е от кои бримки започват тези 6 високи пълнежа с наметка?
Благодаря ви предварително за съдействието и продължавайте в същия дух!   bouquet

# 226
  • София
Кати, съветът ми е да започнеш от линковете за начални уроци по плетене на 1 кука, които бяха дадени на предишната страница. От там ще научиш кои са основните бодове на 1 кука и как се изпълняват. В началото ти трябват само синджир, нисък и висок пълнеж, залепена бримка. Пуловерът явно ще трябва да почака. Разбирам притеснението ти, че няма кой да ти покаже. Аз също съм се учила по книжка и от Мрежата. Не е непосилно, стига да имаш желание. А и ние сме насреща за подкрепа и съвет. Успех!
Нмннн... Трябва ми пуловерът, обаче. Повече от основните познания... Simple Smile Примерно като за утре вечер. То не е кой знае колко голямо запълване, а и за момента не съм си измислила прежда от наличните, с която да допълня - пък да търся няма време, та ще трябва да реша - но искам утре да го облека, че всички топли дрехи или не ми стават, или... с 2 думи, утре имам излизания - таман 2 бр. - а такова нещо не ми се е случвало от къде 2 години (вечерта съм на РД). И искам да се чувствам... ми, не по пижама. Та ми трябва спешен съвет, нямам време да се уча на азбуката... имаш ли поне по- голяма схема на туй чудо, че да мога да го чета? има там някакви цифрички, дето не се виждат... а и изпълнението не се вижда твърде добре. Иначе ще трябва да... ами, импровизирам - а твърде не ме бива в 1куковата импровизация.

# 227
karmelitaMK аз не целя бримките,а направо ги хващам на високия пълнеж с едната наметка.Дано да ти е станало ясно,
ако не ще опитам нещо нагледно.

# 228
здравейте, момичета, тези дни само ви чета  Grinning мноооого добро ви е производството   bouquet
само да се похваля, че онзи ден изплетох първия си чорап на 5 куки  Laughing сега ако намеря време и за втория ще е супер  Peace ще показвам снимки по-късно (не, че е нещо особено, но се гордея, че се справих)
сега започнах една блузка на малкия от прежда милена, че ми бяха останали 2 кълбета  Rolling Eyes дано ми стигнат. скоро ще се похваля и с нея, че доста ми спори  Sunglasses

# 229
karmelitaMK аз не целя бримките,а направо ги хващам на високия пълнеж с едната наметка.Дано да ти е станало ясно,
ако не ще опитам нещо нагледно.

Мисля си, че разбирам, но няма ли да се раздърпа много високия пълнеж?

# 230
karmelitaMK то като се замисля май няма друг начин.
Опитай и виж,дано да ти хареса.

# 231
Не бучи във високия пълнеж, а минавай с куката и конеца под него, т.е. в дупката, която се получава от трите синджирчета и този висок пълнеж. При мен поне, тези шест високи пълнежа идват множко и се получава едно накъдряне на тези листенца на цветето, но и така стои добре, ако не ти харесва, може да намалиш броя на пълнежите - 5 или 4, за да стават прави листенцата.

# 232
  • Глоджево/близо до Русе/
Момичета,някоя от вас може ли да ми помогне като ми каже как да завърша последния ред така,че да ми се получи като на снимката къдраво(става въпрос за начина по който са завършени биетата на врата и ръкавите на първата снимка),и още един въпрос-когато плета две лицеви и две опакови бримки,след първите няколко реда при мен се събира като ластик,а  виждам,че на някои плетки не се събира,има ли някакъв трик за да не се събира плетката или това се получава защото е плетено на машина(на втората снимка)
п.п.ама съм го обяснила дано сте ме разбрали ooooh! Embarassed

молба към Летящата-моля те постави отново в подписа си адреса на твоя сайт,свикнах да надничам там и да си "плакна" очите с красоти и сега ми липсва много Praynig

# 233
Кати, ако ти се струва непосилно, защо не пробваш друг вариант? В кинкалериите има купища декоративни ленти - с бродерия отгоре, по-ефирни, по-груби, с всякакви мотиви, дори имитации на 1-кукови плетива. Пришиваш с два тегела на машина или бод зад игла и си готова за утре вечер. Пък плетенето ще го учиш при повече свободно време.
Аз излизам в почивка от тази вечер. Весел утрешен празник на всички, които го честват. Ще надникна тук в понеделник.  Hug

# 234
  • София/Овча купел 2
mama na dili,когато не искам да се събира като ластик го правя от повече бримки и после свивам докато получа нужните за плетката.Този ластик ми е така.Биенцето на първата снимка е много хубаво,модела като цяло е много хубав.Аз го виждам пак като ластик 1/1 от повечко бримки за да седи набръчкано и захвано на определени места за да е къдраво.Не знам дали е така де.По-вещите в занаята ще кажат Wink.

Аз съм си харесала това;
,изглежда ми плетено цяло,май няма шевове newsm78.

# 235
-когато плета две лицеви и две опакови бримки,след първите няколко реда при мен се събира като ластик,а  виждам,че на някои плетки не се събира,има ли някакъв трик за да не се събира плетката или това се получава защото е плетено на машина(на втората снимка)
п.п.ама съм го обяснила дано сте ме разбрали ooooh! Embarassed

добре си обяснила,но и аз не мога да ти кажа защо става така или иначе, при мен се получават и двата варианта - веднъж опънато,веднъж събрано,от какво зависи не съм открила още.
Аз пък имам друг проблем с последните си три пуловера( две за Ивчето,но не съм ги снимала) - плета за начало 4-5 реда 2х2 и после лицево и ластика ми се обръща нагоре Shocked и не мога да го загъна обратно,дори и при тежки мерки като натискане с ютията.А иначе много сполучливи ми станаха, особено в цветово отношение,понеже ги правя от остатъци,ама с този загънат ластик много се дразня и не съм й ги обличала още.

# 236
# 237
Здравейте
Вчера си купих тази прежда http://picasaweb.google.com/tedaalbum/KhGOW#5265931184568508562
http://picasaweb.google.com/tedaalbum/KhGOW#5265931174332266306  от която ми се иска да си направя шалл
Бихте ли ме посъветвали каква плетка ще е подходяща. Аз не съм много наясно с плетенето, освен лице и опъци друга плетка не знам.Ще съм благодарна ако някой ме насочи, къде да погледна и какво да науча.

# 238
  • София/Овча купел 2
Това ще стане много интересно.Предполагам,че трябва да е някаква обикновена плетка.Чакам с нетърпение да видя готовия резултат.

# 239
Здравейте момичета, страхотни красоти правите   bouquet  bouquet  Аз се уча, но вие ме вдъхновите да се захвана пак с плетенето с пълна сила. Някой ще може ли да ми обясни как трябва да оформя вратната извивка на пуловер  Praynig Heart Eyes благодаря предварително

Общи условия

Активация на акаунт