Банда готини плетачки, майсторят дрехи и играчки - 25

• 52 642
  • 495
  •   1
Отговори
# 315
Драги ми господине, благодаря, много добра импровизация се е получило. Simple Smile

# 316
Честита  нова жилетка,Драги ми господине,много е хубава!  bouquet
Bulechka™,много си продуктивна,ама сладура си заслужава!  bouquet
Аз 2 дни се мъчих плетох и разплитах и на края се получи тази ретро - чантичка.До базара ще плета само играчки,ще пробвам още някой животински вид.

# 317
И жилетката и гащеризонът много ми харесват и всичко останало съм сигурна че ще ми хареса, утре ще разгледам подробно.
аз се впечатлих от това http://s62.photobucket.com/albums/h89/niunia_2006/pletiva/damski … 402photo16-19.jpg какъв ли е номера с ръкавите?

# 318
   sohappy Здравейте!
Судоволствие разгледах всичко което сте изплели и останах очарована от жилетчицата и гащеризончето,от плетените дрешки за елховите топки и...
Няма да продължавам да изброявам,за да не пропусна някой,но особено съм впечатлена от блузката на tane ,защото в момента съм на същата вълна.Аз плета/разплитам/ на 7ми номер-ти с кой номер игли изплете тази красота? newsm78 А в петия ред правиш ли 4 наметки? Thinking Още веднъж   Hands Clap omm поздравления!
На всички дами желая спорен и успешен ден

# 319

номера е много прост - ръкавите са отделно от бюстието Simple Smile Плете се един дълъг правоъгълник, все едно шал и се пришива по дължина в двата края,до където ти се пада рамото,за да стане ръкав. За по-фин резултат може да си направиш свивки тук-там,но и с едно право парче пак става добре,правила съм го Peace

# 320
  • Пловдив
Дидка, очите ми останаха в ретро-чантичката! А дъното как е направено? Кръгло? #Crazy
И имам едно притеснение - започнала съм снежинки и ангелчета на една кука за коледния базар в Пловдив, обаче има и други МАЙСТОРКИ, доста по-напред с материала от мен. Та дали ще има пазар за всички или да взема да се преориентирам докато още има време? Rolling Eyes

# 321
MARIANKOVA, този базар също ли е благотворителен? В такъв случай, дори и да остане нещо, го изпращат в подпомагания дом и пак ще радва децата.

# 322
  • в баира
Нямам търпение да си покажа снощно довършеното жектече или жилетка, не знам точно.
Тук е изпрано и на хавлия. Това е първата ми дреха, изплетена отгоре. Имам пропуски, които чак днес осъзнах като се зачетох по-вглъбено в руските обяснения. Даже използвах руско-английски речник, за да разбера какво е искал да каже автора. За следващият път ще знам. Вижте как интересно се меланжира преждата на ръкавите, в сравнение с останалата част.  Mr. Green Днес ще търся кръгла брошка или по-голямо копче за свързване на двете предници. Ще се снимам с нея, обещавам.

# 323
Амели, благодаря!

# 324
Фифундрела, много ми хареса изпълнението ти. Струва ми се сравнително лесно като модел, но все пак можеш ли да дадеш някакво обяснение (все още не мога да разчитам модели като ги гледам само  Embarassed ).
Благодаря ти предварително.   bouquet

# 325
  • Севлиево
И аз и аз искам някаква схема Фифундрела. Плела съм само на 1 кука от горе и ми се получи много сполучливо. Но по схемите на китайките - те са ми супер.

# 326
  • в баира
karmelitaMK, doci Да, много е лесно и нямам нито един шев. Основно съм чела руската тема за реглана - http://club.osinka.ru//topic-47132?&start=0. На едно място имаше прикачени Word файлове с подробно обяснение. Аз съм ги свалила, ако искате, ще ви ги пратя на майл.

# 327
Фифундрела,има защо да се фукнеш, предполагам,че облечена ще стои още по-добре!  bouquet
Аз съм плела по този начин бебешка жилетка,много лесно и приятно се плете. Peace
MARIANKOVA,дъното е кръгло- на 1 кука, а височината на чантата е на 2 куки.Съвета ми към теб е да плетеш за базара,все пак правите различни неща, а хората харесват различни работи.За всеки влак си има пътници.Както Steisi ти е писала каквото остане може да го дадеш за украса в дома, който подпомагате,ще им се радват децата.

Последна редакция: ср, 12 ное 2008, 17:41 от Дидк@

# 328
  • в баира
Реших да ви го напиша, не е кой знае какво: (превод)

1. Измервате около врата или малко по-надолу ако ще плетете допълнително бие. Например 55 см.
2. Ако сте заплели пробно няколко бримки и сте измерили колко бримки се побират в 1 см, умножавате по 55 и получавате първоначалните бримки. Ако 2 бримки отговарят на 1 см, значи 110 бримки правите. От това число вадите брой бримки за линията на реглана. Аз правя по 2 бримки линията, значи общо 8 бримки за двата ръкава. 110-8= 102.
3. Сега делите 102 на 3: - за гръб, предница и ръкави. Ако числото не се дели на 3, остатъка прибавяте към предниците. В нашия случай:
34 бр за гръб
34 за предница
34 за ръкави (по 17 за всеки)
Хубаво е предницата да е по-широка от гърба, затова вземаме по 2 бр от всеки ръкав и прибавяме към предницата:
гръб: 34 бр
предница: 38 бр
ръкави: 15 всеки
линии на реглана: 8 бр
общо: 110 бр

4. Правите бримките и плетете в кръг. Ако почвате от средата на гърба, плетете 17 бр гръб, наметка, 2 бр реглан, наметка, 15 бр ръкав, наметка, 2 бр реглан, наметка, 38 бр предница, наметка, 2 бр реглан, наметка, 17 бр гръб. На опаковата страна изплитате наметките опакови, а на следващия ги плетете лицеви, до тях вече ще правите новите наметки.
Правите наметки докато линиите на реглана са достатъчно дълги. Спирате да наддавате и отделята ръкавите на допълнителен конец. Продължавате да плетете в кръг до долу.

# 329
  • Севлиево
Аз намерих нещо за регланите, дано също свърши работа:
http://picasaweb.google.com/dops01/Razni#
Като се замислих и се сетих, че дърпах по едно време някакви картинки и ги изрових от компа.
...
Фифу... благодаря за обяснението   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт