78 оборота в една американска минута

• 13 614
  • 304
  •   1
Отговори
# 135
Агентка, не се обадих, защото питай Грийн, буквално решихме да тръгнем за няколко часа! Идеята беше да отидем следващата седмица и тогава щях да се обадя, обаче така се стекоха обстоятелствата, че трябваше да тръгнем веднага и нямаше как.
И мен ме е яд, че не можах ни с Бубка, ни с теб да се видя, ама другия път ще го направим за по-дълго и ще се видим Simple Smile

Кейси, този лаф за кърмата ми е култов, запазила съм си го във файла с форумски бисери  Laughing

При нас времето е отврат- дъжд и чакаме всеки момент снежна буря.  Shocked Аз направо се изумих как може на 28 октомври да ни предсказват 4 инча сняг и утре още ще вали.  Rolling Eyes

# 136
Аз в УСА процедирам по български със социализацията - водя си го със себе си по партита и купони и седим до 10 - 10:30 и си тръгваме. Нищо няма да му стане от време на време, като си ляга късно. Важното е деца да има, пък по-големи или по-малки, все е занимавка. Но общо взето не мога да се оплача, повечето ни приятели са с деца +/- 1-2 години разлика от него и добре си прекарват. Остава само и английски да научи  Mr. Green Ще се постарая принудителната социализация да я доведа до минимум, но ще видим - с децата сметките винаги излизат криви...
А какво става с препоръките за рожден ден - каниш толкова деца, на колкото години е? Подозирам, че при момичетата е различно, защото някой спомена за непоканването, ако не отидеш.

# 137
И аз като Тандури да се запиша , че последните теми съвсем ги изтървах ooooh! с тази торта си загубих 10 дни  ooooh!. Между другото Ани без малко да се откажа вчера , много нерви ми отидоха Mr. Green . Снимките чакай по- късно днес.
 Бенс благодаря че си се сетила за Дидка бандидка   bouquet . "Ало-то" и Матю го иска зареден и да работи. Дадохме му един стар телефон който не роботи - но човека го тръшна на пода с сърдита физиономия ( нали не свети екрана  Joy)
 За снимки ставало дума - и аз съм виждала някой от вас , други не. Мен и децата всички сте ни виждали  Grinning
 Хаха социални контакти -  аз съм без коментар по въпроса ...
Агентке колко време се кърмите вече с малката ? Нормално е да понамалее кърмата, моята беше почти спряла на 8м , но с по чести изцеждания ( или кърмене) се пооправи.
 Аз от толкова кърмене сигурно затова съм "поолекнала" , като балонче с хелий летя Joy. Големи бисери може  да чуе тук човек Joy

И тук стана студено , миналата седмица беше около 80 Ф, снощи падна на 26 Ф  Shocked

Последна редакция: вт, 28 окт 2008, 16:33 от raya_usa

# 138
А какво става с препоръките за рожден ден - каниш толкова деца, на колкото години е? Подозирам, че при момичетата е различно, защото някой спомена за непоканването, ако не отидеш.

Биз, да не би да говориш за минутите за тайм-аут  Simple Smile   За първи път чувам такова правило за рожден ден. Каниш колкото деца искаш/можеш в къщи или ако организираш парти в специално място (музей, клуб, етс.) колкото ти разрешат. Обикновено, на партита и на момичета и момчета виждам по около 15 деца.

# 139
при нас днес валя сняг, не се беше случвало досега през октомври. много рязко и внезапно, както си валя дъжд.
аз съм със  скована от болка дясна ръка и пиша лекичко с лявата. утре ще ме гледа чичко доктор, а аз искам при пумпал.
биз, за рождените дни - пикси е писала. ако рожденият ден е някъде навън, има ограничение до какъв брой деца се плаща твърда сума, обикновено 13-15, оттам нататък плащаш за всяко допълнително дете.
на мене обаче най са ми харесвали рождените дни на едни познати българи.отзад в градината, на бира и барбекю, възрастните на една маса, децата на друга, едните си приказват, другите се гонят, скачат в надуваем замък и пр., и така до тъмна доба, без строй и без час.

Последна редакция: вт, 28 окт 2008, 17:41 от блажка

# 140
Az spazwam "правилото" за колкото години-толкова гости +/- 1,2,зависи от случая,намирам го за добре за деца до у-щна възраст. Само на  1 рд събрахме повече народ и правихме следоб- вечерно парти.
Празнуваме у нас винаги,не съм фен на готови рд навън по редица причини, понеже е зима и в 2та слуачая ограничния брой деца съвсем добре пасва. Писах материал по темата преди време, за 1 бг списания, ако някой иска да си каже да му метна на мейл мислите си по темата Laughing

# 141
рая, покажи тортата сега  Hug

тандурка, радвам се, че се разписа

пумпалче, на къде след Амстердам?

малее какво ли ме чакас тия РД и социализации- каквато съм ънсошъл пък мъжа ми и той, гледам и ЕйДж онзи ден в парка стоеше отстрани, не му харесваше пясъка в обувките и си игра до мен  Simple Smile

от два дни сме махнали гейта в кухнята с Ей Джей редим пирамиди и замъци от консерви целодневно  Crazy

# 142
В този ред на мисли, да попитам, как празнувахте първите рождени дни на децата? Александра нищо не разбира, т.е. деца и патаклами за нея за излишни .. Идеи?
Анет, мислите - на мейла. Чакам. Grinning

# 143
зора, на такава дребна възраст, 1-2г., просто събирахме наши си познати семейства на барбекю в парка. и сега ако трябва да го правя, пак ще е така. За зимните бебета не знам обаче как ще е.

# 144
Зора, баба и дядо Бенсън бяха при нас седмицата преди РД, и само с тях празнувахме, на самия ден ЕйДж имаше торта за него и това беше....не че съм за пример, де...

в нета бях намерила сайт с идеи за детски РД и се препоръчваше да не е повече от час -час и половина заради самото дете (за първи рд) и само няколко деца да присъстват.

# 145
Зора, първия рожден ден го празнувахме само с възрастни--най-близките. Те на тая възраст много не разбират за партита така или иначе.

Вторият рожден ден беше s малко деца, ot един от класовете, в които ходихме.

Третия беше в един от музеите тука, в който парти хост организира educational activities. Аз предпочитам партито, ако е голямо, да е извън къщи.   За следващия мисля, че ще бъдем на  Дисни круз (какви ли жертви не прави човек заради децата!) и още не съм решила дали ще има парти.  

Ако организирам парти, не мога да поканя само 3-4 деца, защото много повече ни канят. В нашия щат уважават правилото за  reciprocity Simple Smile  

# 146
Има много начини да се изиграе,зависи от родителите  и от техните представи и разбирания (поне докато децата не започнат да имат изисквания). Ние празнувахме рд в прискула където всички бяха уважени,у дома поканих деца (4 моми) с к ния играе редовно,това ми се струва правилно и това и правим.

# 147
Зора - събрахме много познати и готвихме и празнувахме. Първият рд е за родителите, не за децата  Grinning.
Пикси - видиш ли, не съм се объркала  Simple Smile. Ама много популярна вашата девойка тогава  Wink.

Дами, да подметна за последно, че събираме пари за дарение за училището за слепи във Варна и по-специално за програмата за деца с множествени увреждания. До сега сме събрали около $700 и в последните ми разговори с една от учителките положението е следното:
Тази година са имали съкращения на учители и асистенти, а броят на децата се е увеличил. Естествено бюджетът им е останал същия. Изключително са благодарни за каквато и да било помощ, която можем да им окажем. Биха искали, ако можем да им купим следните два продукта - http://store.ablenetinc.com/item_detail.aspx?ItemCode=10002800 и http://store.ablenetinc.com/item_detail.aspx?ItemCode=30070200. Колкото можем ще е все добре.
Ако има желаещи да правят преводи на някои материали от английски, които да използват в часовете си, да се обадят, не знам точно, от какви преводи ще имат нужда.
Поради съкращенията, търсят доброволци да помагат в учебните часове.

Ето и мейла, който получих от нея -
Още веднъж, много благодаря за голямата помощ, която ни оказвате. Както вече ви казах при нас тази година дойдоха 8 нови деца и то с доста тежки проблеми. Децата в програмата ни вече са 40. Аз поех клас, в който има 3 зрително затруднени деца с аутизъм и 2 деца с моторни проблеми. От всичките 5 деца в моя клас само1 може да говори. Може да си представите колко необходими са ни такива комуникационни помощни средстава за развитие на общуването. Вече имаме много добри резултати с комуникаторите, които ни осигурихте преди. Децата ги използват, за да изразят нуждите си, а също така ги използваме и в комуникацията със семейството. Изпращаме ги в къщи, за да може детето да разкаже как е преминал учебния му ден. Родителите също са много доволни от този начин на развиване на комуникацията. Те записват как е преминало времето в къщи, за да може детето да го сподели с връстниците си на другия ден. Така се развиват и социалните отношения по време на нашите часове.
Затова ще ви бъдем много благодарни, ако можете да помогнете за развитието на нашата програма.

Ето снимки, които тя ми изпрати - http://bistraz.multiply.com/photos/album/70 (последните 2 в албума), както и някои стари, които аз бях правила при последното ми посещение.

Ако искате да се включите с дарение пишете на лични на Зора, тя събира парите.

# 148
Момичета, от колко год правите зъбна застраховка на мъничетата?

Рая, бебина Ангелина днес прави 9 мес, до 6-ти беше единствено и само на кърма, после почнах да допълвам с формула... та за 3 мес го докарахме 50:50, но от няколко дни  Confused Confused Confused родата вече компетентно заключи, че съм правела тайна диета и затова! Ама не, все още съм си дебела и без кърма за капак! Цедя, не съм спряла да цеда, но...  Tired

# 149
Ако ти си дебела, аз съм житената питка.
 Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт