78 оборота в една американска минута

• 13 595
  • 304
  •   1
Отговори
# 210
Валкакар добре дошла и от мен   bouquet. Напълно разбирам как се чувствате и двете - аз бях така първата година ( с 2г. дете , без книжка , без познати - скука) не че сега не скучая , но като "изперкам" - хващам пътя за нанякъде  Mr. Green
 За детето не се притеснявай - моята Дида беше така - не говореше английски , не дружеше с другите деца - а сега не мога да я прибера в къщи. За английския предполагам си прочела предишния ми пост.

Аз не искам да я насилвам да говори български- за мен това е "задължително", все пак им  им е родния език ( с 2ма родители българи). Не мога да допусна да не го говорят - нищо не се знае , един ден можем да решим да се върнем в България(което е малко вероятно но...) - как ще се оправят тогава тези деца. А и роднините - баби , дядовци , лели ,вуйчо, братовчеди - как ще комуникират с тях?
Джена ще чакаме снимки от Дисни . Дано само ги "хвана" преди да ги изтриеш.
Уинкс прихващат децата и Матю е така . Комшийката е една възрастна жена и постоянно като го види се занимава с него. Научи го да казва "Хай" ( с вдигната ръка като "хитлерист"- така вика баща му  Joy)на всеки който види , "бай", на котето казва "кити" .
 Имам едни познати руснаци - тяхното дете като беше по малко го гледаше една мексиканка - беше почнало да говори на испански  Shocked

# 211
Имам едни познати руснаци - тяхното дете като беше по малко го гледаше една мексиканка - беше почнало да говори на испански  Shocked

ей за това пари бих давала(и давах де),но пусто имам избор само с урду к за момента сме решили да скипнем
по темата с езика мога само да кажа "невер сей невър",ако се бях видяла днес преди 5 години нямаше да повярвам на много неща..

# 212
  • USA
Да питам тези с деца на ясла, какво им дават за ядене? В моята след много самохвалство колко велика храна предлагат, ми казаха че докато не стане на 18м трябва аз да му нося храна. И нося аз манджи да яде детето готвено. Сега ми казват, че не искал да яде от лъжица и го оставяли да си яде с пръсти. Това добре, ама как да яде супа с пръсти. Той се намазва целия и нищо не влиза в тумбака. Като го вземем е супер гладен, а вечер си яде супер от лъжицата. Имам съмнения, че ги домързява да го хранят. Сега се чудя каква храна да давам за яслата. Дайте идеи.

# 213
Уинкс, аз не бих сменяла храната, само за да е удобна в градината. Ако си решила да пращаш готвено, просто измисляй яденета, които стават за ядене с ръце. Ние носехме също храната и аз предпочитам така, отколкото да яде, каквото дават там. Супа обаче не съм пращала (освен ако не беше много гъста), просто я ядеше вечер. За храненето, наистина едва ли ги хранят, все пак има и други деца, а и всяко яде с различен темп, така че много остават на само-хран. А и по-добре да не ги натискат да си дояждат. Но аз не бих се притеснявала, ще се научи бързо да яде сам.

Валкар добре дошла.

# 214
но пусто имам избор само с урду

Joy

# 215
Уинкс, аз давам по-гъста супичката, малко като манджа става, а течното отделно, ако иска да го пие. Simple Smile До сега само пилешки бульон е пил май, друго не му харесва, но гъстото си го яде. И моят син яде с ръце, по-бързо му е отколкото да ме чака да пълня лъжицата. Аз си мисля, че добре си хапва, като гледам output-a, та си мисля, че не трябва да се притесняваш, много бързо се учат. Simple Smile

Честно казано все повече и повече започва да ми харесва идеята за ДГ, в която ти си носиш храната, че кат знам какво съм капрична на тази тема, никой няма да се съобразява с мен.

Анет, много е трудна работата с езика. Аз като се знам каква съм, непрекъснато мешам езиците и говоря както ми е по-лесно, не знам как ще го уча. newsm78  Обаче за сега нямаме проблем, защото предимно в рими му говоря, установих че на това най-много реагира. Слава богу още не съм почнала да римувам на английски - то малко като рап ще стане, ако го можех.  Joy

# 216
  • usa
[миз,предаде ли се за катол.школо?

не съм още. уж мисля. но като гледам нямам особен избор... определено не искам да ходи в кварталния хай скул, за единственото магнет, в което тя е съгласна да ходи, няма особен шанс - миналата година са имали 7 или 8 места за девети клас, които се разпределят с лотария между всички желаещи. за тази година не знам още, но едва ли ще са повече. в неделя ходихме на опън хаус в джезуитското училище. на баща и му хареса, а трябва да си призная, че и аз не останах особено възмутена. дори молитва не ни караха да казваме. естествено прекарах най-дълго в класа по вероучение, където се засякохме с приятелката от руски произход на албена, родителите и задаваха въпроси усилено... учели религия всяка година, но уважавали ако детето е от различно вероизповедание, нямало да се опитват да го прекръстват. не питах какво им е отношението към атеистичната вяра, че съпружието сигурно щеше да ме набие... ежеседмичнити литургии били напълно доброволни, имали само 3-4 задължителни годишно, предполагам на големите християнски празници. учели еволюцията. въобще академичната програма изключая религиозните предмети ми направи добро впечатление. друго което ми хареса особено е, че за да се дипломират, от децата в последните два класа се изизскват по 65 часа комюнити сървиз. виж, още нямам идея какво да пиша в съчинението защо искам детето ми да ходи в католическо училище и в другото препоръчително за дъщеря ми  Thinking... но едно другарче имал джезуитски медальон с кръст от едната страна и `crusade!` от другата! обеща да го подари на албена ако я приемат там! нямам търпение да си видя детето с кръст на врата поело на кръстоносен поход с библия в едната ръка и меч в другата!!!

# 217
  • Boston, MA
Добре дошла на Виктория-Стефани! Да расте здрава и добра! Честито, Софко!

Уинкс, ние имахме същите проблеми с обяда на Дани, защото не ядеше в градината манджите. Сега му пращаме сухотини да си ги яде с ръце (пита бред, зеленчукови пръчки му реже баща му за салата, кракери, кренвирши, кашкавал на пръчки) и стана работата. Вечер си яде готвено, сутрин каша/попара/сириъл, овес. Така или иначе и ние лапаме сандвич/салата на обяд, достатъчно ми е, че през другото време в нас се храни ОК.

На всичките ми шефове им е влезнало нещо в г.за, излезна спешен проект за новото СЕО, и полудяваме, новата ми шефка е нетърпима, та съм супер фрустрирана тия дни... сутрин след като оставя Дани и тръгна към офиса, чак ми се драйфа от нерви... пак съм по-добре, че имам две колежки бременни, с които минаваме през тоя ад...  На финала може да излезе, че от тоя проект, по който ни налагат, ще ни и съкратят. Гадна работа отвсякъде, не пиша за съжаление, ами просто си споделям какво ме тресе тия дни.

# 218
просто си споделям какво ме тресе тия дни.

Дано всичко се нареди!  Hug

# 219
Валкакар  bouquet
Плами не ходи още на детска градина, така че немога да кажа нощо за храната. днес на обяд ходихме на бюфет и Пухкавел яде желе Sick, че и му хареса, ама това ще му е за първи и последен път. След рибата, броколите, карфиола реших да му дам че да пробва / гледа другите деца/, че като му с еотвори една хапка Shocked
Каквото ще да става ама се записах на този онлайн курс , дано да е за добро. Не ми е нито за бензина, нито за паркинг, просто нямам физическата възможност да стигна / Плами все още не са го взели в нито една градина/, ако не съм на работа, си гледам детето. То нататък във времето и пространството ще видим, но се оказа че засега това е единствения вариант.
Плами, все още не говори, така че незнам на какъв език ще са първите кратки изречения. Вярно е вкъщи говорим на БГ, но навън.., телевизия- анг.Много е смешен понякога, за да излезе на вън му казваш " дай краченце да обуем обувката", а ако искаш да те хване за ръка и му го кажеш на БГ, няма да те разбере и там използваме анг. и веднага дава
Когато му се доспи казва ъп за втория етаж, моеето име и на баща си не ги казва, ама на мечо Пух като го виги " Пух, Пуф,ааааааааа"
Рая, тортата е страхотна Peace

# 220
за езиците- ние говорим смесено(така разговаряме помежду си Embarassed) така и ЕйДж учи. Знае няколко думи на английски и няколко на български. при нас е наложително да са успоредно и двата езика заради роднините на мъжа ми.  така, че за сега се чува "няма папи(куче)", "ноу гъба" и т.н Simple Smile дано ги оправи един ден и да не научи английски с моя акцент и български с бащиния му Crazy
МВК да нацелуваш пухкавелко Heart Eyes Успех с курса на теб!
ЕйДж пък не иска да яде в стола си, иска да си играе и като реши идва за лъжица...

Джена, възхищавам ти се, как водиш Ноли навсякъде, аз още се чудя дали ще издържим няколко дни ваканция на пролет някъде.

Добре дошла, Валкакар!

Бубс, да  минават тези дни бързо и всичко да е наред! Hug

-----
днес най- накрая отидох на зъболекар, при българка, много приятна жена.... сега съм на антибиотик и болкоуспокоявщи, след малко за сън ще ударя тайленол3 (с кодеин) и може да ми пожелаете приятни сънища Laughing

# 221
  • WA, USA
  bouquetЧестито на Софко!! Да и е жива и здрава дъщерята!!  bouquet

Ние се завърнахме от БГ, на другият ден бяхме всички на работа и градина - някакъв кошмар просто. Детето още се буди посред нощ и пищи за баба си. Започвам да си мисля, че постъпихме много егоистично като го лишихме от всичките му роднини и дойдохме тук за незнам си какво. ПОне пари да правехме, пък то.. май се оказва, че в БГ имаме по-добри възможности. Остават ни две години до гражданство, не знам дали да чакаме и за какво ли, и дали да се върнем Thinking Никога не ми е било тежко преди, а сега като гледам него как страда и колко беше щастлив там Cry Та такива мисли са ме налегнали тези дни.

За езиците, говорим само на БГ. За един месец на градина вече разбира ЕНГ и се опитва да казва някои думи, но не говори, нито на БГ, нито на Енг. Вече взеха да ме съветват да го водя на спийч терапи, аз ги отсвирвам все още.

# 222
Добро ви утро!

Искам да се похваля, че баща ми взе виза и ще кара Коледа с нас. Засега съм запланувала Cirque du Soleil в Ню Йорк, Емпайр Стейт, Бруклин Бридж. На какво още да го заведа в Ню Йорк?

# 223
Добро ви утро!

Искам да се похваля, че баща ми взе виза и ще кара Коледа с нас. Засега съм запланувала Cirque du Soleil в Ню Йорк, Емпайр Стейт, Бруклин Бридж. На какво още да го заведа в Ню Йорк?
като един път ходила в НЙ, да си кажа  Mr. Green - вземете стетън айланд ферибота до и обратно има много хубава гледка за гледане и е евтино, освен това можете да се поразходите до кея или както там се нарича и да видите и лоуър Манхатън.

Какво стана с бившата ви хазяйка?

Бубка, гадория от всякъде, успех...

Мишолина, намери ли работа?

# 224
Добро ви утро!

Честито! Можеш да видиш също дали по това време няма някакъв концерт в зимната градина на World Financial Center. Там е приятно място, украсяват и голяма елха, хора се женят, туристи въртят камери. А и алеята покрай океана в този район е приятна за разходка.

Общи условия

Активация на акаунт