Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Да припомня

  • 760
  • 2
  •   1
Отговори
  • anywhere
  • Мнения: 3 303
Искам да припомня една статия от "Зачатие", с която да ви ободря малко, ако вече сте се поотчаяли, че до момента забременяването не става. Може би сте чакали именно лятото!!!  Grinning По това време на годината, оказва се, е най-подходящо за забременяване, така че - смело напред!!!  Wink

"Някои жени забременяват случайно, а други внимателно планират бременността си. Ако имат възможност, те се стремят да улучат някоя знаменателна за семейството дата: рождения ден на свекървата или тъщата, църковни или национални празници. Но разбира се, най-главният ориентир за бъдещите майки, са знаците на зодиака. На някой му харесва Стрелец, а на друг Телец. За вкусове не си струва да се спори...  
Но защо ли са много малко бъдещите майки, които мислят за самата бременност, а не за необозримото бъдеще? А да носиш любимата тежест цели 9 месеца не е проста работа.

Тук играят роля всякакви дреболии и случайности, какво е времето навън, какво трябва да облечем, с какви обувки да излезем, какво да ядем и какво да дишаме (както вкъщи така и в градския транспорт). И така, по мнение на много майки от последните две поколения, най-оптимално е бременността да започне през лятото.

Например започваме да смятаме от 1 юли. Няма да обръщаме внимание с какво започва бременността – със страстна любов, с план за развитие на образцово семейство, в съпружеската постеля, в програма "ин витро". На детето му е все едно кой го ражда, то единствено трябва да живее и да е здраво. Ще проследим следващите 9 месеца и ще разберем кое как настъпва...

И така: закъснение, положителен тест, радост без край... Зеленчуци и плодове се консумират с неимоверна скорост и има в изобилие. Ако нямате апетит, то по-лесно ще понесете принудителния глад през лятото, отколкото сред преспите в студа.

През лятото се хаби твърде малко енергия за поддържане на живота, отколкото в студа. Затова пренастройката на организма за новия режим на съществуване (две в едно) преминава по-лесно.

След това започва есента, а ние сме само във 2-ри - 3-ти месец. Отлично: набавени са витамините, тялото се е приспособило към повишеното натоварване, на този фон и възможни токсикози не са страшни. Елегичната есенна тъга, детската стая, завръщането от ваканцията на село – цялото това възвишено настроение се предава на детето, оставя в душата му нещо романтично, прекрасно.

Ето, вече е Нова Година. В шести месец сме, блъскаме се във всичко, принудени сме повече да пеем, отколкото да танцуваме, оставаме без шампанско, солени гъбки и въргаляне в преспите. Корем вече дал Бог, но носенето на бандаж под всички дрехи е по-лесно отколкото да се поставяме на показ под лятната рокля. Възможностите за отоци също са по-редки през зимата, отколкото под палещото слънце на 30 градусова жега.

Ще раждаме през април. Снегът се топи, птичките пеят, в душата ни е пролетна романтика. Обичайната пролетна приповдигнатост влияе положително на родовия процес, позволява да се съкрати времето, да се мине с малки дози обезболяващи или изобщо без тях. Между другото от гениите и известните хора на планетата - повечето от тях са се родили именно през пролетта.

А за детето най-доброто време за разходки започва през 1-ри - 2-рия месец. То вече е поотраснало, навън вече е топло, въздухът е свеж, завивките са по-малко. Идилия! Но щастливата майка трябва да бъде внимателна – кърменето не е достатъчно надеждна контрацепция. Да не попадне през следващия юни отново в кръговрата на децата в природата. "

# 1
  • Мнения: 233
и аз а-ха да изпадна в една черна депресирана дупка и ето, че се намери някой да ме дръпне от нея! благодаря ти, Зъхи! още повече, че наш Тошо мисли да ходим  Sign Exclamation на всяка цена Sign Exclamation  на море около 15 юли.... още веднъж благодаря! Laughing

# 2
  • Мнения: 4 068
Зъхи,страхотна статия.Много ди благодаря за оптимистичното настроение,което внесе.Важно е да не униваме.Освен това перспективата за такава бременност е страхотна.
Дай Боже всекиму!
И на пролет всички да сме щастливи майчета.Дано!
Аз също съм чувала че лятото се хващало по-лесно.Особенно на морето.

Общи условия

Активация на акаунт