Да поговорим за коликите и петте правила на д-р Карп!

• 69 861
  • 192
  •   1
Отговори
# 135
 да  мога да потвардя 4е действа   
от   шума , от подрусването  и най -ве4е от повиването  въобще не усетих какво е колики

# 136
Ох..
Всички тия правила си ги спазвах, без да знам че са на някой си Simple Smile
Само дето нямаха особено успех при нас Simple Smile
Или по-скоро беше - или суче.. или реве.. или го нося.. или реве.. или суче носейки го или реве..
Т.е. ревеше постоянно, освен ако не го кърмя носейки го, полюшващо на определена музика..  Crazy

# 137
Докато бях бременна, прочетох за системата на д-р Карп. Страшно съм доволна, защото докато други мои приятелки се мъчеха с постоянен рев от колики, аз не разбрах за тях. Веднага щом бебчо ставаше неспокоен и почваше да плаче, прилагах правилата. Понякога само повиване и шъшкане, друг път с люлеене. Имаше и период, в който спа на шум от ненастроено радио (шумът, които се получава м/у две радиостанции, е също бял). Когато посъветвах приятелките ми да го пробват, коментара беше, че при тях наистина има сериозни колики, а аз просто съм случила на спокойно бебе. Даже и не пробваха. А системата наистина действа, и трябва поне да се пробва по точно указаните стъпки.

# 138
Според мен тези правила вършат работа, но не винаги изцяло!Моето бебе имаше зверски колики, и все още има!Повярвайте, опитахме всичко, ама всичко, и резултата е малко по-слабо дране!Дори до скоро не можеше да се храни, ядеше по 1 час - 2 минути ядене - 10 дране, и това на всяко ядене, посиняваше от рев, и никакво люшкане, шъшкане или повиване не я успокояваше съвсем, е, успокояваше се, но малко!В никакъв случай не мога да кажа, че заради тези правила не съм усетила що е колики!Вече бях решила да я водя на гастроентеролог, бях съвсем откачила по едно време!Да не говорим как както си спи и изведнъж започва някакво неистово пищене - насън!Но яденето ни беше истински кошмар!Наистина може би при бебета с по-леки колики да вършат прекрасна работа тези правила, но за жестоки колики като нашите беше слаба работа, наистина зависи от детето!

# 139
Принцеса Рая, това описание на храненията прилича на поглъщане на много въздух - решението е често прекъсване на храненето и уригване. Има куп бебешки проблеми първите 3 месеца, не са само коликите, които пречат на милите създания - разни по-малко или повече сериозни форми на ГЕР, газове, предизвикани от поетия и неизпуснат въздух или от недобро храносмилане, ако детето не е получило коластра или бифидус-бактерии за секцио-родените, всички ваксини, които трябва да преработят, така че не е лесно понякога да се успокои едно бебе.

# 140
Само майка която е минала през кошмара на коликите може да каже за какво става на въпрос. Нито люшкане, нито шум, нито повиване,нито капки, нито чай помага. Просто детето няма колики ако е така.  Докато не си ги израсте повярвайте ми нищо не помага не люшкане направо подскачах докато заспи. Или спи или се дере нямаше средно положение. Направо ме побъркваше от рев е това са колики #Crazy #2gunfire.Така , че тези правила действат на деца които или нямат колики или са много слаби.
На майките чиито деца имат колики търпение само им пожелавам и това отминава. Peace

# 141
viki84 , точно така, на същото мнение съм, и при нас беше същото!
Meg!, на всяко дране я гушках да се оригва, но беше същата работа - пищане, а като я върна обратно пак в позиция за ядене - още по-голямо пищане и така докато се поуспокои малко от самосебе си и после започваше да яде, така до след 5 мин, когато пак почваше дрането!

# 142
Има бебета с много сериозни проблеми, които обаче не са от значение за педиатрите  #2gunfire Тук и аз ще "стрелям"  #Cussing out В такива случаи добър класически хомеопат е единственият, който може да помогне. Доста драстични случаи съм виждала, включително и ГЕР при моя син на 1,5 месаца - непрекъснато връщаше и изобщо не можеше да спи от това  ooooh! но след няколко приема от лекарството спа 2 часа а после се кокори още час и заспа за доста дълго Simple Smile

# 143
Има бебета с много сериозни проблеми, които обаче не са от значение за педиатрите  #2gunfire Тук и аз ще "стрелям"  #Cussing out В такива случаи добър класически хомеопат е единственият, който може да помогне. Доста драстични случаи съм виждала, включително и ГЕР при моя син на 1,5 месаца - непрекъснато връщаше и изобщо не можеше да спи от това  ooooh! но след няколко приема от лекарството спа 2 часа а после се кокори още час и заспа за доста дълго Simple Smile

Да тук съм съгласна с Меq!. Синът ми също имаше ГЕР и много силни колики, не помогна нищо освен постоянно носене на ръце и хомеопатия. След известно лечение с хомеопатия повръщането намаля на половина и детето стана много по-спокойно.

# 144
МОЛЯ да ми отговорите до каква възраст повивахте децата? Който е ползвал този метод. При нас остана само повиването, с което спят като къпани цяла нощ. Само си мисля да не привикнат newsm78

# 145
Здравейте от един новак!Напълно съм съгласна с Вики84-нищо не помага и това е.Може би тези,на които помага,са със слаби колики или пък нещо съвсем друго е мъчело децата

# 146
  • София
МОЛЯ да ми отговорите до каква възраст повивахте децата? Който е ползвал този метод. При нас остана само повиването, с което спят като къпани цяла нощ. Само си мисля да не привикнат newsm78

Във видеото д-р Карп казва, че не е проблем повиването да продължи докогато родителите смятат за нужно, например до седмия месец. В един момент бебчетата престават да имат нужда от него и ще го махнеш  без проблем. Аз повивах дъщеря ми до 9-ия месец- просто по навик и защото така много бързо заспиваше. Simple Smile Нямахме никакви проблеми със съня, когато спрях да я повивам.  Peace

# 147
Направи ми впечатление в интервюто (някой беше дал линк), майка пита д-ра "Колко дълго работи този метод" и той й отговаря "ъъъ, завинаги!"  Laughing

Инстинктивно съм ги гушкала, носила и успокоявала моите деца, коликите им бяха леки. Може би наистина има нещо вярно, че плачат повече от несигурност.
Това изобщо не е вярно. Моето дете не се отлепяше от мен през първите четири месеца денонощно, непрекъснато го гушках, сега също. Коликите тогава бяха ужасяващи, не знам въобще някой дали е чувал такъв плач.

# 148
Това изобщо не е вярно. Моето дете не се отлепяше от мен през първите четири месеца денонощно, непрекъснато го гушках, сега също. Коликите тогава бяха ужасяващи, не знам въобще някой дали е чувал такъв плач.

Не е вярно за теб, а не изобщо Simple Smile
При мен три пъти работеше.

# 149
Мисълта ми е, че не е общовалидна истина. И съвсем малките бебета не плачат винаги от несигурност и липса на любов. Виждала съм толкова бебета, които въоще не са гушкани, поне не с честотата, която аз разбирам, че това трябва да бъде правено, а непрекъснато спят и кротуват, където ги оставиш.

Общи условия

Активация на акаунт