МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 20 277
  • 343
  •   1
Отговори
# 90
  • София
[quote author=Дива ирландска пешеходка
Момичета (то ме е срам да ви казвам жени - сите сте девойки) - майки на вагабонти с голяма разлика, кажете моля ви се и вашите деца ли се дърлят непрестанно? Направо полудявам, непрекъснато си правят забележки, подмятания, знаци за заколение зад гърба ми...Аз ли нещо не се справям или си е нормално!? Ще ме подлудят и ще ме докарат до усмирителна риза вече! Днес установих че съм майка на : неНдерталец, гащи, очи на видра и космарак, от една страна - от друга на австралопитек, кретен, пилещар и квазимодо...  #Crazy Заплаших ги със семейна холокоста, а те си показват зад гърба ми "лошата дума" (комбинация от пръсти...) #Cussing out Да взема да ги набия... newsm78, а?[/quote]

Joy Joy Joy Joy Joy Joy JoyСмях се с глас...шъ мъ извиняяти....И мойте "вагабонти" се дразнят и си налитат на бой. Откак започнаха осъзнато да се разбират и да си играят заедно, аз се преквалифицирах в рефер Naughty - приказвам, наказвам и бойните им мераци в зародиш смазвам Laughing Laughing Laughing/брех, поетично го докарах/. Понеже лошите думички са им забранени, онзи ден малкия пристига и казва:" Мамо, пък Дани ми казва думата с "П"! Аз, докато зацепя коя точно дума, те се сбутват и Дани налита да сбие "портаджията" #2gunfire
Общо- взето са спокойни и баталните сцени са рядкост, пък и аз се меся много в "личните им отношения" Naughty.

mi6imadi, радвам се, че са наборки - ще си имаме общи теми за разговор. Моята принцеска е на 20. март. 2007, но имам слабост към априлските мацки, 'щото аз съм на 7-ми април.
Поздрави! Hug  bouquet

# 91
Тедивас, и аз ви гледах в предаването на Ути! Страхотни сте!!! БРАВО!   bouquet Наистина и аз се почуствах по-добре след това "Вкусно"... Между другото, аз преди много мноооого време работех в едно частно радио в Разлог, и по време на една предизборна кампания Ути дойде да забавлява малкото ни скромно общество и трябваше да го интервюирам... Тогава бях на 15-16 години, работех с голямо желание в следобедните часове, беше ми един вид хоби, от което си печелех джобните и се чувствах много щастлива. Но нали се сещате, изобщо не ме интересуваха онези предизборни глупости, а аз бях единствената на линия в същия следобед и трябваше аз да говоря с Ути в студиото. Общо взето, държа се ужасно, каза ми нещо от рода на: "Дай по-скоростно да почваме, да си кажем думичките (т.е. за какво точно е дошъл в Разлог) и кой - от къде е... " А аз се опитвах да проведа предварителен разговор  Embarassed Тогава ми беше много кофти. Сега много ми харесва да го гледам, защото според мен е най-добрият водещ на кулинарно шоу в България за момента, забавен е, не знам какъв е зад кулисите...

За боя вкъщи - момчетата много рядко се "бият" и то само за завладяването на някоя играчка, обикновено Гого е тарторът и само той определя кой неща са негови и кои - на Спас. Само дето, Яна май ще им разкаже играта и на двамата. Думата на вчерашния ден е "мойо". Заиграли се с Гого, той предлага да играят на бебета (явно му беше интересно да повива една от куклите и не го спрях за това), само дето двете кукли си са на Яна и тя като взе да го налага с малките й ръчички и да вика "мойо, мойо", аз онемях...  #Crazy Трябваше нея да укротявам.

Желая горещо всички болнички да оздравяват, Цоци, информирай ни, моля те, за развитието на твоята медицинска мистерия, надявам се всичко да премине...

Габи,  Hug топло ли е още при вас?

monda, добре дошла, дай снимки на голямото ти семейство...

мишимади, от твоите постове, каквото и да пишеш, все някаква светлинка струи... Аз, обаче, не съм разбрала, не живеят ли всичките ти деца при теб?  Hug

Хайде, вече без инциденти, без болести, без ядове (само да не ни стане прекалено скучно по къщите  Joy).
Аз вчера много силно се запалих да запиша "батковците" на таекуодно... Имате ли впечатления от този спорт?   bouquet  
Ох, прекалено дълги ми са писанията, ама аз нали рядко се включвам, имам толкова много неща да споделя с вас... Извинявайте...  Blush

# 92
Хей, здравейте и от мен Hug
Тези дни ми се беше загубила регистрацията във форума , и аз като съм на Вие с тези неща, бях принудена   smile3515  мъжо да намери време да оправи работата .
По негова вина пропуснах  да поздравя Велина и Вечерница с празника , но и сега е от сърце
Честит Рожден ден майчета!!!Да сте здрави и щастливи!!!
Да е живо и здраво и порасналото момче на Пролетната Фея . smile3525

Теди , не можах да те гледам .Сигурна съм че сте се представили страхотно .Някой няма ли да се смили и да качи предаването ?  bouquet
Аз днес пропуснах и едно тържество на София. Повода е Денят на народните Будители .Малко ми е гадно , но поне баща и успя да присъствува .Утеха ми е само това , че уредих да прекараме заедно първата и училищна ваканция ( първолаци имат извънредна , от 06 11 до 09 11)Ще пътуваме за Априлци ...и тя с мама и аз с мама  Mr. Green

Кабо Алма, в много смешна ситуация си попаднала
Anaise, развесе ли ме ...незнам само дали мъжо не хвърля по един поглед във форума .Не ми се ще да прочете поста ти ....
neleto,нямам впечатления от този спорт , но всички те учат на дисциплина ....дано и на тях им хареса
Наде, и аз миналия ден бях бясна ...взех помощта за първолаци Всичко е отбий номер....
JuliS, дано отстраните проблема
Цоци , Габи , Маминка  search
Болните да оздравяват  Praynig

# 93
тъщичка,и аз знам ,че таекуондо-то учи на дисциплина.Поне в нашето училище са така.Така казват мами ,чийто деца се занимават с този спорт.

нелето,най-голямото ми дете живее при първия ми мъж.В Търново.Идва през ваканциите и по празниците.През останалото време контактуваме по телефона и по нета.Добро дете е ,кротко.Ама това не пречи да се драчат със МАди и да си разменят "любезности".

# 94
Момичета, да се отчета с изследванията.........

Добри и лоши новини.

Лошите - ендокриноложката настояваше да ми изследва един хормон, който бил вид инсулин. Та той при норма 17, при мен е 35. И от него ми идвали проблемите - той водел до затлъстяване, до уголемяване и удебеляване на яйчниците, нарушаване на функцията им и т.н. Сега ще пия някакви хапчета и да видим дали ще се повлияя от тях.......Ендокриноложката ми каза,че структурата на затлъстяването ми не е структура като при преяждане и злоупотреба с храни, а по начина на натрупването на мазнини си личало,че е по медицински причини.

Иначе..... - изследванията за щитовидната жлеза и за диабет - са отрицателни. Това са добрите новини.

И сега ще пия лекарства........и да видим доколко ще се повлияя от тях.......

Честит рожден ден на патерица за порасналото момче на Феичка! Да ти е жив и здрав, и много щастлив!

Всички останали мами -  Hug Hug Hug Hug HugПо-късно ще пиша пак повече......

# 95
  • През девет земи в десета
Цоц Hug,ти само да се оправиш.пък лекарствата какво да се прави ще ги пиеш!

Не може да се гледа никъде на запис БНТ и много ме е яд,навсякъде вече искат абонамент,а където нявма такъв ето какво излиза:

По желание на бТВ и текущата политика на News Corporation считано от 19.03.2008 Нетера ТВ спира излъчването на предаванията на запис и на живо на територията на България. Всички, които искат да гледат бТВ онлайн, могат да го направят на сайта им: www.btv.bg.-в случая е за БТВ,но и за БНТ е същото Crossing Arms

http://bnt.bg/ -гледах тука,не намирам,може да се гледат други предавания,шоуто на Ути го няма.

Последна редакция: чт, 30 окт 2008, 22:00 от Пиги®

# 96
Какъв е този клуб за многодетни мами? Видях че има такава отделна тема?

# 97
  • София
Здравейте момичета !
Много здраве и късмет на всички !
Нямам нет и прелетях над темата .
Мама Цоцоланка -Мъж ми почна да надебелява без видима причина и не много ядене!Преди 1-2 год.от това , че не сме го разбрали по рано че е имал Метаболичен синдром  , сега си докара с много стрес и с не-ядене диабет тип 2 !Това ,което описваш ми прилича на Метаболичен синдром  ! Храни се по често и по малко , никога не се оставяй гладна !Вземи мерки !Успех!

А относно преглед на мамолог  ми казаха , че е по- добре да се диагностира всички органи на топлинен скенер -има в 3 грацка  до Арена и май  всичко -диагностика  от лекар били 30 лв.Сега не знам колко е !

Лека нощ!

А току що по бтв в новините чух , че законопроекта за кредита на млади семейства за жилища - е за семейства с до 35 години на единият родител  и сигурно ще се отложи за след 1 година , следователно след изборите !!! Което означава , че ако се изпусне момента това няма да стане !

Последна редакция: чт, 30 окт 2008, 22:20 от titico

# 98
мамо цоцоланке горе главата ! да ти кажа в основата на всичко е стреса и проблемите. трябва успешно спряване с това и позитивна нагласа за всичко. и аз ще ходя на ендокринолог че ми се влачи по 18 дена  Shocked от години. утре ще направя опит да се чуя с гинеколога да ми каже нещо за излседванията, но аз ги виждам че са добри и без отклонения. а за дебелината да ти кажа за мен. винаги съм била доста слаба. диети никога. с Ема като забременях свалих сумати  кила, а като родих да не говорим. да но все ме измъчваше мисълта да не съм увредила детето  носейки си доста време старите дрехи като бях бременна /имаше съмнения за нещо с главата й/ и от самовнушение си докарах същия корем като на бременна в 8 месец както бях  Shocked чувствах се ужасно, депресирано , подтиснато, виновно абе ужасно. първата година с Ема ми се губи сякаш съм с амнезия. не бях на себе си. обвинявах се всеки ден. незнам как околните не се опитаха да ми помогнат някакси би трябвало да виждат как съм - като обречена. е измъкнах се сама от дупката. нови познати, нови интереси, опитвам се това и онова, второто бебе и самата бременност страшно ми помогнаха и най важното загърбих всички притесения и проблеми и гледам само позитивно на нещата  Peace каквото такова. и сега съм спокойна, добре ми е, не ме интересува никой и нищо - само децата и мъжа ми. до преди няколко месеца живеех за всички други докато не осъзнах как на никой друг не му пука за мене. и така, дано си помогнеш и ти  Peace

хехе титико значи ние имаме още малко време но и за година ще ни огрее Simple Smile само дето цените ще са вече 200 000 за жилище , та с кредит и без кредит ми все това  Whistling

# 99
Здравейте,
Кабо Алма ме помоли да ви съобщя, че Бела са се отказали от идеята си за празник с многодетните.
За друго мислите ли, че аз напоследък нещо не съм в час Embarassed

# 100
  • преди Варна/сега Горна Оряховица
Момичетаааааа ....днес в нашата тема преливало от рожденници  Hug
Мариам - Катерина – 30.10.2006г. на jabushka
Магдалина - 30.10.2004г. на jein77
Габриела - 30.10.2003г. на Bobi2mama 
Момчил - 30.10.2007г. на Bobi2mama
Елвира - 30.10.1997г на Rozita1
Мили мои Heart Eyes малки и големи рожденници,дано празникът вие бил незабравим, дано здравето и щастието са на ваша страна винаги и завинаги   bouquet
...... ooooh!.жалко за баничките....друг път някой ако ни покани  да ни организира нещо  Naughty само да посмеем да се пазарим  Sick
 Heart Eyes Цоци, като чета по принцип добрите новини имат превес...другото е лечимо и поправим с постоянство  Thinking значи не е чак толкова лошо.....от сърце ти желая скорошни добри резултати

# 101
Честито на многобройните ни рожденици днес!
Да са ни живи и здрави и много щастливи!  bouquet

Ама хубаво е в нашата темичка: колкото пъти влезеш - все празник. Simple Smile

Цоцоланке златна, важното е, че проблемът е идентифициран, така че новините не са лоши. Като знаеш какво лекуваш, ще се оправят нещата.

# 102
Здравейте мамчета  newsm51 smile3525 newsm51 !
Струва ми се, че отдавна не съм влизала. Сватята е редовна - успява да се шмугне между другите за комп. употреба. Аз обаче не мога - при 5 желаещи - бавно ми идва редът.
На всички рожденници желая да бъдат така силно обичани и така благословени, че да раздават щедро на хората, край тях. И така да има за всички.

Цоци, вярвям, че ще се стабилизираш. Тялото се отблагодарява като има адекватна и старателна грижа. А като всичко се нареди, ще си смениш ли ника, че да ти отговаря на изтънчената визия? Аз харесвам дамите, които си имат за щипване - обикновено излъчват чар и благост - или поне тези, които познавам.

Ух, зачетох се. Да спомена за караниците вкъщи.
 Признавам, че не мога да гледам децата, които обичам, да се карат със злоба. Случвало се е да видя прояви на гняв и налитане на бой от баткото към каките, обаче аз много ясно им показах, че ако някой удари, ще си има работа с мен. Казах им, че предпочитам аз да набия желаещите за саморазправа, отколкото да ги оставя да се удрят помежду си. Въведох репликата " Който удря, ще бъде набит" и я практикувах. Естествено, че ревях като магаре след наказателните мерки, но някои прояви на егоизма в децата не мога да допусна да пускат коренища. Всеки човес се разгневява понякога. Так показва, че чувства границите му да са разрушени с взлом. Всеки човек, в резултат на това, иска да се защити или да нарани, когато много го е заболяло, но аз се стремя да им помагам да овладяват гнева и да не го проявяват в удряне. Обикновено след наказетелна мярка от моя страна говоря с тях, задавам им въпроси кой как се чувства, какво мисли и т.н. Никога не наказвам без обяснения. Често плача пред тях, не се крия, за да знаят, че неразбирателството им ме наранява. Така освен двете страни в конфликта, свикват, че има трета, която не заслужава да страда, а на практика се получава. Много съм си блъскала главата над тези въпроси за разрешаване на конфликти, но съм убедена, че всяка майка трябва да реши докъде да драсне чертата в позволеното и да я пази здраво. Просто от
Има периоди, когато съм се усещала, че губя от контрол нещата и децата не спират да поддържат конфликти, както при Маминкаваня. Такива "закоравели" ситуации съм разбивала по няколко начина :
1. провокираща форма на любов. Правя нещо много впечатляващо и сърцата на спорещите омекват от радост. Тогава им става по лено да кажат "прости ми", на което държа категорично  Naughty
2. оперативна намеса. Отделм време за разговор с едно от децата и така го разтлиствам от въпроси, с внимание и разбиране,  че то си казва къде го е заболяло. После изваждам "трънчето" с няколко добри думи и насърчавам да направят нщо един за друг - едното да намаже филия на другото, а то пък да налее сок за първото... Накрая - награда.
3. демонстрация на сила - е, няма как. Понякога не ми стигат търпение и искам резултати веднага - признавам си. Тогава просто им заявявам, че с позволяват да се страхуват да не бъдат ощетени в нещо, защото са пропуснали да се страхуват от някого, който определя правилата вкъщи. Мисля, че прозвучах доста "страшно" и все едно децата ми са много буйни. Не са. Но аз от малка съм се научила да не подценявам "червейчетата" в сърчицето. Лошите действия често водят началото си от неща като - страх да не бъда оставен, мен не ме обичат толкова, и др. лъжи. Когато някоя провокативна ситуация си появи, те веднага набират скорост и изскачат на повърхността под формата на агресия. А  малките прояви на агресия като се затвърдят в обичайна практика, се превръщат в приемлив за детето поведенчески модел, след което пък то става дръзко да изявява гнева си в по-фрапиращи форми и ...  това не сме готови да приемем като родители.
ама и аз ка се разприказвааааааааах. Споделям си, ама понякога си забравям - извинете ме. Но нали се вижда, че и аз влагам много сърце и емоция по тези въпроси, та не се удържах...

# 103
Ей ме на!Сватята  ,а аз подир нея ...Може ли се без мен?

Цоци,кураж,мила!Пий си хапчетата редовно и се радвай ,че е само това.Бори се!Знам ,че ще успееш!

# 104
Честит празник на всичките ни рожденнци днес! Да са здрави и щастливи! newsm59 nbirthday  bigdance2

Цоци, като цяло новините са добри, така че, както ти е казала Анаис, с повече положително мислене и добри лекари, вярвам, че нещата при теб ще се оправят. Hug

Помилвана, ти май си доста строга майка, в добрия смисъл, де. Peace Като цяло не съм привърженик на идеята майката да е просто приятел на детето, да си пушат цигарите заедно и тем подобни. Иска ми се и аз да имам повече търпение към моите, но с тоя кът на време не знам кога ще стане. Вечер се виждаме за по два часа, сутрин един. Само събота и неделя сме повече време. Опитвам се да обръщам и повече внимание на Вики, защото госпожите в детската също отбелязват, че има нужда от това. Иначе много я хвалят, че била много отговорна и послушна. Иска ми се да измисля някаква система, ама и за това не ми остава време.

За нашия си празник- стягайте се и да се преброим. Предлагам обаче да има поне две дати като предложения - 29.11 и примерно 13.12.

Поздрави на всички!
Hug

Общи условия

Активация на акаунт