*~Арабска магия, българска стихия и любовна олелия за 92-ри път~*

• 41 317
  • 288
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Привет, момичета!

Аз, ни в клин, ни в ръкав да питам пак... ко стана с виртуалната среща? Измислихте ли я? Или вече я проведохте докат липсвам?

http://www.skype.com/go/joinpublicchat?skypename=elza_simon& … pQ7TubJyr2YLQ6gDg

ЕсСтефче и всички които имат желанието могат да се включат тук,направих в скайп публичен чат,където може да се провеждат и конферентни разговори с до 24 човека,което мисля е ок макар и ние да сме много повече  newsm78 но пък поне е нещо нали  Crazy,така че моля заповядайте да си початим в свободно за вас време или ако имате по оки идея споделете  Hug

# 106

Радвам се, че помогнах, а на мен Аллах ми го върна трикратно!!  Heart Eyes

Цитат
Но това не е хайку - хаикото се съобразява със един сричков ритъм. 3 реда - на 1 - 3, на втовия една, и на третия 3. Но за българският език е малко трудно, все пак думите ни не се основават на една сричка.
Оченце на Ра, да, хайкуто е тристишие, с друг ритъм обаче, а именно подчинен на схемата 5-7-5.Колкото до техническата страна на въпроса, съм напълно съгласна с теб.Неслучайно хайкуто е японско дело, езикът им е  организиран в срички, които позволяват  достигането на ритъм и мелодика, трудно достижими за нас поради естеството на езика ни Peace

Да! Аз се зачудих как бяха цифрите, и написах 3-1-3 понеже горе - долу така идват думите на български  hahaha  Иначе абсолютно си права, да  Hug Бе не ми допада на мен да творя хайку, макар че написах там 2-3 за една колежка за книгата - иска да си издава нейните хайку, ама + приятели...  ooooh!

Кате, Кате, още ли проблеми с външно??  Whistling  Ти кога заминаваш по посока "родата"??
Отговора към твоята творба:

Щом принцовете са край нас,
па макар и далече - то се знае-
безкраен миг е всеки час,
самота сърцето ни не трае.

Мечтите тръгват към Магреб,
понякога към Маср или пък Ливан,
и думите :"Аз съм с теб"
изричаш в номера набран.

Но думата не сгрява ти сърцето,
чувстваш се тъй далече и толкоз сам.
И летиш, летиш със мисълта където
само знаеш, че ТОЙ е там...
Hug

АбраHug Hug

# 107
Хайкуто сигурно има очарование  в оригинал, обаче на бг аз поне никакъв смисъл не долавям, звучи ми далечно и отнесено  Embarassed  пък и съм непокист по отношение на изкуството  Mr. Green

Ра, забелязвам повишен интерес към исляма, което ме радва Simple Smile я сподели повече. Да викаме ли АЛАХУ АКБАР  Simple Smile

Магде, не му се "смей много" на Яси  Simple Smile   намерихте ли телефона, или някой от ВОЛФ ще му се зарадва

# 108
Здравейте

Та за който иска повече подробности по повод Исляма може да погледне тук:
http://www.way-to-allah.com

А по повод Корана ето нещо кратко и много хубаво.

http://youtube.com/watch?v=XgAvTsSLCRk

http://youtube.com/watch?v=yVfa7xnFJYA

http://youtube.com/watch?v=HrozJDCkkQA

# 109
Кате, когато няколко пъти забележиш чудесата на Аллах, и когато си се молил силно за нещо, и си го получил, благодарение на Аллах, си даваш сметка колко е велик. Аз винаги съм се интересувала, за да знам, сега се интересувам ..не само за да знам.  Рано е да се каже за викане на Алаху Акбар, но някой ден... както казах Бог крие много чудеса... И не ги крие, раздава ги!!!  Hug

Nature Sunny

Розалия, ШУКРАН КТИР   Hug Hug

# 110
Да се похваля! Най-накрая заваля и при нас!!! То.. ко заваля, препръска за 5-6 мин, ма поне замириса на влажна прах  Laughing

Привет, момичета!

Аз, ни в клин, ни в ръкав да питам пак... ко стана с виртуалната среща? Измислихте ли я? Или вече я проведохте докат липсвам?

http://www.skype.com/go/joinpublicchat?skypename=elza_simon& … pQ7TubJyr2YLQ6gDg

ЕсСтефче и всички които имат желанието могат да се включат тук,направих в скайп публичен чат,където може да се провеждат и конферентни разговори с до 24 човека,което мисля е ок макар и ние да сме много повече  newsm78 но пък поне е нещо нали  Crazy,така че моля заповядайте да си початим в свободно за вас време или ако имате по оки идея споделете  Hug
Дайте поне ориентировъчен час... да се пробвам да се включа, че с моя трафик не мога да висна постоянно в Скайп...

# 111
ДЕСИ мерси мило.Какво е времето в Сирия  сега? тук вече доста захладня, днес дори сняг прехвърча за малко... Дано някой път се наканим като сме в бг да хванем автобусите  и да разходим в хубавата ви Сирия. (колко време ще е от Варна ,знаеш ли?)

Амал -,ако имате дупки по стената запушете ги, може от там да е.В началото като дойдохме тук, бяхме в нов блок на 4-ти етаж...и аз така бременна и в кухнята имаше мишка....Бях в нервана криза докато не запушихме всички възможни дупки и после  изкъпах кухнята  с препарати.

Магде-, голям разбойник твоя . Simple Smile

В новото градче има клуб на ''млади майки мюсюлманки'' където имат уроци по арабски за децата... мислех си да се запиша при тях, и да уча с децата арабски. Simple Smile Дали ще приемат християнска мама.. newsm78
До нас имаме християнско магазинче(протестантско) , където е пълно с полезни книги за големи и деца, музика, сувенири...много му се радвам.Вътре работят едни усмихнати възрастни женици Simple Smile

Невенке-, кажи някой хубав парф. който да е сладникав ,но не много лек. Мен ме няма по тази част изобщо... Peace

ДРУГАРЧЕ- караш ме да се усмихвам...ПОЖЕЛАВАМ ТИ скоро поне едно ''ДРУГАРЧЕ'' Grinning

# 112
Здравейте арабелки,

След поетическите ми напъни реших рязко да сменя жанра и сега продължавам пътеписа си за Египет.

Ако си спомняте бях стигнала до Асуан - при нубийците с шоколадова кожа.

Малко симпатично градче, мили, топли хора с доста натрапчива гостоприемност според европейските стандарти. Казвам това, защото както си вървяхме с приятелката ми, към нас се приближи една забулена жена и ни задърпа нанякъде...Ние бяхме толкова ошашавени, че без да се съпротивляваме се оставихме да ни заведе до една сграда тип кооперация - с много апартаменти вътре. Закачвахме се с нея по стълбите и ми направи впечатление, че вратите на апартаментите на всеки етаж бяха...отворени. Като стигнахме нейния апартамент тя ни настани, после излезе на стълбището и извика някакво име. На минутата пристигна един от съседите със сина си, оказа се че те говорят английски, та мистерията се разбули, женицата просто видяла че сме чужденки и и се приискало да обядваме с нея. Получи се хубав обяд на хубав лаф.

От Асуан се качихме на фалука (плоскодънна лодка) и се понесохме по Нил, наслаждавайки се на красивите острови, на повечето от тях добре поддържани градини. Вечерта пуснахме котва и се отправихме навътре в пустинята към едно нубийско село. Трудно ми е да опиша структурата на селото, просто трябва да се види, там вечеряхме у нубийско семейство, снимахме се, жената ни рисува с къна. После се върнахме на закотвената фалука за нощувка във водите, под звездите. Тук египетската любовна олелия се разрази с пълна сила. Не убягна от зоркото око на Monsoon_rain, че в късни доби някои от момите на фалуката се отправиха в неизвестна посока в пустинята, а това кой знае защо съвпадна и с нощна разходка от страна на някои членове на екипажа.

Безсрамно рано сутринта ни разбудиха и поведоха към един самолет, с който се понесохме към Абу Симбел....Рейн предвидливо зае позиция до прозореца в лявата част на самолета, тъй като и бяха подшушнали, че приближава от ляво на храмовете, и че гледката е невероятна...Това никак не беше преувеличено - пясъци, пясъци, пясъци и изведнъж храмовете на Рамзес II  и възлюбената му в цялото им великолепие...Те наистина ме впечатлиха, бих казала, повече от пирамидите.

Следваща серия - Monsoon_rain се тръска на пъргаво магаренце из долината на царете, или както там е прието да се казва на български The Valley of the Kings.

Засега ви подарявам една романтична картина изобразяваща фалука носеща се по Нил на пълнолуние. Давам я като линк, че не искам конфликт с властите.

http://www.nasstec.co.uk/index_files/images/felucca.jpg

Последна редакция: ср, 29 окт 2008, 15:30 от Monsoon_rain

# 113
естеф4е 4естито,при нас ве4е от горе доло седмица всеки ден вали-я псутрин я следобед-и сега преди малко пак заваля-малко рано запо4наха студовете и дъьдовете тази година
гледахте ли за земетресението в Пакистан -около 200 загинали-ужас
хари не мисля 4е ще ти откажат-ако все пак се запишеш успех Heart Eyes.от Варна превоз няма-трябва да хванете рейса или от Пловдив или София-пътя средно е около 30 4аса-може пове4е а може и по малко-зависи от границите-но ако някой ще пътува занасам-само да не е в петък-4е тогава на Капитан Андрееево е лудница-обикновенно доста народ заминава по турските курорти за по4ивните дни
лили пишеш 4е ве4е ти е трудно да следиш у4енето на Кари -а за толкова години в арабска страна и при положение 4е мъжа ти е арабин-не можа ли да нау4иш езика поне на някакво средно ниво newsm78-не те виждам тогава когато трябва да помагаш и в по горните класове
ди много интереснбо разкаваш-давай продължението

# 114
dtti направо си е за честито  Laughing
Момичета, дайте, ако искате да си уговорим ден и час от седмицата за Скайпа, де....

# 115
dtti направо си е за честито  Laughing
Момичета, дайте, ако искате да си уговорим ден и час от седмицата за Скайпа, де....

Ми ние вече спретнахме един...  Mr. Green  Може би следващия ще е по - късно тази вечер или утре, не знам, Либра да каже - тя е домакинът по тая част!!  Hug

# 116
моми4ета при нас дъжда спря за малко и се появи дъга-ето я,след това пак заваля

http://img377.imageshack.us/img377/4250/imgp1095ii9.jpg

катенце и един рингтон-специално за теб-казаха 4е мелодията била кюрдска

http://www.rannatweb.com/poly/index.php?goto=realsound-ringtone&rid=105610

за новите-от този сайт само с регистрация  могат да се теглят мелодии,игри и програми за мобилни-ако сайта ви излезе на арабски отгоре в дясно пише English  и можа да се обърне

# 117
ЕсСтефче -как правиш този грис с плодове?   че обичам и двете

Последна редакция: ср, 29 окт 2008, 20:41 от harriet TJB

# 118
Ей, Деси, голяма зарибявка с тоя сайт. Аз преди много време си бях направила регистрация, и добре, че ме подсети. Свалих бая неща, а ей това много ми харесва, и ще те замоля ако намериш песничката във Ю-тюб или пък на мп3 - да ми я изпратиш:
http://www.rannatweb.com/poly/index.php?goto=realsound-ringtone& … =150456&fav=1
 Hug

И на мен ми се яде грис с плодове  Crazy

# 119
Имам лош спомен от гриса в детската градина, който ме преследва вече толкова години  Sick
Направих си шега с хайку-то на Рали,а вие цяла лекция ми изнесохте  Joy Знам какво е хайку, брат ми пишеше поезия, така че се постара да ме ограмоти още като малка  Mr. Green
Теди,немското заглавие на книгата е Ich, Prinzessin aus dem Hause Al Saud. Peace
Хари,добре сте се нанесли  Peace "Нашите" лампи са много на мода в Европа в момента, във всякакви размери и ..цени  ooooh!
Амал,има една отрова за мишки - големи овални таблетки в син цвят.Те освен,че пренасят мишката в отвъдното,също така я мумифицират.Т.е. не мирише като умре, пък и душата и е спасена. (Мисля,че именно такъв съвет ми подхожда да ти дам  Mr. Green)

Общи условия

Активация на акаунт