Отговори
# 255
  • Измир
Благодаря за комплИментИте, много сте мИлИ!

Desi_slava , Интересна прИказка  Laughing
Бубе,И на мен мИ се Искаше децата от ДГ да опИтат с пръстчета от тортата, но както споделИх И предИ, госпожата не гИ допусна да прИпарят даже. ooooh!
ТИтИ, това с говора е болната мИ тема Confused. Тук дИалекта е по_разлИчен от софИйскИят ( Simple Smile). Дълго време се борИх за правИлното Изговаряне на думата ''какво''. МеснИте казват ''ко'', но се оказа, че СевИ започна като мен да казва ''к'во''  ooooh!. Когато сме в парка с другИте деца забелязах, че СевИ говорИ като тях, а вкъЩИ като мен.
''Р''казва много добре И то почтИ във всяка дума.

ПрИказка чета всяка вечер _ ФранклИн! Имаме около 15 разлИчнИ И тя сИ ИзбИра коя да бъде.

# 256
Наскоро баща й чете Пепеляшка ,но то си беше някакво  негово съчинение на тема : колко бавно се приготвяли жените ,когато трябвало да излизат и колко странно било ,че Пепеляшка била толкова работлива ,а собствената си стая не почистила ,която била прашна,  и разни такива
охх - ХА-ХА-ХА  Joy

пипа казва Р много отдавна. като цяло говори правилно, но понякога изговаря някои дори прости думи много смешно - отакъта например значи отатъка  Laughing

приказки - у дома няма как да се четат приказки с повод и без повод - камен е истинско тамагочи и не дава и минута спокойствие и посядване на дивана. обаче, за да приспим камбата вечер, тряба да притомим петра по някакъв начин. е тогава именно е времето за приказките и кротките занимания от рода на редене на пъзели, печатане на печатите, писането на букви, цифри и т.н. т.е. на ден имаме 15-20 минути, в които пипа има късмета да се порадва и на тия неща  Wink
ако се чудите какво правят децата ми в другото не-вечерно време - карат се, бият се и крещят неистово един по друг. не знам дали има други деца, които толкова много да не се понасят  Rolling Eyes

# 257
  • Карлово
Хаха, някои се научили от градината да говорята на Е, други да показват среден пръст. За няма и две седмици Мартина се образова набързо в грешната посока. Снощи го показа на два пъти, но ние както и с "мама му стара" го подминахме безмълвно, само се спогледахме с половинката. Дано отшуми бързо.
Приказки задължително четем. На мен засега ми е приятно да се мушна под завивките заедно с тях и за 100-тен път да прочета Червената шапчица, напр.

# 258
ЧДР на Кити с леко закъснение!  bouquet

маик, честита награда! Ти заслужаваш! Четох част от разказа ти - безкрайно интересно. Все пропускам да те похваля колко увлекателно пишеш! Пожелавам ти да обиколиш света и да издадеш пътепис в 10 тома! Simple Smile

Поля, честито! Разтапям се направо при такива хубави новини!  bouquet
(У на с татито си прави устата за 4 деца, но аз му казах, че мога да родя 3 пъти макс и да мисли за алтернативни начини за набавяне на деца).

Приказки - разказва,че Галка спи и да не и светя. Най се котира Пепеляшка, но и измислени от мен на принцеска тематика. После Мина ми разказва някоя като започва с думите :"имало едно време...ама заспивай, де!"

Домашен театър и кукли правихме преди доста време. Не знам дали се изфуках, ако случайно съм пропуснала тук има снимки:
От една плейгрупа, която аз водих:
http://gorgonbg.multiply.com/photos/album/4/4
От първия РД на Плейгрупата:
http://gorgonbg.multiply.com/photos/album/6/6

Били, супер идея за зеленчиковите животни. Аз направих нещо между таралеж и птицечовка, но използвах клечки за уши от съображения за сигурност. Нашите игри са 2 типа:
1. Мина и Галка кротко си играят - пият чай от кубчета или скачат вкупом по леглото, танцуват и т.н.
2.Мина прави нещо, Галка иска да се включи, но на този етап може само да го развали, Мина реве и т.н.

# 259
Днес Милейди има рожден ден!
Честит празник, миличка!   bouquet  Да си все по-обичана и щастлива! И знаеш още какво! Wink Сигурна съм, че скоро и това ще стане!
Чакаме да разкажеш как сте изпразнували със Сердика и въобще всичко от гостуването ви! Hug

Ние също всяка вечер четем приказки, но вече уговорката е да бъде само 1 приказка, книжка. Защото иначе може да отнеме часове. Също и разказваме наши измислици и тя се включва с допълнения.
"Р" също казва отдавна. Забелязвам, че напоследък като трупа много впечатления и емоции и бърза да разкаже, тогава смотолявя някои думи. Много интересни изрази и умозаключения прави и ни забавлява! Сега носи и думички на английски и е още по-голяма веселба.
Носи и лоши неща от детската градина разбира се, напр. "мразя те", "ще те убия" и др. Парираме още в зародиш! Другото, което не ми харесва напоследък я чувам по-често да използва "ше" и "шъ", вместо "ще", поправям винаги, дано изчезне. И също от детската градина - "дупЕ", "млЕко" и др. има, но сега не се сещам. Но сама се поправя после и казва как е правилно.

# 260
Благодаря на всички за хубавите думи.
Кити и тя не говори правилно още. Вместо ще казва съ, какво - ко, защо -що. Поправям, но тя нарочно пак го казва грешно. Реших да оставя и това нещо на майка - когато е при тях, майка я поправя и се мъчи да говори правилно. Иначе и ние в къщи заместваме и съкращаваме думите, за мое голямо съжаление.
А аз вече се оплаках от лошите думи, които е научила в градината. За сега все по-рядко ги използва, но не ги е забравила.
Милейди, да си жива и здрава. Да ти се сбъднат мечтите.Да си много обичана жена.
Приказки - чета винаги, когато се запива. вечер все по-рядко, защото като свети и тя не заспива. Тогава разказвам. Честно да си кажа предпочитам да заспива с книга, отколкото с телевизор. И аз мисля, че е добър навик. Така свиква с книгите и ще ги търси после. Поне аз така мисля. Защото съм много против това да се гледа филмчето, вместо да се прочете книгата.

# 261
Честит рожден ден, Милейди! Нека дните ти бъдат изпълнени с радост, вечерите с топлина, а годините с младост!

бубе, честита ви буква "Р"  Grinning Снимките са малко, но пък са хубави!

Ние имаме само една перфектна снимка и тя е на тортата  ooooh! На всички други снимки Ади все е излязла размазана, защото не се спря за миг дори неподвижно! Или пък ако тя е горе-долу добре, то около нея всичко не е на фокус. Ужас, май ще купуваме нов фотоапарат  Twisted Evil

И аз разказвам приказки на Ади за Лека нощ. На изгасена лампа, двете се гушкаме в нейното легло и докато заспи минава между половин и един час! 10 приказки изприказвам, и истински, и измислени на момента от мен. Приспиването ни е голям проблем, по-рано от 23 часа Ади просто не може да заспи. Сутрин едвам я събуждам  Confused А много искам още в 21 часа вече да е в леглото и да спи, как да го постигна  Praynig newsm78

# 262
  • Gabrowo->Sofia
Честито, на още едно пораснало ноемврийче. MILADY, желая ти много, много здраве и радост!

# 263
  • Враца
Честит празник на всички празнуващи!  bouquet

Като заговорихте за неправилни думи и изрази, предполагам не сте чели речника на Резерват Северозапад, където ние пребиваваме. Ужас. Марина от сега говори с разните им характерни думички, които много ме дразнят- те така, те тукинка те, он, она, оно, цифка и прочие. Слага си ударенията където и е кеф, както е присъщо за тук. В началото, когато дойдох да живея тук изобщо не им разбирах на някои приказки, сега свикнах, но не искам да се употребяват, защото детето може някой ден да реши да живее в Бургас( и там не говорят кой знае колко правилно, но все пак). Лошото е, че разширеното семейство употребява тези изрази и не ми е удобно да им правя забележка.
В градината на Марина има скарлатина и сега дебнем ще ни хване или не.
Поздрави и весел ден на всички

Последна редакция: чт, 13 ное 2008, 11:15 от wa_wa

# 264
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МИЛЕЙДИ!   bouquet

# 265
  • София
ОООООООООО, интересни теми за обсъждане.
Приказки се четат всяка вечер, освен ако не са наказани. Ако се обличат, мият, приготвят по един час вечер ги лишавам от приказка. Казвам нещо от рода на: Утре мислете, колко ще се туткате преди лягане. Ако пак ми се миете по 100 часа, няма да има приказка.
Книги всякакви се четат вкл. Христо Ботев. Но на Калина не са и интересни Украинските народни приказки. Предпочита Франклин - от който имаме 45 книжки  Mr. Green и още продължаваме да купуваме.

Говорене: постоянно се мъкнат накакви гадни думи. На всякъде да се слага 'бе': 'А бе', 'Стига бе'. Аз тъпо и упорито повтарям: Без 'бе' - около 30 дни  Mr. Green и накрая престават. Случвало ми се е с наколко такива паразита и винаги успявам. Калина сега е на тема - наистина: Аз наистина ядох в градината; Аз наистина искам....

За приказките се сетих една случка: Чета приказка и задремвам, започвам да говоря несвързани неща, а Боян казва: Мамо, говориш глупости!

Милейди, Честит Рожден Ден! Здраве, щастие и благоденствие!

# 266
Елспет, и аз така докато разказвам приказка задремвам и ... почвам да говоря някакви наистина странни работи. Няколко пъти съм се хващала, че разказвам нещо от това, което съм започнала да сънувам дремейки  Joy Добре, че Ади не е много претенциозна, а аз бързо се усещам, че говоря насън глупости и се събуждам. Или пък като заспя Ади ме подсеща: "Мамоо, разказвай де!"  Crazy

У дома засега единствения паразит е "бе"-то. Но аз винаги и правя забележка и тя се е научила, че не трябва да го казва. Дори сама се коригира понякога. Като се усети, че е казала "бе" се поправя "Без бе, бе"  Mr. Green

# 267
  • София
Dominika, ще се махне 'бе'-то. Трябва само постоянство, като латерна всеки път казваш: без 'бе'. Е, задължително трябва да се премахне и от твоя речник.  Grinning

# 268
добре де, като заспивате по време на приказката, какъв е ефектът Simple Smile детето будно, вие уморени, заспиването се отлага.....
аз разбрах, че всички четете и разказвате, но така и не разбрах защо да се разказва приказка на заспиване.

# 269
  • Gabrowo->Sofia
Аз чета понякога по една приказка преди заспиване, но само ако Ваньо сам се присети. По-ми изнася да кажа лека нощ и да излезя от стаята  Mr. Green
.... но така и не разбрах защо да се разказва приказка на заспиване.
ми щото дребните искат, сигурно  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт