Малката Юнска душичка учи се да хапва пюренце със лъжичка!

• 14 208
  • 298
  •   1
Отговори
# 30
  • Бургас
Мименце   bouquet
И ние сме от по-дребните, някъде към 6600г сме сега. При седене обаче не сме стабилни, ако е без опора следва едно клатушкане напред или встрани. Затова избягвам все още..
Мен все още ме е страх да направя коша така,4е Иво да е седнал под 45 градуса.Вие как процедирате newsm78 А интересен му е света на детето...
Аз смятам първоначално в шезлонга да го храня- нашият е на Jane и има 3 положения,като едното е под 90 градуса....поне докато заякне със седенето или към 7 месец ще мислим за столче
Аз смятам да си останем на стария режим- къпане към 19;30ч,ядене и до 21ч  да е заспал #Crazy

# 31
  • София
Здравейте, копирам си отговора от предишната тема...
Извинявам се, че не съм писала от няколко дни, но бяхме на гости в друг град при бабата и дядото на бебчо по бащина линия.
Мерси за отговорите ви за захранването със сокчета. Само тях прочетох и съм отговорила в старата тема...
Не искам да лъжа докторката, че не му давам сокчета. Тя ми каза, че ако в 6-я месец развиел анемия, да се сърдим на себе си. Аз й отговорих:"Ние ще си му берем гайлето." Та тя се поуспокои, т.е. разбра, че няма да изкарваме нея виновна. Детето си е мое и аз ще реша кога и как да го храня. Засега смятам да изчакам до средата на 5-я месец и тогава да почна. Май, в началото на шестия, както на мен ми се искаше досега, няма да стане, ако все така наддава по малко. Няма сигнали, че кърмата не му достига - поне засега. простоя едеше по 5 пъти на ден, а сега се старая да го храня по 6 пъти, че дори и да е на 2.5 часа. Просто преди поспиваше повечко сутрин и след обяд трябваше да го спуквам от често хранене, само и само да яде пустите му там 6 пъти.

# 32
Забравих...

Бюти, на нас ни се случи няколко пъти да се разплачем когато чуем други бебета да плачат. Мисля, че е заразно между бебетата това. Mr. Green
Йойо само първия ден беше с променен режим след смяната на часовете. Днес вече се нормализира и сега пак ядем в същите часове като преди - 6,9, 12,15,18,21. Peace Спането още е леко пообъркано, ама вярвам че и него ще си го нагласи. Heart Eyes

# 33
  • Miami
Ау, бързам да ви споделя сега какво ни се случи. Та влизам аз в една новооткрита сладкарничка в квартала. Вътре продава някаква жена и много любезно ме пита какви са предпочитанията на детето, за да му предложи нещо. Първо помислих, че се бъзика, а след малко тя се обръща към Божидар (който ми е в слинга!) и го пита: "На колко годинки си, момчето ми?".  smile3532 Направо се напиках от смях!

hahaha

... да не говорим че почва да върти главата и да се оглежда с цицата в уста - е, аз да не съм ластична.  Joy
hahaha

# 34
Момичета само ние ли сме с малко хранения дали и стига тогава newsm78. Със смененото време е в 8 12 16 20 и това е а преди бяхме в 9 13 17 21 и сок от ябълка и морков около 60мл. Вики също стъпва стабилно на крачетата но Никола е готов да ходи браво на детето  Hug . Вики има едно голямо плешиво пето отзад на главата много е смешна тя и няма много коса де но дано с времето стане по гъста Praynig че трябва прически да правим Mr. Green . Хайде лека от нас

# 35
можеш да си обърнеш клипчето в хоризонтална позиция с windows movie maker - import media, после effects и там има няколко rotate на различни градуси, пробваш накъде става и накрая publish movie и готово) Wink
aбе мързи ме:mrgreen:

Последна редакция: чт, 30 окт 2008, 21:41 от Трънче

# 36
  • Вече в моята си приказка...
Трънче, вече съм по-спокойна. Не е късно Калина да я науча да заспива сама. Има време до 5-ти месец.
Ивайло много добре си заспиваше сам. Научих го още след излизането ни от родилния дом в отделно креватче /отначало спеше в количката, близо до спалнята/ и си заспиваше сам. Ама много се уморявах, сън не ми стигаше. Сега ми е по-лесно - Калина е на спалнята до мен, ама и по-глезеничка си е май. Понякога се усещам, че я нося на ръце повече, отколкото съм носила Ивайло на нейната възраст.

Как минава денят ви? Идва най-депресарският сезон и на мен ми се изправя косата от ужас. Как не ми се стои вкъщи. С Ивайло мислех, че затъпявам от стоенето вътре, без социални контакти. Само се молех някой да ми дойде на гости... Tired

Калина се храни така - в 7, 10, 13, 16, после малко и в 5 часа, в 19 е уж последното хранене, ама напоследък яде и в 1 и в 5 отново... Незнам добре ли е, зле ли е! Понякога и по-начесто й давам да яде, както дойде.

# 37
Мимченце, мерсаж за темичката.
Все се каня да ти кажа(пиша), ама забравям. Ми тя Йо-йо точно като нашия ерген наддава. Последно беше 7.150 на 68см. Те децата са родени един за друг, ама ти не даваш снахата.  Joy Joy Joy

Аз с обикалянето с Христомир проблеми нямам. Стига да има телевизор-всичко е наред. В събота бях при една приятелка, която има закрито футболно игрище. Има и кафене там и докъто си пиех кафенцето с нея, бях оставила ситния на тревата9в количката), ама той мрънкаше. Вкарах го при мен и нашия се зазяпа в мача. А аз си пих спокойно кафенцето.
Трънче браво на мъника. Много стабилен стои. пу-пу

Да се оплача как се излъгах вчера. Купих на малкия една каша, на която беше написано за над 4 месеца. "Little bee"био каша. Едва когато се прибрах вкъщи забелязах, че отстрани на кутията пише за деца над 6 месеца с малки буквички...баси тъпото. Та утре ще се разходя да му купя нова (сигурно първата каша на Хип) и купичка с капаче.
Инче, малкия е много е пораснал. Браво на него. Аз много се ядосвам като пазарувам за ситния и някакви тъпи продавачки ми обясняват , че детето ми не е на 4 месеца, а по-голямо и затова са му по-големи размерите  smile3515
И да чиститя със закъснение имения ден на Митачетата.

# 38
Трънче, супер е детенцето ти  Hug

Запис-мапис и за тази тема  Mr. Green

# 39
мимченце, явно плачът наистина е зарАзен Wink
Относно новата обстановка - и аз забелязах, че дребната нещо се сърди (понякога стига и до рев) на ново място. Като беше по-малка, явно не е разбирала, нямаше претенции кой я държи, кой й говори, а сега си избира хората, тарикатчето  Thinking

rozi_ozi, и Мишел има такова плешиво петно отзад. Него май повечето бебчета го имат... Иначе, чакам с нетърпение да й порастне още повече косичката, че да слагам фибички (да заприлича на момиченце малко).

А пък относно храненията, аз съм такава една хаотична.  Blush Май долу-горе през 3 часа се храним, ама понякога е през 2, понякога през 4, затова и новото време не ме бърка много - когато му се яде на детето, тогава му давам. Ама после с пюретата сигурно ще се наложи малко ред да вкарам  Mr. Green

Мира, моят ден минава и заминава толкова бързо, че не ми стига времето.  ooooh! Общо взето, доста време на компа прекарвам.  Embarassed Моите социални контакти са леко ограничени, понеже живеем на ново място. Но, наоколо има много мами с деца, скоро ще се чудя с коя по напред сигурно да излизам. А и българи познавам и с тях ми е трудно да намеря време да се видим...

Трънче, еми няма как, бе душа, Никола да не е толкова пъргав - мама нали е бегачка, той от нея е наследил здравите краченца Wink Аз пуснах при клипа коментарче.

# 40
Купих на малкия една каша, на която беше написано за над 4 месеца. "Little bee"био каша. Едва когато се прибрах вкъщи забелязах, че отстрани на кутията пише за деца над 6 месеца с малки буквички...баси тъпото.
Това го пише заради препоръките да се захранва след 6-ти месец. От другата година знам, че ще ги пише и на всички пюрета. Каква е кашата? Ако е първи етап или първа стъпка, не знам как точно се води, можеш да я дадеш.

# 41
Здравейте Simple Smile

Малко се загуби тези дни,но нали имахме участия в провинцията Blush
Тази нощ чакам моя мъж да се прибере от турне.Тези 8 дни доста дългички ми се видяха...
Борислава ее почнала да и се сърди на количката.Преди все спеше,а сега от два дни един рев newsm78 Дано и премине бързо

Кори  сори,че толкова късно ти отговарям Blush Шишето и го предлагах 10 дни нон стоп и тя като чели се предаде.Незнам newsm78 Изведнъж го зацока.Ама ми костваше мнооооого търпение.
Ние също сме си по стария режим.Ядем в 11,14,17,20 и нататък сме всяка нощ различно Rolling Eyes

Вивиан и аз гласувах Peace

Боби я мажа с олио Peace

Мимченце   bouquet

Трънче,браво на Никола!Ние това още хич не го умеен Blush,но опитите за обръшане от гръб по корем вече са много сериозни Mr. Green

# 42
  • И аз не знам къде...
Нас със стоенето прави много не ни бива! Тежи ни дупето  Wink! Е, стоим, но го държа под мишничките и той мноооого се кефи  Peace! Със стоенето на дупе обаче нямаме проблем! Ама Кокича на Сами си стоеше стабилно на крачетата, като го държеше само за ръчичките още преди месец, че и повече  Peace! Поне аз тогава го видях!

На нас смяната на времето ни се отрази до толкова, че изместихме всичко с един час напред и вече ставаме в 5.10 #Crazy!

Вчера се похвалих, че май сме израснали рефлукса и минаваме на Хип. Да, ама не  Sad! Днес пак започна да повръща и отново го върнах на Фризовом! Ще го пробвам пак не по-рано след месец, че и повече може!

# 43
Калина има вече пъпчици по брадичката - това слюноотделяне не прощава! Цапотя с крем, който бързо се избърсва от лигавника, но дано помогне!
И Мишел има много пъпчици, но по бузките. Като си извади ръцете от устата, си маже целите бузи със слюнки и така стават тези пъпчици. Мажа и аз като побъркана с натурални кремчета, но не мога да й насмогна. Дори днес на консултацията питах за това. Казаха да пробвам други кремчета, които са без вода и държат кожата по-дълго време мазна.

дари75, на нас пък главата ни тежи.  Joy Още клюма от време на време... кекавичкото ми то.  Heart Eyes

му6орон, много сладки опашчици има Магдалена  Flutter Така е - който има коса, му правят прически  Mr. Green

Последна редакция: пн, 27 окт 2008, 22:17 от Sleeping Beauty

# 44
  • Miami
На нас смяната на времето ни се отрази до толкова, че изместихме всичко с един час напред и вече ставаме в 5.10 #Crazy!

Охоо, смяна, не смяна - ние си ставаме винаги към 5  ooooh! Да не говорим, че преди това и в 2 или 3h.  Tired Много е гадно, дано да се нагодите пак по стария режим  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт