Малката Юнска душичка учи се да хапва пюренце със лъжичка!

• 14 205
  • 298
  •   1
Отговори
# 45
Вери, нищо не пише. Може би има глутен, който не е обозначен. Ама май си права, защото на другите езици на които е преведено, не пише, че е за след 6 месец.
Благодаря ти за отговора  Hug
Лека вечер на всички. Аз сега изкъпах Иско, нахраних го и той заспа. Може би трябва по-рано да го слага, защото ми заспива все около 20ч. Ама трябва да яде в 22ч, така че знам ли  newsm78. Поне спи до към 8 така.
Лека вечер и дано всички бебоци спинкат сладко  Hug

# 46
  • И аз не знам къде...
Kory , твоя Жорко заспива ли след като се наяде като стане толкова рано? Ние пеем от 5.10 до към 5.50, после си мием дупето и се преобличаме и към 6.10-6.20 ядем. Слагам го в столчето за кола и пускам прахосмукачката. Кога ли комшиите ще ми вдигнат валянка за тази прахосмукачка по никое време на деня  Sunglasses! И чак към 7-7.30 заспива пак  Peace! Та на мен деня ми започва в 5 часа  Crazy!

# 47
dari75 и аз го пробвах номера с прахосмукачката ама Борислава как реве от нея.... Mr. Green Направо полилавява.Много и се плаши Laughing

# 48
  • София
Честит празник и на  именниците и на празнуващите месечинка!
Преди няколко години свих една жилетка на мъжа ми, вървеше ми с едни джинси и дали заради нея, но сяда до мене едно бабе, много приятелски ме заговаря за детето "Това на син ли ти е или на дъщеря" Shocked На мен ми трябваше известно време да преглътна и да отговоря "Не мое си е" Ама вярвайте ми не изглеждам като бабе, а жилетката повече не я облякох.И ние снощи не спахме много дълго, мятах кърпичката, бутах бибата, но не минава номера след като си хапне не заспива, а мрънка и я взимах пак и пак и накрая си я сложих да цока до мене и миряса.
Столчето навремето се сетих, че нашето не можеше да се сложи до масата, защото не е с 4 крака, а с 2 свързани по средата с греда и завършващи на земята с няколко разперени пръчки, които пречеха на столчето да се приближи и на Маги много бързо и писна да седи сама и то вързана. Ние за сега сме с едно шишенце за вода на Чико стъклено, лъжичка, чашката от дуфалака и спринцовката от панадола за сокчето, което въобще не иска, а е сладко уж и гроздето и крушата,от 30 мл. я изпие 10 останалите изплюва на лигавника, затова скоро ще давам картофчето, без да замествам хранене, а по няколко лъжички на обяд, колкото да регулира стомахчето, а смятам да отпадне храненето в началото на 6тия месец и няколко седмици след това и плодовите пюрета да опита, но всичко това само ако иска да яде нашата лекарка каза ако отказва да спреме даването за известно време. Малта това за бебешкия плач е жестоко. По въпроса с анемията след шестия месец, като се изчерпат депата с желязо не се ли допълват от кърмата много необяснимо ми звучи. За часовете Диди не знае, че са сменили времето и в 7 30 иска да се къпе и аз я изкъпах, което пък значи, че и тази сутрин ще стане в 7 30 и край на спането до 9, и затова лека нощ от мен.  

# 49
  • И аз не знам къде...
А, MISHAa аз чистя  Sunglasses! Не само я пускам  Peace! Ама като не съм си изпила кафето я оставям да работи и докато си го глътна   Mr. Green!

# 50
Здравейте! Hug

...пък ние сме със сополииииии Confused ...ужас...Давам спрей и крем Низита и вечер по 1 мл Панадолче #Crazy...дори днес е прегракнало детето Cry
Моля мамите които минаха през грипа да споделят какво са давали PraynigДано да мине бързо....много се притеснявам
Да се оплача как се излъгах вчера. Купих на малкия една каша, на която беше написано за над 4 месеца. "Little bee"био каша. Едва когато се прибрах вкъщи забелязах, че отстрани на кутията пише за деца над 6 месеца с малки буквички...баси тъпото.
и аз направих същата грешка преди време и сега си стои тъпата каша #2gunfire Страшно се ядосах #Cussing out ....егати глупавата фирма.На кашата пише само"Био млечна каша с грис" и отгоре пише "над 4 месеца", но после като се прибрах и аз прочетах какво пише отстрани newsm78 затова реших да я дам след 6-тия месец. Затова мамчета четете подробно всичко което пише на самата каша, не само отпред като мен и Малта Blush hahaha
Ние със седенето сме много зле-Атанас е много нестабилен-клюма навсякъде, но за сметка на това откакто сменихме зимния с летния кош проблеми с количката нямам.Вече не излизам с кенгурото  Mr. Green......
И друго да попитам:...вашите бебета повръщат ли по малко като са по корем? Атанас все по нещо връща newsm78
rozi_ozi и ние сме на 4 хранения-започваме с 9:30 по новото време и вечеря в 22:00

Спокойна вечер!

# 51
  • Miami
Kory , твоя Жорко заспива ли след като се наяде като стане толкова рано? Ние пеем от 5.10 до към 5.50, после си мием дупето и се преобличаме и към 6.10-6.20 ядем. Слагам го в столчето за кола и пускам прахосмукачката. Кога ли комшиите ще ми вдигнат валянка за тази прахосмукачка по никое време на деня  Sunglasses! И чак към 7-7.30 заспива пак  Peace! Та на мен деня ми започва в 5 часа  Crazy!
dari75, да заспива  Peace Много кофти наистина като не заспива веднага. Сега разбирам, защо ти е толкова проблемна смяната на времето  Peace

MISHAa, мерсаж за отговора  Simple Smile И аз пробвам, но днес не му дадох, че той така и така се събужда през нощта  Tired

Оф, Жорето още не е заспал. Той само като се люлее заспива и сега сме го оставили в креватчето му, ама не заспива  Sad

Айде лека нощ и от нас  Hug

# 52
 wavey
Днес дадох кашичка на Паола,не знам дали ,че беше много гладна или пък и хареса но изяде няколко лъжички  newsm44,но като за първи път не посмях да и дам повече,ще видим утре как ще я приеме  newsm12
За седенето Паола се задържа почти сама,само я придържам за ръчичка,
а ако е облегната стой сама
 newsm03

mimchence качила съм нова снимка на Паола за колажа,като имаш време я смени,мерси   newsm51

Лека нощ и спокойни бебчовци за през нощта  lovekiss

Последна редакция: вт, 28 окт 2008, 21:16 от РОНИ_23

# 53
Здравейте!
Тази вечер  нещо не ми се спи,като никога до сега и реших да драсна два реда.Не знам при вас как е,но аз в 21.00 ч. и  вече съм заспала от въздуха. Вчера дадох на моето гардже за сефте пюре-от морков.Ама то било голям зор това ядене с лъжичка.Дори и двечки не можах да намуша.Аз давам - тя връща, аз давам -тя връща и така едвам си ги изяде.Но май дори не го и хареса нещо туй пюре. Като и от време на време и се повдига и имам чувството,че всеки момент ще повърне. Днес - наново пак по същия начин бяхме Laughing.Голямо търпение ще трябва,докато свикне с тази нова храна.Вашите дечица така ли са или мойта мома няма да го прояде пюрето Grinning?
От няколко дни забелязах,че не ще да стои в количката въобще.Абе все едно тръни има като я сложа в нея. Тръгнем на разходка,ако спи- добре,но събуди ли се и веднага почва един рев,рев и като я взема се успокоява.И така всеки път.И днес и казах,че зимата ще си седим вкъщи,понеже няма да мога да я нося- това да не е лятото в жегите да се разнасяме,а тя ми се хили на среща Grinning.
 Някоя мама беше споменала за плача преди заспиване. Е и ние сме така. Спи и се,две не вижда обаче не-рев,ама рев да видите- ще ви се скрие шапката  Crazyи по някое време заспи. Защо така - незнам newsm78.
Оф - отнесох се.Само да ви питам нещо и отивам да се паркирам в леглото. Дали си мисли някоя от вас в скоро време да записва детето си на градинка,че на мен една приятелка ми каза още от сега да отивам,че нали уж местата били" кът"и трябвало по навреме да се записват Thinking. Та си мисля тези дни да отивам-  да попитам,да не артисаме от градинката  Party.
Спокойна нощ на всички мами Simple Smile

# 54
И друго да попитам:...вашите бебета повръщат ли по малко като са по корем? Атанас все по нещо връща newsm78

Христи връща по малко,но най-много връща ако след ядене го разсмиваш или се радва на нещо и рита от кеф.

За заспиването-ами правих опит за "превъзпитание", но много реве детето и аз престанах да го мъча.Все се надявам,че като порасне още малко ще заспива по-лесно.

За пъпките по брадичката-мажа ги с цинкова паста и има временен ефект.А бузките с колд крем.

Относно  по-едрите бебета-не се шашкайте , не всички са с еднакъв старт.Хриско се роди 4300г все пак  Peace

Спокойна нощ и послушни бебоци  Heart Eyes

# 55
Мнооого сте писали, така че засега само записче Wink.

# 56
  • варна
  Нанси и ние сме същата работа с лъжичката, Laughingяде плюе, аз го обирам докато не е отишло на лигавника и го пъхам пак в устата, гълта малко, на 4-5 лъжички ме плаши, че ще повръща, установих, че колкото е по-лепкаво и гъсто ,толкова по-трудно става, не е толкова заради вкуса.
 Най-лесно яде сок от ябълки, него почти не го плю, ама аз сок няма да давам, че за рефлукса не е добре. А пюрето от праскова онзи ден го покърти направо ,така се разтърси ,като усети вкуса,  Crazyбатко му се забавлява много като го мъча с лъжицата.

# 57
Момичета, тая тема знаете ли я:
Асортимент и състав на пюретата в България:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=128088.0

Малта, ако има глутен, по- добре след 6-ти месец, че и по- натам.

# 58
Ама то било голям зор това ядене с лъжичка.Дори и двечки не можах да намуша.Аз давам - тя връща, аз давам -тя връща и така едвам си ги изяде.Но май дори не го и хареса нещо туй пюре. Като и от време на време и се повдига и имам чувството,че всеки момент ще повърне. Днес - наново пак по същия начин бяхме Laughing.Голямо търпение ще трябва,докато свикне с тази нова храна.Вашите дечица така ли са или мойта мома няма да го прояде пюрето Grinning?

Щом избутва храната навън вероятно все още има рефлекса на избутване (не знам дали така се казва, но всички бебета го имат до едно време, един вид самозащита - да не се задавят ако случайно налапат нещо). Това е един от признаците че детето все още не е готово за захранване. Така че възможно е да не е от пюрето. Друго давала ли си с лъжичка - гълта ли? Ако не, бих ти казала да изчакаш седмица-две и да пробваш пак, но аз нали съм фен на ептен-късното захранване... естествено можеш и да не ме послушаш хич Peace

Бютеее, разконспирирах те веднага и ти гледах клипчетата. Ама много на хубаво място живеете бе! То не е зеленина, то не е тишина и спокойствие - кеф! Ела да видиш нашия момък на къв шум расте... понякога наистина се притеснявам че ще оглушее от трафика, сирените, метрото... абе, горкото...

# 59
  • варна
 Съвсем права си, Трънче, не са готови и затова е трудно, нямат и достатъчно слюнка в устата, затова твърдите неща са им по-неприятни.
 Аз затова нямам претенции да го храня с пюре, давам през ден- два по няколко лъжички със запознавателна цел. Ние караме вече шести месец и ме е страх, че ако не предлагам изобщо, после хич няма да ги иска. А Боян яде кърма с лъжичка и не и се мръщи на нея, но му омръзва бързо това занимание.
 Като се сетя, на батко му по това време вече жълтък му давах, ама той ядеше като прахосмукачка. А за попарата, никога не съм давала, много ми е неприятна на мен и затова я спестих.

Общи условия

Активация на акаунт