Нова мода разцъфтява - МАЙски мами непрекъснато забременяват!

• 18 744
  • 290
  •   1
Отговори
# 120
  • Русе
   Привет! Аз бързам да пиша, докато Дари и татито спят, че няма да е още дълго...
   Днес ходихме в парка, правихме снимки, но още не съм ги свалила, а и не смея да се надявам много, че нашият фотоапарат е в предпенсионна възраст и рядко вади свестни снимки Sad Ако има нещо, достойно за показване, ще го споделя с вас при първа възможност. Иначе разходката беше прекрасна! Дарито се налудува, люляхме я на люлка, тича из нападалите листа - все любими занимания! Сега спи вече от почти 3 часа! Grinning
   Тази седмица ми беше много тежка на работа, излезе ми и огромна стреснушка на устата Sad Всички хора са толкова озлобени, лоши, гадни...
   По разискваните теми - ние често пускаме Тв-то, но Дарито не се заглежда за дълго. Всеки ден иска да й пускаме Шрек, но бързо губи интерес и пак тръгва да си търси книжките, играчките.
   За поведението - тази седмица майка и татко гледат Дарито, да се закрепи след боледуването. Казват, че през деня много ги слуша и им помага, но като се появя аз започва да дивее, да ме скубе за косата, да ме драска по лицето... ooooh! Не знам защо така си изразява радостта, ние с мъжа ми не правим така Wink По някога преминава границата - в смисъл, че не слуша като й кажа например да не скача по леглото, защото е близо до ръба и ще падне и в такива случай я пляскам по дупето. Тя спира, тръшва се на земята, стои малко там и после идва да се умилква, да ме милва и гушка. Нямаме практика да я наказваме права до стената. Когато много не слуша й казваме, че няма да й дадем нещо, което много иска в момента и това също е начин да я укротим, за малко Wink
   А, събуди се, отивам да я нагушкам, че още е сънена и е добричка, след малко картинката ще се промени Grinning

# 121
Здравейте!

Иги, с малко закъснение  newsm59 !!! Чакаме да се разпишеш! Напоследък се гледаме с нашия любимец Хранов всеки ден и се сещам честичко за теб!

Имарче, голям номер с МВ  Shocked Косьо както обича да си играе около и с нашата...

Гичо, на теб ндали ти е смешно, ама мен ме досмеша като си представих Маги как раздава правосъдие с голи ръце  Laughing иначе и Косьо напоследък откак се е влюбил в костенурките нинджи като се оптусне и тръгва да бие, даже и в детската се опитвал. Само с говорене и обяснения го решаваме въпроса и то за момента... още много малък, за да има ясни граници на добро и лошо, но и това ще стане.

Като казах за яслата - тия дни говорих с едната лелка и с една от мамите - оказа се, че миналата седмица от цялата група са ходили само по 3 деца!  Shocked Тоя гаден грип ги е натръшкал всички, барабар с едната сестра  Sad лошото е, че сега като почнат да ги пращат недоизлекувани, сигурно ще има и втора вълна. Мамата, с която говорих днес, ми каза, че в четвъртък са пуснали едно такова детенце и в петък и то и нейното са били с т  Sadта засега планираме да си го държим дома синковеца, и без това има още кашлица /нали е теле-безподобно и не можем да му дадем сиропа за кашлица освен с борба/... дано не уволнят Борис с толкова отсъствия тези седмици, че тогава вече ...  #Crazy
Ние с бебка сме още 2 в 1 заради грипа, но тия дни тоновете не са перфектни, та очаквам скоро да ми дадат дата... много се притеснявам, че ако още съм болна няма да ми дадат бебето  Cry то не, че да ми го дадат и да го разболея е алтернатива  Sad уф, искам да сме здрави само!!!  Praynig
Дано и всички вие сте! И добре да си зикарате на срещата!!!  cheers

# 122
  • Варна
Руми, да оздравявате бързо  Hug А ти не се шашкай от сега за бебка, всичко ще се нареди - ще си здравичка да си я гушкаш  Heart Eyes

Честит рожден ден на Иги на патерица!!! Желая й мнооого щастие и усмивки!!!!

А Макси уж го чаках да оздравява вече, почти спря да кашля, само 3-4 пъти дневно и нослето почти се оправи, и от снощи е с температура 38-39 и ужасно гърло  Tired Яслата се отлага, а аз се чудя кво ще го правя, че имам ангажименти и не мога да го взема .... аман вече от болести. От август насам това ни е н-тото подред разболяване вече  Confused

Като изчетох всички коментари за тръшкането, сметнах че моето е едно средно-статистическо нормално тръшкащо се дете с малко повече инат но не повече от моя  Mr. Green Иначе аз съм една средно-подлудяла от нерви майка, която ако може приказва, ако не може - вика, и ако трябва - пошляпва. Не че се гордея със себе си, но това мога и успявам да направя - при други обстоятелства може би друго...... но Макси е такъв ревльо, че обикновено му се карам, че реве за нищо, вместо заради бели, тръшкане и т.н...

Иночка, да ти е жив и здрав младежа Peace А за местно събиране - аз съм За, ама нека има и желаещи освен мен де  Blush

Ааа, и ако знаете как остригах Макси без да искам.... много ми е смешен. То основно бритончето де, ама ..... много ми е смешен де....

# 123
Е, то бива слаба активност, ама нашето е направо за бой   #2gunfire
Руми и аз това ти пожелавам. Само да сте живи и здрави, др. ще се нареди. Praynig И дано опазите и Коси здрав Hug
Аз давах какви ли не сребълни води, бронхо вансоми и прочие и Маги пак от днес е с Т #Crazy. Подозирам, че се наредихме вчера на рождения ден. Защото днес до обяд беше добре и ходихме на др. ден-ден и като се прибрахме за 10мин. и стана нещо newsm78 . Бабето в къщата каза, че са уруки и  и пребая, ама не виждам ефект Cry Снощи  излизах на по питие и явно ми го връща, че за първи път е ревала за мен Mr. Green Дано да не е нещо по-страшно Praynig
Виф, бързо да се оправяте Hug Praynig и  дай да го видим твоят красавец Heart Eyes
Ето малко снимки и от днешния ден-ден (дано не сме заразили някое дете, ако сме пипнали нещо още от вчера)

Последна редакция: нд, 02 ное 2008, 16:47 от gi4o_pi4o

# 124
Чета, чета последно време, ама днес много малко сте писали, та ще се наложи и аз да се разпиша, та да повдигна активнотстта тук. Пък и от кое време се каня да се включа с "експертно" мнение по обсъжданите проблеми.

За тръшкането - и Георги се тръшка и то когато най-малко очаквам. Както си седи, решава, че иска нещо и почва да се тръшка без да си го е поискал /нещото/. Обяснявам му, че няма как да разбера какво иска, ако не ми каже, но понякога така се е улисал в собствения си рев, че въобще не чува какво му се говори. Понякога го изкарвам в коридора, да се нареве. Случва се и да викам /нерядко/ и да пошляпвам. Последното се старая да е само в краен случай и то само когато се касае за здравето и живота му /като например да не скача от кухненската маса върху стола като парашутист или да не барабани по стъклената врата на хола с всичка сила/, но когато съм го прилагала винаги е имало ефект.
За гледането на телевизия - и аз не съм по крайностите. Георги гледа най-вече Мечо Пух преди лягане. През другото време ТВ-то е почти постоянно включено вкъщи /което се случва рядко - т.е. да сме си вкъщи/, но той не се заглежда, даже и по рекламите. Мисля, че това количество ТВ не е вредно, а проговарянето на дечицата си е относително нещо.

Руми, дано при вас нещата да се наредят по най-добрия начин и да можеш да си гушкаш бебка!  Peace

За сега ви оставям, че ми дават зор да излизаме на разходка.

# 125
  • Русе
   Ех, че бързо минаха и тези почивни дни! Винаги съм си мечтала събота и неделя да са 3 дни! Mr. Green
   До сега се борих със снимка.бг, нещо не е в настроение тази вечер, качих само няколко снимки от вчерашната разходка в парка. Ето ви едно есенно Дари Grinning :
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=49764&pid=8681785

# 126
Ееех, това Дари, много сладка усмивка...

Иночка, забравих да ти кажа, че на една обща снимка, гледам, гледам - нашето момче най-хубаво, а и много мацки са се снимали с него... Да ти е жив и здрав!

Ванила, много ти отива кърпата... Малко като бяла чаровна циганка  Wink

Да доложа и за нашето състояние - няма повече разтройство и повръщане, но си е поставил диета и нищо не яде... Днес срещнах една приятелка от квартала и ми каза че е отслабнал. И аз гледам, че бузите му са спаднали - имаше нужда, де... малко...

Гичо, много хубави снимки и Маги е ужасно чаровна... Всеки път да слагаш снимчици, че е много красиво...

Руми, нали знаеш, че нашето бебче, ще е най-здравото, най-прекрасното и най-безпроблемното. Така трябва да си втълпиш, без да мислиш за болести... Успех ти желая,  Praynig дано всичко да е наред с бебка!

Макси и той да оздравява! Вифче,  Hug

# 127
  • Varna
 Шуши, мерси и аз така като му гледам снимчиците му, най хубавото ще да е  и след това следва едно ОФФффхх. Добре че засега спазва вечерния час и 21,00 си е вкъщи / но това май е за друга тема, а не за родени 2006./
  Вифче,  Дано и други се вклйчат.
 Руми, всичко ще е ок, /както казва Бетка " Спокойно мамо, спокойно" Hug.
  Много сладки са Дарито и Маги.

# 128
Здравейте от новата къщичка Sunglasses Дидо си боядисва, а Йонка "подрежда". Наистина много емоции има покрай новия дом и е приятно Simple Smile
 Много интересни темички сте захванали. С пушенето, никъв проблем нямам, на парковете само българите пушат, никой друг не съм видяла да пуши на парка. Аз самата си пуша, по 2-3 цигари дневно, но никаде нямам проблем с непушенето, щото на по-вечето места тук не се пуши. Изключение е, че живеем във хазартен град и в казината пушенето е разрешено(но в ресторантите вътре не!), но изобщо не се усеща, добри са им вентилациите. А с Йони не ходим и без това много по казина, и без това няма право да е в близост до машинка или маса дете под 21 г. Party
 Ох, възпитанието, не е лесно да си родетел, това си е трудна задача. Аз пошляпвам дупето, карам се и напоследък по-често наказвам. Преди малко имахме разправия, дадох и сиропче, че имаме малко соплки. Тя искаше още както винаги и аз обесних, че се пие по малко и скоро пак ще и дам. Но тя като почна да се тръшка, ревна и си иска сиропче и това е, пищи чак Shocked Обеснявах и 100 пъти, че по малко се пие, но ... просто я заведох в нейната стая и и казах, че докато не спре да мрънка ще си стои там. Врата е отворена, светло си е, не мисля, че е толкова зловещо, но има ефект. След минутка отидох и я питах дали ще спре, тя каза, че по-вече няма да плаче и ще слуша. Явно има ефект. До скоро гледах да съм по внимателна, да обеснявам, опитвах се да не я разсърдвам, но тя ми се качи на главата и полужението направо излезе извън контрол. С баща си има по-вече респект, по е послушна и дори мои приятели ми казват колко е различна като е с него и как се глези като е с мен. Та реших, че трябва да съм по-строга Thinking
 За Хелуин Йонка беше вещица и обикаля с Дидо и  приятелчетата си, докато аз бях на работа. Снимка по-късно. Първа вечер бях като супервайзър и много се вълнувах, допуснах някои грешчици, но поне не бяха големи и смятам, че се справих добре с работата. Трябва да си копувам сега костюмчета, защото така ни искат и чак нямам търпение да сменя досадната униформа Party
 Това е от нас приятели!

# 129
Добро утро мили мами,

Аз да сервирам кафето, че днес никой още не се е сетил

и да драсна някой ред, че май отдавна не съм се отчитала.
Искам първо да поздравя бременните майчета и да им кажа, че много се радвам за тях. И аз имам желание за бебче, но ще се включа в отбора на Дени и Таня и като изградя образа на "идеалната жена" може да поработя по въпроса.  Wink
Честит рожден ден на патерици на Иги. Да е жива и здрава и по-честичко да се разписва.
Руми пожелавам ти всичко да е наред и скоро да си гушнеш бебка. С нетърпение чакам хубавите новини от теб.  newsm10
Видях, че обсъждате много хубави темички и съм много благодарна на Недка, че е повдигнала въпроса за тръшкането. Мислех си, че моето дете е най-непослушното, капризното и лигавото или че аз нещо не съм наред и не си разбирам детето и не знам как да действам с него. Видях обаче, че явно в момента повечето деца са на тази фаза - налагане на собственото "аз". Не съм сигурна кое е правилно в случая - да се караш, да наказваш, да обясняваш. Никак не е лесно да си родител май, особено когато е за първи път. Аз най-често когато ми направи някой такъв номер Сиси и започвам да викам, вследствие на което дребното се изнервя още повече и цирка е пълен. Сега напоследък видях, че действа метода с наказването в другата стая и като и мине ината я вземам и си говорим, че това което е направила не е правилно и не трябва да прави така. (май повечето използваме този метод въпреки, че не сме чели книги за възпитанието  Simple Smile ) Естествено моята щерка винаги обещава да слуша и повече да не прави така. (на обещанията сме големи и много лесно ги даваме)
За пушенето, аз съм върл пушач (въпреки, че напоследък пуша по 2-3 цигари дневно, но не мога да се лиша от тях) , но у нас не се пуши освен на терасата. Моята щерка ме е виждала (което не е много похвално), но баща й се грижи да и обясни, че майка и прави белички и така не е хубаво. Въпреки, че пуша не ми е приятно да влизам в къща която мирише на дим или заведение в което не може да се диша.
Иначе ние сме горе-долу добре. Нашата баба се разболя и се наложи да търсим спешно вариант за ясла. И докато ни уреждаха на ясла (3 седмици), ние за два дни успяхме да я запишем случайно в една градина (директорката реши, че е достатъчно голяма да почне направо на градина), което мен като че ли повече ме устройва. Първия ден отидохме с голямо желание, бяхме до обяд и не плакахме. На втория ден, като стигна в градинка и влезе в двора взе да ми обяснява, че не иска да ходи на градинка, но успя да влезе в групата без проблем и на обяд я оставихме да спинка там. На третия ден през целия път до градинката питаше баща си "Тати, къде отиваме?", аз и казвам "На градинка", а тя "Не, мамо, някъде другаде отиваме" и така всеки път беше "някъде другаде" докато не стигнахме там. Едвам успяхме да я вкараме и тя се разплака, опитах се да я успокоя, но уви и накрая дръпнах Зарко и излязохме. Той горкия само където не се разплака с нея.  Simple Smile Като отидохме да я вземаме следобяд, нашата ухилена до ушите, взе да ни развежда да ни показва малките мивчици, гърненцата, леглата и не искаше да си тръгва. Бяха правили апликации и ги бяха закачили на табла и Сиси ни показа какво е лепила тя. Вечерта обаче дигнахме температура 39,5 и сега сме си в къщи с хрема. Ще изчакам още някои ден да се стабилизира и пак ще направим опит да ходим. Това е за сега от нас.
Успях да кача доста снимки, от последните дни и от лятото. Ето линкове на който му се разглежда може да ги види.
http://www.album.bg/anastasia/albums/53241/ - това са снимки от лятото
http://www.album.bg/anastasia/albums/53252/ - това е от фестивала на пясъчните фигури в нашия град (беше много хубав)
http://www.album.bg/anastasia/albums/53389/ - летни форумски срещи
http://www.album.bg/anastasia/albums/53592/ - разни рождени дни (т.е. два в един ден)
http://www.album.bg/anastasia/albums/53834/ - това са снимки от последните дни
Е сега вече, май ще трябва и аз да раздавам медали ГЕРОЙ.  Mr. Green
Лек и хубав ден на всички  sun и болничките деца да оздравяват.

# 130
Няма никой тук, но аз тъпо и упорито си пиша  Mr. Green.
Оставих си Маги да я наблюдавам и да видя ще се влоши ли, подобри ли. Че ми изглежда добре, ама по-добре да не е сред деца.
Дари е много пораснала. Пу-пу  Heart Eyes
Смайли, честито за новата длъжност  bouquet.  И по-скоро давай снимки на новата къща, че едно любопитство ме гризе Embarassed.  А не е зле и щерка си да ни покажеш Laughing.
FY, Сиси е толкова красива, че ще е грехота, ако не пуснеш нейни снимки в някой конкурс Naughty.  Много хубави снимки а и така видяхме и др. форумчета дето майките отдавна не са ги показвали Mr. Green
Хайде, чао, че то сама да си пиша и чета не ми е интересно.

# 131
Гичо и аз съм тук, чета ви. Всеки пише че никой не пише, но аз едва стигнах до края!
Да честитя ма Иги рождения ден на патерица!   bouquet
За Варненско коледно парти и аз съм съгласна!  Peace
Ивко от днес е на ясла, но като ви чета всички деца с температури, май има друг вирус и сега ме е страх как ще си го прибера.
Като стана въпрос за ясла днес най подробно четох програмата на децата за следващите 10 дни. Ето какво са им замислили:
Говорно: Запознаване с различни животни - звукоподражание и как изглежда - пате, куче, коте, мече;
Игри - 1. Всяка играчка на свето место, 2. Потърси другарчето;
Запознаване с действията на хора, животни и птици - птичето лети, мама готви (пак натириха жената в кухнята  Mr. Green) , зайо скача, бебето плаче;
Умения: да мачкат тесто, да го късат, да слепват отделни части ( да се получи влакче), да го разстелят на дъска (да се получи питка)
Слушане:  слушат песнички Мокро зайче и Слиза от гората
Движение: Аз съм врабчо
В петък ще им правят снимки за календари и календачета, дано да е здрав до тогава!

А всчки деца с температури да я смъкват и да си си отиват тези вируси!  Heart Eyes

# 132
Ех Ани разкошно звучи тази програма - в нашата ясла няма такова нещо, но споделяй това си е план за действие в зимните скучни вечери и уикенди.
При нас нищо ново и нищо интересно не се случи събота неделя го ударихме на мързел. Майка ми я нямаше и окупирахме ние апартамента й, че у нас както знаете е в ремонт.
Смайли и аз искам снимки накрая когато всичко е готово. Браво на вашия тати как си прави сам всичко..нашият не отбира и не се цапа.
Танче супер са ви снимките с Дени и момчетата са големи сладурчета - много се смях на клипчето слона скача..как ти идват такива..браво на вас...завидях ви благородно.
Хайде оставям ви с пожелания да няма болнички! Макар че по телевизията чух че като се застуди щели да секнат тия вируси ама честно не ми се иска да застудява...

# 133
Здравейте милички майски мами Simple Smile
Не съм се обаждала скоро(макар,че миналата седмица писах,писах ....и после ми го нямаше поста,а уж публикувах) newsm78
Нас пак ни тресе някакъв карък и вече полудявам #Cussing outАлекс отново беше болен-този път беше вируса с разстройството,ама го държа около седмица.Пуснах му изследвания на анален секрет и те спешни със диагноза гастроентероколит и преди да ги взема още се обадили от ХЕИ на детската градина,от там на мен и аз решавам ,че ми е болно детето и заразно SadОтидох да му взема изследванията след като се побърках тотално и там ми казват,че нищо му няма Laughing
Днес трябваше вече да е на детска и сутринта се събужда с подуто око-някаква гад го е ухапала нощес и оченцето му затворено чак SadХайде на лекар,а тя ми казва че ще му мине-до вечерта беше още по-зле.Сега ходихме да му бие урбазон,но оттокът още не е спаднал Sad
Дядо му тръгва да ни кара на лекар и си губи ключа на колата.....
Писна ми вече #Cussing out
И магазина трябваше да си освободиме(с това се изхранваме в момента),че ни вдигнаха наема двойно ooooh!
Бъдете здрави и се радвайте на всеки хубав миг!!!!!!
Тези дни ще пробвам да пиша повече-обещавам Heart Eyes

# 134
Дибро утро майчета:
Нагледах се на много готини снимки, но тези с пясъчните фигури ми взеха очите. Страшно изкуство е това. И възела на кърпата на Ванила си е цяла изкуство - гледах го , гледах го, е такова чудо не мога да направя.   Laughing
Аз цяла седмица съм сама , че Дидо е в Германия. Пък Ивко взе нещо да ми се опъва сутрин за яслата. Понякога като прави така викам Дидо на помощ, но сега нали няма кой. Днес ми дойде на акъла да му пусна детски песни. Така бързо се изстреля от леглото и с кеф ми даде да го преоблека и тръгна пак в настроение. Май всеки ден трябва да му създавам този комфорт. Вие имате ли си дребни трикчета, за да се приготвите по бързо за ясла?

Общи условия

Активация на акаунт