Циганското лято е в разгара, АПРИЛска мама Коледата стяга!

• 12 109
  • 285
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Ъ, то за мъжете темата край няма  Rolling Eyes
И при нас не е от най-розовото!
Вече на 8-мата година започват много да проличават неща, за които сме си затваряли очите и сме им обръщали гръб в името на Негово Величество Любовта. Да, ама животът не е само Любов!
Човек преценява на момента приоритетите си и това какво иска и какво цели в живота!
Оф,не ми обръщайте внимание-и аз съм от депресираните!
 Hug

# 181
Не трябваШе да се похваля  Sad Пак 38,7°  ooooh!

# 182
Ех, кофти е детето да има Т! Дано бързо да мине!

Втора вечер нашият е зареден да спи в неговата си стая, дано пак да имаме успех като първата - само 3 ставания и в 6 се домъкна с възглавница и завивка при нас.

# 183
  • София
Добро утро  Hug

Надявам се да е добро за всички и до довечера да няма никой с повишена Т или червени очета, всички да сме здрави  Hug

Питанка -

В колко часа водите и взимате дечковците на ясла?
На мен ми се иска да го взимам по-рано, за да си поиграе докато не се е стъмнило, пък после да сготвя, да поиграем макар и мъничко и да легне на време да спи, само, че не ми достига времето и жертвам играта навън. Мога да си тръгвам по-рано от работа, но сега се напъвам да поработвам повече, че Ст чак днес тръгва на работа. Очертава се даже да взимаме Стаско към 18ч от ясла, а това ми се струва мн късно и май ще се налага да си тръгвам по-рано, чудя се какво да правя. Споделете опит и мнение!

# 184
Добро утро! Grinning

Болничките - бързо оздравяване! Praynig

Янче, страхотна е стаята!  Peace
И ние нещо подемаме тази вълна, че за догодина ученикът трябва да си има стая, със сестра му, де. Wink

Данче, за мен лично е немислимо, след ДЯ/ДГ, да играят навън, още повече при по-късия ден. Веднъж на една-две седмици правим такива вечери, но това означава, че ще вечеряме навън и че у дома почти всичко е ОК. Поне за себе си/за нас си така съм го измислила.  Rolling Eyes
Иначе двамата ги водим към 8-8,30 ч. и ги вземаме към 17-17,30 часа. Така се прибираме към 17,40 часа, след което - готвене, вечеряне и пр...., та към 21 часа да са по леглата. Не обичам, да домакинствам по нощите - най-късно в 22,30ч. и аз съм в леглото. Blush

Сериозните теми
, които се дискутираха - много е хубаво да си споделяме и да се подкрепяме Peace, но не и да обобщаваме Stop, т.к. това едва ли помага на някого. По този повод, вчера четох някаква сентенция, че когато дадена ситуация, въпреки желанието ни, не може да се промени, можем да променим отношението си към нея. Пробвайте! Wink

Според ден, дами! Hug
Днес при нас е облачно - крайно време беше просто!
  Tired

# 185
Данче - яслите и градината работят до 19.00 часа. След 18,30 при нас ги оставят в сборна формация при охраната. Не ми е ясно кой определя регламента относно това, на мен ми е любопитно как принципно една охрана поема отговорност за здравето и живота на 5-10 деца. Трябва да се проведат разговори с директорката явно, но няма да я има нашата 4 дни, затова изчаквам. Мен и други неща ме интересуват, защо не подсигурява материали за работа с децата, защо ни карат да взимаме малките в 15,30-16.00 , кога ще бъде назначена третата сестра, понеже едната напусна.
Купихме касетофон, както бяхме решили и какво се оказа - вчера вместо да изгарят от нетърпяние да пуснат музика, те не го отворили даже, понеже нямали време Rolling Eyes, а и май май не могат да боравят с такава техника. Оплакаха се, че били със 17 деца.
Тони през  нощта докато го придумвам да заспи пак каза, че каката бие по дупето.
Аз взимам малкия в 16.00, вчера закъснях и го взех в 17.00. Имаше още деца, не бяха много. Обаче аз разбирам, че искат всички да бъдат взети до 17.00 най-късно, за да си ходят. Заключват вратата на двора откъм яслените групи и така обикаляме цялата градина, охраната явно я мързи по-късно да минава и гледа да си спести работа колкото се може по-рано. В крайна сметка на персоналът му се заплаща за работа по 6 часа, еди-колко си пари, не мога да ги мисля непрестанно, че искат да работят по-кратко време само защото заплатата им е 280 лв. Naughty Искат ни 100 неща - вода, кърпички, салфетки, т.хартия, т.сапун, мокри кърпи, искат покривки, пътеки, килими, касетофон, играчки , ....а накрая искат и да работят до 4, е, няма как да стане. Вчера им нося сутринта материали от родителите, в плика и едни плоски пеперудки от дърво, с двойна лепка на всяка една от тях, за да си лепнат по стените, по дограмата, по шкафчетата - много са сладурски, последните купих за градната, за нас нямаше /за дома, а Тони ги харесва/, тази която ни посрещна и грабна плика попита какв о е това, обясних й, а тя с явна погнуса ги прибра. Ако й бях купила с паричките нещо, което да замъкне в дома си нямаше грижа да има! Crossing Arms
Каквото поръчаха - всичко им купихме, сега ще търся плат за покривки , ще дам и кройка на някоя шивачка и така /че масите са с форма на половин шайба, който ги е измислил му е изпила чавка акъла! Thinking ХЕИ не давали мушами, зор покривки да има. Иначе аз от Джъмбо мислех на всяко дете подложка да купим и така щеше да е най-лесно - без пране, без гладене, но с миене - супер!
Та, след дългото ми писание с оплаквателни елементи, Данче, мисля че и в 18.00 да взимате шефчо, в крайна сметка ще сте от подраняващите родители. Масово хората работят до 18,00, че йи по-късно, как да вземат детето си преди да се стъмни, да стане студено и лъсно. Няма начин просто.

Задържах Тони вкъщи, за да го заведа на лекар на обяд, че пак започва да кашля, и то с много храчки на гърлото. Секрета от носа на цвят е млечен към прозрачен, поне не е зелен, но защо пък толкова започна да се събира и да го дави?
 newsm78

Енви, това за обобщаването наистина не е редно, взимам си бележка. Peace Може би е крайно време всяка да разбере, че другата говори от своя гледна точка, и е нормално да мислим, че всяка изказва собственото си мнение. И затова като чета нещо написано от друг/а, то ако за мен не важи нито се кося, нито квича, просто изказвам своето мнение по темата. И смятам, че няма нужда нито една от тук присъстващите по дискутираните теми да се обижда и да тропа с крак, че не е такава, че онзи не бил не знам какъв си там и едва ли не да приема, че към нея е адресирано написаното Peace Изключения винаги има- и за добро, и за лошо. Но и от обобщенията човек трудно бяга. Според вас, мъжете харесват ли да спят с жени?Аз смятам да, но това е обобщение. Знаем ли колко гея ще скокнат, че са мъже, но не харесват жени. Човекът така е създаден - обобщава, защото обществото с поведението си, житейският му опит и т.н. карат нас , хората, да теглим общ знаменател.
Ако кажем, че мъжете обичат спорта и наблюдаваме купищата ни познати, че ходят по футболни срещи, гледат спортни предавания, чоплят семки, пият бира и викат екзалтирано, но нашият не го интересува тази част от обществения живот, то трябва ли на приятелката, чийто мъж го прави и тя негодува да й кажем - аааа, мъжете не са такива и такива, ето моят принц, ето как само работи, пари изкарва, а накрая не гледа футбол, а мие чинии и люлее с приспивна песен детето - за да й натрием носа как сме се омъжили за великата шестица от тотото., пък видиш ли тя е взела средностатистическия от квартала. Grinning От това не виждам смисъл, по-добре да удариш едно рамо и да помогнеш с подобен съвет

Цитат
когато дадена ситуация, въпреки желанието ни, не може да се промени, можем да променим отношението си към нея
Това ми хареса и смятам, че е мъдро.

При нас го дават хубаво времето днес, тамън Тони да изкара деня навън, а не в яслата затворен.

Последна редакция: вт, 04 ное 2008, 08:39 от Чаено момиче

# 186
  • София
Добро утро!
Вчера се опитах да пиша, но и четирите ми опита бяха неуспешни и се отказах.

Тони пак е с температура и е вкъщи с баща си. Вчера ходихме на УНГ, всичко идвало от сополите, оттам е ударило ухото и гърлото. Дано да свърши, че никога не е боледувал толкова.

Янче, много хубава стая, само килимче не каза дали си намерила!

Данче, нашата ясла работи до 18.00 и в 17.30, когато взимаме Тони вече няма никой. Сутрин го водим кам 8 и нещо.

За мъжете - не ми се говори у нас положението е отчайващо, но аз следвам думите на Енви и така се чувствам по-добре.

Вчера исках да ви питам дев неща, та ще питам днес:
1. Когато са вкъщи какво вечерят и обядват децата; давате ли повече от един път от едно ядене; колко пъти давате сухо ядене (сандвичи)?
2. На какво играете? С Тони програмата ни е следната - пъзели, прочитаме книжките, нареждаме конструктура и това е. Или аз съм бедна на идей или незнам!!! Чакам полежни съвети по темата, че в останалото време виси на компютъра, а това не е много добре.

# 187
  • София
Добро утро!
Заведохме Мати в нашата ясла - новата за него, старата за нас. Влезе спокойно и седна на столче, както си знае.

Вчера ми беше спокоен ден, почти повярвах, че нещата са както преди. Но стига ми толкова - едни ден стига! Още снощи истината ми беше зашлевена в лицето, сутринта пак, да не губя тренинг.

Енви, има една мисълна Кърт Вонегът, която прилича на това, което пишеш. То е като молитва:

Господи, дай ми силата да променя нещата, които мога, дай ми смирението да приема нещата, които не мога да променя и мъдростта винаги да виждам разликата между двете!”.
или

Господи, дай ми смелост и воля да променя нещата, които мога;
дай ми душевна сила, за да приема нещата, които не мога да променя;
и най-сетне, Господи, дай ми мъдрост за да различавам едните от другите!
АМИН!

А ето и една интересна и според мен ценна статия за отчаяните от живота като мен: http://www.leeneeann.info/blog/?p=1240

Последна редакция: вт, 04 ное 2008, 09:18 от Вени*

# 188
  • София
Май ще трябва да си отворим отделна тема - "Отчаяни априлски съпруги!"

# 189
Добро утро и от мен Hug

ВениHug Ако с нещо можем да помагаме казвай и не се колебай Peace

Питанка -

В колко часа водите и взимате дечковците на ясла?
Данче, аз водя Кало към 8 сутринта и го взимам към 17:30, но съм си сменила работното време, иначе работното ми време е от 9 до 18, преди 18:30 не мога да се доредя да го взема, а моите наблюдения са, че до към 18 децата са ги взели ... случвало ми се е в 17:45 да отида и да е последен .... но като гледам масово баби взимат децата вечер ... но ти можеш да питаш при вас как е, по кое време горе-долу си тръгват вечер децата ...

Иначе и ние след като смениха времето не играем навън, то аз като отида да го взема и то вече е тъмно навън ... играем у дома сега и гледам събота и неделя да сме повече навън.

1. Когато са вкъщи какво вечерят и обядват децата; давате ли повече от един път от едно ядене; колко пъти давате сухо ядене (сандвичи)?
2. На какво играете?

Скарлет, бързо оздравяване на Тони Praynig Hug
1. Аз избягвам да давам сухо ядене, правя го инцидентно или ако сам си поиска. Старая се да хапва различни манджи на всяко ядене. Голямо улеснение са ми порциите замразени във фризера (Като готвя отделям по 1-2 порции от всяко ядене и замразявам във фризера), така хем не готвя всеки ден по няколко манджи, хем детето яде разнообразна храна
2.

• До скоро правехме лабиринти с кестени, слагаме някое животно някъде в лабиринта и друго животно или човече търси път да му помогне да излезе от лабиринта. Кало много се забавляваше с това и за мое учудване доста бързо се усеща как да намери път.
  • Сега редим мозайката Лего, има книжка с модели и той си харесва някой и го редим заедно.
  • Четем книжки
  • Правим тунели от конструктора и влакче от наличните ни коли/камиончета и влакчето после го прекарваме през тунела
  • Правим си влакче двамата и обикаляме из стаите или се гоним ...
Скоро не съм му правила пластелин, та тия дни мисля това да направя ... иначе той много се кефи да меси тесто, аз като правя нещо го слагам на неговото столче и му давам част от тестото и той прави фигурки с формите, после ги слагаме да се пекат и е голям кеф да си ги хапва после и само ходи и разказва как е правил зайче, пате и звездичка, ...

# 190
  • София
Деска, мерси! Незнма какво може да ми помогне - висока ампутация сигурна на главата!

# 191

Това е за малко разведряване.

При нас няма подобни проблеми, затова не знам какво да кажа. Все си мисля, че ситуацията винаги има две страни, моята и неговата. И се опитвам да разбера и неговата. Но без да се омаловажавам, себе си и труда си, разбира се. В едно семейство родителите са равнопоставени, независимо какво върши единият и какво - другият. Оттам се тръгва.
Освен това, когато има деца, човек някак си трябва да се примири, че животът му ще се върти около тях - всичко което върши, целият дневен режим, кога яде, кога спи, всичко. Именно това е много трудно и в един момент (след 2-3 години от раждането) почва да те уморява - да се откажеш от толкова много неща; макар че от друга страна получаваш цялото това удоволствие от общуването с един разцъфтяващ ум, от наблюдаването как един човек расте и се създава като личност пред очите ти. Мъжете понякога остават далеч от това и не го разбират, което е жалко, защото от липсата на общуване между родител и дете губят и двете страни.
Не визирам никого конкретно, просто давам мнение по моите наблюдения - повечето майки около мен се оплакват точно от този тип умора, защото им се налага по цял ден (и нощ) да са бебезабавлячки плюс домакини и в един момент се натрупва прекалено много напрежение. Проблемът не е само в мъжете, проблемът е и в манията за перфектност и "аз мога да се справя сама с всичко".  

Аги, аз не мога да заплаша мъжа си по описания от теб начин (да го зарежа сам с децата), защото той е куче и ще се справи по-добре от мен. Освен това може да върши всичко по тях, което правя и аз, плюс още едно - вечерната баня. Аз все още никога не съм къпала Даниел. Виж, ако той заплаши мен да ме остави за 24 часа сама с децата, тогава вече става страшно  Mr. Green

Скарлет,
1. Иво обядва манджата и десерта от ДК, вечеря супата с разни добавки като спагети, сирене, кашкавал, шунка, маслини. За следобедна закуска му правя каша Слънчо или му давам плодово кисело мляко. Сандвичи яде само сутрин и то не всяка сутрин.
2. Ами по идея на Тина почнахме и ние да лепим листа в блокче, на Иво му е много интересно. Рисуваме с флумастери много внимателно, за да не оцветим всички стени. Строим кули и купове всякакви, излизаме на разходки и си обясняваме как светят лампите (  Tired това е неговата малка мания), много си говорим. С Албена (детегледачката) си правят влакчета, подреждат и разхвърлят играчките, нареждат плюшките и им измислят игри. На компа му пускам само детски песни и то ограничен брой - Антошка, Чунга-чанга, Мики маус.

Ние излизаме на разходка и вечер (2-3 пъти седмично се случва), Младен се прибира към 7, обличаме се и тръгваме. Тъмното не е проблем, лампите са още по-интересни тогава. Има звезди, луна, самолетите светят.

# 192
  • София
Вени  Hug Hug Hug
Не може да е толкова зле положението. Поне не искам да повярвам, че може да имате проблем, който изисква ампутацията на главата ти  Hug
В нас съм забранила сърденето Naughty  Ако на някой нещо му тежи се говори, говори, докато се изясним. Може да се повика или да се пролее някоя сълза, но е важно като свърши разговора да сме постигнали единомислие. Да заспиваш ядосан на любимия човек за мен е непростимо. Предупредила съм, че не съм магьосник и не мога да знам кой къде го сърби или защо се сърди. Не е редно единият да взема решенията за семейството самосиндикално. Затова сме семейство да го обсъдим.
Данче сутрин таткото ни води Емо към 8:30 в яслата, а вечер към 18:00 го взема. Това, че е частна не пречи детето ни в повечето случаи  да бъде последно по това време. Но го намира да си играе на двора пазено от учителката му.
Скарлет,
1. Гледам всеки ден да е различно яденето (но поне 2 пъти седмично вземам печена риба, защото Емо много обича). Ако съм наготвила повече ядене то остатъкът се слага в хладилника и се предлага след ден-два, но избягвам да готвя големи количества.  Peace Относно сандвичите - давам само като следобедна закуска. Миналата седмица обаче, когато се гледахме в нас, Емо след сън набиваше яко плодове. Умира си за банани, ябълки, круши, малини, грозде и сливи - май всичко сезонно. А сутрин пие фреш от морков и ябълки с малко лимон.
2. Игри: пъзели, домино, учим цветовете и цифрите, рисува (по-скоро драска) с аквадудъла или с цветни моливи по лисчета; играем хора, от плота за повиване си прави писта за колите и си прави състезание; кара кола/мотор/колело в нас, а много често се отдава на строене на кули, къщи и всякакви щуротии.
Но най- се забавлява като ми помага за нещо - да простираме или готвим. Детските песнички са ни постоянен фон и каквото и да правим пеем. Избягвам да пускам филмчета, но понякога го оставям да гледа като искам да свърша нещо.
Юлче, след като не успях да изпера с какви ли не препарати изцапана с флумастери блузка съм ги скрила. Емо много се цапа и ще ги види най-рано след година.  Naughty

# 193
  • София
Юлче, това, което пишеш е вярно - не успяват да разберат майката, която е прекарала всеки миг с детето от раждането му. Лошото е, когато не го оценяват!

Ние водим Мати на ДЯ къл 8.25 и го взимам към 5. Ако тръгна на работа и няма кой да го взема ще го взимам бая късно!

# 194
ООо, Юлче,  Hug  аз ако го заплаша Саш с това, той пък ако го закъса маминка веднага ще долети, така че няма да има сми.
Не си падам по заплахите, особено тези са ми смешни, Саш ще се стегне и пак ще се справи със ситуацията.
Раче, наистина е добре нещата да се обсъждат. Това му казах вчера и на Саш - предпочитам да си кажем някои неща и да решим проблема, защото с мълчане аз лично не обичам да "общувам"

Общи условия

Активация на акаунт