Циганското лято е в разгара, АПРИЛска мама Коледата стяга!

• 12 103
  • 285
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте момичета  Hug

Мисля, че е време за форумска среща, ноооооооооо БЕЗ децата   Hug

Скарлет, Стенли яде сандвичи и то често, защото напоследък е на тема "не искам супа"  Close Не готвя специално за него, а давам същото като нашето да яде. Ако остане за две яденета си го яде като пич. Играем си вкъщи или най-често си играе сам, докато аз готвя  Blush За съжаление все по-рядко имам време да си играем заедно. Строи кули, играе си с коли, разглежда списанието за колите, рисува на стола за хранене само  Naughty
Данче, сутрин водя Стенли към 8,00 на ясла, а вечер го взимам към 17.15 и отиваме директно на площадката, докато се стъмни и чак тогава се прибираме да правим вечеря.
Пералнята ни е Аристон и съм доволна от нея, но знам и за Горенйе, че са добри  Thinking

Янче, стаята е невероятна, искам и аз такава  Heart Eyes
Тина, аз защо мислех, че чак август ще е  Mr. Green Говориш ли на Ема за това?

Лек ден и повече усмивки, мили момичета   bouquet

# 196
  • София
1. Нашето ОДЗ работи от 6.30 до 18.30, но в яслата искат до НГ да ги взимаме м/у 16 и 17ч., което пак е добре, до миналия месец ги взимахме до 16. Водим го в 8 и сега, като е хубаво времето, гледам най-късно в 16.30 да съм го взела, играем навън до 18-19, ако много не иска да се прибираме, може и до по-късно да откараме. Само че аз нали още не ходя на работа и ми широко около врата.

2. И аз разнообразявам яденето със замразени неща, но сравнително често ми се случва да давам по 2 пъти едно и също.  Embarassed Суха храна яде всеки ден на закуска + чаша мляко с какао.
Една идея за сутрешно забавление, когато имате повече време - Валката много обича да украсяваме филийките, правим личица, слънце, колички, ракети... със яйца, домати, краставички, моркови от туршия, маслинки...

3. Напоследък Вальо иска да си играе сам. Трябва да има някой до него да му отговаря на въпросите, но не иска да му пипаме играчките. Най-много си играе с железните колички, подрежда ги по големина, бръмчи си с тях, а миналата седмица Пепи му купи голям паркинг и по цяла вечер ги развозва с лифта и ги пуска по пистата. Обича и да рисува с моливите, да прави формички с пластелин, да рита топка из къщи и да скача по леглата.. Вчера с татко му си правиха театър с куклите-ръкавици. И напоследък все по-често иска да гледа анимации, в детската много са ги зарибили.  Close

Наде, мнооого добра идея за срещата! Имам огромна нужда от кудкудяк парти!!!

# 197
Добро утро,

имахме тежка ноЩ. Милена се събуди ноЩес горяЩа, дадох й Нурофен и след 45 минути като я проверих пак, все оЩе гореШе много, па макар и по малко. Мерих Т, 39,7. По4нах с компреси, свалих до 39° и я оставих да спи (но не питайта колко пъти отидох да я проверя  Tired ). Секрети се сти4ат по гърлото й явно и тя не може да ги иzкарва и каШля, но не 4есто. Таzи сутрин няма Т (37,0°) но на обяд Ще я водя на лекар да си каже тежката дума....

Скарлет, аz не играя много с Милена  Embarassed , тя добре се zанимава сама. Как няма, така е свикнала  Embarassed Тя оби4а да рисува, да реди пъzели или да играе неЩо. Ако аz се zанимавам с нея, то е zа да играем домино или мемори (което по обясними при4ини не може да играе сама) а баЩа й е по твор4еските дела, примерно пластелин или рисуват и лепят раzни работи (в неделя само). Докато гладя, zадължително пускаме детски песни (4унга 4анга имаме на диска на Минидиското   Tired ) и пеем и танцуваме  Crazy Пред компютъра никога не е стояла, пред ТВто само zа 10минути Сън4о.
Щом до яденето, ако трябва да готвя и на обяд, и ве4ерта, Ще се гръмна  Laughing Та аz процедирам както Десито, готвя малко в пове4е и zамраzявам една порция, която вадя друг път. Понякога правя и сандви4и zа ве4еря, което хи4 не го намирам zа проблем, след като на обяд е имало прясно, раzнообраzно ядене. Тук по принцип има традиция ве4ерта да се ядат сандви4и, zа това не го намирам zа проблем 4е детето ми ги яде 2пъти в седмицата (особено след като zа zакуска не яде тесто, а кис. мляко с овесени ядки).  Peace

Аги, нямах намерение пак да дъв4ем старото, но окей. Нито съм тропала с крак, нито съм се обидила, ако виzираШ мен. Просто твоето обобЩаване ме драzни, не може вси4ки да се слагат под един zнаменител, колкото и мъдро да се опитваШ да се иzкажеШ  Wink
юл4е, да така е, много майки явно не zнаят какво ги о4аква, когато са в о4акване  Wink Ли4но аz намирах само 1вата година zа трудна и то zаЩото трябва да си винаги на раzположение, вкл. (най ве4е) преz ноЩта. Но след това неЩата стават все по лесни. Ве4е са големи джуджета  Laughing и можем да правим доста с тях, и раzбират ако йм се обяснява неЩо (и ако искат да го раzберат  Wink ).  А баЩите пък наистина не могат да раzберат колко работа върШи една майка и домакиня, оЩе пове4е когато жената наистина се прави на супержена, която иска да върШи вси4ко перфектно. Аz zа това нямам такива амбиции  Mr. Green  Но и на мъжете не йм е лесно, имат отговорността да иzкарват пари zа цялото семейство, не ги zнаем на какъв стрес са подложени, а ве4ерта когато се прибират уморени вкъЩи и искат да раzпускат пред ТВто с една бира, ги 4акат една недоволна, мрънкаЩа жена и едно дете, което иска да си играе с него  Crazy
Ра4е, у нас има съЩото правило, никога не лягаме ве4ерта скарани, ако трябва в леглото да дискутираме, няма zна4ение, хем после краят е ясен  Mr. Green  Blush
За мен/нас правилото е да има уважение и да не zабравяме никога, 4е сме партньори, а не един среЩу друг  Crazy За сега ни работи философията, дано и zанапред да е така  Praynig

Вени  Hug  Hug  Hug

# 198
Татянка, да не са и зъбите към вируса!? Thinking

Ядене - по принцип винаги имаме нещо готвено, но ако няма или пък не е от харесваните - не отказва кисело мляко с овесени ядки и малко Нескуик за камуфлаж. Също и филии не се отказват с чаша прясно мляко напр. Или през почивните дни ако за закусили по-късно и по-сериозно - обядът отпада от само себе си.

Не играя с децата - сами си играят. В най-добрия случай им организирам нещо, напр. вадя моливите и листовете и ги оставям; или давам идея, коят Петър реализира...

Бягам от обобщенията, т.к. тогава не съм обективна, а и ако караме по инерцията - ами той българинът си е такъв - нищо няма да променим в манталитета си. Разсъждавам си - никой не искам да обиждам, уважавам всяко мнение! Hug

# 199
Гледах zа zъби Енви, ама никаква следа от тях  Confused
И при нас е така преz уикенда, обядът отпада, zаЩото zакусваме късно и обилно  Blush

# 200
Татянка,  Hug Дано бързо и мине на Миленката  Praynig

# 201
Татянче, вие какви зъби чакате още?

а ве4ерта когато се прибират уморени вкъЩи и искат да раzпускат пред ТВто с една бира, ...

Ето това е причината, поради която нямаме телевизор. Не, не се шегувам. Липсата на телевизор е изключително благоприятна за семейните отношения, защото тогава хората имат време да си говорят един с друг.

Вени, най-добрата оценка за себе си получих това лято в Сандански. По разбираеми причини трябваше да обядваме един по един, докато другият се занимава с децата. Даниел тогава беше в най-лошата си фаза, с неизлекуван стомах и пищеше по цял ден, без да знае какво иска и защо го иска. Та оставих Младен за да се наобядвам, освен това даже си и поседях в ресторанта да поотпочина малко без крясъци и като се върнах в стаята, го намерих на балкона, изпотен и изнервен до краен предел, да държи Даниел на ръце, за да не събудят спящия в стаята Иво. Тогава ме попита как успявам да се справя въобще.
Имам предвид, той знае, че е трудно. На теория. Но тогава видя как точно е на практика.

# 202
Добър ден!
По въпросите:
Яслата - не зная как ще процедираме, че от вчера сме без Мими. На Род.среща казаха че градината работи до 7, но за да изчистят помещенията, децата след 6,30 са при охраната. Надявам се, че ще успяваме да я вземем до 6,10. Ще видим каква картинка ще заварим тогава и ще решаваме в движение. Черепаха вчера я взе към 5 и нещо да не се стресира много, че Мими я прибираше веднага след следобедния сън.
Храненето - яде и доста сухоежбини, но иначе няма изхранване , и манджи повтаря, и шоколад хапва , но задължително яде и плодове. Миналия ден се справи сама с цял пъпеш Shocked
За игрите - завидях искрено на самостоятелните. Каква попара надробих само и сега си я сърбам. Симона се занимава сама изключително рядко. Винаги изисква нечие присъствие (моето). Играем на домино , лото, карти, хващаме рибки, бройм , четем, на логически задачки от списанията, с кукли. Под моя зорък поглед режи с малка ножица и после лепи в тетрадка. Обожава да готви, в кухнята задължително участва в беленето на сварени картофи, яйца, в миенето на зеленчуците и плодовете. Постоянно е мокра и изцапана. Истинско цигане. Не иска да седи навън дори в това хубаво време, вадим я с танк и след 10 мин иска да се прибираме. Истериите и са невероятни, ако реша да си почина и да не и обръщам внимание. Затова гледа и филмчета, защото и аз съм човек. За мен това е най-трудната възраст.

По въпроса за супержената, една дребна случка от преди няколко дни, когато проклинах факта, че от мен се очаква да бъдя такава пък аз не мога.  Извеждам кучето и  Симона към 8 часа...вече тъмно... Симона не иска да слиза сама по стълби държа я за ръка, онези 30 кг мускули опъват другата. Стигаме го полянката...Симона заявява, че не вижда и застава на едно място, кучето дърпа на далече да си свърши нуждите, аз хем се влача като прани гащи след него, хем гледам нея да не мръдне от там и да иде на улицата. Тя по едно време решава, че отива на площадката където бяха останали 3 големи деца да играят. Ами сега. Крещя да се връща. Тя не. След дълги преговори питам децата дали мога да се приближа с куче, казаха че не ги е страх. Отидох вдигнах я, и се прибирахме така, нося 15 кг и други 30 ме дърпат. Ами ревах след това.

# 203
  • София
Благодаря за споделените мисли!
При нас с яденето не се получава,иска си вечер сандвич и кисело или прясно мляко и не ще и да чуе за друго, какво ли не опитвах, това е положението!
За игрите, и аз като Яна, го научих да съмвсе около него и сега си патя. Заиграва се и сам, но бързо му омръзва и почва да ме вика.

По повод мъжете - да се оплача от днешния ден. Днес бях на работа за малко и се наложи екстремно да се прибера. В 12.30 ми звъни скъпия "Детето има 38.2темп". , аз започвам да обеснявам къде е хексалгина, а  той нещо за някакво шише, което е изпил, ама нали не били капки за нос. Аз започвам да се замислям, какво му е дал. А той какво мислиш, тряс телефона и го изключва. Аз звъня, няма връзка, звъня на домашния, на другия - не и не, а знам, че няма да намери хекс. взимам си чантата, раздавам си задачите на колежките, хващам едно такси и за 15мин бях вМладост. Детето спи, свалило темп., намерил човека лекарството и ми вика ти защо се прибираш, е как да не са прибира като откачих от нерви. Та това е в частност българския мъж (обобщавам защото колежките казаха, че и техните са същите. Та така, пак съм си вкъщи след половин работен ден!

# 204
Върнахме се, диагноzа няма, гърлото 4исто, гърдите тоже, уШите са окей, урина (zанесох йм) 4иста. Не zнаем от какво вдига Т, но ако се влоШава да съм отиШла пак, или ако не минава до ден, 2 съЩо. Та сега се zареждам с търпение  Wink

юл4е, zадните кътници липсват, zа сега има само 16 zъба. Много се бавят неЩо  Thinking

Скарлет, на обяд нали яде готвено? Не бих се притеснявала, немските деца ядат сандви4и zа ве4еря и доколкото ми е иzвестно, в Скандинавските държави съЩо, и от тях стават хора  Wink Не го намирам zа фатално, пък и виж как те улеснява  Grinning

Хаха юл4е, ние имахме подобна слу4ка, когато Милена беШе на 6 седмици и ревеШе един цял ден. БеШе праzник и съответно не беШе работен ден, а ве4ерта мъжът ми zаяви как се радва 4е утре отива на работа  Wink

# 205
Татянка, Стенли също е с 16 зъба все още и изгледи за нови не виждам за сега  Thinking
А това, че иска да си е на работа, щото от нас се изморява повече и аз съм го чувала  Joy
Скарлет, Янче, едно голямо  Hug и на вас.

Така ми се спиииииииии  Tired

# 206
  • Варна
Татянка, Ники също имаше едно необяснимо вдигане на Т, около 39-40 в продължение на 3-4 дена. Накрая пи АБ, защото не знаеха какво му има. Оправи се след това.
Мъжът ми води детето в 7,20 (много му се ядосват  Mr. Green, а то й се кефи да ходи 40 минути по-рано на работа #Crazy), взема го към 17.30 и после идват в 18 да прибират мен. Следва готвене аз, той мие чиниите от предната вечер  Blush. Хапваме, зяпаме ТВ и после двамата с дребния си лягаме към 21.30 и така. Успяваме и да се скараме през това време, но обикновено скандали практикуваме през почивните дни  Mr. Green Аз не му говоря като съм бясна с дни и естествено се ядосвам още повече, че не предприема извинение.
скарлет, моя яде само назана филия с масло и сеналива с пясно мляко. Ако има пържено ще уважи, иначе не. Понякой път хапва манджа. В ДЯ яде всичко, което му дадат. Има страхотен запек и разранен задник, в момента е и подсечен с рани (благодаря на ДЯ :bad-words).
Време за игри почти нямам, изморена съм, спи ми се и не се чувствам нещо добре. Обиконовено вечерта се гушкаме, идва и се моли да го нося и гушкам. Играе с пистолети и пушки и компютър, последният вече е изключен от захранващия кабел и му се отказва категорично.
Черепахова, узас. Като се сетя моя кокер как ме влачеше едно време представих си и Николай да гоня, защото и ръка не дава  #Crazy
Моят мъж има една реплика дето ме вбесява "Ти си му майка", малеее яхвам метлата веднага, като съм му майка той какъв е???

# 207
Скарлет, аз на твое място не бих  се тревожила за сандвичите. Просто бих предлагала различни видове хляб - бял, пълнозърнест, ръжен, типов, всеки ден различна плънка - обелена шунка, пастет, варено пилешко филе, кашкавал, сирене, меко сирене за мазане, зеленчуци - чушки, краставица, домат, бланширани броколи или карфиол, маслини (от големите черни, те са почти безсолни). Иво много обича да му е нарязан сандвича на парченца и да си го боцка с клечка за зъби или коктейлна пръчица, в този вид мога да му пробутам абсолютно всичко върху хляб.

Красе, за дупето - Тридерм 2 пъти дневно и много обилно вечер преди лягане крем Здраве. За запека - опитай да пробутваш по нещо от следните всеки ден - сусам (може примерно сусамов тахан в млякото - 1 суп. лъжица на неговата си доза мляко), овесени ядки, овесени трици, сок от грозде или сини сливи, круши.

А това, че иска да си е на работа, щото от нас се изморява повече и аз съм го чувала  Joy

Това е класика и съм го чувала много пъти, докато Дани го болеше коремчето. НО аз го разбирам. Така де, друго си е да идеш да пиеш кафе с колегите сутрин, шефката им е много готина и много се грижи за тях, последно ги води в Мелник да скиторят на екопътеката и да пият мелнишко вино (на това му викат тиймбилдинг). Всяка седмица имат кошница сезонни плодове, отделно - вафлички, снаксове, глезотии, рождените дни се празнуват по половин ден и то подобаващо, с подарък и почерпка, имат си и дъска за дартс даже. Не звучи съвсем като миене на чинии и чистене няколко часа дневно, готвене, бърсане, миене на усти и ръце, разходка на места, където иначе не бих се разхождала, преобуване на памперси и миене на гърнета (как пък винаги се сещат да си вършат най-миризливите неща точно настред обяда не мога да разбера), разкодиране на неразбираемо ъъъм-кане или още по-лошо - пищене и какво ли още не.
Не се оплаквам, но с нетърпение чакам и аз да тръгна на работа, за да се мъча като вол да изкарвам пари за семейството си  Mr. Green Даже и да няма дъска за дартс, поне от преобуването на памперси и бърсането на дупета ще се отърва  Mr. Green

# 208
Малеее, Младен е zа zавиждане, тиймбилдинг, дартс, рожденни дни, 4е и му плаЩат zа това  Crazy

# 209
Ами програмисти. Какво да ти кажа. Сигурно за да не им секне вдъхновението, че и те са един вид хора на изкуството.

Общи условия

Активация на акаунт