За ясла се стяга вече, малкото МАЙско човече

• 11 415
  • 284
  •   1
Отговори
# 30
Значи са бактерии. Капи тобрин, преварената вода за почистване на секретите.
Мукосептнекс (ама не съм сигурна така ли се казваха) стават за носа, когато е жълт секрета още в началото на хремата са си бактерии. Но се консултирай с лекар.

# 31
И ние сме с гурелчета и течащи очи от мин.седмица. Доки ни изписа Офталмосептонекс, но като че ли няма ефект от тях. Сополи ту се появават, ту изчезват- отдадохме го на зъбите, понеже при прегледа си беше на 6. Трябва ли да ходим пак и доколко е сериозно newsm78. Тя си  е пушка отвсякъде и това донякъде ме успокоява.

# 32
Ако секретите от очичките са бели може да става въпрос и за алергична реакция.

# 33
Мерси, Джули, стягаме се за доки вече. Сега се замислям дали не е от кучето....

# 34
Когато Теди направи алергия не е ясно към какво (два алергични шока, болници, ужас), 2 месеца влачеше хрема с конюнктивит. Само с кортикостероиди се оправи за съжаление.

# 35
Мая, колко често капеш офталмосептонекса? Миналата година Мила беше на около два-три месеца, ходихме на очен заради секреция и тогава тя каза, че педиатрите много плашливо изписвали капките и затова обикновено нямало ефект! Препоръча ми на три часа обилно да измивам очето с преварена вода и да слагам по капка тобрекс мисля, че бяха. Аз я послушах донякъде, слагах офталмосептонекс, защото са по слаби и ги слагах така на три часа! За два дни й се оправи очето и след това не сме имали проблеми! Преди това уж честихме и капахме капки, но по три пъти на ден и уж минало и след седмица проблема се появяваше отново!

Данче, вярно най-добре да си го види лекар. Иначе аз слагам в нослето виброцил!

Ей, бързо да оздравяват всички малки кашлюнковци!  Hug
Усмивчица  Hug
Светле, а ти какво ще публикуваш, а и защо не си се хвалила досега?  newsm53
Леле, Джул, колко си спец!

# 36
с конюктивита шега не бива, аз лично не бих се доверила на педиатър, а само на офталмолог при това детски. аз съм от майките парен каша духа...с лора имах страхотни проблеми с очите и си имаме нещо като личен офталмолог

ася - днес сме в центъра, ако сте там ще се видим, че лора е балеринка  Wink

моя като го водих днес на градина се опита да направи муцка, ама за малко. лелката каза, че така се катери, че само на полилея не виси  hahaha

# 37
Спец съм аз, ама не е от хубаво, да знаете  Tired

Виброцил/Олинт и подобни капки са отпушващи и не лекуват хремата. Ако секрета е нормален - тоест прозрачен и обилен в началото, в края намаляващ и леко жълт минава само с промивки и отпушващи капки. Ако секрета е жълт от началото, не намалява и стане зелен става въпрос за бактерии, които се лекуват с капки за очи (защото в тях има антибиотик).

# 38
мерси Джули   bouquet
утре ще го заведа, дано няма проблем

а тези тобрин доки преди ни ги е давала и за нос, дали пък да не капя и в носа от тях, че до вчера бяхме на виброцил и сега разбирам защо не помагат много много

Последна редакция: ср, 29 окт 2008, 11:09 от Данче

# 39
Спец съм аз, ама не е от хубаво, да знаете  Tired
Да бе, много гадно!  Hug

# 40
Асе, капя ги по 3 пъти на ден, но ме предупреди, че са само дезинфектиращи и слаби

# 41
Здравейте момичета.
Отдавна не съм писала, но имам многоооо работа и не ми остава време.  Tired
Как сте? Как са мишлетата?
Гледам много болнички и чух за гадния грип. Много се пазете!  Hug
Вики е добре, голямо магаренце е от няколко седмици. Много твърдоглава и прави всичко обратно на това което и казваме. Много вика, тръшка се и плаче. Но мисля че е нормално и гледам много да не се впрягам, обяснявам, забаламосвам и като ме ядоса я игнорирам...
Я кажете как се справяте в такива ситуации?
Данче, и на Вики така и течеше жълт секрет от очите на пролет. Имаше хрема. Доки каза, че вируса се е качил в очите (от носа) подобно на инфекция в ушите, но в очите. Слагах и капки за нос и за 2 дена се оправи.  Peace Но е хубаво да го погледне доктор.

# 42
  • София
Здравейте момичета  Hug аз доста се позатрих, но съм се преместила в Училищния форум и само където не спя там  Mr. Green
БЛАГОДАРЯ ви за пожеланията за Рождения ден, хвърлям по едно око и ви чета, но нямам време да пиша.

с конюктивита шега не бива, аз лично не бих се доверила на педиатър, а само на офталмолог при това детски. аз съм от майките парен каша духа...с лора имах страхотни проблеми с очите и си имаме нещо като личен офталмолог

Подкрепям xai  само консултация с офталмолог, с Митко имах проблеми понеже е рус със сини очи и там няма силна пигментация на очите и се получават едни червени кръгове алергия и т.н. та педито ми казваше нищо му няма  #Crazy детето ходи 1 месец с червени очи нищо му нямало, та накрая в Б-ца ВИТА ми казаха какъв е проблема и детето се оправи за една седмица с адекватен преглед и лечение  Hug

# 43
аааа kimba77, гледам и в строителния позахождаш честичко, тъкмо се чудех дали си ти newsm78

# 44
  • София
аааа kimba77, гледам и в строителния позахождаш честичко, тъкмо се чудех дали си ти newsm78

Хвана ме  Mr. Green  това ни е другата болна тема още от както се роди Никол купихме место за къща и вече години мина и не можем да се оправим с документацията. Половин година се караме с архитекта какво ние искаме като стаи и големина, той ни прави малки стаи голями коридори  #Crazy та на въпроса, в коридорите ли да спим и отговора е, че не трябва да ни е притеснено в коридорите  #Cussing out а в стаите да сме като сардини  Sick
Та това е другия форум и по точно конкретната тема за висене, но училището на детето е по важно, но там е четене само и водене на записки  Peace

Общи условия

Активация на акаунт