Сега да ви пиша малко подробности. Във вторник сутринта се бях нагласила да излизам и да си нося кухненския робот на ремонт. Преди това отидох до тоалетна и нали всеки път си гледам тоал. Хартия като праноичка, като се избърсах и остана едно червеникаво-кафяво слузесто изпаднах в ужас. И понеже първия път всичко тръгна по подобен начин в гадната 21 г.с. ужаса ми стана още по-голям. Нямях грам болка или какъвто и да било признак за контракция. Веднага се обадих на частния ми лекар и отидох. Прегледа ме с коремен ехограф. Бебето е наред, развива се с 2 дена на пред, плацентата не е ниска, ехографа не отрази да имам контракции, церевикалния канал затворен. Но шийката ми беше скъсена с 1 см., и дори самия лекар се зачуди от какво може да е. Прати ме в патологията и там също ме видха на ехограф, но без мануален вагинален преглед не искаха да ме приемат. А аз много се страхувах и приемащия лекар се ядоса, замина нанякъде и ми каза, че ако не се съглася на прегледа трябва да се подпиша, че отказвам и няма да ме приемат. Страх не страх, съгласих се да ме прегледа, беше малко груб защото явно го ядосах, но според него шийката ми не била скъсена и нямах активно кървене, а пак това кяфявото, което той каза, че е с таро. Пита ме дали съм лекувала раничка или кондиломи, явно шийката ми не изглежда много добре и според него пркървяването е от нея. Дори ме попита дали все пак искам да ме приемат – естествено, че исках. Попитах го дали не трябва да ми се направи серклаж, но той каза, че нямам данни за такъв. И така приеха ме, включиха ми система, все си внушавах, че нещо ме боли и се страхувах да не се появи сериозно кървене. За щастие си остана това кафявото, което продължи по-малко да се изчиства, дори ми казаха, че може още 1 седмица да се чисти и да не се стряскам. Дадоха ми и диазепам, защото видяха, че съм много напрегната и ме молиха да се успокоя, за да не си предизвикам контракции. Днес вече съм си вкъщи и въпреки, че 4 нощи почти не съм спала и днес не можах да спя. Освен магнерота и но-шпа ми изписаха гинипрал 6 пъти по ½. Дозата ми се вижда голяма, някоя от вас пила ли е това лекарство?
Ох дълго стана, ама знам че няма да ми се сърдите

Лейди честито сбъднато щастие! Много се радвам за теб и бебка, бъдете здрави и много се гушкайте

Изобщо не й личи, че е родена малко по-рано. Всички стискаме палци в най-скоро време двечките да се гушкате у дома!
Както описа вида на теча - аз имах 2 такива с Невена. И на мен ми казаха, че е стар "продукт". Дали е нещо заради двурогата или си нагласям нещата, но дано не се появява повече. На мен лекарства не ми изписаха, но за сметка на това ми забраниха да ходя на обувки с ток (като че ли аз пък по цял ден се разхождам на 12 см ток, ама хайде) - само маратонки. Странни разбирания имат в тази държава, ама това е друга тема.
Добре, че първите 3 месеца Вики беше кротка и спеше много, та и аз да спя като хората. Макар и с прекъсване, друго си е вкъщи