ЮНИ още е далече, но нетърпеливо чакаме своето човече! Тема №2

• 13 190
  • 295
  •   1
Отговори
# 120
По принцип терминът се изчислява като към първия ден от последната редовна менструация се прибавят 7 дни и се върнат три месеца назад.
Пример: 10.09.2008 г. /пръв ден на последната редовна менструация/ + 7 дни - 17. 06. 2009 г.
09/09/09+7 дни- 16/06/09 г.

По принцип обаче по-старите гинеколози изчисляват термина като прибавят 14 дни, така, ако цикълът е започнал на 10.09 терминът се пада 24 юни.

Лично аз знам кога точно е направено моето бебето- 27 септември.
Чао за сега момичета!

# 121
  • Germany

Забравих да ви кажа за джинджифила - у нас продават само като подправка на прах, който не става за пряка консумация или отвара. Предполагам, че се слага в сладкиши, ама аз в момента бягам от готвенето като дявол от тамян Simple Smile
Ако някой намери джинджифил в България под друга форма, да каже.

Мъжът ми намери в Хит, във вид на корен. Аз обаче не мога да го пия, защото е люто Sad

# 122
Благодаря за посрещането милички.
somebody , да бях в такъв конкурс преди време,разпозна ме. Laughing
Виждам че има чуденка за г.с седмиците.
Моята последна дата също е на 09.09, по изчисления в 7 г.с. newsm78 с термин 16.06.2009 г.
Аз също знам датата на зачеването 28 или 29 септември.
Дали след като ми е била по късно овулацията, пак трябва да изчислявам така термина?
Но както и да е, живи и здрави всичко да е наред пък ще видим Hug

# 123
Здравейте момичета,
сега се връщам от преглед. Чухме сърчицето и видяхме бебчо- отговаря си точно на седмицата , много съм щастлива Laughing

Гледам че говорите за г.с , аз съм в 8 г.с. и 1 ден и термина ми е 09.06.09.

Аз още съм в отпуска по майчинство за гледане на дете до 2г, шефа ми не знам как ще реагира, ще му представя направо болничният  февруари месец. Доки каза че няма проблеми да ми даде болничен. За работата ми се водя административен секретар, а в действителност съм счетоводител и  ТРЗ Wink.

Целувки на всички и леко бременеене  Hug

# 124
Здравейте и от мен! Да се разпиша и аз днес.
Добре дошли на новодошлите!!! Леко бременеене и здрави бебчета догодина!

Аз също все още съм отпуск по майчинство (или по-скоро бях). Миналата седмица си подадох молбата за напускане и шефа реагира много спокойно и ми я разписа без проблем. Сега подадох документи в друга фирма, където ще ми върви стаж по специалността (проектант Отопление, Вентилация и Климатизация). Ще се осигурявам на доста по-голяма заплата. А майчинските ги прехвърлям на тати. Естествено пак аз ще си гледам детето, а той ще ходи на работа, но идеята е в последствие да взема повече парички.

# 125
С радост искам да се запиша при вас.
И аз съм чакаща близнаци от второ ИКСИ.
Купих си витамини Центрум матерна, но сега се чудя дали да ги пия или да ги запазя за второто тримесечие?
И още нещо всички говорите че имате гадене, пък при мене няма-6 г.с. кога ви се появи, може би още е рано..не че искам да ми е лошо но все пак някакви симптоми поне освен  bombs
Много се радвам за всяка една от нас! Hug

Последна редакция: ср, 29 окт 2008, 20:02 от edno_momiche

# 126
С радост искам да се запиша при вас.
И аз съм чакаща близнаци от второ ИКСИ.
Купих си витамини Центрум матерна, но сега се чудя дали да ги пия или да ги запазя за второто тримесечие?
И още нещо всички говорите че имате гадене, пък при мене няма-6 г.с. кога ви се появи, може би още е рано..не че искам да ми е лошо но все пак някакви симптоми поне освен  bombs
Много се радвам за всяка една от нас! Hug
Здравей и добре дошла!
За витамините - моята док ми каза да ги започна 12г.с. дотогава нямало смисъл, защото не се е образувала плацентата.
За гаденето - при мен се появи средата на 6г.с. и продължава, много е неприятно..
Радвай се на бременноста си, тя е дар!!!

# 127
Маминкиии, ние ще имаме близнаци!!! Simple Smile Каква радост е! И малко шок, ако съм съвсем честна Simple Smile Стана без стимулации, но след дълго жадуване Simple Smile И двата бебока се развиват добре, 14 мм са. Това е засега от мен! edno_momiche, видях, че и ти си със същата двойна радост, честито! Хубава вечер на всичкиии!!!:) Hug

# 128
Добре дошли на новите попълнения   bouquet Леко бременеене на всички нас  Simple Smile

Едно момиче аз вземам матерна още от началото на стимулацията, така че няма лошо да го почваш. За гаденето не се притеснявай, дано да те подмине, но и аз бях така в началото ... нищо, а сега доста ми се гади, но си заслужава  Peace

Хубава вечер мамчета  Hug

# 129
Честито на чакащите близначета!От сърце желая много радост и лека бременност!Аз самата имам братя с 1г1ден по-малки от мене-близнаци, супер е и тайничко си мечтая. Но на прегледа на 5 седмици не можаха да ми кажат дали е едно или две. Иначе бая наследственост съм имала каза моя лекар /вървяло по майчина линия-при майка ми има/, но и при баща ми има.Simple Smile
Радвам ви се искрено!
Надин 06 , аз съм архитект и като теб се преместих на друга работа /старата фирма беше подфирма и я държаха заради моето майчинство, но на мене ми стана неудобно да продължа там да пускам неплатен и евентуално да застъпвам следващо майчинсво/. Дано всичко е наред и при двете с плановете ни за по-добри условия след време. Иначе имам доста построени сгради. Интересно ми е да разбера ти какво си правила, може да работим нещо някой ден заедно Wink Ако искаш, пиши ми на личния нещо за теб.
Ако разбера, че ще имам близнаци, ще скачам до небето:), но разбира се, ще се радвам да е здраво бебчето ми!

# 130
Страхотно Катеринка Simple Smile лелее колко много мами с близнаци чак ми стана кеф!
А вие ходихте ли при личния лекар в началото,някакъв картон се правел, някакво направление давал..не ми е ясно защото от 2 години съм в частна клиника,ама ако трябва за нещо - ще отида.

# 131
Честито на всички, и аз се присъединявам към вас. Терминът ми е на 12.06. За нас това е второ бебе.  Grinning

# 132
Добро утро ! 
edno_momiche, личната ми даде направление , за да се запиша при гинеколог по здравната каса , който да ми пуска изследванията безплатно и болничните . Иначе аз ,както и с предната ми бременност , ще посещавам паралелно и частен, при когото в последствие животи здраве ще родя . Simple Smile
Уникат Hug

# 133
Катеринкееее, edno_momiche как ме зарадвахте само.
Близнаци- супер!!!!
Браво момичета!!!!!  bouquet  bouquet  bouquet

Уникат, добре дошла.

# 134
ДОБРО УТРО МАМИИИ! Днес пожелавам на всички да им се размине с гаденето

Много се радвам за мамите с близнаци - супер е  newsm04 coolcool

На новозаписалите се  ДОБРЕ ДОШЛИ  newsm51
и на мен доста bombs - нормално е, а да не говорим че  pregnant имам и малко комерче, но аз по принцип съм по-пълна в тази част  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт