ЮНИ още е далече, но нетърпеливо чакаме своето човече! Тема №2

• 13 202
  • 295
  •   1
Отговори
# 165
Всички ми казват а и отделно четох на доста места че ще имаме нужда от повечко калций.Защото иначе ще имаме големи проблеми със зъбите..костите, косата...Трябвало страхотно много калции до изграждането на скелетчето на детенцето.Та се чудя-ще ям сирене и мляко, но то трябва доста повече като количество.Пък и като са две..
Как да си набавяме допълнително калции, отделни на капсули ли..трябва да питам и док. newsm78

# 166
  • Пловдив
edno_momiche , сусамът също съдържа доста калций  Peace.

# 167
мили мамита Simple Smile
да ви питам няколко неща: имате ли проблем с ходенето до тоалетна , защото вече не мога да ходя редовно а пред 2-3-4 дни , зависи, извинявайте за вапроса но това знам че вреди на организма а съответно вече не само на моя,
Другото което исках да ви питам е за мамитата от софия : от  къде си взехте  дрехи за бременни и горе-долу какви цени вървят Simple Smile

newsm51 newsm03

# 168
Калций наистина си трябва..на мен доста ми  пада косата, незнам от есента ли или от бушуващите хормони, но такова чудо не ми се е случвало..Аз много хапвам сирене, не мога без него, а за сусама и аз съм чувала, но как да го приемаме..на мен ми е доста неприятен на вкус  Confused
yaya86 проблем с тоалетната засега нямам, но знам, че възниква такъв по някое време..хапвай повече мляко, на мен поне ми действа разлабващо Simple Smile

# 169
мили мамита Simple Smile
да ви питам няколко неща: имате ли проблем с ходенето до тоалетна , защото вече не мога да ходя редовно а пред 2-3-4 дни , зависи, извинявайте за вапроса но това знам че вреди на организма а съответно вече не само на моя,
  newsm51 newsm03

И аз мислих да задавам подобен на твоя въпрос, само, че в обратния ред, аз преди бях със запек и без кафе и цигара,нищо не ставаше, откакто разбрах, че съм бременна, ходя повече от редовно, и по няколко пъти на ден, чак ми е странно PeaceДа чукна на дърво все така гладко да ми върви в тоалетната!!!  Toilet

# 170
Здравейте, мамчета! Виждам, че доста сте изписали докато си направим сутрешната разходка с баткото. Не мога да ви изчета.
Относно ходенето до тоалетната - и на мен ми е доста голям проблем, голям зор виждам. А за напред просто не ми се мисли, като знам че става и по-зле. Предния път ми помагаха овесени ядки с прясно мляко за закуска, но сега ми става много зле като ги хапна, започват едни болки в корема и не смея да изляза, че не знам кога ще ми подействат, а батито си търси разходката.
Искам да питам, някой регистрирал ли се е вече по ЗК (чета че правите изследвания) и коя седмица? Аз си мисля да отида към края на другата седмица - ще бъдя в края на 9 г.с, но не знам дали няма да ми кажат че е рано. А искам да чуя и сърчицето вече. Доки, при когото ходя на частно ме вика чак края на ноември, а аз до тогава нямам търпение.

# 171
Здравейте мамита.
yaya86 доколкото знам това с тоалетната е очакван проблем. Аз като ходих при док., че ме боли стомах и се подува, той ме попита дали ходя редовно до тоалетна и ми обясни, че при бременните жени червата стават по лениви и това се проявява като проблем. В началото не бях забелязала да имам такъв проблем но от известно време с появи. На мен док ми изписа Дуфалак. Иначе можеш да пробваш с активия и повече супички и манджа ако изобщо можеш да ядеш 

# 172

Искам да питам, някой регистрирал ли се е вече по ЗК (чета че правите изследвания) и коя седмица? Аз си мисля да отида към края на другата седмица - ще бъдя в края на 9 г.с, но не знам дали няма да ми кажат че е рано. А искам да чуя и сърчицето вече. Доки, при когото ходя на частно ме вика чак края на ноември, а аз до тогава нямам търпение.

Честно казано и аз това се чудя, кога да се регистрирам..в понеделник ще ходя до личната да си взема направление и тя ще ми обясни подробно(че ми е позната), а за сърчицето и аз нямах търпение и за втори пък ходих на частно миналия петък, та го видяхме Simple SmileЗа изследвания съм правила само токсоплазмоза, за мое успокоение, че имаме коте и микробиология заради течението - и двете са отрицателни за гадини.

# 173
  • Пловдив
за сусама и аз съм чувала, но как да го приемаме..на мен ми е доста неприятен на вкус  Confused
Не знам, може би ако се смеси с мед, или пък да се добавя към мюслите.... На мен ми е вкусен и мога да го ям всякак... Трябва да е смлян за да се усвои от организма.

# 174
   здравейте пак!
мерси за обяснението за г.с.! за магазините за бременни- сещам се за един- на "Пиротска" посока "Христо Ботев" точно преди колоните се пада от дясната страна, виждала съм и доста други, но нали съм си заплес и не съм обърнала внимание къде са точно. за цените- нямам идея, но не мисля, че ще са много по- скъпи от дрехите за небременни  Laughing като се сетя за още някой магазин ще пиша. а някой от София ще се записва ли скоро на курсове за бременни и къде??? някаква идея за спорт, например водна аеробика или нещо подобно!

# 175
забравих да ви кажа за регистрирането- аз вчера бях на личната лекарка и тя ми даде направление за гинеколог от здравната каса, така че вече съм регистрирана. само че аз мисля да продължавам да си ходя и в частния медицински център за по- сигурно. от касата плащали по един преглед първите три месеца, два ултразвука, полагал се един болничен 7 дни, нещо много малко ми се видя и реших допълнителните услуги да си ги плащам, все пак се касае за бъдещото ми дете  baby_neutral

# 176
  • Стара Загора
Airina така е, при нормална бременност 2 ехографии, при рискова са 3.
Мен ме води рискова заради несъвместимост в кръвните групи.
А за болнични.. за повече от 7 дни се издават само от комисия.
Този който те следи ти дава едни документи, с тях отиваш на комисия и те ти издават болничен за всеки 30 дена, и така до 45 дена преди раждането. Аз 100 пъти питах това, понеже ме вълнуваше как стоят нещата.
Иначе по всяко време може да си излезеш в болничен, няма никой да ти откаже!
А иначе по касата ми е пуснала кръв, урина и цитонамазка. Пусна ми и микробиология, но си я плащах, понеже тя не се поемала, но пък било почти задължително да се направи.

Последна редакция: чт, 30 окт 2008, 16:24 от miroslinka

# 177
O да и аз съм с проблем с тоалетната..една приятелка каза че от това се появявали хемороиди и те оставали за цял живот -което ме втрещи и реших да взимам мерки.
А кръста боли ли ви-мене напоследък все по често-точно като сецнато.
За спорта-ако ме изчакате довечера да мина на първия урок за гимнастика за бременни ще ви разкажа.
С осигуровките какво ще правите,аз съм в частна моя фирма и мисля да си довнясям, но се чудя кога.То 6 месеца ли по рано се правеше?
Казаха ми за магазин за бременни в мола на гео милев.приземен етаж май беше. там мисля да видя.Искам някакви готини моделчета.

# 178

Този който те следи ти дава едни документи, с тях отиваш на комисия и те ти издават болничен за всеки 30 дена, и така до 45 дена преди раждането. Аз 100 пъти питах това, понеже ме вълнуваше как стоят нещата.
Иначе по всяко време може да си излезеш в болничен, няма никой да ти откаже!

Това много не ми стана ясно - АГ-то за всеки болничен (над 7 дни) ли трябва да те праща на комисия?  Shocked
Аз мислех, че това важи ксамо за личния лекар...

# 179
  • Стара Загора
Ако решиш да излизаш в болничен казваш на този който ти следи бременността - не искам да работя повече, искам да изляза в болничен и така. Той ти подготвя документи и ти казва кога и къде да отидеш на комисия.
Тя ти издава болничен за срок от 30 дни. Като наближи да изтече, отиваш пак при комисията, най много да те питат как се чувстваш, ей такива неща и ти издават за още 30 дни и така..
Бъдещата ми кума роди преди 2 месеца и тя също ми обясни че това е редът за болнични.

Общи условия

Активация на акаунт