ЮНИ още е далече, но нетърпеливо чакаме своето човече! Тема №2

• 13 200
  • 295
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте и от мен.    bouquet
Как сте бъдещи Мами Сладурани?
Нека е усмихнат и положителен денят ни Hug
Днес и мен ме е нападнало гаденето, от преди няколко дни усещам лек дискомфорт ,но днес е доста по силно и кръвното май ми е паднало, но като си помисля каква е причината за това и ми олеква  Grinning
Бях се запътила да си пусна изследванията , които доки ми каза да направя първоначално и добре, че ме върнаха ,трябвало на гладно стомаахче да се правят , защото сигурно щях да събера очетата в лаборатрорията след като ме боцнат Laughing
А относно коремчетата, макар и рано ми се струва аз вече си имам едно малко коремченце вече Heart Eyes
Чувствам се подута цялата и дрехите едва ми стават,а си хапвам нормално както преди Rolling Eyes
Не знам какво ще стане с килограмчетата ми до края живот и здраве
 Simple SmileГушки на всички от мен Hug Hug

# 151
 smile3514 време е за хапване, приятен обяд от мен момичетааа....

# 152
  • Стара Загора
Ооххххх благодаря ви мацки че споделихте..
Аз направо в чудо се бях видяла и мислих, че само аз съм така.
Ослушвам се покрай всичките ми раждали вече приятелки, и всички чак към 4 месец имали коремче, та се притесних доста, че мойта шкемба още от сега пониква  Blush
Да не ям, а пък да дебелея и то само на коремче.
А за панталоните, BEATRIKS напълно споделям.. по удобна гаща не бях обувала!!  Peace Peace
За гърдите, и моите така.. на пръсване са! Но поне купих едно мазило хем против стрии, хем и отпуска и омекотява, и облекчава доста. Само дето съм свикнала да спя по корем, а сега ми е невъзможно.
За гаденето сутрин, аз открих своя лек.. Още като стана хапвам една препечена филйка с масло и сирене! Веднага ми олеква така, а до преди това прекарвах половината работен ден в "кавги" с тоалетната чиния  Joy
А да ви питам още нещо, Бубичка като спомена изследванията... Аз направих микробиология и цитонамазка, остава ми кръвна група + някакви други кръвни неща и урина. Та за урината, казвали ли са ви, че трябва да бъде първата за деня?  На мен Доки нищо не ми каза за това, та да питам и вас, да не се разходя напразно.

# 153
   За корема и аз съм така, все едно съм в 4-ти постоянен, като седя си разкопчавам дънките, иначе на дупе и крака не съм качила, а преди това за доказателство, мога да покажа снимки от морето с какъв плосък корем бях, че и с плочки, няма и помен от плочките ми вече Cry! Почвам да си мисля да не се окажат близнаци/имаме близнаци в родата,моята баба по бащина линия и нейния брат са близнаци, пък  и нали се предава през поколение/ Wink , че на предното ходене нищо не се видя, освен сакчето, което за два дена от незабележимо, беше станало 6мм и сега чакам с нетърпение 10Ноември, тогава ще бъда живот и здраве начало на 7-ма седмица, и ще се види колко има!!Та ми се иска да ми кажат, че ще имам близнаци! Blush
  Друго което ми прави впечатление цялата съм се изприщила, като пубертет, с големи подкожни пъпки по врата, лицето, зад ушите, като цицини са ми, вие да имате такъв проблем!??? Shocked

Последна редакция: чт, 30 окт 2008, 12:53 от somebody

# 154
somebody, да аз имах подоен проблем с пъпките. Премина за седмица.
Иначе моя апетит се нормализира. Вече почти не ми се яде и само леко ми се гади сутрин до към 10-10.30 часа.
Вчера бях и при моята гинеколожка, която следи първата ми бременност и водеше раждането на дъщеря ми.
При мен бебето е едно, а на 15 ноември вече ще регистрира официално бременността.
Та тя каза,че за фолиева киселина е още рано и предизвиквала повръщане. Въпреки това аз си я пия всеки ден по една таблетка.

# 155
Здравейте момичета и от мен.
Добре дошли на момичета.
Честита двойна радост на мамите с близнаци.
Страшно се радвам ,че има толкова много бременни за юни.
Аз си имах малко коремче,а сега непрекъснато се чувствам подута,но и ми се яде непрекъснато.Няколко дни гаденето ме беше поотпуснало ,но от 2-3 дни пак наново.Това си е  ново за мен.С големия бях като кон,нищо ми нямаше.Сега ми е особено,уморявам се бързо,гърдите продължават да ме болят, ще кажеш че ме боксират денонощно.За секса,моята гинеколожла много не разрешава,ама ние си позволяваме много рядко,внимателно,общо взето да не е без нищо.
Слънчев ден на всички.

# 156
  • Стара Загора
somebody и аз така се видях в чудо с пъпките..
Още ден-два преди закъснението ми цъфнаха по лицето, и до преди седмица изглеждах и аз като пубертет-по пъпка на см.! Сега за щастие поне по лицето ми се поизчистиха. В общи линии всичко, което можеше да ми се прояви като симптоми го имам, някое по-силно, друго по-слабо изразено, но си има.. да се чувства изобилие!  Whistling
А за близнаците.. охх и аз така искам и се надявам, но мисля че няма шанс. Миналата седмица ми регистрира доки бременността и ме гледа пак на Узи, но не се вижда да са две. Само дето за времето от 1 седмица беше пораснало на 12,7мм.
 Та и аз се надявах много да ми каже, че са две, макар че ние от ничия страна нямаме, но.. както да казва, не губете кураж, за следващия тираж!   smile3508

# 157
 Здравейте момичета!
гледам, че съм се объркала със седмиците- докторката вчера ми каза 9г.с., но днес бях в работата и след разговора с шефа /мина добре, мерси на всички, които стискаха палци  Simple Smile /, минах през нашата докторка и тя ми каза 8г.с., но имало и вероятност от грешка на уреда, така че да не се притеснявам от несъответствието /от интернет видях в някакви калкулатори, че съм в 7г.с.  newsm78, ходи го разбери!/ ако някой знае нещо повече, моля да напише; тези г.с. не са ли равни на обикновените седмици???
За коремчето- доста съм притеснена, защото винаги съм имала плосък корем, много стегнат, даже и с плочки, а сега ми е трудно да си закопчея копчето на панталоните, незнам от яденето ли е, не ми се вярва да е от бебока, та той е още няколко милиметра!!!  Shocked
Мерси за рецептата на бисквитите с джинджифил, ще пробвам задължително, защото с това гадене вече не се издържа. Утре сутринта съм на изследвания- кръв, урина и т.н. и вече съм в шок как ще се справя да стигна до лабораторията без да съм хапнала  Sick  Незнам дали има някой с такива оплаквания, но при мен гаденето започва от сутринта и свършва вечер като заспя /нощем понякога се будя, защото ми е лошо  Cry / и нищо, ама нищо не ми помага, все се давя в слюнка като булдог и имам ужасен вкус в устата!
е, няма да ви занимавам само с гадости, искам да честитя на всички нови мацки, които са се включили в последно време и да кажа на тези с близначетата, че благородно им завиждам! аз много искам близнаци, ама нямаме в рода, нито в моя, нито в на мъжа ми! айде, до скоро от мен и лек ден на всички!

# 158
Здравейте и от мен Simple Smile
много сте изписали - не мога да смогна да ви прочета.

Относно работата - водя се управител на търговски комплекс. Шефа вече знае, счетоводството ми оправят осигуровките. Тази седмица си взех отпуска че целият октомври при нас беше натоварено и нервно. Като се върна, ще трябва да организирам екипа, от сега, за предстоящото ми отсъствие.

За гаденето и повръщането - предната бременост си я изкарах ужасно ... тази тръгна по-добре ... до вчера вечерта, когато ме събори една криза - цяла нощ повръщане и разстройство  Sick От сутринта геройски съм изпила  половин чаша вода ... ама и нещо ще трябва да се хапне по някое време та не знам. Болят ме и ставите та се чудя да не съм пипнала някой вирус  Twisted Evil

Франческа Салиери - За фолиевата киселина ... малко се и поиздразних ... всъщност теории много, но доста лекари се обединяват около идеята че може да свърши чудеса през първите 3 месеца и че е напълно безмислена през останала част от бремеността. За витамините пак теории милион и една - при първата ми бременост, защото и питах изрично, лекарката ми обясни, че в началото на бремеността витамините не вършат особенно работа и по-скоро от тях да напълнееш повече, от колкото да ти помогнат за нещо. Витамини пих към края на бременноста, не си спомням след кои месец и бяха едни странни дето едвам ги намирах - Топ Левюр. Сега ми изписа витамини, не за бременни, а комбинация от витамин А и Е - следващият път ще я питам защо са тези витамини.

За близнаците Grinning Дъщеря ми е родена май месец, макар и с термин юни, номер 2 също ще е с рожденна дата май месец. Брат ми чака дете - с термин 12 май. Абе с две думи много деца станаха май месец, та бъзиках майка ми да и купим количка за близнаци, така и така новите попълнения ще са с разлика, живот и здраве, по-малка от месец. А тя вчера като ме затапи - ами ако се родят 2 двойки близнаци, нали баба ти е близначка ... и изтръпнах. И наистина не знаех този факт от живота на баба ми, все пак в тежките години когато се е раждала, само тя е оживяла от двете Sad Та малко се поуплаших че може и да са две, аз от сега го мисля как ще се оправим с бебе и бебе на 2 годинки, и двете с различни режими и нужди и очаквана много силна ревност от страна на номер 1. Ама живи и здрави - ще се справим - няма къде да ходим.

# 159
И мен ме бяха нападнали пъпчоци, но също за около седмица .
Сигурно ще имаме мадамки Grinning, чувала съм че ако бебето е момиче има такъв симптом Grinning

# 160
  • Стара Загора
Сигурно ще имаме мадамки Grinning, чувала съм че ако бебето е момиче има такъв симптом Grinning
От твойта уста в Божиите уши!!  Flutter Flutter Flutter

# 161
  • Пловдив
temp, доколкото знам с витамин А трябва да се внимава:

"По време на бременност бъдещите майки трябва да бъдат особено внимателни с приема витамин А. Дневни дози от 10 000 IU (количество, срещано в някои добавки от мултивитамини и минерали) през първите три месеца от бременността са свързвани с висок риск от вродени дефекти. " http://vitamini.tialoto.bg/article.php?id=2105

# 162
За г.с. (гестационни седмици) - те се определят от първият ден на последната менструация. При оглед с ултра звук, нали лекарите мерят различни параметри - пускат едни линийски от тук до там и от там до тук - следят големината на бебето, на плодния сак, по-късно мерят обиколка на главата, дължината на бедрото и аз вече съм ги забравила всичките - та от тези размери, самият ултразвуков апарат смята гестационни седмици - за това има разлика. Размерите много добре знаете че са мимиметри - съвсем малко да мръдне ръката на гинеколога при поставяне на маркера и се получава разлика от 2 седмици примерно. Дори и да е безумно перфектент в измерването ... няма еднакви деца (и хора де) ... някой са по-големи от седмиците които са, други са по-малки. По-късно ще видите за какъв купон става въпрос - според обиколка на главата - еди колко си г.с., според дължината на бедрото - еди колко си г.с., обиколка на гърдите - еди колко си г.с. И нито една цифричка не съвпада.

# 163
  • Пловдив
 Ето и още малко инфо за витамините   и как да си ги набавим от естествени източници  Simple Smile:
http://www.biberonbg.com/info/vitamini.htm

# 164
temp, доколкото знам с витамин А трябва да се внимава:

ха така ... мерси ... прочетох линка, ще разпитам.
още веднъж мерси

Общи условия

Активация на акаунт