ЮНИ още е далече, но нетърпеливо чакаме своето човече! Тема №2

• 13 188
  • 295
  •   1
Отговори
# 105
Хайде и от мен едно голямо ДОБРЕ ДОШЛИ  на Щастлива Бубичка smile3525 и Kakadjena newsm51 !

Щастлива бубичка, сега ти разгледах аблумчето и се сетих, че и ти участва в един конкурс преди време, на който и аз участвах в БГ-мама- Снимка с половинка или конкурс за най-подхождаща си двойка/тогава бях с друг ник аз/!

Последна редакция: ср, 29 окт 2008, 15:07 от somebody

# 106
Привет на новите мами и от мен!
Хайде пишете още един офис - мениджър /и на мен ми звучи някак помпозно/ в статистиката с професиите. Ако трябва да определя работата си с една дума, то тя ще е - бумащина. За разнообразие от време на време съм и лектор по някой не особено интересни за курсистите модули Mr. Green.
На шефа не съм съобщавала и аз радостната вест/имам известни съмнения, че няма да е особено щастлив от новината/, ноо ще трябва да го направя скоро, защото въпросът с осигуровките и мен ме касае доста, т.к. в нашата фирма всички са осигурявани на минимална заплата. Аз съм почти сигурна, че горницата ще си я плащам аз, защото меко казано шефа си пада малко скръндза, даже като се замисля хич не е малко... А особено стане ли дума за даване пари на държавата, изпада в крайности, но това е друга тема.
Бъдете здрави!

# 107
Хайде и аз тук !  Hug
Термина ми по калкулатор е за 25 юни , втора бременност.

# 108

На шефа не съм съобщавала и аз радостната вест/имам известни съмнения, че няма да е особено щастлив от новината/, ноо ще трябва да го направя скоро, защото въпросът с осигуровките и мен ме касае доста, т.к. в нашата фирма всички са осигурявани на минимална заплата.
Oх, и аз не съм казвала още на шефа и съм сигурна, че ще му бъде малко изненада, защото съвсем скоро другата колежка излезе в болничен по майчинство и сега сме по-малко, като изляза живот и здраве и аз, остават още по-малко..ама да му мисли има време.Поне нашия шеф не е скръндза, осигурява си ни на реалната заплата, което ме устройва Simple Smile

# 109
Ей, мами, събрали сме се много медийни труженички Simple Smile Аз съм програмен директор на радио и мнооого си обичам работата. Безкрайно благодарна съм на бебо, че през деня ме оставя да си я върша на спокойствие и не му се сърдя, че вечерите подобрявам собствените си рекорди за най-бързо стигане до тоалетната или за най-многобройни повръщания Simple Smile

Всички колеги вече знаят и са под строй за парфюми, кафета и храни с особена миризма... горките Simple Smile Но ми прощават! А първият въпрос на паникьосания ми шеф беше - колко време няма да те има? Simple Smile

Стискайте ми палци днес, предстои ми втората среща с доки - сега вече ще се види как бебо се развива и дали е един брой Simple Smile  newsm78
Приятна вечер на всички!

Забравих да ви кажа за джинджифила - у нас продават само като подправка на прах, който не става за пряка консумация или отвара. Предполагам, че се слага в сладкиши, ама аз в момента бягам от готвенето като дявол от тамян Simple Smile
Ако някой намери джинджифил в България под друга форма, да каже.

Последна редакция: ср, 29 окт 2008, 15:41 от KaterinkaM

# 110
 Здравейте момичета,
добре дошли на новите бъдещи мами, гледам, че доста сме за 16.06.- хубава дата, живот и здраве! да се похваля- днес бях на преглед, гинеколожката се оказа много мила и симпатична жена, отдели ми време за всички въпроси, чухме  Heart, каза ми, че съм в 9 г.с. и ми обеща до две- три седмици гаденето да изчезне! Това последното ме обнадежди, защото от известно време съм в бездните на отчаянието- започвам сутрин с леко гадене, което по обяд се усилва /съпроводено с ужасен вкус в устата и непрестанно слюноотделяне/, а вечер е направо кошмар- нищо не помага  Cry Иначе на 10.11. съм на преглед в другия медицински център, където си правех преди годишните профилактични прегледи, но там соленичко ми излизат посещенията и мисля да ходя само за прегледите, които не се поемат от касата.
Колкото до шефа- утре сутрин ще отида до работата да си занеса болничния и ще говоря с него. Надявам се да няма проблеми /сигурно ще се вкисне, като всеки началник когато се налага да му отсъства служител, но пък в един сайт пишеше да не се чувстваме виновни Embarassed/, стискайте палци, ще пиша какво е станало като се върна!
Намерих курсове за бременни в Майчин дом и в няколко центъра, но не ми се вярва да смогна да ги обиколя всички, а ми се иска да съм максимално подготвена. Някоя от вас, която е от София и има впечатления, ще ми препоръча ли?
засега толкова от мен, събирам кураж и отивам да направя една баница на мъжа ми преди да е дошъл вечерния прилив на гадене + лиги  Sick ...

# 111
ЕТО ЕДНА РЕЦЕПТА ЗА БИСКВИТКИС ДЖИНДЖИФИЛ, КОЯТО МОЖЕМ ДА ПРАБВАМЕ И ДА ВИДИМ ДАЛИ ЩЕ ПОТИХНЕ ГАДЕНЕТО.

Бисквити с Джинджифил (Ingwer-Kekse)

100 г   масло
80 г   Захар   
1    Ванила
1 Щипка   Сол   
2 Чаени лъж. Джинджифил
1    яйце
150 г   брашно
50 г   нишесте
1 чаена лъж. Бакпулвер
150 г глазура, горчив шоколад

Замесва се меко тесто, което престоява около 2h в хладилник.
Разточва се на кора около 5 мм дебела между 2 листа фолио (найлон).
Изрязват се фигурки, които се пекат на  165-175°около  10 - 12 Мин.
Опечени се заливат частично или нацяло с глазура и се украсяват по избор.

# 112
Здравейте момичета,
добре дошли на новите бъдещи мами, гледам, че доста сме за 16.06.- хубава дата, живот и здраве! да се похваля- днес бях на преглед, гинеколожката се оказа много мила и симпатична жена, отдели ми време за всички въпроси, чухме  Heart, каза ми, че съм в 9 г.с. и ми обеща до две- три седмици гаденето да изчезне!
Честито сърчице Heart!!!Страхотно е да го видиш и чуеш, магията е голяма!
А защо 9 г.с. - и аз съм за 16/06, а съм 7г.с и 1 ден в момента ?!

# 113
sharky81, благодаря ти за рецептата!
Момичета, кажете как така сте в 9-та г.с., а терминът ви е  на 16.06. Чудя се дали на мен са ми изчислили правилно тогава? Защото се водя 7-ма г.с., с термин 11.06.

# 114
Здравейте!
Честито на новодошлите!
Много са полезни линковете на първа страница особено медицинските.Стискам палци на всички!
Polito ,много се радвам за новините ти! Леко и щастливо бременеене.

# 115
KaterinkaM, tаnka80, Airina ееейй момичета има "нещо гнило" както се казва, как една дата за термин пък различни г.с ????

Разберете се...  Shocked
 Peace

# 116
KaterinkaM, tаnka80, Airina ееейй момичета има "нещо гнило" както се казва, как една дата за термин пък различни г.с ????

Разберете се...  Shocked
 Peace
Simple Smile Аз съм с дата на първи ден на последен цикъл - 09/09/2008, по всички календари, които съм гледала се пада 16/06 , а и док така го изчисли, в момента 7г.с...http://www.bg-mamma.com/site/component/option,com_wrapper/Itemid,38/
Кой кога е няма значение, да сме живи и здрави!

Последна редакция: ср, 29 окт 2008, 16:58 от tаnka80

# 117
Аз също съм 9г.с.,а по калкулатора и по думите на доки терминъм ми е за 01.06  newsm78

# 118
Мисля, че това е правилно защото аз съм с дата на последен м.цикъл 11-09 и термин 18-06

Танка   bouquet дано всички да сме живи и здрави и с най-здравите и сладки юнски бебчета  thumbsup

# 119
дойде време да си тръгвам и стига толкова за днес  newsm44

На всички приятна и хубава вечер. По-малко да ни е лошо.... newsm10

Общи условия

Активация на акаунт