Коя момиченце, коя момченце е скрила в АПРИЛското шкембенце

• 16 048
  • 292
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте!!!!Аз нещо не съм в настроение и за това не пиша,да не развалям хубавото настроение което витае тук!Честито на всички мами научили пола на бебчето си  smile3525 smile3525 smile3525,на тези които са се омъжили  smile3525 и на всички които им са добри резултатите от БХС  smile3525.
Гледам май момченцата през април ще са повече,дано и моето е момченце  newsm17,не че има голямо значение важното е всички бебчета да са живи и здрави а не какви са по пол  newsm10.
На мен също ми протича от време на време такава водичка,но без мирис и без цвят  newsm78,като че ли предния път нямаше такова нещо.
За кошарките-аз съм за дървените,имам и от двата вида и тази платняната въобще не ми беше удобна,една такава нестабилна,ние я купихме като ходим на сам на там бебето да си спи в нея,плота за повиване е много нестабилен и въобще не съм го и ползвала!Естествено моята беше по евтина и незнам дали по скъпичките ще са по добри,но със сигурност ще си взема дървена кошарка и матрачето е по удобно и самата кошарка си е по стабилна.
Аз днес ходих до един магазин за бременни и си взех вече първия бременен сутиен  newsm47.малко са грознички ама карай ще го преживея някакси!
Много ми е мъчно че не си усещам бебчето вече 3 ден и така се притеснявам че чак изгубих всякакъв апетит,знам че е нормално и че бебче е още малко,но ако си го усещам ще съм най щастливата мама на света  Weary!
Лека вечер на всички  smile3525 !

# 121
  • София
Имам един въпрос моята сестричка ще ражда през април знаете ли нещо повече за тези еднократни помощи за бременни,кой може да ги получи и има ли нещо свързано с доходите колко трябва да са те за да има право на помощи

# 122
Между другото мамата, която си е направила БХС в 12 г.с. предполагам, че резултата е неточен, защото се прави през 16.г.с.,

Тъкмо обратното - през 12г.с. точността е 90%, а през 16 г.с. е 75%  Naughty

За мен проблем е креватчето.Първо се бях спряла на тези олекотените,тип кошарка,сега след БЕБЕМАНИЯ дървените ми харесват мн повече.Ако вие вече сте взели решение помагайте. Praynig

Горещо препоръчвам сгъваемите креватчета-тип кошарка  Peace С първото дете бях с такова и се родих, сега ще го ползваме, живи и здрави, и за второто. Невероятно удобно, меко отвсякъде-няма опасност детето да се нарани, като се наложи да пътуваш, го сгъваш за две минути и си спокоен, че детето ще си спи в креватчето, някой ден като вече не ти трябва, прибираш в гардероба и не ти заема място -  а, бе, въобще благодат !!!

Като чета, всеки почти пие някакви медикаменти. Аз за сега не съм пила. Във вторник съм на преглед-пък да видим.

Слънчев ден   bouquet

Здравейте.
Относно БХС и ФМ и аз зная, че между 11-14 г.с. дават по-голяма точност отколкото през 16-20 г.с.
Бях давала едни сайтове, за които ми посъветваха други момичета от форума, когато попитах кога, какво се прави. Ето ги пак...:

БХС - http://www.lmpbg.org/downloads/DOWN_BLANK-2.doc
Фетална морфология - http://www.lmpbg.org/downloads/FETAL_MORF.doc
Амниоцентеза - http://www.lmpbg.org/downloads/AMNIO-100.doc

Иначе, когато попитах във "Фемина", кога се прави БХС ми казаха-11-13 г.с., Даже се бях притеснила, че съм 13 г.с. и 2 дни. В Майчин дом също ми питаха коя седмица съм.
Сега в 18  г.с. ще ходя на ФМ.
Относно креватчетата, ние си имаме дървено, но при родителите ми малкия си има и от сгъваемите легла. Понеже го родих в трети курс,, напред бях давала ,майка ми много ми помагаше. И доста често гледаше малкия при нея - креватчето беше много удобно.Когато пътуваме нанякъде, го сгъваме и то става като чадър. Удобно е и доста сигурно. Когато родя, на бебчето ще му го вземем от майка ми и в него ще спинка.
Количка трябва да купим нова...Проходилката и столчето за хранене ще използваме на Кико.
Иначе да се похваля алергията му е доста по-добре...Пъпчиците минават. Но отново сме на антихистамин. Давам му почти постоянно от година ....Sad
Честито на всички научили половите на бебоците!
 Честито на младоженците-дълъг и щастлив семеен живот.
А и Рони. ти някъде в Гео Милев ли живееш. Може някой ден да пием кафе по съседски...
Лека вечер на всички  

# 123
  • София
Здравейте и от мене мили мами. newsm51 newsm51 newsm51
Предишнта бременост нямах много възможност да влизам във форума,но сега всичко изчитам.
За креватчетата: аз съм си избрала едно от "Piggy's house", ето и  интернет адреса на фирмата:
www.dizainbaby.com
Аз лично съм си харесала "Аделина лукс" или "екатерина" като модел.Изглеждат ми практични,защото се ползват и след бебешката възраст
За съжаление не мога да ви се похваля още с пола,но се надявам следващия път при доктора Rolling Eyes да разбера.
Иначе и моето течение се е засилило,но ми взеха вече влагалищен секрет и нямам някакви инфекции или гъбички. Peace
Лека вечер на всички и да успеете да се наспите,аз нещо все не успявам Tired.

# 124
  • Някъде там...
Ji Ji, стерилната урина е с посявка - като микробиологията. Взима се първата сутрешна урина, след тоалет, в стерилно контейнерче (продават се във всяка аптека). Резултатът излиза за 3-4 дни. Аз пусках в Кандиларов - освен за разни бактерии, гледат и за кандида. А ако открият някаква гадина е хубаво да има антибиограма, за да се знае кой точно антибиотик ще е най-ефективен.

# 125
 да се преместя и аз от старата тема Cry помагайте момичета. от два дни съм с нещо като цистит .и болки в бъбрека обаче съм чак на 12 на консултация и няма какво да правя сега . пих спазмалгон за болката обаче с  цистита си имам проблеми от  години и 2006 ме лекуваха във Варна с някаква ваксина която се пие и повече не получаваш цистит възпаления пиело нефрити и т.н. все такива приятнички болежчици #2gunfire обаче ето на до вчера всичко наред и сега съм като луда четох че можело да се пие мечо грозде ,после пък не можело ,после докторите препоръчват после вредно е и не знам newsm78 всъщност вече много се обърках да ви кажа .моля ако на някоя от вас и се е случвало подобно нещо да сподели  Tired защото да си призная за мен майната му ама бебчо е малък само 13 г.с. до скоро хапче не помирисвах да не му навредя а сега съм на Интернет лечение защото няма друга алтернатива Tiredблагодаря ви

# 126
Anelka119, еднократната помощ при раждане не е обвързана с доходите, подава се само една молба по образец. За повече инфо можеш да попиташ тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=334182.0

# 127
  Хейййййййй здравейте мамииииииии!!!!
Затъжих се за вас. Аз да се похваля- бебо не спира да ме гъделичка- много мило ми става, а на таткото...май му е малко тъжно, че все още той не може да го усети. Тази сутрин си отварям очите и какво да видя- половинката седнал до мен, сложил си ръката на корема ми и се кокори. Питам го какво правиш- а той- Той мърда и аз го усещам   Grinning  Не му казах, че се самузаблуждава, но .... ми стана едно слааааааааааадкоооооооо  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes  Тези бъдещи татковци- много са милички.
Иначе продължавам да  Sick от някои храни и пастата за зъби, нервничка и ревлива съм на моменти, с тези хапченца за анемия които пийвам съм мнооогооо енергична и ... на 7-ми съм на преглед и .... чакам с нетърпение визуалния контакт с .... със сина ми ... звучи много ... хубаво и неестествено като го казвам  Mr. Green
Приятна вечер ви желая, усмихвайте се и повтаряйте на бебетата си постоянно, че ги обичате- аз съм сигурна, че те ни чуват и разбират   bouquet

# 128
Йо йо много симпатични тези легълца. А цените как са? Че на мен 2 ще ми трябват все пак.  Crazy Аз имам един линкове с легълца, ей сега ще ви ги пусна.

Ами, между 300 и 550лв. Но според мен ти като купуваш 2, трябва да ти направят намаление, независимо в кой магазин  Hug

# 129
Здравейте мадами Simple Smile

за първи път пиша в темата,защото от известно време се опитвам да ви прочета,но докато свърша една тема вие вече сте в средата на следващата Simple Smile.искам да ви кажа че четох до четвърта страница на тази тема и ако имам неадекватни въпроси ,моля да ме извините Simple Smile
забелязвам че пишете за ФМ и понеже ми е първа бременност и съм в Бургас леко ме тресе треска,някой от Пловдив да ми даде име на специалист?моляяяяяяя.
гледам тука че сте на вълна колички,после на кошарки и легла,на пазаруване...Simple Smile
аз обаче съм на вълна раждане-мисля скоро да отскоча до Пловдив за да видя как са нещата с водното раждане.някоя от мамите да има такива намерения?

п.п.забравих да ви се похваля-вече съм в 14 г.с. и нито ми е било лошо нито нищо!по никакъв начин не съм се чувствала зле,обаче гърдите ми са убийствени  newsm47

# 130
Цитат
аз обаче съм на вълна раждане-мисля скоро да отскоча до Пловдив за да видя как са нещата с водното раждане.някоя от мамите да има такива намерения?

И аз съм имала такива мисли, но после попрочетох някои неща и реших, че след като човекът е еволюирал като сухоземно, няма нужда да се връща към китоподобните си корени.

Някои аргументи против са хигиена и хлъзгавост- какво правиш с тежка мокра родилка, ако трябва да се премести за разрешаване на усложнения?

Не ми се мисли и с водата какво става...но то зависи в коя фаза на раждането се потапя.

Виж, интересно ми е дали някой е внасял в родилното от ония големи гимнастически топки. Имате ли такива? Аз тоя уикенд ще си купя, та поне вечер като гледам филми, да не си седя на опашката, че нещо стана неудобно.

# 131
Добро утро на всички ! Аз закарах ученичката и сега докато ви изчета си изпих и сутришното кафенце , та се залавям за работа че ако знайте кво лудеене ще става днес , с мъжо ще украсяваме сега без тя да знае newsm35 newsm35  party006 baloni
Черпя ви по тортичка   party023 
Айде приятен ден на всички ви !

# 132
Момичета, добро утро на всички ви!!!
des-bes , честита ти рожденничка!Да ти е жива и здрава, и весело изкарване на празника!!!  bouquet
Аз да се похваля днес ходих да си взема резултатите от микробиологията - всичко е наред!!!Много съм щастлива! newsm44 newsm44 Сега чак на 11 съм на БХС!Сега съм в 16-та седмица, тогава ще бъда май в 18-та, така че явно и аз съм от тези, които по-късно ще правят БХС и ФМ, но така ми казаха от Шейново!
Еххх, де да не бях на работа днес!Навън времето е супер, така ми се излиза!Гледам навън майките с количките пият кафенце по градинките!ЕЕЕЕхххххх, нищо догодина живот и здраве и аз ще съм така!!!!ИСКАМ НАВЪН!!!! Sad
Добре, че е петък, въпреки, че събота и неделя ще правя диплома, ама пак поне ще имам шанса поне за малко да изляза Wink
Лек и усмихнат слънчев ден!!!Чао засега от мен!!!
ААА, забравих, тези легълца пиеро - влюбена съм!!! Shockedстрахотни са!!!!Дано да мога да си позволя едно такова - едва ли, ама то не се знае, до април има още време! Wink

# 133
Здравейте априлски мамички!

Днес съм в превъзбудено настроение,дължи се на факта че е петък и идва бленуваната почивка.

Дес-бес,честита рожденничка,да ти е жива и здрава и много да те радва. newsm59

По въпроса за легалцата-аз имах и от двата вида,дървено и сгъваемо.Всяко от тях си ми беше удобно според случея,сгъваемото го ползвахме когато ходихме при бабите и на път,но определено ще си купя пак дървено за вкъщи.Аз моите ги подарих на приятелки,защото си мислех че ще финиширам само с едно детенце(след моето раждане.....),но сета с нетърпение очаквам и новият член на семейството.

Записах се за днес,много усмивки от мене!

# 134
  • Бургас
Velvet_s появи се най после, стига с това раждане ще родиш няма къде да ходиш, никой не ходи вечно бременен, въпреки че към 8-9 месец, аз си мислих че винаги съм била така и за винаги ще остана, ама после като се срешнеш отново с краката си и видиш че още са там е голям кеффффф.
За легла аз и др. път съм казвала че за мен варианта са сгъваемите, сина ми още спи в такова и е мн. удобно, с допълнителен матрак, бебето ще мине в тази кошарка а баткото ще отиде в др. стая, в голямо легло- но сега съм на вълна как да го направя детско това легло, то си го имаме ама ми се вижда демоде и ми се иска малко да го "разкрася", някой ако пусне някой линк с украси за легло ще бъда благодарна. За сега се замислям за "състаряване" + някакви картинки http://www.madlenaivanova.snimka.bg/album.php?album_id=130412&pid=3485704
http://www.madlenaivanova.snimka.bg/album.php?album_id=130412&pid=3485705
нещо на този принцип, ама нещо не ми се е избистрила идеята а и с този Коледен базар само снежковци, топки, еленчета и т.н. ми са в главата  Crazy Crazy, всяка идея ми е добре дошла.

Общи условия

Активация на акаунт