Коя момиченце, коя момченце е скрила в АПРИЛското шкембенце

• 16 047
  • 292
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте момичета,
днес съм малко притеснена Sad
снощи точно когато си лягах започна да ме боли стомаха сяках имам киселини,имах и газове.Отидох до тоалетната и успях да ходя по голяма нужда.Викам сега ще ми улекне.Да ама тамън си легнах и ме заболя рязко ниско долу при бебчето.Уплаших се взех едно нош па и легна та заспах.Сега сутринта съм по добре но пак усещам лека болка ще звънна на доки може би ще увеличим Магнерота.Исках да питам за тези втвърдявания на корема.Понеже ми е първа бременност не разбирам.Как се усещат?Какви са точно симптомите?мисля че получавам такива ама.... Rolling Eyes
И др което си мисля и моля да споделите ако сте забелязали и вие.Когато преминавам от седмица в седмица получавам болки винаги.Ето снощи или днес сутринта вече съм влязла в 16 г.с.Може ли от това да е?
Velvet_sАз не съм пловдивчанка но за известен период съм тук.Препоръчвам ти д-р Минев.Аз съм мн доволна от него и съм чувала хубави отзиви има  и хубава апаратура.Обаче не работи със Здр каса.ето телефон за записване:0887 40 74 19.

# 136
  • Някъде там...
Добро утро, дами!  Hug

Велвет, за Пловдив бих ти препоръчала д-р Даскалов, страхотен специалист е и техниката му е на ниво. Приема в клиника Медикус Алфа. http://medicusalpha.com/ Мисля, че и той не работи със здравната каса, но така или иначе ФМ не се поема. Ей в този форум води даже тема с онлайн консултации: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=9086.0

Силви, и аз съм я забелязала тази тенденция - винаги се появява някоя болежка, когато минавам от една седмица в друга. Иначе и аз тази нощ не спах добре - вчера попреядох с какво ли не и цяла нощ ми беше тежко на стомаха и червата, имах газове, силен натиск долу към опашната кост, издут и напрегнат болезнен корем, някакви по-остри болки вдясно долу и към кръста. А как ме опъваше шева на операцията, не е истина, Пих едно но шпа и аз. Днес май ще полежавам, жалко за хубавото временце навън.  Tired Втвърдяването не е болезнено - усещаш си изведнъж корема стегнат на топка и твърд като камък, държи 30тина секунди и отпуска. На мен осъзнато ми се случи 2-3 пъти за последните 2 седмици и все вечер. Иначе в повечето случаи имам само някакво усещане за тежест и натиск. Магнезий още не пия, но предполагам, че ще ми изпишат скоро.

Мадлена, не знам какъв цвят ви е леглото, но защо не пробваш да го боядисаш в някакъв свеж цвят или комбинация от два цвята? Или от един цвят с някаква картинка, мотив от тапетите, пердетата или някоя картина в стаята.

Диди, няма нужда като даваш мнение да цитираш някой.  Wink Натискаш долу на отговор и готово.

Последна редакция: пт, 31 окт 2008, 10:33 от Жабче

# 137
  • София/Люлин
Здравейте и от мен. И аз снощи имах притеснения. Изпих 1 магнерич и след 1/2-1 час като започна едно сърцебиене, гадене. Момичета някоя от вас получавала ли е такива странични нежелани ефекти от това лекарство. Ssilvi и на мен ми се втвърдява корема , аз го усещам като стягане в долната част под пъпа, като вечер ми се случва най-често. Дес - бес честита ти рожденичка, да ти е жива, здрава  nbirthday.  Записах се за днес. Пожелавам на всички много разходки през тези слънчеви дни и повече усмивки.  bouquet
Здравейте момичета,
днес съм малко притеснена Sad
снощи точно когато си лягах започна да ме боли стомаха сяках имам киселини,имах и газове.Отидох до тоалетната и успях да ходя по голяма нужда.Викам сега ще ми улекне.Да ама тамън си легнах и ме заболя рязко ниско долу при бебчето.Уплаших се взех едно нош па и легна та заспах.Сега сутринта съм по добре но пак усещам лека болка ще звънна на доки може би ще увеличим Магнерота.Исках да питам за тези втвърдявания на корема.Понеже ми е първа бременност не разбирам.Как се усещат?Какви са точно симптомите?мисля че получавам такива ама.... Rolling Eyes
И др което си мисля и моля да споделите ако сте забелязали и вие.Когато преминавам от седмица в седмица получавам болки винаги.Ето снощи или днес сутринта вече съм влязла в 16 г.с.Може ли от това да е?
Velvet_sАз не съм пловдивчанка но за известен период съм тук.Препоръчвам ти д-р Минев.Аз съм мн доволна от него и съм чувала хубави отзиви има  и хубава апаратура.Обаче не работи със Здр каса.ето телефон за записване:0887 40 74 19.

# 138
Дес-Бес, да ти е жива и здрава малчуганката! И много, много късмет да ви съпътства!   bouquet

В 12-тата седмица бях при Димитрова във Фемина. Тогава я питах кога да правя БХС-то и тя ми направи скрининг с апаратурата. Сметна нисък риск и ми каза, че към тогавашния момент няма смисъл да правя БХС-то до 13-та седмица, но заради предишната история да си направя превантивно БХС преди ФМ, която ми насрочи за 18-ти ноември. Тогава ще прави засечка на данните, които засече първия път и ще насложи резултатът от МД.
Ели-G, в същото село живея.  Wink Когато си остана у дома непременно ще си организираме нещо.  Hug

Сега отивам да гледам легълцата. За момента идея си нямам на какво ще се спрем. Безмерното ни жилищно пространство изисква много прецизни преценки. Само ЖЗ, без легло човечето няма да остане.

Последна редакция: пт, 31 окт 2008, 12:40 от рони

# 139
  • София
Des-bes да ти е жива и здрава. newsm67  Party Time TadaМного усмивки и приятни емоции.
пожелавам на всички лек ден и приятна събота и неделя.

# 140
  • Там където има любов
Дес-бес и от мен честита ти рожденничка да ти е жива и здрава и да кара лек пуберитет  Laughing че то сега от рано ги почва и до късно ги държи.

Аз този уикенд ще съм с двете деца направо незнам как ще издържа на постоянните караници между тях иначе ми е хубаво като са заедно. Малко са ми поопънати нервите че си имаме много семейни проблеми и много често на децата си го изкарваме или присъстват на скандали (грозно)
Е пожелавам слънчев и прекрасен уикенд на всички  Heart Eyes

# 141
Здравейте и от мен днес!
Des-bes, да ти е жива и здрава малката мадама, хубаво парти да си спретнете довечера   bouquet

Ssillvvi, да ти кажа и аз съм го забелязала това, и аз като преминавам от една седмица в друга и ми е по-тежко и корема ме наболява. Явно си е така, щом няколко човека сме го почувствали вече. Аз ще питам доки пак де, да чуя и неговото мнение по въпроса. Ако вие сте по-рано от мен на лекар, аз съм на 18.11, питайте дали е нормално това  Thinking

Весел ден момичета, още малко и утре ще релаксираме и ние в някой парк   1swing или на кафенце с приятелки на някоя слънчева масичка lalalala

# 142
Съни, честито ти разминаване със серклажа.   bouquet Всичко да бъде безпроблемно оттук насетне.
Ji_Ji_Ji, опитай да влезеш с потребителското име от първоначалната ти регистрация - Vita29Wink
Ох, трябва да пиша едни умности, но акъл не знам откъде ще събера, за да не направя някоя простотия.  ooooh!

# 143
дес-бес, да ти е живо здраво момиченцето, да те слуша и да бъде много усмихната newsm59  Gift

Аз няма с какво да се похваля! В понеделник съм на консултация, за да видя моето бебче какво е! Simple Smile

Пожелавам ви весел уикенд!!!  Nature Sunny

# 144
Des-bes, Честита рожденичка и от мен  Party!!! Да ви е жива и здрава, много усмихната и послушна, да ви носи много радост!!!  bouquet
Мами, имам един малко особен въпрос. Утре 01.11 ще се прави помен на моя дядо, 3 години. За баба и цялото ми семейство е важно да присъствам. Обаче преди малко моят бъдещ съпруг ме смъмри, че в това положение не трябвало да ходя newsm78.После каза всъщност като искам да отида. Аз няма да ходя на гробища, а и нали не е смърт, а помен... Не знам, не се бях сещала изобщо за това, но той сега ме хвърли в размисъл...Вие какво ще кажете?
Желая на всички много весело настроение в този почти пролетен ден Wink!

Последна редакция: пт, 31 окт 2008, 12:41 от Little-Big Girl

# 145
Des-bes, да ви е жива и здрава бъдещата кака! Много усмивки и щур купон!

Ели-G И моят мъник две поредни години се обриваше и то все лятото. Спирах млечни, захранвах наново, да не би нещо да го провокира този обрив, мазах с висок слънцезащитен фактор /медицинска козметика/...какво ли не пробвах. Миналата година определено беше по слабо изразен, с няколко пъпчици тук-там и накрая като го заведохме на море, всичко изчезна. Shocked Израсна ли го, съвпадение ли беше... Thinking ще видиме догодина как ще е, но е много неприятно. Сега яде всичко , както и миналите зими и няма следа от обрива. newsm78 Дано скоро забравите тези неприятности, казват, че в ранна детска възраст нещата минават по-леко и бързо. Praynig Hug

princessa raia И аз съм в Шейново на БХС на 6-ти моември, ще съм в 16-та седмица, идея си нямам рано ли е, късно ли е, но уж броят седмиците. Thinking
ssillvvi Дано тази неприятна случка вече не се повтаря. Hug
Velvet_s welcome
Олчето Мерси за разясненията относно  втвърдяването. Hug Онзи ден дори мисля, че разбрах какво е, но беше в много лека форма и за кратко, но успях да си изкарам акъла. Започнах да диша дълбоко като пред умирачка. ooooh! Но оттогава насам, не усещам нито тежест, нито болка, да не повярва човек.

Весел ден! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 146
Момичета, аз съвсем се обърках с тези БХС и ФМ!
Май всяка от нас по различно време ги прави!Съвсем се ошашках!
Nanny , аз във вторник бях при Богословова в Шейново и тя като ме гледа на ултразвук, каза, че съм на 15 седмици и 3 дни, т.е. сега съм в 16-тата, и да отида на 11 за БХС и ФМ (за ФМ май няма да е същия ден, не знам)!Ти писа, че на 6-ти ще си в 16-та, а пък термина ти, видях че е преди моя. Shocked Да не би аз нещо да бъркам, но съм сигурно, че така ми каза, а пък бях и със свекърва ми, и тя същото помни!Чудна работа, едва ли може да се прави по всяко време БХС! Thinking
Ей, щях да пропусна: май усещам бебчо, още не съм 100% сигурна, но е както го описвате!Дано да е така, дано, дано!!!! Laughing Heart Eyes newsm44 newsm03

# 147
  • София
http://www.bgstuff.net/content/view/465/526/ ето за това питам а не за тази помощ след раждането моля кажете нещо поче4е ако знаете

# 148
  • Някъде там...
Анелка, питай в подфорума на Сдружение Настоящи и бъдещи майки. Предполагам, че там ще са по-информирани. Доколкото разбирам това е помощ за социално слаби по време на бременност, предполагам, че има някакви условия, на които трябва да отговаря сестра ти за да й бъде отпусната помощта.

Ето какво ми каза чичко Гугъл:

ЗАКОН ЗА СЕМЕЙНИ ПОМОЩИ ЗА ДЕЦА
Глава втора.
СЕМЕЙНИ ПОМОЩИ ПРИ БРЕМЕННОСТ, РАЖДАНЕ И ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА ДЕЦА (ЗАГЛ. ДОП. - ДВ, БР. 69 ОТ 2004 Г.)

Чл. 5а. (Нов - ДВ, бр. 69 от 2004 г., в сила от 01.07.2004 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 21 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) Бременните жени, чийто доход на член от семейството е по-нисък или равен на дохода по чл. 4, имат право на еднократна помощ при бременност в размер, определен ежегодно със закона за държавния бюджет на Република България за съответната година, но не по-малък от предходната година, когато нямат право на обезщетение за бременност и раждане по реда на Кодекса за социално осигуряване и живеят постоянно в страната.

(2) Когато бременната жена е осигурена за всички осигурени социални рискове, за всички осигурени социални рискове без трудова злополука, професионална болест и безработица или за всички осигурени социални рискове без безработица, но не получава обезщетение за бременност и раждане, поради това че няма необходимия осигурителен стаж по чл. 48а от Кодекса за социално осигуряване, еднократната помощ се изплаща в размер, определен пропорционално на броя на дните от началото на отпуска за бременност и раждане до придобиването на необходимия осигурителен стаж по чл. 48а от Кодекса за социално осигуряване, но за не повече от 45 дни.

(3) Еднократната помощ при бременност се изплаща за периода от 45 дни преди определения термин за раждане.

Чл. 4. (Изм. и доп. - ДВ, бр. 69 от 2004 г., изм. и доп - ДВ, бр. 21 от 2006 г., в сила от 10.03.2006 г.) (*) Право на семейни помощи по чл. 2, ал. 1, т. 1, 3, 4 и 5 имат семействата и бременните жени със средномесечен доход на член от семейството за предходните 12 месеца, по-нисък или равен на дохода, определен за целта в закона за държавния бюджет на Република България за съответната година, но не по-малък от предходната година, освен в случаите по чл. 7, ал. 2.

Обобщение: Еднократна помощ при бременност се отпуща на не работещи мами или такива, които нямат необходимия 6-месечен стаж и съответно отпускът им за брем.и раждане е неплатен, и доходът им на член от семейството е под 200лв.Сумата на тази помощ е 160лв.

Еднократна помощ при бременност

Право на еднократна помощ при бременност имат:

·        Неосигурените жени;

·        Бременните жени, осигурени за всички осигурени социални рискове, за всички осигурени социални рискове без трудова злополука, професионална болест и безработица или за всички осигурени социални рискове без безработица, които не получават обезщетение за бременност и раждане, поради това, че нямат необходимия осигурителен стаж по чл.48а от Кодекса за социално осигуряване. Помощта се изплаща в размер, пропорционално на дните от началото на отпуска за бременност и раждане до придобиването на необходимия осигурителен стаж по чл.48а от Кодекса за социално осигуряване, но за не повече от 45 дни.

КАКВО ТРЯБВА ДА НАПРАВИТЕ, ЗА ДА ПОЛУЧИТЕ ПОМОЩТА

Необходимо е да подадете молба-декларация по образец в дирекция “Социално подпомагане” по постоянния Ви адрес. Към нея се прилагат следните документи:

1.        удостоверение за брутните месечни доходи на семейството за последните 6 календарни месеца, предхождащи периода от 45 дни преди определения термин на раждане, за лицата, работещи по трудови или по служебни правоотоншения;

2.        удостоверение от осигурителя или от териториалното поделение на Националния осигурителен институт за лицата, за които осигурителните плащания или заверката на платежните искания за тегленето им се извършва от териториалното поделение на Националния осигурителен институт;

3.        копие от болничния лист за временна неработоспособност поради бременност и раждане за срок от 45 дни, заверено от осигурителя или от териториалното поделение на Националния осигурителен институт, за лицата, на които осигурителните плащания или заверката на платежните искания за тегленето им се извършва от териториалното поделение на Националния осигурителен институт;

4.        медицинско удостоверение за термина на раждане – за неосигурените жени.

При подаването на молба-декларацията се представят и лични карти на деклараторите за справка.

Последна редакция: пт, 31 окт 2008, 13:14 от Жабче

# 149

Nanny , аз във вторник бях при Богословова в Шейново и тя като ме гледа на ултразвук, каза, че съм на 15 седмици и 3 дни, т.е. сега съм в 16-тата, и да отида на 11 за БХС и ФМ (за ФМ май няма да е същия ден, не знам)!Ти писа, че на 6-ти ще си в 16-та, а пък термина ти, видях че е преди моя. Shocked Да не би аз нещо да бъркам, но съм сигурно, че така ми каза, а пък бях и със свекърва ми, и тя същото помни!Чудна работа, едва ли може да се прави по всяко време БХС! Thinking
Ами на мен чавка ми е изпила акъла smile3537, та ходих пак да броя на календара. Моя е грешката, ще ми се да съм в 16-та, другата седмица ще съм 15-та....мале, що така съм се объркала. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт