Коя момиченце, коя момченце е скрила в АПРИЛското шкембенце

• 16 024
  • 292
  •   1
Отговори
# 195
Аз бързам да се включа с кратко питане и молба за помощ най-вече към мамите от София. От 4-5 дена на мога никъде по познатите ми аптеки да открия свещичките Ева  Кю, а за мен са от голяма важност поради ужасни проблеми с ходенето до тоалетната. Навсякъде ми обясняват, че са изчезнали от складовете, което направо ме ужасява вече Sad

Поразпитах близки, които работят в аптека и по последни данни наистина няма внос. Ако имаш късмет, може все пак да намериш в някоя аптека, в която са останали бройки от предно зареждане. Rolling Eyes

Didi Bojinova Леле, какво сте преживели. Tired Дано всичко с бебчо е наред, важното е, че е зад гърба ви и няма пострадали. Praynig Hug

А за високо кръвно нищо незнам, тъй като аз съм с ниско. В събота щях да се гътна, не можех да си вдигна главата от кревата. Такъв световъртеж имах, че чак ми се догаждаше от него. А кръвното ми беше както обикновено 100/60, добре че до вечерта ми помина и вече съм кукуряк.
Вчера дори се пошматках по магазините за подарък на едно бебче, та си оплакнах очите  с хубави дрешки, играчки, завивчици.... Crazy

Слънчев и весел ден!  bouquet

# 196
Didi Bojinova, радвам се, че сте добре! Бил е "малкият дявол" явно.... Praynig Дано няма повече неприятни случки!!!

Just a Girl , не знам за краката, но ми порастнаха косъмчета на корема около пъпчето... Confused И това хич не ми се нрави...Дано да изчезнат самички после...

# 197
За окосмяването и аз съм така.Не само на краката ами навсякъде където ги махам растат по-бавно и също съм мн доволна PartyЕдва ли е свързано с пола,по скоро е на хормонална основа Wink

# 198
Didi Bojinova, добре е че сте се разминали само с уплаха.  Praynig

Преди някой беше питал за медицинските грамадни топки - преди да забременея си бях взела такваз и много й се радвах, че даже и я ползвах. Поради големия ми мързел бях решила да постегна малко телесата си благодарение на нея. Всякакъв спорт ми противопоказен, ако го изпълнявам аз, а не някой друг да се мори, пък аз да го критикаря и да му помагам през телевизионния екран. Голямо йо-йо падаше с въпросната топка. Много удобни предназначения й бях измислила. Но когато забременях само се чудех накъде да я търкулна, че да не ми се пречка. Накрая другарчето ми я сгъна и прибра за следващия ми спортен порив, който се очертава да се случи най-рано след 2 години. Ако можеше и колелото ми да бъде обезвъздушено и сгънато на невидимо място ... Сега кроим идеи къде у дома най-добре ще виси от тавана. Laughing
За космите - растат по-бавно и оскъдно след скубане, но като компенсация се сгъстиха на корема и масово чезнат от темето ми. Нищо в природата явно не се губи.

Шоки не е писала от доста време, Дея също, Мамочка, други другарки се губят съвсем.  Thinking Дано причината е в липсата на интернет.     

# 199
Didi Bojinova, много неприятно това с катастрофата. Добре, че всички сте добре.
Аз ти отговорих и на лични, но да напиша и тук.
За високо кръвно има 2 разрешени за бременни л-ва: Допегит и Новфелин. На мен сега ми изписаха първото, а предния път второто (то било съдоразширяващо, затова сега не било подходящо за мен).
Мога да напиша какво трябва да се прави, ако вдигнете изведнъж кръвно, а нямате хапчета. При мен така се случи първия път.
1.краката в колкото може по-гореща вода
2.студени компреси с вода и оцет на челото и главата (аз го правих без оцет)
3.голяма доза вит.С (1грам)
Също хомеопатката ми спомена за нещо с тютюн от цигара, но не го запомних, защото и без това вкъщи сме само непушачи и в 10ч. вечерта нямаше откъде да взема цигари. Каза май, че се слага на мястото между палеца и показалеца.
Тази първа помощ (особено горещата вода за краката) действат много по-бързо от хапчето, което действа след поне половин час.
Дано не съм ви досадила и на някой да съм била полезна Crazy

# 200
  • Някъде там...
Добро утро!
Аз от днес ходя на един курс за бременни с 10 занятия за жени, забременели след асистирана репродукция. Днес правихме гимнастика и си говорихме какво преглеждат на бебето след раждането, за страховете и усещанията. Показаха ни и макети на бебчовци в седмицата, в която съм. И въобще си говорихме за хубави работи, бремелински и бебешорски.  Grinning
Оказа се, че острата болка долу вдясно, от която се оплакват много от нас, е съвсем нормална - разтягат се лигаментите на матката, а този вдясно бил по-къс и затова боляло повече. Болките в кръста в по-ранните седмици се дължали предимно на лоша стойка на тялото.  Embarassed Иначе помагало ако се опиташ да прибереш таза напред, към нормалното му положение, защото сега от растящата матка и променения център на тежестта кръстът се извива все повече, а тазът се изнася назад.
От 18 г.с. бебовците започвали да чуват, така че може да им пускаме музика и да им говорим.  Heart Eyes
И още нещо - макар и толкова мънички, те усещат всяка наша емоция и това влияе върху бъдещия им характер, защото сега се формира нервната система и мозъка. Така че - бъдете спокойни и положително настроени.  Hug

За космите - аз, както и миналия път, заприличвам все повече на маймунче. Особено по корема и гърдите. После ще опадат, не се притеснявайте, поне моите опадаха всичките миналия път, барабар с 2/3 от косата ми.  Crazy С пола не вярвам да е свързано, защото миналият път чаках момче, а сега са две девойки. На хормонална основа е.

Диди Божинова
, добре че нищо ви няма, а сте се разминали само с уплаха.  Hug

Gaja, провери в някоя от по-големите вериги аптеки - Марешки, Ремедиум. С Дуфалак пробвала ли си? Той се ползва при бременност, безвреден е.

Момичета, пишете за болки ниско долу... а някой да има едно такова усещане за натиск към ануса и опашната кост? Не знам как да го опиша - като съм права много ме натиска там, все едно ми се ходи по голяма нужда едно такова. Иначе чат-пат имам втвърдявания на корема, но безболезнени, ще питам утре лекаря дали трябва да пия нещо, защото ме притесняват все пак.
Бебетата не ги усещам никак още.  Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 03 ное 2008, 15:17 от Жабче

# 201
  • Overijse, Belgie

а някой да има едно такова усещане за натиск към ануса и опашната кост? Не знам как да го опиша - като съм права много ме натиска там, все едно ми се ходи по голяма нужда едно такова. Иначе чат-пат имам втвърдявания на корема, но безболезнени, ще питам утре лекаря дали трябва да пия нещо, защото ме притесняват все пак.

Аз мисля, че това може да са хемороиди...1 година след първото раждане започнах да чувствам тежест в тази област и се оказа хемороид... Защо не питаш лекаря, може да ти препоръча нещо за мазане.

# 202
Здравейте момичета. В петък бях на преглед и след това до Майчин дом за БХС, та сега съм много притеснена какъв ще е резултата. той ще излезе чак в четвъртък.
и мен понякога ме наболява долу в дясно и мерси на жабчето за успокойтелното инфо  bouquet
Относно окосмяването не съм забелязала някаква промяна.
Didi Bojinova  Hug и дано никога не се повтаря.
Желая ви слънчева като днешния ден седмица и много положителни емоции Hug

# 203
Жабче, мен лично ме съмнява да са хемороиди. От всички познати около мен и аз самата, които са препатили през това неприятно нещо - оплакванията са съвсем други. Да не би просто на мама момиченцата да натискат нещо?!? Например аз моето бебче го усещам като поритква лекичко долу ниско, доста ниско. Щом може да рита отпред, значи може и отзад...зависи накъде е обърнато. Пък като са двечки - пространството е още по-мъничко. И все пак това са си само мои предположения. Наистина е хубаво да питаш лекарят - пиши какво е казал.
Що се отнася за някакъв курс - много ми се иска и на мен да се запиша. Единствено ме притеснява къде и кога се провеждат занятията...Все са някъде по-далечко (аз съм в Младост-4) или пък са само делнични дни...  Sad

# 204
Момичета, пишете за болки ниско долу... а някой да има едно такова усещане за натиск към ануса и опашната кост? Не знам как да го опиша - като съм права много ме натиска там, все едно ми се ходи по голяма нужда едно такова. Иначе чат-пат имам втвърдявания на корема, но безболезнени, ще питам утре лекаря дали трябва да пия нещо, защото ме притесняват все пак.
Бебетата не ги усещам никак още.  Rolling Eyes
Жабче, точно за тези болки писах, че са същинските контракции и са опасни. Може при теб да е друго, не искам да те плаша, но питай задължително доктора.

# 205
  • Някъде там...
Хм, ти сега ме стресна.  Shocked Аз уж имам едно предизвикано раждане и трябва да знам какво е контракция - едновременно болезнено стягане в корема и кръста... А това моето чудо се появява предимно като съм права и ходя или ако имам много газове и ми е подут корема до пръсване, тогава и легнала ме натиска така и то без да е придружено от втвърдяване на корема или да е на интервали, постоянно е. И като цяло съм много зле със стоенето права и ходенето - боли ме, опъва ме, натиска ме пустия корем.  Confused Аз имам и скорошна коремна операция, тя също може да ме опъва. Като добавя и ежедневните инжекции в корема и синините от тях... как да разбера аджеба какво и защо ме боли?!

Последна редакция: пн, 03 ное 2008, 16:32 от Жабче

# 206
  • София/Люлин
Благодаря на всички за съчувствието, наистина се надявам никога да не се повтори, а и дано на никоя от вас не се случва.  PraynigИ аз имам болка ниско вдясно, лекарката ми каза да пия магнезий по 1 хапче при нужда, но от него получих страхотно сърцебиене и не съм пила повече. Veri nice получих ЛС много полезна информация ми изпрати..благодаря ти. дано не става често нужда да свалям кръвното. Днес много бързо само си падна и се чудя дали няма изригвания или е на нервна почва от стреса. В четвъртък ще отида при лекарката и тя ще ми каже за какво става въпрос.

# 207
Добър вечер на всички.Пожелавам ви една мн успешна и спокойна седмица.

Аз изках да поразпитам за тези курсове.Проверихна няколко места,и едно и също:събиранията са все сутрин към 10 или следобед в 4.Знаете ли къде са в някво по подходящо време.Аз съм на работа до 5 или 6:30.Утре ще ходя на една от лекциите на сп"9месеца",ама и те ги правят в едно криво време Naughty

И да знаете,който се интересува,започвам да събирам група за водна гимнастика.Имат часове както сутрин,тъка и вечер.Правят ги на 2места с София.По два пъти седмично.Аздоста съм се запалила по тази идея.Ако някой иска да ми прави компания,и да изплискаме басейна smile3532 да се чувства поканен.
П.С. Водата в тези басейни се сменя и се подържа специяно за бременни.Няма някви химикали и други боклуци

Приятна вечер на всички

# 208
Мина и моя преглед.
Всичко е наред с нашето момиченце. Всичко си има и е в нормите, дето вика мъжът ми всичко си има, само дето п*шка си няма Mr. Green
Той е доста разочарован, както и аз, да си призная, но пък Габи беше безумно щастлива. Е, на 80% беше сигурен, не 100 както е казал на всички други за тези седмици, но и другата д-рка, която ме следи каза момиче, но не беше сигурна, както беше при Габи.
Мъжът ми има някакви надежди още, аз-не.
Но поне съм спокойна, че всичко е наред.
И нямам миома  Shocked Докторът вика: аз да не съм кьорав, да не я видя тая миома, че и 5 см, почти колкото бебето Naughty
Каза ми следващ преглед 20-21 г.с., но не е задължителен, за толкова малко време почти няма какво да се промени, само ако имам някакви притеснения. А задължителен 30-32г.с.
Както и ми каза, че няма смисъл да ходя на БХС и, че не се водя рискова по този смисъл. Та сега много се чудя, мислех да ходя другата седмица, имам още време да умувам.

Жабче, дано не е това, но една моя приятелка, която е 1 месец напред от мен също има по същия описан от теб начин болки, казаха й, че е контракции и да лежи, когато ги почувства, докато премине. И нещо й изписаха, но не съм я питала.
трябва да знам какво е контракция - едновременно болезнено стягане в корема и кръста...
при мен нямаше болка в корема, а само в кръста и това чувство за тежест сякаш имаш запек.

# 209
  • София
rrivanova аз 2 пъти ходих на водната гимнастика, по веднъж във всеки басейн, за да видя как е. На мен доста ми хареса макар да бях единствената бременна. Повече време правех същите упражнения като останалите, само към края ми даваха индивидуални задачки.

Водата поне за мен беше малко хладна, но аз съм си зиморничава. И двата пъти излизах 10 мин преди края, защото започвах много да дзиндзирикам. Мисля, че в болницата водата се води по-топла (макар че не открих разлика) та ти препоръчвам натам да се надочиш.

Аз работя в бизнес парка в Младост и през седмицата ми е изключително неудобно пътуването в задръстванията, трябва да тръгна час и половина по-рано и стигам изнервена. Мисля да пробвам събота или неделя отново, та ако планираш посещение тогава с удоволствие ще те придружа.

За Ева Кю - благодаря на всички за отзивите. След като впрегнах цялото роднинско войнство в различни части на София се сдобих с 4 опаковки, които надявам се да са достатъчни докато премина заформената криза. За съжаление при мен Дуфалак помага единствено да ми се подуе корема ужасно и всъщност това са моментите, когато се чувствам истински бременна и с шкембе. При мен този проблем е хроничен от години и добре, че открих тези свещички. След бременността ЖЗ смятам да предприема някакви по-радикални мерки за справяне с проблема, но сега ще го карам така.

Жабче - дали случайно ходиш в клиниката на Щерев на този курс - аз в петък бях за кръвни изследвания там и ми предложиха обучение за родители, което започваше събота (за съжаление пътувахме и се наложи да пропуснем). Чудя се дали е същото и ако е, мисля да се включа следващия месец, защото звучи доста интересно. Стискам палци дискомфорта ти да изчезне от самосебе си.

very nice аз имах същите усещания като теб като разбрах, че е девойка - хем че при нас е първо човече. Скоро ще ви мине  Peace

Последна редакция: пн, 03 ное 2008, 20:03 от Gaja

Общи условия

Активация на акаунт