Оранжева Италианска тема - 86

• 17 642
  • 302
  •   1
Отговори
# 225
Кала, сериозно ли не ти стигат точки за общинска градина? Би трябвало да се водиш самотна майка, понеже не сте женени, и това да те изтегли напред в списъка. Поне в нашата община е така, на мен затова Бобо ми го взеха. Сега за Уилям няма да имам тази привилегия, нали се оженихме  Laughing.

# 226
А яслите на половин ден при вас колко струват и какво се включва?

Ясла на половин ден при нас (4 4аса от 9 до 13.) 300 евро. НиЩо не включва, в смисъл храна и сън у дома след това. Нали се сеЩата, 4е при такива условия няма да я пратя Mr. Green
Детската градина (скуола матерна) след 3 години, около 150..някакви такси. Сън и храна пак у дома, до обяд там.

# 227
Тук на практика не е имало събиране на то4ки.Нямам представа защо Rolling Eyes Януари на записването попълнихме само формуляр за данните на детето,наши,в смисъл дата на раждане,адреси,телефони и толкова.Не са ни искали документи нито за това дали работим,нито къде живеем,женени....Води се Scuola elementare i materna.Ако детето се храни там се заплаща храната.Но там не спят.А Киара в 2 следобед ве4е хърка блаженно.При положение ,4е не работя не виждам защо де си мъ4а детето.Тя някак между децата ще изкара до 4 и половина,но като се върне в 5 ще заспи и ще откара до 7 и половина ConfusedПосле кога,ще я сложа за ве4ерта....АбсолЮтно ми е невъзможно да е по цял ден.Поне докато спи следобед ще е така Peace
Освен това от днес не съм и съвсем безработна де LaughingС моя мъж си направихме офис на фирмата и аз ще съм там сутрин а той ще обикаля,следобед ще ходи той Peace

# 228
А яслите на половин ден при вас колко струват и какво се включва?

Ясла на половин ден при нас (4 4аса от 9 до 13.) 300 евро. НиЩо не включва, в смисъл храна и сън у дома след това. Нали се сеЩата, 4е при такива условия няма да я пратя Mr. Green
Детската градина (скуола матерна) след 3 години, около 150..някакви такси. Сън и храна пак у дома, до обяд там.
Дай много скъпо при вас бе Shocked.Тук цената за ясла е около 170 евро за цял ден Rolling Eyes+ 70 евро за искриционе ако не се бъркам Rolling Eyes
Ние мислим да тръгваме 4ак другата есен  Party

# 229
При нас ясла ДЪРЖАВНА няма,а само детска и се събират точки,за да влезеш и ако работиш ти носи точки,ако е извън провинцията също носи точки,второ дете и т.н.
ОБЩИНСКАТА има и ясла и пак се събират точки.
Заплащането и в двете е според реддито,но максимума 120евро някъде и се плаща за дните,в които ходи  Peace

В обществените заведения няма място за всички,а даже за супер малко....например нашия квартал няма детска градина,а на 2 жил.зони ни се падат 60места,които са крайно недостатъчни  Peace  и ни разпределят по целия град,но местата са супер малко и няма,та дори и за 2ма работещи род  Peace

Лени, частните ясли са от 8 до 12-13 и са около 300евро,та даже малко и отгоре като включим,че им носиш закуската  Peace

Италина, аз умишлено избрах детска градина, в която ги слагат да спят....мишлето не спи винаги....с едната учителка не иска - не я изпуска от очи  Joy Joy Joy ,но поне си почива следобед и понякога спи, а и толкоз му харесва,което може само да ме радва  Peace

Моя кукла, не съм самотна майка,защото сме на един и същ адрес тримата,а и мишлето е на карико на баща си  Peace ,но ще извадя едно стато ди фамилия преди да започне записването след Нова година.

Аааа и друго максимума е до 1530-16 часа на детските ...според мен е лудост ако и двамата работят...бррррррррррр

# 230
При нас изобщо не спят....Но тук има във вси4ки на4ални у4илища и са доста мисля.Даже не знам къде има 4астни...

# 231
Кала, ми и ние сме били все в едно и също стато ди фамилия, но във формуляра за записване в детската градина и яслата преди това пишеше омъжена или не - аз не бях и това и записах, оттам - самотна майка, без значение живея ли с бащата заедно или не. Иначе в моделло ИСЕЕ си пишеше всички ни в статото ди фамилия.

# 232
Моя кукла, тук ми казаха,че не може....детето било припознато значи има и баща,които по един или друг начин трябва да го обгрижва....ох, ще опитам пак и таз година и многоооо ще се надявам  Peace

Италина, и тук и в частни и в държавни има такива,които ги слагат да спят...за мен това беше едно от водещите неща  Peace

# 233
Дюн, за частна ясла ли говориш? 300 не е скъпо за половин ден- тоест, скъпо е, но в сравнение с цените, които ми казаха тук си е добре  Simple Smile И как така без храна? А ако носиш ти?

# 234

Лени, частните ясли са от 8 до 12-13 и са около 300евро,та даже малко и отгоре като включим,че им носиш закуската  Peace

тоест, всячески се подкрепят работещите италианки. евала, машала.

# 235
За това за мен тук ситуацията е отвратителна и определено ме разочарова....не,че на някой му пука де,но все пак.....трудно я разбирам таз политика, а после се оплакват,че жените не работят .....доста от моите дружки,които нямат баби и дядовци под ръка да помагат избират майката да не работи и да гледа децата при положение,че майчинството е 7месеца+ аспетатива(ако ти я дадат до макс годинка и малко на детето),скъпи ясли/детски и несъобразени с раб време,та дори и на офисите...недостъпни....още какво ли да добавя  newsm78

Всъщност тук частните ясли са 2 броя,които знам едната е 300евро+закуските и излизат в 12 часа, а другата има закуска,но са изключени пампите май беше...абе 300+още 50някъде за 4 часа!

А в нашите 250 не е включена закуската сутрин....НОУ КОМЕНТ!

Работата на 4 часа е в Иперкооп,Кол Сентъри и разни подобни,но доста желаещи има,защото почасова работа трудно се намира!

Последна редакция: пн, 10 ное 2008, 19:38 от Kaлa

# 236
Ами можеш да добавиш, че в крайна сметка от системата се възползват предимно безработните, жалаещи да останат такива завинаги, защото могат да сметнат 2 и 2 просто. Асени фамилиари, достъп до ясли и градини, помощи от неправителствени организации, всякакви общински политики за подкрепа, безплатно здравно обслужване и каквото още се сетиш 'права', които идеално устройват хора от разни култури и с почти никакво образование. За какво аджеба да работи жената, като могат всички да висят и да цицат чудесно от системата. Нали ако почнат да плащат ще свали за нула време заплатата си само от таксата за градина на първите 1-2 деца. Няма сметка.

Последна редакция: пн, 10 ное 2008, 21:18 от 10cent's

# 237
  • Italia, Palermo
Здравейте! Аз не се надявам някога да намеря тук работа и дори и да стане тук плащат смешно малко, не си заслужава да работиш за парите, които после даваш за градина, предпочитам да си гледам МАргариткаат у доам и да си ходим по гости и градинки с други деца, не и липсват контактите, комуникативна е. Тук е също зян с емстата в такива детски заведения и са повечето до обяд, ахаха представете си акк може една жена да работи фултайм с това тичане в 12.30 да си прибира челядта и по-големите от школото!
Аз съм от петъка с колпо делла стрега и уж се пооправих, а снищи едни кризи с крясък ни мога да седна ни да легна, ни права да стоя, ад, ни обезболяващи, ни черотти Флектор, нищо не помага, посред нощите се затоплих и съм заспала. Днес съм на лекар. Лутам се сред диети....ехехехе само ги чета де, от вчера съм ан плодове по емилова, ей в това съм си убедена, че е праведният път!
Днес е пак 19 градуса , но е ту слънце, ту сиво, вечер се захлажда, а като си представя кака миналата седмица ходехме край морето с по една блузка на снагите и толквоа. Та, в петък, прегъната на буквата Г поставях детето в колата, та тогава ми се случи това колпо делла стрега, вниамвайте с грешните движения!

# 238
.of, nesto oburkah.

Последна редакция: вт, 11 ное 2008, 13:51 от 10cent's

# 239
Аз не се надявам някога да намеря тук работа и дори и да стане тук плащат смешно малко, не си заслужава да работиш за парите, които после даваш за градина, предпочитам да си гледам МАргариткаат у доам и да си ходим по гости и градинки с други деца...

Именно. Това се нарича действаща политика на равните възможности, поощряваща жената към образование и професионална реализация с цел изравняване на положението й в обществото. Например, ако една жена получава 1000 еуро средно за Италия и няма начин освен частния за отглеждане на детето 300-600 отиват за градина ( не говорим изобщо за второ), докато  доходът на сем. се е покачил  малко над праговия  за получаване на 'права'. На бърза ръка ще си направи сметка какви загуби ще понесе, работейки.  Просто нямаш представа колко такива жени са на пълен работен ден по инстутициите, нарамили челядта в търсене на права . Логично е една работеща на 8ч. работен ден жена в Италия, на която дори достъпа до ясла не й е гарантира,  да се запита  " Е оти ги ручам жабетата?" Не ме разбирай погрешно, не са виновни жените, че в тази страна има нещо не много как. От някакви шоугърли-министърки до събирането на точки (!) за достъп до каквото се сетиш.

А какво е колпо делла стрега? Звучи болезнено...  Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 11 ное 2008, 14:19 от 10cent's

Общи условия

Активация на акаунт