Отговори
# 180
  • гр.София
 Как са го изчислили-на 2г и 3 месеца точно?!
 София вече проявява нежелание да ходи с памперс-дразни я,пречи й. Но за нощем се преборвам да е с него.Че опикана и развита-ей я хремата.

Анди,ако се напече положението ще те питам. И моята приятелка води сина си в МА,но нещо беше много разочарована.

# 181
  • София
Pouh написаното в книгите е средна величина, която няма нищо общо с индивидуалното развитие на всяко дете.

В същите книги достатъчно ясно е написано, че децата до 2-годишна възраст не могат да контролират физически отделителната си система, както и че не осъзнават какво правят. Децата не трябва да се насилват в никакъв случай да седят на гърне. Освен всичко останало от сестрите в яслата знам, че ако детето седи повече от 10 минути на гърнето може да направи колапс на дебелото черво.

# 182
Добро утро с едно сутрешно кафе с мляко!

Честит рожден ден на Eli_ym! Бъди винаги усмихната, здравичка и щастлива!

Пух и аз смягам, че не трябва да се насилва детето, то само ще си покаже кога

Сега на работа си говорим за мъже и чувства, секс и фригидност. Мръсници такива!

Бланк, сутринта взех книжката и утре, надявам се да пусна на Карим паричките

Нана, браво на Кало, значи можело с  малко друг подход, и да не се глези много! Успех
С очичките говорят! Големи са дивачета, ако Дани нещо направи и гледка така предизвикателно и хитро с тези очета, като маслинки. Мушмулчото на мама и на тати! Само ни пробват!
Хубав ден!

# 183
А така, малко раздвижване в темичката. Grinning
И аз не мога без кафе сутрин. Сега ставам поне 30 мин. преди да почна да будя Тони за да мога да направя кафето и моето да ог изпия до половината. Останалото го пия в движение докато приготвям Тони за ясла. Другата седмица обаче ще се водят с баща му на ясла и незнам как ще се оправят. Аз започвам управленския стаж и ще излизам по рано сутринта. Дано да не прави номера на баща си.
Иначе и ние сме махнали памперса изцяло. Сега слагам по 1 за яслата, като съм предупредила да му го слагат с последния комплект резервни дрехи. До сега само веднъж се беше напикал 2 пъти до обед, но ми се струва че се беше охладил.  newsm78

Велмар как издържаш с толкова малко сън. Аз като не съм се наспала съм много кисела и мрънкаща за всичко.

Честит рожде ден на Eli_m! Много здраве и любов!

Сега ще изпия още едно кафе пред компютъра преди да се хвана да сготвя. Тъкмо ще разгледам малко рецепти за вдъхновение. Simple Smile

# 184
  • София
Напълно съм съгласна с вас, че не трябва да се насилва детето. Затова свалихме памперса, когато беше на две години и един месец - точно защото и аз съм чела и педиатъра каза, че осъзнават вече.
Това за 2.3 години и аз не знам как са го изчислили.... Laughing и естествено,че става въпрос за усреднено число.

Сега съм го оставила да си казва или да се напикава ( като се стремя естествено да избягвам това - вече съм го усетила, когато му се пишка как се държи и го следя, лелята обаче за мое учудване дето го гледа вече година и половина - още не му е хванала цаката #Cussing out), но съм категорична, че няма да върна памперса освен когато излизаме някъде и ще пътуваме често в кола ( той и тогава ми казва и рядко пуска в памперса). На гърне не седи и повече от 5 минути - обикновено ако дълго не е ходил и реша да го сложа все пак - той самият веднага казва, че няма аки и тогава не го насилвам и него слагам. Иначе е развил следната тактика - преди лягане го слагам задължително на гърне и тогава, за да отложи момента на лягане започва да ми обяснява, че или има аки или ще дойде и може да си отвиси така и 10 минути само и само да не си легне....накрая просто го вдигам от гърнето и въпроса приключва. Друг път когато пътуваме на дълъг път, а не него не му се седи в столчето вече започва да вика през пет минути, че има аки, за да спираме  Joy
Всъщност проблема идва оттам, че не казва на лелята  Mr. Green  и понякога на нас също - затова си мисля, че е от инат.....

# 185
  • София
Нана, браво на Кало, значи можело с  малко друг подход, и да не се глези много! Успех

Пепе аз съм сигурно майката, която най-малко глези и най-люто е против глезенето в този форум. Моят синковец даже често отнася по някой шамар по памперса. Не обичам глезените деца, нервите ми определено не издържат повече от 2 минути, когато в обсега ми има такива.

Кайли ще се справят, не се тревожи. Това е най-естественото нещо на света - все пак му е родител точно толкова, колкото и ти. Аз току що онемях от поредната тема, в която се коментира модерни ли са бащите, които сменят памперси, хранят и къпят децата. Ми не са модерни, просто са бащи. Както и да е...

# 186
  • София
Привет!
Честит рожден ден на eli_ym! Здраве, любов и много щастие!

Ох, Блан, аз си мислех че сега е трудната възраст, и после в пубертета, не ни плаши с 8-9г (ако е толкова Пепи BlushRolling Eyes
За махането на памперса - нали има и ЕБХ, явно някои деца успяват и по-рано да се обучат, примери във форума много.  Rolling Eyes Но ние сме си като Гого - ползваме биба, памперс и количка още  Crazy , това е единствения начин, по който заспива на обяд.  Confused Не ми се мисли зимата какво ще правим. Или след това - две колички как ще бутам  newsm78 Ако го оставя - няма да заспи сам, колкото и да не им се вярва на някои хора, пробвано е многократно. Ама да не го излагам повече.  Laughing
За Спинки и аз се сещам честичко, дано са добре.  Praynig
Хубав ден ви желая!  Hug

# 187
  • варненка от София
Ха добър ден и от нас.

Относно пампите и гърнето мнения различни. Спокойно мога да кажа от ЕБХ-то, че Айла махна пампите още от 6 месечна възраст, става без зор, с много любов и търпение от майчина страна, аз не съм го правила, но й свалям шапка, че успя с двете деца. Яна също мисля, че ряна, рано махнаха памперса.
Шушел си махна пампата на година и 9 месеца. Когато бяхме в София започна да ми се напишква и да не казва, но тогава захладня и това оказа ефект, също така новата обстановка беше причина, не мисля, че е било регрес от нейна страна.
Казваше си, но и се напишкваше. Сега като се върнахме няма нито едно напикаване. Дори от 5 нощи сме с един памперс, защото сутрин става, казва ако и пиша. Смея да твърдя, че нещата стават без да я насилвам, но нещата са строго индивидуални. Аз не мога да отсека и да кажа, че на определена възраст се правят определени неща. Майката познава най-добре детето си, това е моето мнение.
Иначе и Шушата още заспива с биберон, още суче, още яде каша, почти не се храни сама, аз я храня, макар че има желание, но пък сама си обува обувките и панталоните, сама си прибира играчките, не ползваме количка, строго индивидуално е. А, да и сама си духа носа след последната хрема  ooooh!

Иначе и аз трябва да готвя днес и мисля да спретна свинско със зеленчуци и фъстъци   chef Замислила съм и торта тези дни, че ме сърбят ръчичките за нова продукция.

Кайли, моето мнение е, че децата прилагат номера и ако им мине номера и се развихрят. Като усетят, че поддаваме и хайде юруш на маслините. За това си мисля, че мъж ти, ако му се остави на номерата на Тони, ще има трудности, но ако не му обърне внимание всичко ще е ок  Hug

И не напоследно място, ЧРД на Ели! Сърдечни поздрави за много здраве, много успехи и късмет!

# 188
Елфче, Дари отдавна не спи наобед Crazy Ако спи, то е по-скоро изключение..МОже пък и на Иво вече да не му се  спи през деня Thinking
Нашите колички отдавна са забравени- първата я дадох на колега з аползване, а лятната, след като цяла година си я возих в багажника и само място ми заемаше, я стоварих в мазето в Плевен Mr. Green .Така че- тотално съм отписала този вариант....За бибите- мълча.Аз съм сигурно единствената майка- идиотка, която  се опитваше месеци наред да научи дъщеря си на биберон ooooh!ИМахме 26 различни модела, но така и не хареса нито една. Преди няколко месеца намери сред играчките  една таква и с голям интерес започна да я разглежда.Ние с баща й  я гледахме с интересн и накрая я накарахме да я сложи в уста- е нЕма такъв смях hahaha Снимахме си я за спомен!

# 189
  • гр.София

За Спинки и аз се сещам честичко, дано са добре.  Praynig

Ъхъм, и аз.

С. докопала голяма кутия с маргарин и завряла вътре ръце до китки и бърка ли бърка, а майка й стои буквално над главата й и си пише смс-и. ooooh!
 Нана,шамар по памперса за мен е глезене Mr. Green

В клюкарника ще се гласува за банда на годината-та фигурира и тортената банда. Надявам се,че това са и нашите видни кулинарки.

# 190
  • София
Нана,шамар по памперса за мен е глезене Mr. Green

Останалите форми на неглезене не се изписват по форумите, че социалните току виж се размърдали  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Елфче именно "обучат" е неправилният глагол. Детето не трябва да се обучава. Трябва само да стигне до идеята за това къде и как се вършат тези неща. Това за ЕБХ-то няма да го коментирам. То е същото като с кърменето и естественото раждане.

# 191
  • София
Нана, не се прави на толкова лоша, никой не ти вярва  Wink Hug
Велмар, много рано ми се струва да спрат да спят на обяд.  Rolling Eyes А и аз имам нужда от 1-2ч мир и тишина  Blush , понякога и сън.  Crazy
Блан, снощи четох темата с номинациите, но още не се бяха появили тортените  Laughing

# 192
  • София
Elwing  Hug Blush

# 193
  • София

И аз се чудех как ще бъде като родя, но всичко си дойде на място. На Марти му беше много криво, че е без количка, но вече свикна и сега си ходи без проблем. Е иска от време на време да го гушкам, но все по- рядко.
За спането на обяд, Марти не спи от около година насам, просто не става. И аз се отказах, но ми е много добре, защото в 8 часа вика баща си да се къпят и да пие мляко и да спинка, ако случайно заспи в колата, после не иска да спи до 11 часа вечерта, а това ми идва твърде много.
За памперсите, аз изведнъж му махнах дневните, остана само нощния и то защото спи при нас. Напикава се понякога, друг път изкарава цял ден с едни панталони .
Отивам да чета, че утре имам 2 изпита, стискайте палци  Hug

# 194
Здравейте момичета,
Честит рожден ден на eli_ym! Много ,много късмет ,здраве и хиляди детски усмивки!!!!

бързам да се запиша и аз в темата ,че тя направо вече към приключване.Много работа имаме последните 10 дена а и колежката ми е в отпуска и не ми остава време за писане,нооо четенето е друга работа..... Crazy
Виждам че се е заформила дискусия за любимата ми тема памперсите и някак си не мога да я пропусна и да не си кажа мъката hahahaЛятото се помъчи баба и да и махне памперса , но нещо не се получи.След като си я взехме при нас също опитите ни се оказаха безполезни и понеже вече захладня и мен ме достраша сложих памперса кардинално отново.Не знам дали е грешка или не ,но реших че като му дойде времето детето само ще си покаже.НО... от една седмица по дупенцето/по срамните устни / на малката излязаха едни пъпки/не е подсичане а друг вид/- първо беше една после се разпространиха и вече са 6- 7 на брой и детенце като ака кава че  я боли дупето  newsm78.След мазане с разни козметични кремчета и като видях че няма да стане и че ми намирисва на гъбки я заведох на джипито .Естествено оказа се гъбична инфекция и ми изписа два вида вече лечебни кремове.От три дена се мажем ,та ще видим -дано се оправи по бързо.Та по този повод тя като ни видя с памперса майко мила направо ме направи на две стотинки.Каза ми веднага да го махам и  да не слагам повече /освен когато спи де /това че е студено времето не е никакво оправдание и т. и т.н.Та ще се мъчим /особено сега заради гъбките трябва дупето да диша много за да се оправи по бързо/
Колкото до обедното спане Ивка все още сладичко спинка от 13.30 до 16-16.30, а вечер заспива към 22.30.
Иска ми се още толкова неща да напиша ,но ще се огранича до тук и ще гледам утре пак да се включа.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт