Отговори
  • гр.София
- ЦЪК-ни

ЦЪК-ни кога сме родени

СТАТИСТИКА:

Най - продуктивна дата: 07.08.2006г - 8 бебета
Най - разпространено име: Никола, Николай, Николета - 9 бр.
Най - тежко бебе: Калоян на nana77 - 4.350 кг.
Най - леко бебе: Явор на punita - 1.150 кг
Най - дълго бебе: Андреас на Ljubica - 56 см.
Най - късо бебе: Стефан на KoRn4e, Кари на Lorexa, Александра на Val_ Stef - 47 см.
Първото ни зъбче: Ивайло на Netty

ЛЕКЦИИ И ВАЖНИ СТАТИИ:

Ред на въвеждане на хрина при алергични деца
Запичащи и разхлабващи храни
Имунизационен календар на Република България
Основни въпроси свързани с кърменето

НЕЩА ОТ ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ:
Парацетамол-сироп или свещички(Ефералган, Панадол, Калпол и др.)
Спирт или кислородна вода 3%
Стерилни марли
Памук
Хипоалергичен лейкопласт и цитопласт
Топоцин пудра или Бивацин спрей(за подсушаване на мокрещи и сълзящи рани)
Сироп за кашлица(Проспан, Хустагил,Стодал и др.)
Капки за нос или спрей за нос(Виброцил, Низита, Стеримар и др.)
Витамин Ц на ампули 2мл
Осцилококцинум(хомоепатично лекарство,което се дава при първите симптоми на разболяване)

НЕЩА ОТ ДОПЪЛНИТЕЛАНА НЕОБХОДИМОСТ:
Дуфалак(за разхлабване)
Сока на Хип против разстройство или активен въглен
Фенистил гел за мазане при единични пъпки
Зиртек или Фенистил капки при цялостни обриви или други алергични реакции
Гентамицин крем(вече няма производство, новия се казва Банеоцин)
Калгел или Дентинокс
Камомила или Осанит
Фуроталгин(капки за уши при оставане на вода в ушите)

НАШЕТО АЛБУМЧЕ

Детски клубове в софия

Детски песнички и стихчета за сваляне

Тема за лесно пазаруване

Благодарности на Mama_Galia_66 за заглавието на темата  bouquet

# 1
Добро утро.

Поемам щафетата от мама Галя.  Grinning Кафе машината е заредена, първите кафенца пуснати. Последния да изключи машината.  Wink

Да сложа кафенцето и в тази тема, за по поспаливите. Wink

blanc благодаря.   bouquet

# 2
добро утро! Мерси за темичката и кафето Hug
Това вместо запис Wink

# 3
  • София
Мерси за кафенцето!

Лек и спорен ден на всички!   bouquet

# 4
Еха, кафенце.
Добро утро!
Благодаря на Блан за темата, на Кайли за топлото кафе /мен от бръчки не ме е страх/ и на себе си за умопомрачението, в което измислих това нежно заглавие.

Снощи децата щяха да ме вкарат в лудница.
Масов рев и истерия един през друг.
Митето бие брат си като за световно.
Добре, че най-накрая в 20,30 успях да ги паркирам по леглата, та в къщи настана тишина.
Твърдо  бях решена, да се възползвам от затишието и да си легна, обаче и мен не ме подмина фалшивото позвъняване за аресуван близък. Само че в случая са звъннали в работата, търсили са ме и са предали на диспечерката спешно да ми предаде, че Асен е арестуван. Е, да ама аз Асен не познавам, а на телефонни паники не вярвам. Единственото неприятно беше, че ме събудиха по нощите и така си осъмнах.
Днес се трудя неуморно дневна смяна и се моля довечера да няма пак истерии, че хич не ми харесват  Wink

# 5
  • Бургас
Добро утро и от мен!
Мерси за темичката и кафенцето! Hug
Мама Галя,и на  мен са ми звъняли такива.Добре,че името ,което са ти казали е непознато.........иначе знае ли човек.........
newsm78

# 6
Ира, аз съм си по принцип Тома Неверни, та и на познато име нямаше да се вържа. Освен това скоро Адрианска писа за такова обаждане и винаги имам едно наум. Интересно е, че телефона е бил стационарен от провинцията. Много смело и безотговорно.

Я ми кажете сега на това студено време по колко часа изкарвате навън с децата, да си сверя часовника. Ние сме навън от 16-16,30 като ги взема от детската, та чак до 19,30.

# 7
  • София
добрютро и от мен

bouquet  на Блан и мама Галя.

Нашето тати е по-добре, ама за всеки случай почнах да тъпча Миташки с витамин С и с Осилоскокциум ( това сигурно съм сбъркала как се пише)...та да видим....дано всичко е наред и утре да замина спокойно до събота - та две сутрини да се наспя, че новото време ни играе лоша шега - 6 -6 без нещо Миташки е бодър като росна китка....а вечер трудно го приспиваме ( едва към 9.30 е заспал, лошото е, че дори и по-късно да си легне, пак става сутрин рано, затова колкото по-рано заспи, толкова повече време имаме за нас...).

Не знам с това хубаво време, да се радвам ли или не - от една страна топло, от друг пълно с вируси....Миналата година си сложих ваксина против грип за пръв път в живота си, заради Миташки да не му домъкна нещо....и се разболях..... hahaha   вярно не го карах тежко....ама ...та тази година...няма да слагам...

айде стига толкова спорен ден Ви желая  Heart Eyes

# 8
Здравейте и от мен в новата тема!
Благодаря и за кафето Simple Smile
Ние вкъщи сега се оправяме от вируса с хрема и зачервено гърло. Малкото диване се зарази първо и го изкара най-леко, той вече си е добре а аз още подсмърчам. Слава богу за пореден път се излекувахме само с топли чайове и почивка Simple Smile

# 9
Здравейте!
Мама Галя, blanc,   bouquet!
pouh, аз не познавам човек, който да си е бил противогрипната ваксина и да не се е разболял.  Rolling Eyes Аз съм против тия ваксини  Stop.
Мама Галя, сега Сашко, като си е в къщи и спи до към 17-17.30ч. Докато отидеме до детската да вземеме Боби и вече е 18ч. Та обикновено разходката им е само на връщане към нас. Ако по пътя срещнеме някое познато дете, тогава се спираме за малко. Но, мисля, че не ги лишавам от разходката, защото през деня в детската ги изкарват. Даже и след обед са навън, прибират ги като се стъмни  Peace.
Нещо май пак станаха модерни тия телефонни измами  #Cussing out.

# 10
  • София
Привет!
Блан, ГаляHug  bouquet благодаря за темата!  Hug
Галя, ние спим по това време  Joy Blush  , иначе може би щяхме да сме навън.
Бързо оздравянане на подсмърчащите!  Praynig  Peace
За измамите - аман вече  Close

# 11
Добро утро  Hug
Отново огромно благодаря на Блан и мама Галя за темичката ни и на Кайли аз кафенцето   bouquet Hug
Янаст, да се оправяте бързо  Peace
А за измамите и аз нямам думи Cry Сега като се замисля преди време ми звъняха вкъщи, някаква жена дето все ревеше и викаше мамоооо- може и на нас да са се опитали да ни прилагат номера, ама телефона не е на наше име и явно не са си събрали добре информацията  Simple Smile
За разходките - то аз да не се обаждам много с моята поспаланка, която още закусва  ooooh! Ама излизаме към 12 до към 14 ч. Следобяд ставаме към 17.30ч и рядко успяваме да излезем.

# 12
Запис в новата тема. По-малко болести и повече хубави новини в нея Hug
Блан, МамаГаля   bouquet

# 13
Привет от мен и младия варварин!
Като ви чета- и вас същите проблеми ви тресат- ревове, истерии, късно лягане. Виктор ляга към 22,30, и заспива последен от фамилията, бият се и се дракат с батко си. Става към 7. Единствените относително спокойни мигове са като гледа "Книга за джунглата", "Хортън" или "Мечо Пух". През останалото време около него хвърчи перушина fight fight
На темата телофонни измами- доста често си имам работа с измамници служебно... Учудващо много народ им се връзва, ама и гадовете са изобретателни.  newsm78 На мен са ми звъняли веднъж... преди 5-6 години, някакви части щяха да ми продават  hahaha
Напоследък ми се случиха много неприятни неща, чета, но не пиша- може би за да не натоварвам темите...

# 14
  • софия
запис

Общи условия

Активация на акаунт