КОЛЕДА и НОВА ГОДИНА

• 88 454
  • 475
  •   1
Отговори
# 195
Селма, до сега не съм правила домашни пайчета, а само от магазина в Англия. Голям мерак са ми, защото знам че са страхотни (за хора, които обичат такова тесто с плънка)...даже последния път си донесох 2 кутии  Blush Проблемът да ги направя е никакъв, само сместа за пълнежа ме притеснява, защото е много богат на аромати и вкусове и обикновено се продава в буркани там за директно ползване. Сега се ровя из нет-а...ако събера смелост, ще пробвам Peace

# 196
Много интересни рецепти. И на мен тази тема ми е любима. Миналата година нямах време, но тази ще майсторим със синовете ми.

# 197
Жужка, аз ги правя по рецептата на Наталина, от миналогодишната тема (направила съм подбор на сладки, които аз съм си избрала и публикувах в тази на 4та страница) и там не пише за картофено нишесте. Пише готварско и аз ползвах пшенично ето това:

Ако държиш да е картофено, търси, ама аз не знам за него. Като това дето е на снимката имам и царевично на Биосет пак. Доволна съм от тези нишестета. А тия или от Пикадили, или от Била съм ги купила но не зная къде точно.

# 198
Момичета поздравления за страхотната тема. Вмъквам се тук.

Krische - ванилените рохлички и пресни, и престояли са все хубави. Миналата година правих и те първи свършиха. Харесаха се най-много от всички. Правих ги по-рано и предвидливо забърках двойна доза. Едната доза скрих в метална кутия на терасата. Другата остана да пробваме, че то цялата къща ухаеше и като се прибра народа от вратата питат, какво ще хапваме.  Mr. Green

Впечатлена съм от оригиналната идея на Зори. Наистина страхотен подарък и много мил жест.

Тази година ми се ще да пробвам да направя меденки и къщичка за малкия ми племенник, но да видим.

# 199
Зори, благодаря за обясненията.Ще се пробвам пък ще видим до къде ще я докараме.  Mr. Green

Мацки, айде като пишете за разни сладки и така сладкодумно разказвате как не са оцелели и за ден, моля ви пускате линк към рецептата или направо рецептата тук.Сега тия рохлички, нито ги знам, нито ги познавам как изглеждат, а пък вече ще ги сънувам.Моля ви, имайте милост!  Praynig

# 200
Ооо, Krische, как няма да се множи? Толкова е уютно тук! Hug

# 201
Чудна темичка Party И страхотни идеи за празничната трапеза!
Чудесни къщички видях!
Ето малко идеи, шаблони и рецепти от мен (но са на английски):
тук, тук и тук.

# 202
Записвам се да крада идеи,че преди да дойдат Коледа и Нова година има доста празници преди тях и ще ми се изчерпат идеите.

# 203
# 204
  • Пловдив
От къде купувате картофено нишесте за рохлички newsm78?
Аз ги правих с пшенично (или царевично) и пак станаха супер  Simple Smile

# 205

Зори, само да питам, как после закрепваш дръжката към кошничката?

С карамелизирана захар  Peace.

danidji, видях че сте обсъдили на дълго и на широко глазурата. Да, белтък и пудра захар е, но аз не си играя да разбивам на ръка, ами бия белтъка с миксера докато стане на сняг и след това добавям малко по малко пудрата захар, докато ми хареса на консистенция.

# 206
  • Пловдив
silraj, заповядай: ВАНИЛЕНИ КРАВАЙЧЕТА Wink

# 207
Миленааааа Hug Hug Hug Страхотни са. Това дето е pdf-a от твойта книжка ли е. Прилича ми да си го сканирала и да си го сложила тук за нас Hug Пък и да не е така , пак благодаря.
Мернах набърза като ги разгледах tartar ама не ми е ясно на какво викат така. Не е съществено, ама ми стана любопитно.

А рецептите и за РОХЛИЧКИТЕ и други сладки ги има на 4 стр в тази тема. Сега видях, че на линка с рецептите на Наталина, който също го има на 4 стра си пише картофено нишесте, но в поста й от миналогодишната тема пише само готварско, така че спокойно може и с друго, пък и вече сме го пробвали Simple Smile

# 208
  • Czech Republic
Здравейте дами!  bouquet

Krische, cream of tartar е всъщност лимонтозу (или винена киселина)!

За нишестето - да тук ползват картофено, защото имат много картофи:) Но както бях писала миналата година, каквото и да е неароматизирано нишесте ще свърши същата работа, затова и някъде бях променила поста си.

Тази година съм се наточила за разни медени идеи, но да видим дали ще остане време...

# 209
Привет Наталина  bouquet много се радвам, че се включваш и тази година. Аз съм от твоите тайни обожатели. Страхотни неща правиш и искрено ти се възхищавам. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт