КОЛЕДА и НОВА ГОДИНА

• 88 455
  • 475
  •   1
Отговори
# 210
  • София
За Ванилените кравайчета на Наталина миналата година ползвах царевично нищесте на Радиком. Станаха страхотни. Тази година пак така мисля да действам, даже вече съм си заредила царевичното нишесте  Peace (Има го в Т-маркет, Била, Хит, бебешките магазини)

И аз съм от фенове на Наталина, Джема, Лео и другите мами- майстор кулинарки, действат ми толкова мотивиращо и вдъхновяващо, а този аватар сега на Наталина е още по-вдъхновяващ (въпреки че аз такова съвършенство не мога да постигна никога)

Последна редакция: сб, 08 ное 2008, 19:05 от catty m

# 211
  • Пловдив
Имам въпрос към natalyna или към някой друг който е правил   "Меденките на Джули". Предварително се извинявам ако въпроса ми е глупав. След като се изрисуват трябва ли да се сушат по някакъв начин? Втвърдява ли се и как въпросната белтъчна глазура?

# 212
Ех, че коледно настроение цари тук  Hug. Наистина ми е много уютно в тази тема...
Аз ще се пробвам да направя капамата тази Коледа. А също ми допадна и идеята за пълнената тиква на Лайтблу   bouquet, та ще я пробвам и нея. За Бъднивечер може да спретна и този Ориенталски компот /в този сайт идеята даде Котка/:

Ориенталски компот
(източник: Cuisine végétarienne, издателство Maxi)

200 гр. сушени сливи
200 гр. сушени кайсии
100 гр. сушени смокини
100 гр. стафиди
100 гр. бадеми (сурови и обелени)
1 ч.л. канела
½ ч.л. мускатово орехче
100 гр. кафява захар
1 с.л. розова вода
Настърганата кора и сокът от един портокал

Махнете костилките на сливите и ги нарежете на едро.
Нарежете кайсиите на две, а смокините на четири.
Сложете всички плодове с ядките в голяма купа, после добавете всички други съставки и разбъркайте добре. Залейте със студена вода колкото да покрие сместта.
Покрийте и оставете да кисне на хладно (в хладилник, например) поне 24 часа, а още по-добре 48 часа. Разбърквайте добре 2 пъти на ден.
След един ден течността се е сгъстила като сироп. Ако искате да е по-течно, преди сервиране разредете с портокалов сок.
Вижте колко апетитно изглежда : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=277088.0

Ще следя темата и за други интересни идейки  Peace.

Последна редакция: сб, 08 ное 2008, 16:48 от Elimira

# 213
  • Czech Republic
Имам въпрос към natalyna или към някой друг който е правил   "Меденките на Джули". Предварително се извинявам ако въпроса ми е глупав. След като се изрисуват трябва ли да се сушат по някакъв начин? Втвърдява ли се и как въпросната белтъчна глазура?

Здравей!

Ако глазурата е с правилната консистенция, засъхва буквално за минута-две и става твърда.

ПС. Момичета, благодаря за милите думи! За съжаление тази година беше доста трудна за мен и не съм имала много време за хобитата си. Ще видим как ще е сега около Коледа...

# 214
  • Пловдив
natalyna, благодаря за бързия отговор!   bouquet Желая ти да намериш време да сътвориш всички коледни вкусотии!

# 215
Зори разкошни са кошничките.Дано да ми стигне времето и силите поне две да направя За две много любими дечица Heart Eyes.От миналата година им се каня на тези медени кошнички.Къщичките ми се виждат по сложни Embarassed
Крисче и тук да кажа - ти си нашата гордост.Най чевръстата булка  Hug
Нат радвам се, че те виждам тук  Hug.Твоите рохлички тази година ще се правят задължително Heart Eyes

# 216
Освен кошничките на Зори ето още една подобна идея от Джема шейнички с подаръци. Надявам се да не се сърди,че я предлагам.
Освен рохличките на Нат,меденките ,джинджифиловите сладки и линцеровите сладки мисля да се пробвам и с баклавата на Айля.

# 217
  • София
Бъни , ето го и по- лесният вариант на къщичките. Laughing Купуваш си бисквитки, лепиш и украсяваш. Hug

Коледни къщички

# 218
  • 5 етаж в ляво
Баклавата на Айля съм я правила само веднъж,понеже не ми се отдава много-много точенето та затова,НО става невероятно вкусна.Същата като турските домашни баклави(тя е де Laughing)
Линцеровите сладки на Наталина и тях правих за Коледа-даже специално за тях си купих и специалните форми-вкусни са.
Рохличките както казах тази година ще са 3 доза
Меденките на Джули пак дадени от Нат,няма да правя-нещо не се котираха добре като че ли,но пък за сметка натова ще направя джиндж. сладки на Зори и кошничките,които ще са повече за украса отколкото за хапване Mr. Green
Шейничките на Джема за страхотни и да видим дали ще се престраша да ги опитам,както и къщичката Rolling Eyes
Някой направи ли Английския коледен кейк на Джема!?Много се чудя дали да не го спретна..... Thinking

# 219
Аууу Гелева Hug - много идейно.Много ти благодаря  bouquet.Това са бисквити закусна нали.А с какво ги слепи - глазура ли или карамел newsm78.
Аз яйца не използвам заради дечицата.Дали с глазура без яйца ще стане за спойка.
Прекрасни са ти къщичките  Peace

# 220
  • София
Бъни , бисквитите са" Закуска", да. Peace Слепвах ги с разбити белтък и пудра захар, но най- вероятно и с карамел ще станат. Simple Smile

# 221
  • София
Днес пробвах лепенето с карамел и точно бисквити Закусхах лепих. Става чудесно и здраво. Пробвах да сложа малко масло в карамела, пак се получи, но сякаш  не е толквоа твърд, но пак става з алепене. Само дето , както каза 2в1, трябва да се действа много бързо с него. Но определено реших, че това ще ползвам за лепене на къщичката.

Шейничката на Джема е много хубава, но как се изрязват тези страничните части?  newsm78

Последна редакция: сб, 08 ное 2008, 23:29 от catty m

# 222
И аз днес търсих картофено нишесте Laughing Щом казвате, че няма значение ще купя друго.

Да ви се похваля, че открих сезона с меденки и джинджифилови сладки. Доволна съм Mr. Green

# 223
Ееееххх на тая баклава на Айля и аз съм й хвърлила око, ама аз не съм точила до сега и не съм сигурна, че ще се справя. Даже нишестето дето си бях купила беше заради тая баклава, и така и си остана и отиде при рохличките.

Бъни, благодаря ти, ама недей така мила. Тук има къде къде по чевръсти, на които искрено се възхищавам. Аз мога само да се уча от тях, което се и пробвам да правя в малкото време, което ми остава от ходене на работа и проверяване на домашни. Пък и нали трябва да се излиза от време на време, та сега по Коледа баш ми е паднало да се вихря, защото е студено вече и няма къде да се излиза тепърва Laughing

# 224
  • 5 етаж в ляво
Крисче ,обезателно направи баклавата,ако не сега по нататък..... Peace И аз не мога да точа както ми се иска,но се справих и то никак зле......а пък ти просто съм сигурна Winkсамо се престраши Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт