КОЛЕДА и НОВА ГОДИНА

  • 88 476
  • 475
  •   1
Отговори
# 240
  • Мнения: 2 708
Даниджи и Илрай - Ама големи сте подстрекателки smile3511 Мислех баклава да не правя, мама така или иначе ще направи. Щото татко обожава баклава и винаги на Коледа са прави, я баба, я мама и все се състезаваха негласно, (баба е свекърва на мама), на коя баклавата ще е по-вкусна, а от това ние само печелехме Wink, но сега баба вече я няма и направо ме побърквате и ми влязохте не знам къде отвътре в душичката и ме карате да направя за татко тази баклава. Знам, че ще се размаже максимално.
А не си я бях сложила в списъка..... ужасни сте значи. Аз сигурно от 20ти декември трябва да си взема отпуска. А са ми останали 3 дни само. smile3515  Охххх мъка мъка. Или пък за Нова Година да я направя newsm78. Ох, ще го мисля момичета.

Страхотни сте.

Милена -  Hug благодаря ти, Зори и на теб, тъкмо се чудех на шейничката линка къде съм го забутала. Цял файл имам вече от 30 стр със сакралнато име КОЛЕДА hahaha

Последна редакция: нд, 09 ное 2008, 12:11 от Krische

# 241
  • Мнения: 359
Аз реших да комбинирам рецепта за мъфин с такава за меденки. Това е снимка на резултата, определено ще ги повтора и потретя сигурно да Коледа  Wink.

Снимката е линк към рецептата. Надявам се да ви хареса предложението.

Последна редакция: пн, 10 ное 2008, 15:08 от Smehurko

# 242
  • Мнения: 483
И аз миналата година правих къщичка, лепих я с карамел.Но да дам един съвет от моя опит, защото не беше много сполучлив...АКО СЛЕПЯТЕ С КАРАМЕЛ, НЕ ДРЪЖТЕ КЪЩИЧКАТА НА МНОГО ТОПЛО МЯСТО - МОЯТА СЕ РАЗПАДНА, ЗАЩОТО МИ СЕ РАЗМЕКНА КАРАМЕЛА  Embarassed

Линцеровите сладки ги правих може би седмица преди коледа и до коледа бяха супер, омекнаха хубаво, а до нова година съвсем се топяха в устата.Мъжът ми, който уж не иска да яде въглехидрати им беше голям фен, много ги хареса.
Меденките по рецепта на Джема ми омекнаха много бавно, само слепените омекнаха бързо.Но накрая поставих резенче ябълка в кутията и омекнаха за една нощ.Но пък за украса са чудесни, защото се запазват по-дълго твърдички.

# 243
  • Мнения: 359
Още един въпрос около меденките - звездния анасон намира ли се в Бг и заменяем ли е с обикновен анасон?
Благодаря   bouquet
Аз си купувам от Китайския магазин за подправки на Борис (май беше).

За медените къщички, само да добавя, че много лесно се сглобяват и с карамел. Аз миналата година получих готови платки и това беше на инструкцията. Тази година мисля да ги приготвя сама.

# 244
  • София
  • Мнения: 2 910
Момичета имате ли някоя хубава рецепта за тиквеник,решила съм тази година и това да правя. Grinning

# 245
  • 7800
  • Мнения: 243
Моят Английски кекс се пече и ще цитирам авторката: "не мога да ви опиша какъв аромат се носи из къщи.  Grinning "    chef

# 246
  • сред люляците
  • Мнения: 767
Моят Английски кекс се пече и ще цитирам авторката: "не мога да ви опиша какъв аромат се носи из къщи.  Grinning "    chef

Брей как ще ме карате сега и кейк да правя Thinking Почвам сериозно да се замислям. Ама сте просто невероятни, да знаете!

# 247
  • Пловдив
  • Мнения: 2 103
Моят Английски кекс се пече и ще цитирам авторката: "не мога да ви опиша какъв аромат се носи из къщи.  Grinning "    chef
А как смятате да изкарате следващите 6 седмици в непосредствена близост до него? Simple Smile Чакаме снимки и отзиви.

# 248
  • Мнения: 2 708
Ахааааа, така значи Скаличке, ти си няколко крачки преди мен. Аз в момента бъркам маслото със захарта и меда smile3533

# 249
  • 7800
  • Мнения: 243
Linkata, миналата година опазих щолена, така че имам опит. Ако има вид ще го снимам, но все се притеснявам да не попрегори.

Krische, аз след малко мисля да го вадя.

# 250
  • Мнения: 7 959
Скаличке,ако го правиш по указанията на Джема,всичко си става идеално.Няма да го прегориш  Simple Smile .
Ето моят миналогодишен кекс. За съжаление нямам разрез.

# 251
  • Мнения: 1 894
Тази година и аз ще следя темата отблизо, че щерката  вече разбира и от седмица  говори за коледни сладки.

# 252
  • 7800
  • Мнения: 243
Всъщност стана доста тъмен и горната коричка е попрегоряла, но това не го прави по-малко апетитен на мирис де. Няма да го снимам, 'щото ме е срам  Blush . Мисля, че неестетическият му вид се дължи на печката - "Раховец" - много е ниска и реотаните са доста близо. (Миналата година и щоленът беше в такъв вид.) Като дойде моментът за консумация, мисля да пробвам някаква глазурка (да замажа положението), тогава ще го снимам нарязан. Като цяло съм доволна от опита.   chef

# 253
  • Мнения: 364
Момичета тук така ухае на карамфил,джинджифил, мед и ванилия, че чак почнах да точа лиги по монитора.
За всички вас    bouquet  bouquet  bouquet
 People Santa Close-mas:

# 254
  • Мнения: 315
запис!
Моят Английски кекс се пече и ще цитирам авторката: "не мога да ви опиша какъв аромат се носи из къщи.  Grinning "    chef
и моят ще се пече тази седмица!добих коледно настроение само като ви чета! newsm44

Общи условия

Активация на акаунт