Работна тема за кандидатстване за детска градина София- 3

• 55 103
  • 1 136
  •   1
Отговори
# 285
дори и да нямаме кандидатура (активна, деактивирана) за ОДЗ при опит за кандидатстване системата позволява само за яслена група, но не и предварително за I-ва група в съответното ОДЗ.

# 286
дори и да нямаме кандидатура (активна, деактивирана) за ОДЗ при опит за кандидатстване системата позволява само за яслена група, но не и предварително за I-ва група в съответното ОДЗ.

Така е защото цялата опашка на 1 януари ще стане на опашка за 1 група. Няма как да ти позволи при това положение да кандидатстваш предварително за ОДЗ 1 гр. За там вече чака огрооомна опашка от деца 2006 набор, които догодина ще са за 1 група. Кандидатстваш сега за ясла и догодина чакаш да вземат детенцето в 1 група.
За ОДЗ -та това е решението. За 2006 набор проблемът беше с предварителното кандидатстване в ЦДГ.

# 287
  • софия
И наистина за последен (256) път Ви питам:
Защо системата не позволява предварително кандидатстване за 1ва група в ОДЗ на дете, родено през 2006 г.? (след избор на съответното ОДЗ, линк "Предварително кандидатстване" въобще НЯМА. Такъв има само за предварително кандидатстване в ЦДГ.)

Ще проверя точно как стоят нещата и ще Ви информирам тук.

Я.Дж.

Предварителното кандидатстване е било спряно временно, за да се оправят някакви проблеми. В момента работи.
Времето на предварителните кандидатствания няма да се отчита, затова не губите нищо с това закъснение.

Я.Дж.

П.С. Ако вече имате активни кандидатури в някоя градина, разбира се, няма да може да направите предварително кандидатстване.

Г-н Джонев, това е положението. Системата позволява (и преди, и сега) предварително кандидатстване В ОДЗ САМО ЗА ЯСЛЕНА ГРУПА. В графата "Статус", срещу "Текуща 1-ва група, родени 2005 г. " (което също не е коректно, имайки предвид, че говорим за ПРЕДВАРИТЕЛНО КАНДИДАТСТВАНЕ), пише "Извън възрастовата граница" и съотв. предварително кандидатстване НЕ МОЖЕ да бъде направено.

..... Ама Звънчето много ги защитава и сигурно е доволна от тях. bowuu

Явно нещо и мен не си разбрала. Никого не защитавам и не съм адвокат на никой. Просто казвам какъв е правно регламентираният ред, защото не всички са длъжни да го знаят, а по администрациите не обичат да обясняват.

Наде, бих те посъветвала, след като в районната ви администрация така са ти отговорили, да отидеш направо в Столична.

# 288
Надя, когато ходих по работа в нашата Община една циганка стоеше до вратата. После дойде кмета и тя го подхвана, че иска жилище защото живеела с дъщеря си и т.н. Въпреки възмущението му, а и това на всички които бяха там, тя се качи с него в кабинета му. Мисълта ми е, че докато не се тръщнеш пред нечии кабинет ще те подмятат между институциите. А ти имаш  право и не бива да им се даваш  Peace Успех  Hug

# 289
Звънче, разбирам те, но трябва да ходиш от врата на врата, за да си търсиш правата. Унизително е, затова се ядосвам. Не е персонално към теб. Те по   администрациите често не обясняват освен пореди липса на вежливост, и поради липса на информираност.  Което вече е жалко. smile3512

# 290
Айде да се върнем на темата, за който се чувства по- особен случай: Оборище 44, ет. 4, СО Дирекция Образование, да търси някой от 4мата експерти там или директно Минчева.

# 291
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
И наистина за последен (256) път Ви питам:
Защо системата не позволява предварително кандидатстване за 1ва група в ОДЗ на дете, родено през 2006 г.? (след избор на съответното ОДЗ, линк "Предварително кандидатстване" въобще НЯМА. Такъв има само за предварително кандидатстване в ЦДГ.)

Ще проверя точно как стоят нещата и ще Ви информирам тук.

Я.Дж.

Предварителното кандидатстване е било спряно временно, за да се оправят някакви проблеми. В момента работи.
Времето на предварителните кандидатствания няма да се отчита, затова не губите нищо с това закъснение.

Я.Дж.

П.С. Ако вече имате активни кандидатури в някоя градина, разбира се, няма да може да направите предварително кандидатстване.

Незнам Предварителното кандидатстване дали е било спряно временно и какво е оправено, но моето дете е набор 2006 и системата не ми позволява абсолютно никъде предварително кандидатстване!

Последна редакция: ср, 05 ное 2008, 20:34 от lika

# 292
Здравейте  Hug, искам и тук да задам един въпрос. (Съжалявам ако някой вече го е чел в другата тема, но искам да съм сигурна в отговора Embarassed).
Имам много сериозна дилема и тъй като от сайта за записване не ми отговарят, а аз нямам време да си бавя решението ще ви питам вас Mr. Green.
Детето ми е прието в ясла 36, а на мен много ми се иска да влезнем в 29 ОДЗ. Следя класирането и гледам, че се изкачваме нагоре по стълбицата (след около 2м. сме вътре, ако никой не се запише 35, надеждата умира последна). Въпросът ми е ако го запиша в яслата ще си загубим ли правата от класирането за ОДЗ  newsm78. Другият въпрос който ме вълнува е - В сайта за записване има инфо, че 29 ОДЗ ще открива 3 нови групи, но не ми стана ясно децата от новите групи включени ли са в бройката класирани през пролетта и има ли 1-ва яслена измежду тях newsm78.
Ще съм ви много благодарна ако можете да ми помогнете и да ми кажете от къде имате инфо. bouquet

# 293
Друго не знам, ама ако се запишете на самостоятелна ясла, това няма връзка със системата, така че продължавате да си чакате.

# 294
Плодова фея дано да си права fingerscrossed, че не искам детето ми да е печалба от лотарията Shocked (тази лотария ми се струва унизителна, децата те не са предмети Sick. С това отношение на държавата все повече млади родители ще си стягат куфарите от БГ travel. Жалко но факт Tired)
Да то няма връзка директно със сайта, но има връзка с общината Confused.
Яслата подава списъците на приетите деца в общината, от там информацията отива в НОИ и от там не знам пътя Rolling Eyes.
Идеята ми е че от районната община списъка най-вероятно отива и до централна столична община и те дали го координират със списъците на чакащите деца newsm78

Последна редакция: ср, 05 ное 2008, 21:03 от *tan4eto*

# 295
не, със сигурност самостоятелната ясла няма нищо общо, не влияе никак и изобщо. Макар че се надявам да се преборим за обратното. НО СЛЕД яслата трябва да кандидатсвате наново за ЦДГ или ОДЗ.

# 296
Точно там е работата, че ако го запиша в яслата искам след това при евентуално класиране в ОДЗ да го прехвърля Flutter.
Или поне да знам какви нови групи ще се откриват и колко деца ще приемат и ако в 29 ОДЗ направят още една първа яслена група, ще чакаме и директно го записвам там. Но трябва да е ясно след нова година примерно на 31 Януари пускат за прием още 20 деца и нещата ще са ОК Peace.

# 297
*tan4eto*, и моето дете ходеше в самостоятелна ясла (даже същата Laughing ) и това не попречи по никакъв начин системата да го класира за ОДЗ! Peace
Естествено освободихме едното място и се прехвърлихме в ОДЗ-то. Успех и на вас.  Peace

# 298
Много ви благодаря момичета newsm51

# 299
*tan4eto*  -  знам със сигурност, че списъците на приетите в ясли деца се изпращат в НОИ, за да се спре майчинството на майките, на съответно приетите деца, тъй като децата се гледат вече от "държавата", а не от майката... Такава е процедурата от известно време насам, тъй като понякога майките "пропускат" да уведомят НОЙ и продължават да получават майчинство ....  Кандидатствай се спокойно за ДГ/ОДЗ, няма отношение към кандидатстването в ясла... Успех

Общи условия

Активация на акаунт