Работна тема за кандидатстване за детска градина София- 3

• 55 086
  • 1 136
  •   1
Отговори
# 270
  • софия
Лошото е, че сигурно лично няма да се видиш с кмета, ами ще пишеш молба и т.н., на която дали някой ще й обърне внимание... Rolling Eyes
Кметът/секретарят на района/Столична община имат задължително приемен ден за граждани. Трябва да се провери кога е и да се запишеш. А ако се стигне до писане на молба се адресира поне до 2 институции и тогава все някой ще обърне внимание.

# 271
  • София
Lovi - татко.
Към КГ.СОФИЯ.БГ: Имате ли информация за следващата среща на работната група? В един от постингите цитирате:

"...........
3.   Анализ за приложимост и предложение на разработчика на ИСОДГ по параметрите на новия регламент и процеса за неговото прилагане.
Статус: Предстои. Представяне в Работната група на 6.11.2008 г."

На тази дата ли ще бъде срещата?

# 272
Наистина е редно, когато едното ти дете ходи на градина, да може и другото да е там, иначе се губи смисълът - хем имаш шанс да започнеш работа, а пък после да не можеш вече с второто. Но какво ще кажете за родители, които са "уредили" детето си, защото може би повечето са така. Тогава и второто ви дете автоматично "е уредено" вътре. Тя системата май хич не била толкова лоша?! Laughing

# 273
Lovi - татко.
Към КГ.СОФИЯ.БГ: Имате ли информация за следващата среща на работната група? В един от постингите цитирате:

"...........
3.   Анализ за приложимост и предложение на разработчика на ИСОДГ по параметрите на новия регламент и процеса за неговото прилагане.
Статус: Предстои. Представяне в Работната група на 6.11.2008 г."

На тази дата ли ще бъде срещата?

Джонев ми каза, че вероятно ще е по-късно, защото общината нямала готовност за среща. Пък и при условие, че на практика се запазва сегашния регламент и за 2009/2010 г., не мисля че някой много ще се разбърза.

За децата със СОП само искам да отбележа, че директорите не са настроени негативно по отношение приема на такива деца. Проблемът е в това, че е трябвало тези деца предварително да се знае къде кандидатстват и да се запишат преди останалите, защото когато има такова дете в групата, тя трябва да е на половината като брой деца. Една от директорките на предишна среща искаше изрично обсъждане на въпроса, защото при нея е прието такова дете, но след като групата вече е била пълна, т.е. с около 25 деца и жената не беше наясно какво да прави в случая. Не може да откаже на дете със СОП, но и не може да го приеме, защото трябва да редуцира броя на децата в групата наполовина. Така че тези деца вероятно трябва да се приемат и записват преди останалите.

Остава и чисто финансовия проблем, на който също трябва да се намери решение - при делегиран бюджет как ще се компенсира ДГ, където децата са по-малко заради приети деца със СОП. Просто се получава един омагьосан кръг.

# 274
  • София
Ходих вече в общината и там ми затръшнаха вратата  Confused До кмета не можах да се вредя, защото имал свободен час чак след два месеца, но разговарях с представителки на отдел "Образование" към община "Надежда". Те всъщност смятат че нямам предимство, защото не било регламентирано, нищо не можели да направят, имало и по тежки случай от моя...
Срещнах се и с директорките на две от ОДЗтата в които съм кандидатствала, те били с вързани ръце, нищо не можели да направят...
Имах късмета да ни приемат в ясла №62  Laughing Сега Марти се чувства чудесно там Grinning, но за догодина се притеснявам да не останем пак извън класацията...

# 275
Няма страшно! Щом са ви приели мисля, че ще ви пазят мястото все пак. А за кмета бях сигурна, защото свекър ми колко пъти е ходил по други въпроси - не се е добирал до тях. Ама Звънчето много ги защитава и сигурно е доволна от тях. bowuu

# 276
Няма страшно! Щом са ви приели мисля, че ще ви пазят мястото все пак. ...
Там, където са ги приели е чиста ясла и няма какво място да им пазят за догодина, защото ще изпишат детето. Така, че приемът в ОДЗ или ЦДГ ще им е пак на дневен ред.  Confused Дано и догодина приемат детенцето!  Praynig Peace

# 277
  • София
Няма страшно! Щом са ви приели мисля, че ще ви пазят мястото все пак. А за кмета бях сигурна, защото свекър ми колко пъти е ходил по други въпроси - не се е добирал до тях. Ама Звънчето много ги защитава и сигурно е доволна от тях. bowuu
Май не ме разбра  Laughing приети сме в ясла с подаване на молба - а Марти вече е на 2г6м. догодина трябва да се боря наново, но поне ще кандидатствам и в ЦДГ, а не само в ОДЗ и имаме по голям шанс  Peace

# 278
Ходих вече в общината и там ми затръшнаха вратата  Confused До кмета не можах да се вредя, защото имал свободен час чак след два месеца, но разговарях с представителки на отдел "Образование" към община "Надежда". Те всъщност смятат че нямам предимство, защото не било регламентирано, нищо не можели да направят, имало и по тежки случай от моя...
Срещнах се и с директорките на две от ОДЗтата в които съм кандидатствала, те били с вързани ръце, нищо не можели да направят...
Имах късмета да ни приемат в ясла №62  Laughing Сега Марти се чувства чудесно там Grinning, но за догодина се притеснявам да не останем пак извън класацията...

Аз бих си записала час! След два месеца - пек не ти е късно! Пък  после пак ще си запишеш ако не стане от раз и ще досаждаш докато го вземат!
Стискам ти палци! Успех! И не се предавай, нека те запомнят в общината! КОлкото по често ходиш - толкова по добре.
Друго не мога да те посъветвам! Sad

# 279
  • гр.София
nadia,догодина направо отиваш при Г-н П.Хаджигеоргиев - Гл. експерт към Дирекция „ Образование"-в Столична община Wink.
 Останах с впечатление,че е много услужлив и състрадателен-поне така ни обяснява на срещите,как не можел да върне нуждаеща се майка.
 Според мен си е чисто унижение и трябва въпросът да се реши принципно-щом отлагат новия регламент-да намерят време да изчистят други въпроси.

# 280
Надя, извинявай, исках да ти дам кураж, ама май не съм те разбрала. Сигурна съм,  че догодина ще ви приемат, защото ще декларирате предиствво. Лови - татко ще пледира за това на работните срещи, за да включат и тази клауза. Heart Eyes

# 281
Имам приятелка, която има син на 1г. и 5 м. и дъщеря на 8 г. - втори клас. Миналата година почина съпругът й, тя е сама с двете деца, ясно е, че за да се издържа някак трябва да тръгне на работа, но малкият не го взимат  ясла защото твърдели, че това, че е полусирак не било предимство. Вярно ли е това и наистина какво може да направи тази майка, която е обречна с майчинството от 220 лв+48 лв. детски надбавки?...

# 282
  • гр.София
 Игси,да,по сегашния регламент не е предимство да си полусирак.
 Майката отдавна е могла да си подаде документи за чиста ясла.

# 283
Екакво справедливо видяхте в написаното от Джонев???? Ами децата набор 2006 и 2007 които не са кандидатствали тази година за ясла? Какъв им  е шанса за прием като станат номер 101 +? Да бяха обявили че кандидатсването е задължително!!!! Дъщеря ми е 2006 и не сме кандидатствали. Явно всичко се прави само за отчитане на дейност. Или в работната група майките са представители на тази част, която иска запазване на съществуващите опашки.
Досега само четях в тази тема но не се сдържах. не мисля че сме частен случай. В нашето положение има и други. Така ли ще оставим нещата. От общината и Сирма не мислят?
Ако това се приеме ще бъде върховна несправдливост.

Разбира се, че ще е изключително несправедливо родителите, които тепърва ще кандидатстват за новите групи от септември да бъдат неравнопоставени. Няма да допуснем това.

Я.Дж.

# 284
И наистина за последен (256) път Ви питам:
Защо системата не позволява предварително кандидатстване за 1ва група в ОДЗ на дете, родено през 2006 г.? (след избор на съответното ОДЗ, линк "Предварително кандидатстване" въобще НЯМА. Такъв има само за предварително кандидатстване в ЦДГ.)

Ще проверя точно как стоят нещата и ще Ви информирам тук.

Я.Дж.

Предварителното кандидатстване е било спряно временно, за да се оправят някакви проблеми. В момента работи.
Времето на предварителните кандидатствания няма да се отчита, затова не губите нищо с това закъснение.

Я.Дж.

П.С. Ако вече имате активни кандидатури в някоя градина, разбира се, няма да може да направите предварително кандидатстване.

Общи условия

Активация на акаунт