Работна тема за кандидатстване за детска градина София- 3

• 53 487
  • 1 136
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Момичета,
Искам да ви питам, аз защо не виждам този бутон Предварително кандидатстване?
Дали защото вече съм кандидатствала за една детска градина?
Не не би трябвало това да е причината, нали за това е предварително.  http://kg.sofia.bg/?page=news&id=110 Виж тази информация
За 1ва група в ОДЗ не може да се кандидатства предварително. Защо? Няма кой да ти каже!
Aз мога. Защото за ОДЗ може да кандидатства за текуща яслена група и за да не се получи дублиране на редовното и предварителното кандидатстване.

# 616
Но и нямат право да започнат да посещават групата, заради ЗНП.Той изисква детето да е навършило 3 г.
Според мен е важно детето да е навършило възрастта 3г към датата на започване на учебната година, а не към датата на кандидатстването..
И също..трябва да имат възможност родителите на децата до края на 2006г да кандидатстват за 1група в ЦДГ и дори си мисля,че би трябвало да се организира (макар да е усложняване за Сирма) право на децата които са родени да кажем до март 2007 година да кандидатстват също за 1 група в ЦДГ (макар това да ощетява като цяло набора, мисля,че е справедливо). Разбира се, тия гранични случаи (родени от септември 2006 до март 2007г, трябва да имат право на избор към кой набор да се включат в кандидатстването и ВЕДНЪЖ ИЗБРАЛИ да нямат право на промяна след определен срок за размисъл..)
Не мисля,че това ще е лесно за реализиране чрез системата обаче..

Много разумно предложение, което напълно подкрепям. Мисля, че преди е било така за училище, може да решат родителите, ако детето им е родено до края на март, дали да тръгне на шест и половина с предния набор или на 7 и половина със следващия. Не пречи да се приложи и за детските градини.
Това се отнася за децата, родени след 1 януари, до към средата на годината. Защото децата, родени септември и около септември са си точно на *мястото* и възрастта!
За да тръгнат на градина (училище) на Х и половина години, те трябва да са родени през месец март, и около него.

Това с границите  - (от коя до коя дата) да имат това право е чиста формалност и е въпрос на преценка на директорките основно .. Може да не съм ги определила "правилно", но.. виждам,че повечето родители са схванали идеята ми,че има деца, които на 2г и 6м са готови да бъдат в детска градина и такива, които на 3г и 3м са си за ясла.. Всеки родител, би трябвало да може да си прецени детето и така да кандидатства в набора, който според него е най-подходящ за него..
..
Виждам,че предложението ми се е приело като заяждане, каквото определено не е ..

# 617
шурчо, отдавна пея тази песен, ама ефект е нула...

# 618
                    "Младост" - честито ви ново ОДЗ!Току що видях ББ да го открива.Честито на късметлийте. Peace

# 619
моля някой да ми помогне със следното - влязох да направя профил на детето, избрах и десет градини. на екрана обаче виждам само 8, като са в ред обратен на този на избиране, т.е. последната избрана е първа. това може да сменя със стрелките, но къде са всичките градини, които избрах? нещо се почувствах глупава...

# 620
                    "Младост" - честито ви ново ОДЗ!Току що видях ББ да го открива.Честито на късметлийте. Peace
Мерси!Всички медии бяха там.Кьде го изльчиха?Трябваше по новините в 19ч.Бойко Борисов не само откри градината,но отиде при всички групи с децата да ги види лично.Присьстваха още :кмета на Младост и Фандькова.Имахме си освещаване с поп. Grinning

# 621
ОО, а пък аз от една година насам ту съм кандидатствала, ту не съм, ту се оказва редовно кандидатстване, ту предваритeлно,и реда ми се е разбърквал , и какво  ли не...не се впечатлявай толкоз, системата е безгрешна  Wink

# 622
                 Първо гледах репортажа по ВВТ,след това по БТВ и мъжО рече ,че го е засякъл и на още места ,ама не уточнявахме точно в кои тв-та.Важното ,че е направено и поне Младост да свали малко напрежението. Peace

# 623
Капка в морето е това...не мога да съм оптимист...вече не

# 624
Момичета,
Не не би трябвало това да е причината, нали за това е предварително.  http://kg.sofia.bg/?page=news&id=110 Виж тази информация
За 1ва група в ОДЗ не може да се кандидатства предварително. Защо? Няма кой да ти каже!
хммммм много интересно, за никое ОДЗ наистина не излиза предварително кандидатсване било то градинска или яслена група. Ами ще ползваме форума за обратна връзка може и да ни кажат   bouquet newsm78

# 625
  • софия
Момичета,
хммммм много интересно, за никое ОДЗ наистина не излиза предварително кандидатсване било то градинска или яслена група. Ами ще ползваме форума за обратна връзка може и да ни кажат   bouquet newsm78
Няма смисъл. Или ще ти отговорят с линк към това как се кандидатства предварително (все едно сме малоумни и не четем), или няма да ти отговорят. Питала съм около 10 пъти (и не само аз). Аз мога ПРЕДВАРИТЕЛНО да кандидатствам за яслена група в ОДЗ, но това не ме вълнува, защото детето ми следващата година ще е на възраст за градина, т.е. реално ще кандидатства за градина, а не за ясла.
Отговорът на Анна не го броя, защото говорим за ПРЕДВАРИТЕЛНО кандидатстване за градина и не ме интересува яслата, за да има дублиране. Ако системата е нормално направена, това няма да е основание. Това е смехотворно обяснение.

Последна редакция: вт, 09 дек 2008, 09:22 от zvanche

# 626
Момичета,
Пък може и да се опитате да прочетете първият пост на 42 стр. Много ясна е причината за това, ако помислите малко. Не може да се кандидатства предварително, защото в ОДЗ-то можете да кандидатствате редовно в яслената група. Пък по последни данни, заварените опашки ще се прехвърлят за догодина и тези които сега са кандидатствали за яслената, ще се прехвърлят първа. Вие ще можете да кандидатствате за първа група догодина, но ще се наредите най-отзад, след всички останали.

# 627
  • София
Момичета,
хммммм много интересно, за никое ОДЗ наистина не излиза предварително кандидатсване било то градинска или яслена група. Ами ще ползваме форума за обратна връзка може и да ни кажат   bouquet newsm78
Няма смисъл. Или ще ти отговорят с линк към това как се кандидатства предварително (все едно сме малоумни и не четем), или няма да ти отговорят. Питала съм около 10 пъти (и не само аз).
Отговорът на Анна не го броя, защото говорим за ПРЕДВАРИТЕЛНО кандидатстване за градина и не ме интересува яслата, за да се вълнувам от това дали ще им се обърка системата или не. Това не е сериозен отговор.
Kое не е сериозен отговор? Ако кандидатстваш за ЦДГ-може. Ако е за ОДЗ-кандидатстваш за текуща яслена и се нареждаш на опашка. Догодина прехвърлят опашките, както обясниха и това е. Ако искаш тогава кандидатствай за първа група, но пак ще си накрая на опашката. Проблема в случая идва от това, че решиха да прехвърлят опашките за догодина и всеки който иска да кандидатства сега за по-горна група, ще е прецакан и ще отида най-накрая на опашката. Сега вече разбра ли, защото наистина не трябва да си малоумен, за да схванеш логиката. Проблемът не е в моето обяснение, а в завареното положение на системата.

# 628
  • софия
Това с прехвърлянето на опашката е твоя теория. Никъде не е предвидено (все още), освен това ще бъде и незаконосъобразно.
Може да се прехвърлят опашки, когато се приеме, че не се подават документи само в годината, през която предстои детето да започне да посещава ДЗ, а ще се подават по принцип.
Сега ти разбра ли защо към момента не може да се прехвърлят опашки, особено от ясла за градина в ОДЗ? Не говорим за по-горна група.

# 629
  • София
Moя теория?!! Защо не четете цялата тема преди да пишете?
Плавно въвеждане на точковата система

След разговори с ръководството на отдел „Образование” на Столична община, бихме искали да ви съобщим, че се обмисля плавно въвеждане на точковата система.

Целта е да не се създават големи промени за родителите, които вече са кандидатствали и имат определено място в опашките. Освен това, пълният набор точки и критерии най-вероятно ще трябва да премине през подробен юридически анализ, който може да отнеме значително време.

Плавното въвеждане на точковата система вероятно ще се състои в следното:

1.   За всички деца родени преди 2008 г. ще се запазят сегашните предимства и време на кандидатстване, за да се запази подредбата на опашките в момента.

2.   Ще се въведат допълнителни предимства / точки, които не бяха добре регламентирани преди и доведоха до голям брой „специални случаи”. Именно, деца с тежко социално/здравословно положение и деца на служители в системата. Тези допълнителни предимства ще се решават от централна комисия, не от директорите.

3.   Сегашната подредба на опашките ще се запази и класирането ще се извърши по вече установения ред (отчитайки допълнителните предимства). Няма да има нов ден „Х”, защото сегашните опашки са достатъчно големи.

4.   За децата, кандидатстващи за яслена група от септември 2009 е вероятно да се приложи нова точкова система с друго подреждане на опашките, за да не се налага ден „Х” и за тях. Повечето още не са кандидатствали и за тях не може да се приложи първоначалния регламент. Фактор „време” при тях няма да има.

5.   Съответно, новата система ще се прилага за новите групи за 2010 година, т.е. за хората, които не са участвали в кандидатстване по първоначалния регламент от февруари 2008 г.

Окончателно решение все още няма. Моля, дайте ни време, за да обмислим най-добрия начин за предложеното плавното внедряване.

Отдел „Образование” ще обяви окончателното решение на следващото заседание на Работната група, което ще бъде насрочено след няколко седмици.

Екип на кг.софия.бг

Общи условия

Активация на акаунт