Работна тема за кандидатстване за детска градина София- 3

• 53 508
  • 1 136
  •   1
Отговори
# 600
  • нейде там, където ....
Не мога да сравня ваучер с детска градина. А и не искам детето да е в частна градина поради финансови, но и най- вече поради други съображения- досега не съм видяла и чула хубава частна градина!Да, победа ще е а дават ваучери, но по- голямата победа ще е да започнат да спазват ЗАКОНИТЕ и да се предвижда (поне) и да се строи необходимото във всеки квартал, освен сградите. Да има и градинки за деца, и за кучетата, и детски градини, и всичко останало. Да живеем малко по- нормално в тоя гаден, мръсен и претъпкан град.
Peace

# 601
Здравейте родители!
Може би въпроса ми е дискутиран, но аз не открих никъде нищо по темата, а това доста ме притеснява.
Въпросът е такъв.
Кандидатурите на децата активират ли се, когато детето навърши 3 години или ще има дата на която всички набори 2006 ще кандидатстват едновременно, независимо то рождената дата?
От две майки чувам, че когато детето стане на 3 години тогава, ще може да кандидатства за Детска градина. За мен това е абсурдно, защото това е дискриминация по рождена дата. Тъй като местата значително не достигат, по този начин децата родени второто полугодие няма да могат да се запишат на градина от Септември 2009г., тъй като местата вече ще са заети от деца родени първото полугодие.
Моята дъщеря е родена май месец, което означава, че е абсурдно да се запишем в детско заведение. Ако е така, то и всички тези теми и разговори за правила се обезсмислят, защото единствения признак за приемане ще е датата на раждане на детето.
Благодаря!

# 602
  • София
Спокойно ще разиграваме децата на лотария,  ще има  "конКурс" кой какъв......................... приказка............ а по последни данни......... Упс те леко липсват дефакто нищо не се знае.
Сега сериозно, за това което питаш: шанс има последно системата ще отчита децата които навършват години към годината за кандидатстване към съответното заведение / ясла/ градина/ и съответната група. Проблем е гранични случаи  т.е. предходната година Декември или следващата Януари.

# 603
Какво означава гранични случай? Примерно дете родено м.12,2008г. кога може да кандидатства за ясли, и къде е регламентирано това? Помня че се дискутираше нещо такова при предишното кандидатстване, но не разбрах как се реши въпроса

# 604
                     Все се чудя ЗАЩО децата от декември месец са така наречените "гранични" случаи.Нашата беба е родена на 1 декември и си тръгна с випуска /2002 г/ и никога с нищо не е личало,че тръгна на 2 год 9 месеца на градина.Така е било даже и аз когато съм била на ДГ и у-ще.Децата от декември по нищо не се различават от тези от януари като изключим в някои случаи ръст и тегло.Даже имам опит от практиката /преди много години/ едното дете го приеха септември,другото - декември,когато навърши 3 год и разликата беше в + на това ,което тръгна през септември.

# 605
8 ОДЗ 'Таврия', Красно Село

Текуща Ясла 2, родени 2006 г.

3. Сирма Яворова Чаева   04.08.2008 17:16:54 Вх.№ 785   предимство
7. Сиана Яворова Чаева   02.09.2008 12:42:27 Вх.№ 804   предимство

Ako някой може да ми обясни логиката, двете близначки да кандидатстват с месец разлика? Защото аз се сещам за такава, но засега ще си я премълча.

Аз не се сещам... Embarassed
Може би за да оправдаят предимство...

Но  не разбирам от къде тази неприязън към различните? Щом не е софиянче с традиционно бг име - не е човек и няма права ли? Какво ви става? newsm78
Ама я дайте да съберем всички несофиянчета с различни имена (нищо, че родителите им са примерни граждани на България, плащат данъци, работят и спазват законите) и да ги линчуваме! Само от любопитство имена като например Моника Иванова,Антъни Петров или Калоян Стаматис ще включим ли в списъка на мразените - и тяхните имена не са традиционни!?
Сега да забраним на хората да си избират имена на децата? Заприличва на един сценарий от не толкова далечното ни минало!
ooooh!
Моята идея беше, че продължават да не се спазват правилата!

А за новия регламент съм сигурна, че ще цъфне по Коледа - за да не можем да отреагираме и съответно докато се наканим да реагираме ще е минало време и ще сме се примирили! Психологически трик - елементарено!
Да и аз съм съгласна с теб всички имат права Simple Smile  bouquet

# 606
Първо да се запиша, че се надявам да сме на ясла другия септември Praynig И да попитам дали има яснота кандидастване за ясленска група в ОДЗ кога се подава молба?И дали става на място като не е самостоятелна ясла а ОДЗили само по интернет?Страх ме е да не сме закъснели... Tired

# 607
  • София
Не става на място ако е ОДЗ. Регистрираш детето подаваш заявления по нета и чакаш да измислят каква ще е процедурата.

# 608
Значи като е родена 2008 година сега мога ли да подам документи онлайн?Или да чакам януари, т.е.за следващата календарна година, в която ще постъпи ЕВЕНТУАЛНО?

# 609
За всички, които имат въпроси и не са получили отговор: наистина нищо не се знае. Стана явно, че труда на раб. група е бил напразен и че нещата пак ще ни се сервират с големи изненади, и в последния момент.Съжалявам, че нямаме отговор на въпросите ви. Моят съвет: регистрирайте си децата и ползвайте доколкото е възможно предварителното кандидатстване, както и следете поне веднъж седмично тук и на сайта за промени.Записвайте се и сега, не чакайте, а ако трябва- после пак.Така е малко по- сигурно че няма да изпуснете някоя нова подробност.

# 610
  • София - Дианабад
Значи като е родена 2008 година сега мога ли да подам документи онлайн?Или да чакам януари, т.е.за следващата календарна година, в която ще постъпи ЕВЕНТУАЛНО?

Можеш да кандидатстваш чрез т.н. "предварително кандидатстване". Аз вече кандидатствах за малката.
Ето повече инфо: http://kg.sofia.bg/?page=news&id=110

# 611
  • София
Благодаря за идеите, Плодова фея   bouquet

# 612
Момичета,
Искам да ви питам, аз защо не виждам този бутон Предварително кандидатстване?
Дали защото вече съм кандидатствала за една детска градина?

# 613
Момичета,
Не не би трябвало това да е причината, нали за това е предварително.  http://kg.sofia.bg/?page=news&id=110 Виж тази информация

# 614
  • софия
Момичета,
Не не би трябвало това да е причината, нали за това е предварително.  http://kg.sofia.bg/?page=news&id=110 Виж тази информация
За 1ва група в ОДЗ не може да се кандидатства предварително. Защо? Няма кой да ти каже!

Общи условия

Активация на акаунт