Работна тема за кандидатстване за детска градина София- 3

• 53 511
  • 1 136
  •   1
Отговори
# 585
Вижте сега не съм съгласна за това, че ако някое дете не е християнче ( както мен например, и не носи чисто български имена) не значи, че не е Българин в това трябва да правим разлика.
А ако са араби дошли от някъде си съм съгласна, че нямат право  на място в нашите градини и това трябва да се вземе под внимание Simple Smile

# 586
от поста на hi-mama

3. Сирма Яворова Чаева 04.08.2008 17:16:54 Вх.№ 785 предимство
4. Джансу Исмаил Байрям 18.08.2008 14:06:18 Вх.№ 790 предимство
5. Джанер Исмаил Байрям 18.08.2008 14:12:05 Вх.№ 792 предимство

На първото дете какво ли му е предимството? Може би името?! Mr. Green  hahaha

А следващите две ме навеждат на мисълта, че (не ми пука, че ще ме обявите за расистка!) не може деца, с гражданство, различно от българското да са с предимства! Дори трябва да се приемат, ако остане място!  Crossing Arms

Сирма има сестра близначка,която също е в списъка.Това им е предимството.
Ау...това май не НЕ Е предимство!!!
Кое не е предимство?Близнаците са със предимство.Прочети регламента.
8 ОДЗ 'Таврия', Красно Село

Текуща Ясла 2, родени 2006 г.

3. Сирма Яворова Чаева   04.08.2008 17:16:54 Вх.№ 785   предимство
7. Сиана Яворова Чаева   02.09.2008 12:42:27 Вх.№ 804   предимство

# 587

smile3501
То сигурно има и фантоми в системата, които допълнително набъбват списъците!
Има ли кой да проверява подобни "съответствия" или поне да пише програмки да няма такива Simple Smile
Уф!!!
Пусто му бързане - реших , че са 2 еднакви имена - Сирма и Сиана звучат като Сирма и двете  Laughing

# 588
Да ви се похваля,днес видях...в нашият квартал трябваше да се съборят две дървени постройки-пожароопасни,и на тяхно място да се построи нова сграда за четири групи,трябваше да се почне май месец,и разгеле започнали са...махнали са тенекиените покриви на въпросните дървени постройки...С това темпо за четвъртото ми дете,планирано за 40тата ми годишнина,може и да има ясла Wink Laughing Laughing Laughing...сега съм само на 32г... Laughing

Да почнем офанзива в медиите а...Кой както може,пишете им,и се обаждайте...Пък като ни покатнят,ще се редуваме коя да говори...

# 589
Запис!
И аз започвам да следя тази темата...предстои ни същото ходене по мъките,...но кой знае може пък да сме от богоизбраните   Praynig Трябва да сме оптимисти    Grinning

# 590
Ние догодина ще се борим за място в ясла. Направих си труда да проуча колко на брой са общинските ясли в района , в който живеем и се оказа че са 8 на брой и много се надявам да ни класират все някъде.  Praynig

# 591
  • София

Ako някой може да ми обясни логиката, двете близначки да кандидатстват с месец разлика? Защото аз се сещам за такава, но засега ще си я премълча.

# 592

Ako някой може да ми обясни логиката, двете близначки да кандидатстват с месец разлика? Защото аз се сещам за такава, но засега ще си я премълча.

Аз не се сещам... Embarassed
Може би за да оправдаят предимство...

Но  не разбирам от къде тази неприязън към различните? Щом не е софиянче с традиционно бг име - не е човек и няма права ли? Какво ви става? newsm78
Ама я дайте да съберем всички несофиянчета с различни имена (нищо, че родителите им са примерни граждани на България, плащат данъци, работят и спазват законите) и да ги линчуваме! Само от любопитство имена като например Моника Иванова,Антъни Петров или Калоян Стаматис ще включим ли в списъка на мразените - и тяхните имена не са традиционни!?
Сега да забраним на хората да си избират имена на децата? Заприличва на един сценарий от не толкова далечното ни минало! ooooh!
Моята идея беше, че продължават да не се спазват правилата!

А за новия регламент съм сигурна, че ще цъфне по Коледа - за да не можем да отреагираме и съответно докато се наканим да реагираме ще е минало време и ще сме се примирили! Психологически трик - елементарено!

# 593
  • гр.София
 hi-mama,ти пък къде ги оплете софиянчета и чуждозвучащите имена?!
 Иначе,  хваща ме срам като чета за "турчуля и араби". Тук живеят и имат право на градина.

Едно хубаво нещо прочетох днес :СНБМ са поискали официално,освен удължаването на високоплатеното майчинство, да се плащат и ваучери от по 100лв на необхванатите от градини деца.( Предпочитам място в градина все пак.)http://news.ibox.bg/news/id_1712660813

# 594
Стига с тези деления на децата на наши и ваши. До сега не ми пукаше, но сега ми стана обидно,че веднага се намериха защитници на децата с родители, говорещи на друг език, а моята дъщеря си остана боклук на родители, които не са родени в София.  Sad Нека ни тогава! Заслужаваме си БНТ да е изцяло на турски, не само новините.

СНБМ са поискали официално,освен удължаването на високоплатеното майчинство, да се плащат и ваучери от по 100лв на необхванатите от градини деца.

Някой има ли повече информация дали искането е било ваучерите да са 100 лв/месечно или 100 лв/годишно?

# 595
Прави сте! Но не е честно!
Няма да забравя как като ученичка се криех от едни Байрями, които ме причакваха на тръгване от работа. (Започнах да работя на 17 години и все още учех) Заради тях си тръгвах през задния вход и почти на бегом стигах до спирката на трамвая. Един клиент беше чул техен разговор и ме беше предупредил. Един от въпросните типове се нуждаел от БГ-гражданство...
Ако са българчета защо ли не носят имена като Калоян, Камен, Теменужка, Роза, Петър ... например... Това е поредната гавра с БГ!
Извинете ме за отклонението от темата!
Просто вече ми идва в повече - чета тия деца в списък за БГ ДЗ, гледам новини по !националната! ТВ на турски език,... нещо май съм объркала държавата...  Thinking

Blanc, ето от къде ми е забележката относно чуждозвучащите имена, а темата за за софиянци или не и как не-софиянци нямат право на градина- сме я нищили мноого.
Но не тук е темата да го обсъждаме!

Относно ваучерите - не съм чувала за това, дано е на месец, въпреки, че ще покрият едва 15-16% от сумата за детегледачка или  частна ДГ.

# 596
Така като го сметнах, ако е 100 лв. ваучер/месец, за една година са 1200 лв, умножено по броя кандидатствали и неприети деца - свят ми се зави. Ще им е много по-евтино бързо да построят нови ОДЗ-та. Не мисля, че ще го приемат за жалост. Не че 100 лв. ще ми решат проблема, но са си помощ.

# 597
Така като го сметнах, ако е 100 лв. ваучер/месец, за една година са 1200 лв, умножено по броя кандидатствали и неприети деца - свят ми се зави. Ще им е много по-евтино бързо да построят нови ОДЗ-та. Не мисля, че ще го приемат за жалост. Не че 100 лв. ще ми решат проблема, но са си помощ.

А дори да го приемат 100% ще искат такива купища документи, каквито малцина ще могат да си набавят! Няма да се мине държавата! Sad

# 598
                        Я не се косете толкова за ваучерите. Laughing Колкото ви дадат все е победа,а за сведение на нито едно дете в ДЗ не са отпуснати 100 лв.  Mr. Green Издръжката ,която общината дава за 2008 година е доста под тази цифра. Не се връзвайте на инфото по медийте.Реалността е нещо съвсем различно.

# 599
Не мога да сравня ваучер с детска градина. А и не искам детето да е в частна градина поради финансови, но и най- вече поради други съображения- досега не съм видяла и чула хубава частна градина!Да, победа ще е а дават ваучери, но по- голямата победа ще е да започнат да спазват ЗАКОНИТЕ и да се предвижда (поне) и да се строи необходимото във всеки квартал, освен сградите. Да има и градинки за деца, и за кучетата, и детски градини, и всичко останало. Да живеем малко по- нормално в тоя гаден, мръсен и претъпкан град.

Общи условия

Активация на акаунт