Работна тема за кандидатстване за детска градина София- 3

• 53 710
  • 1 136
  •   1
Отговори
# 660
  • софия
Щурчо, според мен пък въобще не се взимат на сериозно или по-точно казано - не взимат проблема на сериозно, а по-скоро е - дай да пробваме така. Не става. Я, дай сега пък това. 'Кво ни пука, че става въпрос за живи хора и ежедневният им живот! И така, от проба-грешка, проба-грешка, никой не се учи от грешките, а мандатът си минава. Проблемът да го решават тези след нас, ако искат.
А това, че темата ще послужи за измиване на ръцете след поредния хаос и безумие е повече от предопределено.

Спирам да пиша за сега, че Татман ще дойде и санкционира (иначе ми е приятно да обсъждаме предопределени неща. За сега го правим лежерно, но като ни сервират " новия" регламент сигурно ще си изпилим нервите Hug).

# 661
Права си, Звънче...
Никой не гледа на ПРОБЛЕМА като на такъв, който трябва да се разреши.
Опитвам се да мисля в посока...ЗАЩО. КОЙ печели. Какви дивиденти може да се извлекат от това нерешаване (т.е. от съществуването на подобен проблем) и... нищо не успявам да измисля.
Може би е удобно да има "наболял" проблем за който на никой не му пука..(нещо като липсата на лекарства за раково болните или ниските пенсии..) Хората си говорят , но.. ефекта е нулев, понеже всяка от групите хора които споменах (има и други такива) сама по себе си е безпомощна и...неорганизируема.
Явно в това се крие проблема..
В нашето отношение към него.
Говорим, пишем, обсъждаме и...толкова.
Няма кой да ни организира. Не подлежим на организиране, понеже..дори един митинг не можем да спретнем като хората..Оправдания много - децата (различните режими на сън, на будуване, колички, без колички, ...), времето (- топло или студено, дъждовно или снежно..), транспорта - ( трудно предвижване с дечицата..)... абе..оправадания колкото искаш.. Като добавим и чувството за безнадеждност и, че нищо не зависи от всяка от нас и....... ето ни на този хал..наравно с пенсионерите и инвалидите ..
Срамно е, но таксиметровите шофьори успяват по-добре да си защитават интересите, макар всеки от нас ( и от тях, управляващите) да твърди,че децата на България са най-голямото, най-важното и най-ценното богатство..
Момичета, докато сме в тази категория, ще се подиграват и с нас и с децата ни...
Това е положението..
..
Сега, докато си мислех "ЗАЩО" никой не работи по въпроса с разрешаването на този огромен проблем си дадох ясна сметка,че...този пробем е супер удобен за отклоняване на вниманието от други сериозни за ТЯХ проблеми..
Явно трябва да играем по правилата на тази държава- корупция, връзки, безкруполност, некоректност и непукизъм за останалите.....
..
Кога ще се реши "проблема " ли?.... Чий проблем??? Бюрократите от които зависи нямат проблем..- те техните деца и внуци са ги уредили точно с тази порочна СИСТЕМА...
Ако знаете, колко използвана се чувствам...
 Sad

# 662
И на мен ми хареса Варненския модел, но какво от това? Какво ще стане като се въведе и тука? Ще се появят изведнъж нови детски градини, които да се запълнят от неприетите деца? Колко мислите, че ще се махнат от опашките с този регламен приет и за София 10% максимум. Ако общинарите мислеха навреме и затова колко градини и места трябва да има, защото всяка година се прави статистика колко деца са се родили въобще нямаше да има нужда да се въвежда какъвто и да е регламент места щеше да има за всички и бедни и богати и с връзки и без връзки това е!!!!
Извинявам се Madlen4o ама не разбрах вас защо ще ви изключат от градината?  newsm78

Последна редакция: ср, 10 дек 2008, 10:18 от ninyo

# 663
кога ще кандидатстваме догодина и как стои въпроса с кандидатствалите вече  Thinking

# 664
  • Върху лъчите на Слънцето.
А дали се е обсъждал вариант ако майката не работи, детето й да няма право на ясла или детска градина?
Струва ми се справедливо донякъде - щом не работиш, значи нямаш належаща нужда детето ти да посещава ДГ. !
ooooh! ooooh! ooooh!
А даваш ли си сметка, че майката не работи, защото детето й не посещава ДЗ, а няма кой да и го гледа и не може да си позволи да плаща на детегледачка или за ЧДЗ?! И чака детето и да бъде прието, за да може да работи?! Това е дискриминация!!!

Какви безумия се пишат отноново.... Вече сме ги разисквали тия положеия! Моля, прочетете внимателно назад и не говорете глупости!

# 665
А дали се е обсъждал вариант ако майката не работи, детето й да няма право на ясла или детска градина?
Струва ми се справедливо донякъде - щом не работиш, значи нямаш належаща нужда детето ти да посещава ДГ. !
ooooh! ooooh! ooooh!
А даваш ли си сметка, че майката не работи, защото детето й не посещава ДЗ, а няма кой да и го гледа и не може да си позволи да плаща на детегледачка или за ЧДЗ?! И чака детето и да бъде прието, за да може да работи?! Това е дискриминация!!!

Какви безумия се пишат отноново.... Вече сме ги разисквали тия положеия! Моля, прочетете внимателно назад и не говорете глупости!

Не знам дали са безумия, защото аз имам няколко приятелки, които не работят а децата им посещават детска градина.Може би си зависи и от културата на българката.При положение, че недостигът на места в детските заведения е такъв пък гледай си детето щом финансово се справяш и без да работиш...и помогни на някоя друга мама, на която е належащо да почне работа.Казвам го просто защото не мога да си предтавя ако не приемат Ния на ясла септември 2009г.как ще се оправяме с парите.Т.е.все ще се оправим някакси, но ще ни е доста трудно Cry

# 666
ooooh! ooooh! ooooh!

Ехоооо,а някой дава ли си сметка,че майката може да стане безработна по вина на работодателя?Децата ми вече трьгнаха на ДГ,обаче фирмата/от кьдето бях по м-во /е обявила ФАЛИТ! #Cussing outВ момента сьм безработна Close Twisted EvilТова не означава,че таткото не работи и,че няма да си плащаме таксата. WinkНе се знае колко хора могат да остана без работа сега.  Rolling EyesИли на никой не му е ясна финансовата криза в момента?Та поне единият от родителите трябва да работи,докато другия си намери нова работа.

# 667
Тук сме се събрали отбор истерици, които се чудят за какво да испаднат във фаза.  Crazy
Какво ви прихвана, че пак подхванахте темата кой е по-нуждаещ се  Thinking Само правим навалица, изписваме страница след страница. От Сирма ясно ни показаха, че всички тези страници са нищо за тях. Можем само да си ги разпечатаме и да си ги използваме да си трием дупетата с тях.

# 668
до ninyo
Здравейте,проблемът е,че при преминаване от една възрастова група в друга се изискват същите документи.Значи ние сме с постоянен адрес в София,по лични причини не го сменям,но имам настоящ адрес от 5 год в Варна. И понеже и тук вече има недостиг на места,не отговаряме на критериите за жителство(което пък не знам доколко е законно да ни принуждават). Второ фирмата,в която работя е със Софииско седалище и вече тотално сме аут. И в крайна сметка нито тук нито в Сф.Май най добре в чужбина...А после ""Раждайте деца". А и както виждате отпадна предимството за самотните майки и за второ дете.

# 669
Малко ми е трудно да разбера какво е значението на фактора "работещ родител".Това означавали,че след като аз неработя мойто дете има по малък шанс от дете на работещ родител?

# 670
Извън темата

dannyangel, ужасна е твоята ситуация. Страх ме хваща като си помисля - имаш работа и след една седмица - фалит. Все ми се струваше, че това се случва на другите, не и на нас, а ето, че и нас ни засегна  ooooh! То не стига, че се живее трудно по принцип тук, а сега и това.  Confused

# 671
Извън темата

dannyangel, ужасна е твоята ситуация. Страх ме хваща като си помисля - имаш работа и след една седмица - фалит. Все ми се струваше, че това се случва на другите, не и на нас, а ето, че и нас ни засегна  ooooh! То не стига, че се живее трудно по принцип тук, а сега и това.  Confused
Да,никой не е застрахован на 100% в Бьлгария. Mr. GreenТа, за това изискването да бьде поне за единият родител -"работещ".Хайде по- ведро:Нова година-нов регламент,нов кьсмет! Peace Wink

# 672
Ех,майчета,майчетаааа...След време отново ще завиждаме на Гърците нали?!Ама виждате ли какво правят те а?!А ние?!

Пишем ли,пишем,и бришем,и пишем и... Sick Sick Sick

И това не се отнася сам до ДГ,а и до подготвящата ни се инфлация,срив във малкият и среден бизнес,и голямата безработица...Но ние отново ще седим и ще си се вайкаме,и ще завиждаме на народи като гръцкият и др.

Народе???

# 673
А даваш ли си сметка, че майката не работи, защото детето й не посещава ДЗ, а няма кой да и го гледа и не може да си позволи да плаща на детегледачка или за ЧДЗ?! И чака детето и да бъде прието, за да може да работи?! Това е дискриминация!!![/b][/size]

Какви безумия се пишат отноново.... Вече сме ги разисквали тия положеия! Моля, прочетете внимателно назад и не говорете глупости! [/color] [/b]
Да, лично аз съм повдигала въпроса поне наколко пъти и никой не е отговарял...
А това, че безполезно си чешеме клавиатурите май отдавна на всички им е ясно.
Пак ще стане така както на някой по-горе му е удобно и после ще каже , че е било обсъдено с "майките" в БГ  Laughing

# 674
                      Аз като чета темичката виждам едно - че вече сте се хванали за гушите,а резултат няма.Чудя се как аплодирате варненските критерий? Sick За мен те са повече от глупост,прехвърлена топка във вашето поле и...резултата е в полза....на общината.Искат се безумни глупости и се делят децата /нямам думи за начина на деление/ по още по-безумни критерии и местата в ДЗ са пак малко и не се прави нищо ново.Проблема си висииииии,а родителите се карат чие дете е по-дете.
                     Хайде да се сетим , че става дума за НАШИТЕ деца не за чували с картофи за да им търсим произхода. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт