Работна тема за кандидатстване за детска градина София- 3

• 53 687
  • 1 136
  •   1
Отговори
# 675
Някой по-назад в темата беше казал, че най-вероятно цялата работа клони към затваряне на общинските детски градини, а ако е така да си кажат направо и ние да знаем и да намираме начин да се оправяме. Е това всичко, което се казва е с голяма вероятност. Но в по малко населните места има ДЗ, които се затварят персонала остава без работа, ами ето ти хора за нови детски градини стига малко да се помисли всичко може да се реши. Защо за личен лекар, ако отидеш на някое по малко място където никой не иска да ходи да има преференции ами дайте и за големите градове преференции......

# 676
Сигурна съм, че няма да затворят общинските градини, но замисляли ли сте се, че таксата от 40 лв. е смешно ниска? Сигурна съм, че повечето родители биха могли да отделят едни 100-150 лв. за ДГ, освен ако не са социално слаби. Ниски заплати, лоши условия и храна в ДГ, ами добре - аз мисля, че таксата може да е по-висока, без това да се фатално за семейният бюджет.

# 677
Размера на таксата не определя размера на парите, които се отпускат за издръжка на дете в ДГ. Ако се вдигне таксата няма гаранция, че ще се вдигнат и парите на персонала, както и за издръжка на децата.А и този въпрос доста сме го дискутирали, а и е извън темата.

# 678
  • гр.София
 На някой ако му се чете -интервю на Й. Фандъкова.http://www.gradski.bg/show.php?storyid=598403

Има и по нашата тема.
 Ето и част от отговорите й:

Какво се случва с информационната система за записване в детските градини?
Вече работи на нормален режим и приемът се извършва непрекъснато. Класиранията стават всяка седмица и свободните места се запълват постоянно. Защото преди това, въпреки недостига на места, имахме свободни бройки, които не се запълват. За първа група обсъждаме варианта за въвеждане на нови критерии. Създадохме работна група, в която участват и родители и директори и те вече дали своите предложения. Едно от тях е задължителна адресна регистрация на родителите на територията на Столична община, ако искат да запишат детето си в детска градина. Но ще се консултираме с юристите за законосъобразността на този критерий. Друг критерий, който подкрепям, е за предимство за деца на работещи в систематата на образованието.

Има и за таксата...

# 679
Blanc благодаря за инфото Hug

# 680
Тези хора от КГ, кога смятат да ни запознаят с новия регламент най-сетне, започва последната цяла работна  седмица от 2008 г. Shocked

# 681
  • Върху лъчите на Слънцето.
Вероятно в последният й работен ден (на седмицата) или на годината... за по-сигурно, че ще избегнат купищата въпроси, които ще се появят и планината от упреци, които също няма да им се разминат.  Thinking

# 682
Да .....ясно  от интервюто с г-жа Фандъкова  пак не е ясно как ще се кандидатства в ДГ newsm78.Желание имат-  но ....... финансовата кризата ще им е виновна и пак ще има хиляди на улицата със статус ЧАКАЩИИИИИИИ #Cussing out #Cussing out #Cussing out
Какво чакат още .....последната работна седмица за 2008 година започна -кога ще излезе новия регламент за кандидатстване за 2009?????Rolling Eyes

# 683
  • нейде там, където ....
E как така последна? Нали между Коледа и Нова Година има работни дни?  Crazy Ще си хабим нервите още неизвестно време.

# 684
На мен пък познатият на познатият на този познат от общината  Laughing (знаете как става...)  ми спомена, че нарочно се бавят нещата и когато бъде обявено официално кандидатстването, то дефакто вече ще е започнало  Rolling Eyes Аз не повярвах на подобно изсказване...но уви нещата май пълзят точно натам!  Thinking

# 685
На мен пък познатият на познатият на този познат от общината  Laughing (знаете как става...)  ми спомена, че нарочно се бавят нещата и когато бъде обявено официално кандидатстването, то дефакто вече ще е започнало  Rolling Eyes Аз не повярвах на подобно изсказване...но уви нещата май пълзят точно натам!  Thinking
Е тогава вече,лично ще отида при Бойко Борисов с детето и ще стоя при него докато не намери място за него в ДГ.Аман от идиоти!  #2gunfire Дано не е вярно това. Sad

# 686
  • София
Вече нищо не може да ме изненада. Но пък си мисля, че и януари месец могат да го умуват регламента, все пак повечето деца ги има в системата, трябва само ясни правила, по които да се подредят. Peace

# 687
Хахаха,
Да станем и да ръкопляскаме на общинарите, защото ако стане така, това означава, че прескачат регламента т.е. той ще е пост фактум, а и доказват правилото, че никога не е късно да станеш за резил.  #Crazy Joy Embarassed

# 688
Хахаха,
..........а и доказват правилото, че никога не е късно да станеш за резил.  #Crazy Joy Embarassed
Те редовно си го доказват това правило.....така, че ще чакаме.....

# 689
Попитах ги в "обратна връзка" и ето отговора:
"Когато новият регламент бъде приет от Общината, ще го поместим на сайта на системата." Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт