Работна тема за кандидатстване за детска градина София- 3

• 53 679
  • 1 136
  •   1
Отговори
# 690
Една година по-късно....същата работа....
Точки, регламенти, системи...ненавременно....експерименти.Предричам пореден провал и много опънати нерви.Като минала по пътя-само да ви пожелая-здрави ви нерви!

# 691
  • нейде там, където ....
Точки, регламенти, системи...ненавременно....експерименти.Предричам пореден провал и много опънати нерви.Като минала по пътя-само да ви пожелая-здрави ви нерви!

И повече реални места в детските градини, не само обещани  Hug

# 692
На 18 декември  2008 г.  от 10:00 часа , ще се проведе 28-то заседание на Столичния общински съвет, но в дневния му ред не виждам да става дума за новия регламент  http://www.sofiacouncil.bg/?page=sessions&id=180

# 693
  • софия
На 18 декември  2008 г.  от 10:00 часа , ще се проведе 28-то заседание на Столичния общински съвет, но в дневния му ред не виждам да става дума за новия регламент  http://www.sofiacouncil.bg/?page=sessions&id=180
Дааааа ... И знаейки, че "Столичният общински съвет провежда редовни заседания всеки втори и четвърти четвъртък от месеца от 10:00 до 14:00 часа.", не ни остава нищо друго, освен да си изкараме светли и весели празници, а другата година - току виж ни изненадали, че са приели регламента на извънредно заседание между Коледа и НГ  #2gunfire.

# 694
Звънче, за какво да ни уведомяват предварително? Някой все още вярва ли,че би могъл да направи нещо , ако е уведомен?
Ами..."ТЕ" вече са го измислили, решили или...поне са решили кой да го реши Wink
В този смисъл..кервана си върви..(ние тук сме в ролята на кучетата)...
В някакъв момент ще бъдем уведомени,че вече сме пренаредени по новите критерии.. newsm78 newsm78 newsm78 ъъъъъъъъъъъъъъъъъъ, това много не ми е ясно как може да стане, ако не сме попълнили т.нар "въпросници" в които да декларираме на кои критерии отговаряме и на кои не.. (дали пък няма да ползват анонимните анкети, ааа ? Embarassed)
Та.. в един прекрасен ден ще се събудим и ще се окаже,че трябва да попълваме анкети...иначе сме извън системата...(или си пазим старото място?)
И..тук е момента да се почудим...как ще ни класирват, като...във всеки един момент може да се появи новопоявил се и да попълни въпросната бумага...
И..ще има ли краен срок.., ще има ли вратички да се появяват нови хора по всяко време, както и промяна на вече обявените данни..
Абе...голямо мазало ни чака....зареждайте торбата с нервите Wink

# 695
  • Върху лъчите на Слънцето.
....зареждайте торбата с нервите Wink
Още сега ще пиша на Дядо Коледа да ми донесе една новичка, че старата нещо май се изчерпа по тазгодишното кандидастване...

# 696
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Майчета, сигурно ли е, че досегашните ни опашки ще се редят пак наново? Преглеждам темата отвреме навреме с надеждата, че ще прочета нещо свежо, но това е само мираж в моето съзнание...  Thinking

# 697
Ами...Happy_mother , много ми се иска да те зарадвам, но..за съжаление нищо сигурно няма..
ОСвен,че няма места за всички желаещи...т.е..през следващата година пак ще имаме проблем..огромен..и пак на никой няма да му пука достатъчно и..пак може евентуално да се търсят поредни критерии по които децата ни да бъдат дискриминирани възможно най-малко дискриминационно..
Ндам.. май нищо по-оптимистично не успях да измисля..  bouquet

# 698
Майчета, сигурно ли е, че досегашните ни опашки ще се редят пак наново? Преглеждам темата отвреме навреме с надеждата, че ще прочета нещо свежо, но това е само мираж в моето съзнание...  Thinking
Абе , братче , ти на т'ва опашка ли му викаш? 'щото аз незнам на някоя опашка да се назадва вместо да се напредва. Може ли, питам аз, детето записало се на датата и на часа "Х" да стане найсти номер, 'щото Петя, Драганка и Ванчо са се наредили примрно преди една седмица с "предимство". Но това сме го дъфкали... ЗАЩО НЯМА КОЙ ДА НИ ЧУЕ???

# 699
Момичета, чета сега протоколите от работните групи http://kg.sofia.bg/?page=wrk-grp&prot=12 ( това е последния..)..там г-н Джонев явно е "най-важния фактор" на който е поверено крайното решение на съдбата на дечицата ни  И през 2009г..

"Г-н Джонев : Аз съм взел правилното управленско решение. Връщане назад няма да има.
...
...
Г-жа Елена Христова : Очевидно системата е класирала деца с предимства, но аз съм очаквала, че системата ще следва регламента. Оспорваме това положение,защото деца ,които са на опашката, са останали излъгани.Проблемът е ,че не е своевременно регламентирано това право за предимствата.
Г-н Джонев : Искам да кажа:
1. Видели сме проблема и сме го обявили .
2. Актуализацията на регламента е обявено в сайта.
3.Решението не е било скрито.
4. Приемът е факт по правилата и то свършен факт.
5.Системата беше затруднена,предвид предварителните заявки , но взехме добри управленски решения.
Г-жа Христова:Въпросът е: като се прояви дефектът, какво правим?
Г-н Лилов: Продължавам да твърдя това ,което съм твърдял през цялото време - сайтът не е адекватен и трябва да се направи адекватен.Махнете тази тромава обратна връзка."

Аз успях между редовете да прочета само факта, че г-н Джонев е много велик. Като види проблемите, които ще възникнат през 2009г поради новия регламент (който той самия пак ще измисли), просто ще обяви,че има проблеми..ПАК... и просто ще обяви в сайта поредната актуализация на поредния регламент..и...разбира се, приемът ще е по правилата (тук..не можах да разбера по кои точно правила, но това не е толкова важно, защото..най-важното е,че във всеки момент това става по моментните актуални правила т.е....при всички случаи по правилата на г-н Джонев..) Та...след всичко това, догодина пак ще чуем за пореден път,че г-н Джонев е взел правилните управленски решения...

Имам въпрос....... Г-н Джонев има ли деца и как гледа на идеята..вече приетите деца от всички ясли и градини, отново да излязат на улицата и да вземат да кандидатстват по новия му регламент..(какъвто и да е той), за да е равноправно за всички ?
СУПЕР ми е интересно...дали сега приетите деца, ще продължат да са приети...
Ей тъй..за протокола...
 #Cussing out #Cussing out #Cussing out

И други въпроси ми хрумнаха...ама..май за след регламента ще е по-добре да ги задам... Sad

# 700

И повече реални места в детските градини, не само обещани  Hug

За нашия кризисен район-НИ ЕДНО, сори, та даже има опасност от закриване на най-старото ОДЗ и излизане на "улицата"на над 200 деца, до момента ходещи на градина.Това със система, бъгава отвсякъде , не се решава, ама айде...

# 701
И аз съм ЗА връщането на нещата, каквито бяха.
Всеки да си подава документите ЛИЧНО в ОДЗ или ЦДГ и по решение на директорката, входящи номера и т.н да се определя кой влиза и кой не..
Дори да има "корупция" тя ще е МНОГОКРАТНО по-малка..
А моите наблюдения са,че директорките не са корумпирани ИЗОБЩО и не може да става и сравнение с общинските случители..(по този критерий)
Освен това съм КАТЕГОРИЧНО ПРОТИВ да се изземват функциите на директорките и техните права да имат право да взимат решения за приема на децата в ТЕХНИТЕ детски градини..
Идеята да се превърнат в марионетки кого ли обслужва... newsm78 newsm78 newsm78

# 702
  • софия
В ЗДБ са приели да се дават по 100 лв. за всяко дете, което не е прието в държавна ДГ, но ходи в частна.
Сигурно това са чакали Общината. Сега, да видиш ти, как ще са готови с регламента (нещастници).

# 703
В ЗДБ са приели да се дават по 100 лв. за всяко дете, което не е прието в държавна ДГ, но ходи в частна.

Това на второ четене ли е минало? И.. кой ще ги дава и как ?... (защото аз от сега се оглеждам за читава частна.. )

# 704
И аз съм за връщане на нещата по стария ред, но това няма да стане. Не Джонев е най- важния, и даже май той взима по- адекватни решения от общинарите в някои насоки....поне живее в правилния век, за разлика от някои общинари....за съжаление и аз мисля че ще сервират голямата изненада в такъв момент, в който никой и нищо да не може да направи...родителите направихме, каквото можахме- разбирайте предложения и т.н., защото до протест така и не се стигна...което много ме изумява- колко можете още да търпите,направо нямам думи, но....
Е това е, съжалявам че няма други новини.
А, а това за стоте лева...каква полза, безсмислен разход, дето сигурно пак ще е само за циганетата, какво ме грее  като ми дават 100 лева, а не ми осигуряват ДГ...и по- изгодно ли им е да дадат на 8 000 деца по 100 лв, вместо да дадат на персонала в ДГ поне по 100 лв повече заплата, та поне приетите да ги гледат що- годе читави хора....абе нямам думи...

Общи условия

Активация на акаунт