Работна тема за кандидатстване за детска градина София- 3

• 53 649
  • 1 136
  •   1
Отговори
# 555
Скъпи приятели, не пиша тук, защото имам страхотни проблеми и фокуса ми се измести. Не съм ви забравила, обаче! Моля някой да ми синтезира какво става напоследък!
какво да стаеа - бардак!  Rolling Eyes

# 556
  • гр.София
 Вени,не ни плаши,какви проблеми?!  Hug
 Тук няма какво да се пише. Чакаме знак отгоре Innocent,какво ще решат. Изтекоха двете седмици,след които уж щеше да има среща. Пък идват празници-какви срещи?!
 Не че ще съм напълно изчерпателна,но... Я. Джонев е имал среща насаме с общински фактори за уточняване на позицията  и резултатът е,че идеята си остава в същия вид-плавно въвеждане на нов регламент. Няма да има ново кандидатстване и пренареждане на опашките,освен за наборите 2006 и 2008.  За тях ще има т.наречените точки-за социални критерии, за предимства (не бяха уточнени.Сигурно старите-многодетни,близнаци,...), за служители в Просвета, евентуално за постоянно жителство. Ще има точки за първо желание,второ,....
 Останалите набори си остават на опашките по стария регламент и ще влизат на освободените места първо старите предимства,после наредените по време.
 Какво ще стане с 2007 набор,от който много деца логично не са кандидатствали навреме -февруари 2008?!

В момента има предварително кандидатстване за 2006 набор,за 1-ва група. Допускат ни до такова само в ЦДГ-тата.
 Не знам,как е за 2008 набор-да кажат майките на най-малките-могат ли да кандидатстват предварително.( Аз опитах да си измисля такова ЕГН и да видя-но не ме приема системата).

Който иска-да ме допълни.

ПС. Ако разгледате сайта,ще видите,че вече в набор 2007 са се наредили по 5-10 нови деца с предимства на опашките,кандидатствали през октомври, ноември.   Те явно ще запълнят изцяло бъдещата 2-ра яслена.
 А свободни места се появяват почти само за по-горни групи. Готово е само едно ново ОДЗ в Младост.

# 557
Да, положението е смешно и трагично. След като няма да се организира масов протест, защо поне раб. група не спретне един малък такъв, като например направим официално изявление с по- големите гафове на СО, Фандъкова и Минчева ?И официално да се обявим против лотарията, плавната каша, която ни планират с плавното въвеждане на критериите и  масовото неправене на проврки, защото регламента не е официален и т.н....

# 558
  • нейде там, където ....
И аз виждах свободни места. И какво ме топли, че има 18 места за първа група (набор 2005), ако детето ми е родено на 01.01.2006  Confused Не че нямам желание, но няма официално разрешение да кандидатстваме. За 2006, 2007, 2008 - къде има свободни места?

# 559
Дочух, че директорките на градините са днес на Кръгла маса  с Фандъкова.

# 560
Да, положението е смешно и трагично. След като няма да се организира масов протест, защо поне раб. група не спретне един малък такъв, като например направим официално изявление с по- големите гафове на СО, Фандъкова и Минчева ?И официално да се обявим против лотарията, плавната каша, която ни планират с плавното въвеждане на критериите и  масовото неправене на проврки, защото регламента не е официален и т.н....
Аз не съм от работната група, ама съм съгласна за малък протест или може и голям аз и преди бях съгласна. Смятам че това е най-точния момент за такова нещо, макар че не съм голям оптимист в това отношение просто защото нещата немогат да станат за два месеца, ама все пак... А ако запознаем някои медии с това?

# 561
По принцип съм скептична и за безпристрастността на медиите, но все пак ..нещо поне да правим...

# 562
  • София
Бланк, скъпа, направи като Гневна и ще разбереш!

# 563
  • гр.София
Бланк, скъпа, направи като Гневна и ще разбереш!
Какво да направя като нея? Уж чета внимателно темата,но явно съм проспала нещо. Ако е за ЕГН на дете 2008.

Плодова фея,хубаво ти е предложението,но кой ще се заеме с медийните изяви? Ти не си ли член на СНБМ, нямат ли поне те някакви новини по темата?
 Мисля,че удобни моменти за протест тепърва ще има-особено като се появят новите попълнения кандидатстващи от 2007 и 2008 набор и  разберат какво ги чака-дано те са по-решителни и бойни.

# 564
Е какви новини да имат...ми то все никой с нищо не се заема...всеки си трайка...

# 565
# 566
    И какъв е резултата  newsm78 аз не видях в номините нищо .

# 567
Здравейте!

Включвам се късно - има ли вече някъде публикувана цялата система с точките? Трябва ли вече да кандидатствам за септ 2009?
Направо се обърках.

Критерий за доход няма да има, надявам се?

А някой знае ли какво означава местоживеене в района - например за Люлин, трябва да имам регистрация в Люлин, или в определен микрорайон 1,2 3 и тн.?
Много благодаря.

# 568
Новият регламент още се умува.

# 569
                   И никакви вести ли няма още?

Общи условия

Активация на акаунт