Работна тема за кандидатстване за детска градина София- 3

• 53 639
  • 1 136
  •   1
Отговори
# 705
  • софия
В ЗДБ са приели да се дават по 100 лв. за всяко дете, което не е прието в държавна ДГ, но ходи в частна.

Това на второ четене ли е минало? И.. кой ще ги дава и как ?... (защото аз от сега се оглеждам за читава частна.. )
Да. Не казаха кой. Казаха, че е предвидено в бюджета (BTV новините. Сега ще гледам и нова). Предполагам сега с наредба или решение ще разпишат точния ред.
На циганетата няма да дават, защото ТРЯБВА да ходят в частна градина, а не по улиците. По скоро сега ще процъфти бизнеса с частните. Всичкото, учили, недоучило, ще се пише педагог да гледа деца.
Охххх, и аз съм го мислила това с частната, но до момента не съм чула от никой да е доволен. Точно напротив - преместват ги, ако могат, в държавна и то не заради таксите. А и не ми се иска да разхождаме малката напред-назад.

Аз от вълнение, обаче, не разбрах дали е еднократно 100 лв. или ежемесечно.

Последна редакция: вт, 16 дек 2008, 19:29 от zvanche

# 706
  • гр.София
 Нещо не се радвам хич Confused

# 707
  • Ланкър, планините Овнерог
...

Аз от вълнение, обаче, не разбрах дали е еднократно 100 лв. или ежемесечно.

Ежемесечно. Поне тук така пише.

# 708
  • софия
И аз не се радвам. Не им искам парите, а детски градини. Аз мога да си плащам таксата.

# 709
  • София
100лв. на месец ще получават семействата, чието дете не е записано в общинска детска градина и тези пари ще се дават за всяко дете на възраст от 3 до 6 години. Парламентът е приел тази точка от проектобюджета за следващата година. Това ще влезе в сила от 1-ви април 2009г. От тази дата майките, които са родили близнаци ще получават обезщетения от държавата за всяко дете, а не само за едно, както е в момента. Също от 1-ви април студентките, които излязат по майчинство и не са били осигурявани, ще получават обезщетение в размер на минималната работна заплата.

# 710
  • София
A ако детето има бавачка или пък родителите намерят алтернативен вариант от типа на плейгрупите newsm78? Все пак няма да си разкарвам детето по 2 часа дневно до Бояна или Драгалевци, примерно Confused

# 711
И аз не се радвам. Не им искам парите, а детски градини. Аз мога да си плащам таксата.

Това при всички положения ще значи занижаване на услугата в частните детски градини, поради по-големия наплив, който се очаква, ще напълнят групите до дупка, да не говорим че децата в една група в ЧДГ са с голяма възрастова разлика, а това се отразява на тяхното развитие....

И въпреки ваучарите, пак за много деца няма да има места, нито в държавна, нито в частна...

Искаме нови ДЪРЖАВНИ ГРАДИНИ, а не подаяния!

# 712
  • София
Засякох г-н Джонев в Трола ония ден, но не реагира да ме помни или просто реши да се престори.
Не че има връзка!
Още нищо ли не се знае за новия регламент?
За 100 лева - честно казано съм изумена, че такова нещо се случва - не вярвах, че е възможно в нашата държава!
За майките на близнаци - супер!

# 713
Това със 100-те лв. според мен направо си е подигравка. Месечната такса на ЧДГ не е под 400лв. Тези, които могат да си го позволят, така или иначе ще си дадат децата, а по-бедните пак ще си останат вкъщи.  Laughing

# 714
Къде го пише това за възрастта на децата, защото сега по БТВ новините нещо ми се счу, че става въпрос за деца до 2г? Но може и за друго да било, аз си обикалям стаите като простинал кон с Емма, та може и аз да не съм чула.

# 715
            Честито! Важи за децата,които посещават ЧДГ от 2 год възраст нататък.Парите вероятно ще ги превеждат на собствениците на ЧДГ,така както се превеждат на общинските градини.Аз ви го казах мноооого отдавна.Сега остава да изпълнят и втората си част.Ама нея все още няма да кажа. Laughing

# 716
            Честито! Важи за децата,които посещават ЧДГ от 2 год възраст нататък.Парите вероятно ще ги превеждат на собствениците на ЧДГ,така както се превеждат на общинските градини.Аз ви го казах мноооого отдавна.Сега остава да изпълнят и втората си част.Ама нея все още няма да кажа. Laughing

В ДИР-а пише, че ще дават ваучери на родителите.

# 717
            А по БТВ казаха,че начина на плащане все още не е уточнен. Laughing

# 718
  • софия
            А по БТВ казаха,че начина на плащане все още не е уточнен. Laughing
Нормално. Начинът не може да го регламентират в закон, особено този за ДБ.

# 719
  • София
Lovi  - татко.
Малко късно се включвам, но едвам сега успях да се прибера.
Има предложение от БТВ да се направи репортаж утре сутринта с майките относно 100 лева "бонус" за неприетите деца. Доста е късно, но която майка от Вас има желание да участва, моля да заяви тук или на лични за да мога да я предложа, и да се свържем с нея за записа на репортажа.

Общи условия

Активация на акаунт