Консултации с адвокат/Темата на Пела!!!- продължение

• 77 507
  • 696
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте на всички.Имам такъв въпрос към вас и се надявам че някой ще може да ми отговори..Разведена съм от една година и бащата ми дава издръжка от 50лв.Детето е с увреждане 60 проц. и се нуждае от рехабилитация но до ден днешен той не е поел нито една процедура.Тези дни мисля да заведа дело за увеличаване на издръжката, за да мога да покрия поне част от лечението което е много скъпо 700лв месечно.Какъв може да е  размера на издръжката която мога да искам?Неговият доход е 800лв( брутно възнаграждение).Благодаря предварително на всички. Hug
ОТГОВОР: Обърнете се към адвокат, той ще Ви даде указания за доказателствата и начина на представяне в съда. Можете да искате 700 лева, като са поети 250 от Вас останалите от него, но много зависи какво ще успеете да докажете.

# 151
parvo, zdraveite, izvinyvam se za latinicata, no ne mi raboti kirilicata, a slu4ay e spehen. s dve dumi za kakvo stava vapros. predi okolo 4 godini maikata na vnu4kata mi y dovejda pri sin  ami s dumite - dotuka byh az, ottuka natam si ti. minaha tezi 4 godini, az se grigeh za deteto i hop delo za neizplatena izdragka na deteto zaedno s lihvite. prez tova vreme ty se vesvache ot dajd na vytar, da ne govorim za pari - i detski si polu4ava i pomochti i t.n. govorih s advokat, no toi mi iska 350 lv za zachtita, a az ne moga da si pozvoly.iskam da popitam 1. kak se naema slugeben advokat 2. deteto e pripoznato ot sina mi, no ne sa prisajdani roditelski prava na nego 3. deteto v momenta e na 8 godini - moge li da se yvi v sada. mnogo blagodary predvaritelno.
ОТГОВОР: За жалост аз не мога да Ви помогна. Обърнете се към адвокат и го мотивирайте да работи на резултативен хонорар, въпреки че е забрането т.е. да я съди, а после да си вземе от нея хонорара. Можете да се борите, трябвало е да го направите преди 4 години, когато Ви е довела детето. Но Ви трябват пари, дори и някой да Ви води делото безплатно, то ще са необходими пари за държавни такси.

# 152
...Здравейте Пела,пак съм аз.Този път искам да ви попитам колко време важи пълномощното за извеждане на детето в чужбина,тъй като съпругът ми беше дал такова преди време на бившата си съпруга,и се притесняваме сега когато съпругът ми вземе родителските права,да не би бившата съпруга да се появи някой ден от чужбина и с това пълномощно да опита да изведе детето.Благодаря предварително.
ОТГОВОР: Има процедура по оттеглянето на пълномощното. Отивате при нотариус и го оттегляте. След това изпращате копие от документа, до всички граници и двете летища. Обърнете се към адвокат, той ще свърши това бързо и лесно.

# 153
1. Какви права има той?
2. Може ли да промени дните на свиждане - например 3 дни или неограничено?
3. Аз подсъдима ли ще бъда, че не искам да я давам когато той пожелае?
4. Той пътува често зад граница по работа... Ще промени ли нещо и какво ако подавам жалби в полицията за поведението му?
5. Аз отскоро получавам 50-те присъдени лева за дъщеря ми. Как да го накарам да изплати и останалите и то по банков път, за да не ми се налага да се виждаме?
ОТГОВОР:
1. Да я вижда само в режима на лични контакти по съдебното решение.
2. Не, може да заведе дело, но Вие ще си наемете адвокат и ще редявите насрещен иск за намаляне и на този режим с по малък.
3. Да, но винаги може да казвате, че е болна като имате доказателства- медицинско , рецепта и т.н.
4. Жалба в Прокуратура и в АЗД, подайте. Нека ги напише адвокат. Подробно да изложи поведението му и да твърди, че той е заплаха за детето и му влияе зле.
5. Няма да ги вземате на ръка. Ще образувате дело за издръжка и ще сложите банкова сметка там. Съдия-изпълнителя ще му укаже да ги плаща по банковата сметка.

Ако съм Ви адвокат всеки ден ще пускам жалби, когато се яви пред у Вас.

# 154
Благодарим ти Пела  - ти си страхотна ! Помагаш  на всички ! Сега искам и аз да попитам нещо - аз съм разведена със син на 7 г, живея с приятеля си, който на скоро получи решението за развода си ! Проблема ни  е с майката  на детето му - тя не полага грижи за момиченцето им, гледа го бабата.  срещите на бащата с детето  са много - споразумението  беше страхотно - той наплати  нейния дял от жилището в по-голяма сума от реалната  само заради тези чести срещи  с дето  с приспиване . Сега майката роптае и иска той да взема детето  всеки месец за по 15  дни ( което за мен и него  е непосилно защото  сме работещи и двамата) Искаме правата над  детето да са у него  а не в майката защото тя отсъства често от страната . Пращахме на проверка у тях  хора от  социалните грижи - а те никога не се изказаха зле (  а и нейната  майка е с големи връзки  в малкия град ).  Не е ли по-добре детето да живее с нас като истинско семейство и как да процедираме .... да дебнем майката кога заминава и по колко време отсъства т.е. да изчакаме известно време защото съвсем скоро  решението  е влязло  в сила ...или какво ??? Аз искам това дете и ще се грижа  за него  като за мое - както прави и приятеля ми за моето! Има достатъчно голямо жилище , което обитаваме и постоянни  доходи и на двамата -  а майката  се води  безработна ( не мисля че декларира  доходите си  от Гърция където забягва за цели сезони... Какво ще ме посъветваш да направя! Виждам че мъжът ми много  страда за детето си и  иска да е с нас !  Другият проблем е че нейната майка и влияе и ако  тя е съгласна да ни даде детето днес ...утре  си променя  решението само защото "мама" е казала така . Реално грижите и за детето  са никакви .........
ОТГОВОР: Наемете си добър адвокат и заведете дело. Можете да докажете, че реално грижите ги полага майка й, а не ТЯ. Всичко друго, което ми описвате с документи от инстанциите.

# 155
БЛАГОДАРЯ ТИ ПЕЛА  ЗА ВСИЧКО, КОЕТО ПРАВИШ ЗА НАС . ВИНАГИ НАМИРАШ ВРЕМЕ  И СЪВЕТ  ЗА ВСЕКИ!   newsm10 smile3525 ВЕЧЕ ПОДГОТВЯМЕ НЕЩАТА И ЩЕ ДЕЙСТВАМЕ! Hug Hug Hug

# 156
Здравейте!Дайте ми моля съвет при следната ситуация:
Разведена съм с бащата на детето си /на11год/ от 6 год., имам присъдена издръжка от 25лв.и през всичките тези години той не се интересува от детето си, няма празник, няма нищо. В момента живея със сегашния си съпруг, имаме и детенце на 1год.Понеже детето ми страда от енуреза за която се изисква скъпо лечение се обаждах на бившият си съпруг да помогне със средства, но той категорично отказа със извинението, че няма работа/ лъжа/ водел се и безработен, пък и съм имала мъж-той да се оправя!Въпросът ми е какво мога да предприема и дали има смисъл след като той е регистриран като безработен?Също така дали има някаква възможност сегашният ми съпруг да осинови детето без съгласието на бащата, който не че му пука, но от злоба няма да го направи. Благодаря предварително

# 157
Здравейте!Дайте ми моля съвет при следната ситуация:
Разведена съм с бащата на детето си /на11год/ от 6 год., имам присъдена издръжка от 25лв.и през всичките тези години той не се интересува от детето си, няма празник, няма нищо. В момента живея със сегашния си съпруг, имаме и детенце на 1год.Понеже детето ми страда от енуреза за която се изисква скъпо лечение се обаждах на бившият си съпруг да помогне със средства, но той категорично отказа със извинението, че няма работа/ лъжа/ водел се и безработен, пък и съм имала мъж-той да се оправя!Въпросът ми е какво мога да предприема и дали има смисъл след като той е регистриран като безработен?Също така дали има някаква възможност сегашният ми съпруг да осинови детето без съгласието на бащата, който не че му пука, но от злоба няма да го направи. Благодаря предварително
ОТГОВОР: Заведете дело за увеличаване на издръжката и представете документи за заболяването на детето и разноските по това. Дори и да е безработен съда ще увеличи издръжката.

# 158
Здравейте, моят казус е следният:
Детето ми скоро ще навърши годинка, преди да се роди не съм работила (тъй като полагах кандидат-студентски изпити след завършване на гимназията), получавах майчинство в размер на 100 лв, което от следващият месец не ми се полага; не съм омъжена, с бащата на детето живеехме на семейни начала известно време, детето е припознато от него; не е съден за издръжка, не мога да започна работа, защото бебчо е още кърмаче и няма кой да го гледа вместо мен; питането ми е:
1. Имам ли право на някакви парични помощи след като бебче навърши годинка съгласно действащото законодателство? (имам предвид помощи освен детските надбавки от 35 лв)
2. Ако намеря средства да съдя бащата на детето за издръжка, в какъв размер ще е тя?
Предварително благодаря!

# 159
Здравейте, моят казус е следният:
Детето ми скоро ще навърши годинка, преди да се роди не съм работила (тъй като полагах кандидат-студентски изпити след завършване на гимназията), получавах майчинство в размер на 100 лв, което от следващият месец не ми се полага; не съм омъжена, с бащата на детето живеехме на семейни начала известно време, детето е припознато от него; не е съден за издръжка, не мога да започна работа, защото бебчо е още кърмаче и няма кой да го гледа вместо мен; питането ми е:
1. Имам ли право на някакви парични помощи след като бебче навърши годинка съгласно действащото законодателство? (имам предвид помощи освен детските надбавки от 35 лв)
2. Ако намеря средства да съдя бащата на детето за издръжка, в какъв размер ще е тя?
Предварително благодаря!
ОТГОВОР: 1. Да, но при условие че им представите документ от съда (СЪДЕБНО УДОСТОВЕРЕНИЕ), за заведено дело за издръжка.
2. От 30 до 80 лева, но трябва веднага да го направите. Имате право да претендирате издръжка 1 година назад.

# 160
Много благодаря за отговора, пожелавам ви приятен уикенд.

# 161
Здравейте Пела.
Омъжена по документи съм от 19.01.2007. Имам едно дете на почти 5 месеца. Чаках я 8 години. Но веднага след като родих, на съпруга ми му стана нещо. Просто изперка. Държи се грубо. Обежда ме, псува ме и най-вече твърди, че иска да е свободен. Подозирам и че най-новото е, че си има приятелка. Втори уйкенд си намира уж работа и не се прибира. Дори днес. Даже не можеше да говори, а ми пише СМс. Преди да сключим брак имам фирма. На мое име тежат не малко кредити от преди брака. Изтеглени от него, но те са със залог.Та:
1во - да наема ли детектив, защото той никога няма да си признае, че ми изневерява. Или само ще похарча пари на вятъра, които и без това нямам.
2ро - къщата е под ипотека на фирмата ми. Мога ли да остана в нея.
3то - По документи е на минимална, как да подсигуря малката.
Извинявай ако въпросите ми са тъпи, Просто все още съм в шок.

# 162
Здравейте Пела! Със съпругът ми сме женени от 2003г., имаме 2 малки деца - син на 2г. и 7мес., и дъщеря на 1г. и4мес. Преди 2 години си взехме жилище с ипотечен кредит. Жилището е на името и на двама ни, а кредита по ипотеката на негово име. Преди една седмица съпругът ми пожела да се разделим. Оставам с две малки деца, все още съм в отпуск по майчинство и съм много притеснена как ще отгледам децата си, какво ще стане със жилището, защото аз няма да успея да се справя с всички разходи, поради което следва аз да се изнеса с децата. Вълнува ме какви права имам по закон при развод над апартамента, имайки предвид, че е ипотекиран, а заема не е на мое име. Знам, че един от вариантите е продажба, но има ли друго разрешение? (жилището е на последен етаж, няма стая , в която да не е избила влага от покрива и много трудно бихме могли да го продадем, а и сега не се купуват много жилища). Благодаря предварително за времето което ще отделиш!!!

Последна редакция: вт, 17 фев 2009, 08:15 от viiag

# 163
Здравейте, Пела! Благодаря ви предварително за помоща, която оказвате на всички.

Бихте ли ми казали пълномощното за пътуване на детето, което е издадено от бащата има ли давност? На нашето не пише нищо изрично за срок, а преди да го напише нотариуската каза, че е БЕЗСРОЧНО, но не съм убедена. Може ли да имаме проблем на границата, ако са минали например повече от 6м(понеже чувам от няколко места, че важало 6м)

Благодаря ви. Hug

# 164
Здравейте Пела,
с бащата на детето ми нямаме граждански брак и живеем заедно в апартамента, който е негова собственост. Това не е единственото му жилище. Детето е припознато от него. При евентуална раздяла имам ли право на ползване на това жилище или не и какви законови права има детето ми?
Благодаря ви  Hug

Общи условия

Активация на акаунт