Консултации с адвокат/Темата на Пела!!!- продължение

• 77 518
  • 696
  •   1
Отговори
# 465
Имам син на 15 години.Още след втората година на раждането се разведох със майката на детето.На 3 година разбрах,че това дете не е мое-бащата е друг.Имах такива съмнения но вярвах,че детето е мое.Така обиден аз никога по вече не ги потърсих,нито те мен никога не са ме притеснява ли за издръжка и т.н.Днес вече аз имам друго семейство,но това дете продължава да е мое по документи.Аз не искам да имам нищо общо с това.Какво дело мога да заведа след толкова години за да се освободя от това бреме за мен.Децата ми от втория брак растът и не искам един ден да ми задават неудобните въпроси относно това дете.

# 466
Здравей Пела!Моля те за отговор на въпросите ми:С бащата на двете ми деца с който нямаме брак се разделяме по негово желание,какви права имам аз и какви той над децата?,не искам в никакъв случай да му ги оставам.Ако заведем дело в съда има ли шанс той да го спечели?

# 467
Здравейте, да попитам знаещите дали има нещо подобно, че моя приятелка е слушала по новините и се опитва да разбере:
има ли разлика в правата на децата, родени в семейства с брак, и на такива, чиито родители живеят без подпис? Ставало дума за "по-малко права на децата, чиито родители нямат граждански брак" Питам вас, защото моето мнение не е меродавно, не ми беше известно едните да имат привилегии за сметка на другите.
Благодаря!

# 468
  • Варна.....
Здравей Пела!Моля те за отговор на въпросите ми:С бащата на двете ми деца с който нямаме брак се разделяме по негово желание,какви права имам аз и какви той над децата?,не искам в никакъв случай да му ги оставам.Ако заведем дело в съда има ли шанс той да го спечели?

На подобен въпрос има отговор малко по напред в темата, но все пак
И двамата имате равни права по отношение на децата, до момента, в който нямате решение за лишаване на единият родител от РП.
За какво дело те присетнява, че може той да спечели? за РП ли?? Едва ли, въпреки, че не ви знам семейната история, съдът ще присъди РП по отношение на децата на бащата. В другият вариант се води дело за определяне на режим на лични контакти и издръжка.

# 469
  • Варна.....
Здравейте, да попитам знаещите дали има нещо подобно, че моя приятелка е слушала по новините и се опитва да разбере:
има ли разлика в правата на децата, родени в семейства с брак, и на такива, чиито родители живеят без подпис? Ставало дума за "по-малко права на децата, чиито родители нямат граждански брак" Питам вас, защото моето мнение не е меродавно, не ми беше известно едните да имат привилегии за сметка на другите.
Благодаря!
Ако децата са припознати имат равни права с родените от брака.

# 470
  • Варна.....
Имам син на 15 години.Още след втората година на раждането се разведох със майката на детето.На 3 година разбрах,че това дете не е мое-бащата е друг.Имах такива съмнения но вярвах,че детето е мое.Така обиден аз никога по вече не ги потърсих,нито те мен никога не са ме притеснява ли за издръжка и т.н.Днес вече аз имам друго семейство,но това дете продължава да е мое по документи.Аз не искам да имам нищо общо с това.Какво дело мога да заведа след толкова години за да се освободя от това бреме за мен.Децата ми от втория брак растът и не искам един ден да ми задават неудобните въпроси относно това дете.
Чл. 33. (1) Съпругът на майката може да оспори, че е баща на детето, като докаже, че то не е могло да бъде заченато от него. Този иск може да бъде предявен до изтичането на една година от узнаване на раждането.
Мисля, че това дава отговор на въпроса Ви.
Но как всъщност сте сигурен, че детето не е ваше??

# 471
Чл. 33. (1) Съпругът на майката може да оспори, че е баща на детето, като докаже, че то не е могло да бъде заченато от него. Този иск може да бъде предявен до изтичането на една година от узнаване на раждането.
И двамата го знаем,че детето не е мое.Може да го докажа като направим ДНК.Но аз дори не го познавам.Нищо ли не може да се направи?

# 472
Здравейте момичета! Много моля да ми отговорите PraynigЧетох, четох.... рових с търсачката и не можах да намеря отговор, само в главата ми е пълна каша. Sad
Смятам да напусна бащата на децата ми.Нямаме брак , те са припознати от него.Интересува ме колко време може да продължи едно дело за издръжка.Ако реша да докажа ,че той има странични доходи, кола , имоти ...това ще повлияе ли на размера на издръжката и щщще се проточи ли във времето.Ако го накарам да се съгласи да се  спорозумеем(малко вероятно Sadние никога не сме му били преоритет , та сега ли.....) Какъв е максималния размер на дете.Имам си две слънчица Heart Eyes
Трябва да действам бързо, защото ще изпусна срокът за отпускане на помощи за отопление,  с 240 лв. майчинство съм, а смятам да си търся и квартира.Не издържам повече  Cry, подложена съм на ситемен психичен тормоз.
Моля ви за бърз отговор Praynig

# 473
Благодаря!
Да, така се получва на практика. Но, не само децата на такива родители, а и майчето без брак (във фактическо съжителство), също остава с помалко права, от колкото в законен брак.

# 474
Здравейте на всички.
  За първи път пиша във форума.Казусът е такъв:
Моя приятелка е български гражданин.Омъжена е за турски гражданин,който от 10г. живее в България,но няма българско гражданство.
Имат си дъщеричка на 4г.,тя също е бълг. гражданин-родена и растла в България.В момента е бременна с второто им дете.
От едно известно време нещата между моята приятелка и съпругът и не вървят.И...за съжаление се стигна до развод.Въпросът ми е такъв-при евентуален развод,има ли вероятност съдът да присъди дъщеричката им на бащата?
Тя се опасява от такъв развой на нещата и съпругът и да отведе малката в неговата родна страна.
Моля за помощ,приятелката ми е много притеснена,а и в това състояние....и аз съм притеснена за нея.
Благодаря Ви за вниманието.
Поздрави.

# 475
  • Варна.....
И двамата го знаем,че детето не е мое.Може да го докажа като направим ДНК.Но аз дори не го познавам.Нищо ли не може да се направи?

Отиди при адвокат и си напряви консултация .

# 476
  • Варна.....

Смятам да напусна бащата на децата ми.Нямаме брак , те са припознати от него
Въпрос 1 .Интересува ме колко време може да продължи едно дело за издръжка.
Въпрос 2 Ако реша да докажа ,че той има странични доходи, кола , имоти ...това ще повлияе ли на размера на издръжката и щщще се проточи ли във времето.
Въпрос 3 Ако го накарам да се съгласи да се  спорозумеем(малко вероятно Sadние никога не сме му били преоритет , та сега ли.....) Какъв е максималния размер на дете.Имам си две слънчица

Отговор 1 Зависи от натовареността на съда и процесуалното поведение на страните;
Отговор 2 Да.
Отговор 3 Колкото се споразумеете.

И извън въпросите ти- не зная какви са конкретните причини да искаш да се разведеш, но имаш ли на кого да разчиташ за помощ?? С две малки деца и едно майчинство не виждам как ще се справиш.

# 477
Пак за родителските права при раздяла след съжителство (четох всичко дотук) - все още сме заедно, но нещата не вървят на добре. Бащата иска детето ни - казва, че ако си ходя, ще е без нея (на 2,5г). Има къде да отида - при майка ми и братята ми, в голям апартамент. Досега бяхме при майка му. Имам работа, макар че вмомента съм в неплатен отпуск. По договор обаче съм на около 300лв. Доводите му са, че ни "гледа" и привидно нещата са ок. Обаче отношенията ни са охладнели и не ми се живее така. Подозирам и забежки. 1. Има ли някакъв, дори минимален шанс при дело бащата да получи РП? 2. Колко трае дело за получаване на РП? 3. Какви са обичайно правилата за общуване? Не искам издръжка.

# 478

Въпрос 2 Ако реша да докажа ,че той има странични доходи, кола , имоти ...това ще повлияе ли на размера на издръжката и щщще се проточи ли във времето.
Въпрос 3 Ако го накарам да се съгласи да се  спорозумеем(малко вероятно Sadние никога не сме му били преоритет , та сега ли.....) Какъв е максималния размер на дете.Имам си две слънчица

Отговор 1 Зависи от натовареността на съда и процесуалното поведение на страните;
Отговор 2 Да.

И извън въпросите ти- не зная какви са конкретните причини да искаш да се разведеш, но имаш ли на кого да разчиташ за помощ?? С две малки деца и едно майчинство не виждам как ще се справиш.

Ама те не са се женили...

# 479
  • Варна.....

Отговор 2 Да.

Ама те не са се женили...

Фактическата раздяла след съвместно съжителство, в следствие на което майката остава с две деца и разчита на майчински за отглеждането им е положение, на практика равнозначно на развод.
А ако смяташ, че някъде в отговора си към жената греша, моля бъди конструктивна в критиката си.
Останалото е спам.

Общи условия

Активация на акаунт