Консултации с адвокат/Темата на Пела!!!- продължение

• 77 725
  • 696
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна.....
Здравейте с БНД нямаме брак. Разделихме се още докато бях бременна. Не исках детето да има нещо общо с бащата по документи. Записах сина си на мое име. Сега ми пише, че ще прати адвокат да ме съди за бащинството на детето, каквото и да значи това. Желае да припознае сина си явно, а до колкото знам това става само след дело и решение за вземане на ДНК. На каква възраст трябва да  е детето за да му бъде направен тест? Как мога да го избегна? Нямах нищо против преди това писмо да вижда дето си, но дори при покани от моя страна и от страна на родителите ми при които живея) той за 5 месеца е видял детето 2 път и не едал нито лев (аз и не съм му искала). Нямам пари за адвокати, но ако се наложи ще го съдя. Не искам да има нищо общо по закон със сина ми. Трябва ли да извадя ограничителна заповед?????
До навършване на 1 год. възраст на детето или в 1  год срок от узнаване за раждането, бащата може да заведе такова дело.
Няма минимална възраст, за вземане на ДНК материал- това все пак е вземане на кръв, не операция.
Той има право в посоченият по- горе срок да заведе такова дело.
За както ти е ограничителна заповед? Той нали не го вижда?

# 556
  • Варна.....
Момичета, а понякога и момчета  Heart Eyesр
Много Ви моля, когато имате питане да го формулирате като конкретен въпрос. Понякога е невъзможно да се отговори на обърканите Ви постове.
Ако прочитате по няколко страници преди да зададате въпрос, би било чудесно.

# 557
Много ти благодаря, Таис! Надявам се да не съм те объркала с въпросите си. БНД реши, че иска да вижда детето, но какво става, ако аз не желая да му разреша? Ограничителна заповед ли ми трябва?

# 558
благодаря , Тайс , мисля  че разбрах каквото  исках . извинявай за обърканите и неянси въпроси - явно и аз съм такава на този етап.  bouquet

# 559
Добър ден! Рових , търсих но не намерих точен отговор и затова се извинявам за тъпият (може би ) въпрос  - какво се иска за завеждане на дело за издръжка , като документация . Ще съм Ви много благодарна , ако получа отговор и ще ми спестите доста време ( което и без това е кът )за висене по канцеларии .

# 560
  • Варна.....
Много ти благодаря, Таис! Надявам се да не съм те объркала с въпросите си. БНД реши, че иска да вижда детето, но какво става, ако аз не желая да му разреша? Ограничителна заповед ли ми трябва?
Не можеш да възпрепятстваш контакта с бащата.
Можеш само да го регламентираш, ако имате съдебно решение.

# 561
  • Варна.....
Добър ден! Рових , търсих но не намерих точен отговор и затова се извинявам за тъпият (може би ) въпрос  - какво се иска за завеждане на дело за издръжка , като документация . Ще съм Ви много благодарна , ако получа отговор и ще ми спестите доста време ( което и без това е кът )за висене по канцеларии .
Какво точно ще ти трябва ще ти кажа адвоката ти.
В общи линии- акта за раждане на детето, евентуално решение за развод/ако сте имали брак/, докяменти за твоите доходи. Асо имаш и за неговите. Документи за това какви жилища има той. Доказателства ако имаш извънредни раходи по отглеждането на детето.
И много други неща мотаг да се използват като доказателства.

# 562
Много благодаря за бързия и коректен отговор .   bouquet

# 563
Здравейте,Пела!
Преди известно време имах питанки тук при вас.
Но сега е вече доста сериозно.
Та значи накратко за мен и историята ми.Живях с човек без брак,имаме 3 годишна дъщеря,
преди година се разделихме,и оттогава досега неможем да водим нормални разговори,мислех че с добро става,
но съм се лъгала.Та момента за съдене ми се струва дошъл,бихте ли ми обяснили какви са стъпките,за да може да се разбере кой ще вземе правата и т.н.Явно някой друг трябва да го реши вместо нас,щом ние неможем.
Откакто сме разделени малката живееше при мен,докато август месец ми се наложи да изляза извън страната и понеже той неискаше да подписва декларация,се наложи той да я гледа като уговорката беше да е при него 3 седмици или от 05.08-29.08.09г.
След като се върнах аз исках да си я взема,но той ме помоли да я задържи още месец тъй като майка му принципно живее в Кипър,но се е върнала за месец в Бг и искала да я види,аз се съгласих оттам нататък,той неиска да ми я върне и ме заплаши че единствено съд може да ми даде детето.От 2 месеца насам съм я виждала веднъж за 15 минути.
Затова сега незнам как да действам.От месец живея на друго място вече имам и нов адрес,смених си го,на договор съм.
Въпросът ми е дали той може да спечели правата?Помогнете ми да мога да си взема детенцето
Съжалявам ако съм писала малко безразборно но подобно нещо ми е в главата така че се извинявам

# 564
  • София
Възможно ли е в хода на дело за промяна размера на издръжка то да се премести в друг РС поради промяна на постоянния адрес на майката и на детето, и какво е нужно да се направи?

# 565
  • Варна.....
Здравейте,Пела!
Преди известно време имах питанки тук при вас.
Но сега е вече доста сериозно.
Та значи накратко за мен и историята ми.Живях с човек без брак,имаме 3 годишна дъщеря,
преди година се разделихме,и оттогава досега неможем да водим нормални разговори,мислех че с добро става,
но съм се лъгала.Та момента за съдене ми се струва дошъл,бихте ли ми обяснили какви са стъпките,за да може да се разбере кой ще вземе правата и т.н.Явно някой друг трябва да го реши вместо нас,щом ние неможем.
Откакто сме разделени малката живееше при мен,докато август месец ми се наложи да изляза извън страната и понеже той неискаше да подписва декларация,се наложи той да я гледа като уговорката беше да е при него 3 седмици или от 05.08-29.08.09г.
След като се върнах аз исках да си я взема,но той ме помоли да я задържи още месец тъй като майка му принципно живее в Кипър,но се е върнала за месец в Бг и искала да я види,аз се съгласих оттам нататък,той неиска да ми я върне и ме заплаши че единствено съд може да ми даде детето.От 2 месеца насам съм я виждала веднъж за 15 минути.
Затова сега незнам как да действам.От месец живея на друго място вече имам и нов адрес,смених си го,на договор съм.
Въпросът ми е дали той може да спечели правата?Помогнете ми да мога да си взема детенцето
Съжалявам ако съм писала малко безразборно но подобно нещо ми е в главата така че се извинявам
Можеш да заведеш дело за опраделяне на ражим на лични контакти и упражняване на родителски права. Добре би било да предявиш и иск за издръжка. Искай и привременни мерки.
Едва ли бащата ще получи РП.

# 566
  • Варна.....
Възможно ли е в хода на дело за промяна размера на издръжка то да се премести в друг РС поради промяна на постоянния адрес на майката и на детето, и какво е нужно да се направи?
Не.

# 567
някои може ли да ми каже за издръжка присъдена от общината какъв е максималния размер

# 568
  • Варна.....
Издръжката, която общината плаща е до 80лв.

п.п. задавай си въпроси в темата за Консултации с адвокат!! тази тема

Последна редакция: ср, 07 окт 2009, 13:35 от tais

# 569
благодаря tais

Общи условия

Активация на акаунт