Консултации с адвокат/Темата на Пела!!!- продължение

• 77 618
  • 696
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте,

Мъжът ми взима 800 лв. чисто, осигуряват го на 1000, аз получавам около 400, осигуряват ме на 500 лв. Но от ноември месец излизам в майчинство, т.е. ще получавам 90% от тези 400 лв. за една година, след това ще съм на 220.  "Скъпото" същество днес ми изпрати есемес, че този месец ще ми прати по пощата 80 лв. издръжка за детето ми, още 80 лв. щял да плаща за второто ми дете, като се роди. Въпросът ми е - има ли вероятност да получа по-висока издръжка по съдебен ред или общо-взето това е, на което мога да се надявам?

# 436
Скъпа Пела Честит Рожден Ден!!!

Да си жива и здрава всичко най-хубаво ти пожелавам.Само с положителни емоции да е изпълнен живота ти.

Дълбок поклон пред това което правиш за всички нас във форума.

smile3525  newsm59  Flowers Rose  Flowers Rose  baloni  hbday

# 437
Здравейте! Моля за помощ за приятел. Той живее (живееше) с 9 месечното си бебенце и майката на детето без брак в апартамент на родителите му. Детето е припознато(ако това е точния термин), носи неговото име и в акта за раждане е вписан като баща. След поредния скандал, майката се изнася, взимайки и детето. Закани и заплахи започват да валят по телефоните към него и неговите родители - "Тя е майката и САМО тя ще определя, кой, кога и къде може да вижда детето, за доказателство-това ще се отнася и за родния баща на бебчето". Молбата ми е за съвет от кои институции най-бързо и ефективно приятелят ми да си търси правата за детето (РПУ, Социални служби, Прокартура...). Мисля, че ако не се предприемат съответните законови стъпки нещата се изопачат и ще стане по-трудно да се доказва че той се грижи за това дете, обича го, интересува се от него и иска да бъде част от живота му ( До момента отказите за виждане на детето са само по телефон или в присъствието на родителите /баба и дядо/, при изнасянето на багажа. Може би трябва да спомена, че за жилището в което живееха заедно нямат и съответната адресна регистрация (в смисъл само свидели могат да кажат, че живяха заедно там, като семейство) Надявам се, да помогнете със съвет за пътя.. Предварително благодаря!

# 438
lpp - С риска да прозвучи малко грубичко ще ти кажа.
1
Цитат
Моля за помощ за приятел
, ти си мъж или жена, ако си жена , какъв по точно е този твой приятел  newsm78
2
Цитат
След поредния скандал, майката се изнася, взимайки и детето
. Щом е имало скандал и щом се е изнесла, явно чашата на търпението вече доста е била приляла. Една майка с 9 месечно бебе, много трудно се решава да се изнесе , освен ако няма голяма основателна причина.
3
Цитат
Закани и заплахи започват да валят по телефоните към него и неговите родители
- това в конфликтна между личностна (тя и съпруга и )ситуация е съвсем нормална реакция, породена от нажажалата обстановка.
4.
Цитат
"Тя е майката и САМО тя ще определя, кой, кога и къде може да вижда детето, за доказателство-това ще се отнася и за родния баща на бебето".
  - за това е майка , за да решава.
 До тук моя човешки съвет е малко да се поизчака да се поуталожат нещата,т.е. напрежението което се е създало в тях, да отмине. Пък не се знае, може и да преосмислят грешките си и отново да се съберат(ако теб това те устройва) newsm78.

По същността на въпроса. Нито полиция, нито прокуратура могат да помогнат в случая. Единственото което може да се направи е да се заведе дело за род. права. Но дори и това да стане, бащата хич, ама хич да не се надява да го спечели и вземе детето. Единствено което може да му донесе едно такова производство е определяне на личен режим между  него и детето, което не означава, че в това време ще е сам с детето без майчето. В повечето случай в такава възраст на детето се определя личен режим на другия родител в присъствие на майчето поради възрастта на детето.
Адресната карта не играе роля в случая, нито пък свидетелите, че двамата живеели заедно.
Пак казвам. Най добрия начин в казуса е медиаторския. След като се успокоят нещата, нека да седнат и поговорят двамата, за да си изяснят отношенията и бъдещите планове и стъпки.

# 439
Моля за извинение, че пускам втори пост. Зададох си въпроса в тема "консултации с адвокат" с молба за професионален отговор и помощ. Човешките гледни точки по ситуацията са много и различни, аз търся правен съвет.   
Неща, които явно трябва да кажа:
Жена съм, на 37 години (твърдя, че съм отговорен човек с немалък житейски опит), приятелят в тази ситуация е моят първи братовчед на 26 години. Той е баща на детето с РАВНИ права в решенията относно него. Презумцията, че майката винаги е права и жертва е несправедлива и неоснователна!                       

# 440
Моля за извинение, че пускам втори пост. Зададох си въпроса в тема "консултации с адвокат" с молба за професионален отговор и помощ. Човешките гледни точки по ситуацията са много и различни, аз търся правен съвет.   
Неща, които явно трябва да кажа:
Жена съм, на 37 години (твърдя, че съм отговорен човек с немалък житейски опит), приятелят в тази ситуация е моят първи братовчед на 26 години. Той е баща на детето с РАВНИ права в решенията относно него. Презумцията, че майката винаги е права и жертва е несправедлива и неоснователна!                       

1. От човешка гледна точка - като ти е братовчед, стой на страна, и не се бъркай в техните взаимоотношения. Те са лични и никой няма право да се намесва. Не си в къщата им и не знаеш като се затвори вратата какво става.
2 От юридическа гледна точка  - порочети предходния пост, там където пише по същество на въпроса. Това е. Друго няма.

# 441
Здравейте.Доста изчетох , за издръжките.Но не намирам отговор,моля ви за съвет.С бащата сме разведени от 9 месеца определиха издръжка от 100 лева, но не я плаща.Пуснах изпълнителния лист уж в действие.Щеше да има дело , дал на съдия изпълнителя 200 лева като изплащане на издръжката и казал че ще си плаща редовно и така дело нямаше.Въпросът ми е като спре да плаща пак какво да правя,защото моят адвокат ми вика да не се притеснявам че имало време до навършване на18-те години на детето те щели да се трупат катo не плащал.А много добре знам че той няма да плаща.БЛАГОДАРЯ , предварително  bouquet

Последна редакция: вт, 11 авг 2009, 17:29 от natali 06

# 442
Здравейте.Доста изчетох , за издръжките.Но не намирам отговор,моля ви за съвет.С бащата сме разведени от 9 месеца определиха издръжка от 100 лева, но не я плаща.Пуснах изпълнителния лист уж в действие.Щеше да има дело , дал на съдия изпълнителя 200 лева като изплащане на издръжката и казал че ще си плаща редовно и така дело нямаше.Въпросът ми е като спре да плаща пак какво да правя,защото моят адвокат ми вика да не се притеснявам че имало време до навършване на18-те години на детето те щели да се трупат кат не плащал.А много добре знам че той няма да плаща.БЛАГОДАРЯ , предварително  bouquet
Пусни молба до СИ за запор на заплата,поискай и опис на имуществото на длъжника.Ще плаща,няма къде да иде,а и лихвите му се трупат

# 443
Здравейте.Имам няколко въпроса и се опитвам да намеря отговор.Моля да ми помогнете.Разведена съм и исках да изведа детето в чужбина,но бившият ми съпруг не се съгласи да разпише.Наех си адвокат и заведох дело.Преди 5 дена съда се произнесе в моя полза.И така аз спечелих делото.Но до ден днешен бивният ми съпруг или адвоката му не са взели решението на съда.Адвоката който ми беше на мен замина в чужбина и каза,че ако обжалват ще го замести колегата му.Интересно ми е до кога бившият ми съпруг и адвоката му могат да бявят взимането на решението.Аз знам,че след като вземат решението имат 14 дена в който могат да обжалват.Има ли вероятност когато замина някой ден това решение на съда да бъде заместено с друго.Така,че след това детето да не може да напуска България.Аз знам,че има и други майки в моето положение.На всички тръгнали да водят такива дела пожелавам успех.

# 444
Здравейте.Имам няколко въпроса и се опитвам да намеря отговор.Моля да ми помогнете.Разведена съм и исках да изведа детето в чужбина,но бившият ми съпруг не се съгласи да разпише.Наех си адвокат и заведох дело.Преди 5 дена съда се произнесе в моя полза.И така аз спечелих делото.Но до ден днешен бивният ми съпруг или адвоката му не са взели решението на съда.Адвоката който ми беше на мен замина в чужбина и каза,че ако обжалват ще го замести колегата му.Интересно ми е до кога бившият ми съпруг и адвоката му могат да бявят взимането на решението.Аз знам,че след като вземат решението имат 14 дена в който могат да обжалват.Има ли вероятност когато замина някой ден това решение на съда да бъде заместено с друго.Така,че след това детето да не може да напуска България.Аз знам,че има и други майки в моето положение.На всички тръгнали да водят такива дела пожелавам успех.
При решение на съда, той уведомява двете страни.Т.е изпраща по пощара преписи. Така или иначе, ще го получите. Вземането на решението от съда, не зависи от цъпруга ви и адвиката му. По пронцип, вие също можете да си го вземете от съда (деловодството по гр. дела), само трябва да знаете № на делото и състава. От деловодството ще ви издата копие. Казвам копие , а не препис. Не взимайте препис защото тогава ще се счита датат от която сте взели преписа, искаите само копие от решението.Срока за обжалване тече от датата на неговото получаване.
Не се притеснявайте, всичко е наред.

# 445
  • София
Здравейте!

Имам едно питане. Със сина ми пътувахме  за един месец в чужбина и бившия без проблем ми даде декларация. Сега имам възможност пак да заминем, но този път за по дълъг период от време някъде около 2-3 месеца. Мъжа ми категорично отказа да позволи отново детето да напусне страната. Какъв е другия вариант, да се опитам да получа разрешение да извеждам детето в чужбина?
Предварително благодаря!

# 446
запазена марка.Аз мога да споделя това което аз предприех за вас и всички други майки които тръгват да правят такава крачка.Моя приятел е легано пребиваващ в старана от ев.съюз.Той ми донеси документи за жилището което е наел и за трудовия си договор.Бившия ми сърпуг също категорично отказваше.Предовех документите на бъл.ез.Представих и заявление че желаем да сключим брак.И така подадох молба в съда.Но в молбата описах,че не искам да лишавам детето от контакт с бащата.Трябва да знаеш,че и разговора със социалните и по точно отдел закрила на детето е много труден.Но в нащия град много бързо насрочиха дата на делото.А най учидващото беше,че решението се взе за два дена сле първото дело.Ако решиш да предприемаш такава крачка се въоражи с търпение,нерви и солидни документи.Аз предложих на моя бивш да вземе детето за малко при него но той отказа категорично.
А по моя въпрос искам да споделя.Моя адвокат беше вел копие на решението,а другата страна не бяха го взели.Ами ако не отидат да го вземат или на адреса на бившия ми съпруг няма никой?така до кога могат да проточат нещата?Може ли това решение да бъде заместено с друго след време?Благодаря ви за помоща.

# 447
А по моя въпрос искам да споделя.Моя адвокат беше вел копие на решението,а другата страна не бяха го взели.Ами ако не отидат да го вземат или на адреса на бившия ми съпруг няма никой?така до кога могат да проточат нещата?Може ли това решение да бъде заместено с друго след време?Благодаря ви за помоща.
Дали е взел копие или не, няма значение. Трябва да го получите официално по пощата. Това се отнася и за двете страни.
Срока за обжалването тече от датата на получаването.

# 448
Здравей. Искам да те попитам: Колко струва (всичко, общо) един развод по взаимно съгласие, без адвокат с определена издръжка - 60лв. Просто искаме да се разведем а нямаме излишни пари за даване. Много ти благодаря предварително.

# 449
Здравейте, интересува ме следния казус, ще се опитам да бъда кратка. Имам момиченце на 5 години с биологичния баща не живеем заедно откакто тя беше на 5 месеца, не я е виждал от 3 години и половина. Водихме дело за издръжка още преди 4 години-осъдиха го на 35 лв издръжка, която не е плащал-не сме коментирали изобщо къде ще стои детето и кога има право той да я вижда- явно не го интересува-детето си е при мен. Така, обаче през 2007 г. сключих брак и до преди биологичния баща да разбере кой е съпругът ми беше съгласен, но срещу моята декларация, че съм взела парите от издръжката , той да се съгласи да даде съгласие детето да бъде осиновено от съпруга ми.Той подписа такава декларация-пред нотариус,НО не е вмъкнато изречението, че съгласието му не е свързано с материална облага и съответно съда отказва да я приеме, пък и той отказва да подпише вече декларация, след като е получил това което иска-отказ от издръжка от минал и в бъдеще период, както и от имотните му състояния. Не иска да я вижда, но пък и не иска да се отказва от нея- той е буквално изрод, защото даже и не се обажда да пита как е, твърди и пред мои приятелки, че цял живот няма да се оттърва от него. Не му искам парите, искам детето ми да е спокойно и да няма нищо общо с него.Тя приема съпруга ми за баща , вика му тате и се обичкат много и така. Въпроса ми е само с тая декларация за съгласие за осиновяване мога ли да му отнема родителските права, както и завинаги да няма достъп до нея. Никога не съм искала да крия кой е баща й , искам да знае истината, но как да й представя нещо, което го няма-той не се появява, за да ги запозная.Идва време и за училище, а тя даже и не си знае трите имена, защото искам да ги сменим и нали така трябва след като се отнемат родителски права. Когато ме преби ,детето като беше на 5 месеца ме заплаши, че ще я отвлече и повече няма да я видя и оттогава живея в стрес, въпреки че то се видя че не му пука за детето, но за да тормози мен би го направил-та той сигурно няма и да я познае,ако я види.
Моля кажете ми на какво основание мога да му отнема правата и дали само нашият Съд в Русе нещо не е наред.
 Извинявам се,но имам още един въпрос - има ли право той изобщо да я вижда , да я взема и дали би могъл да ме съди затова, че един вид аз съм му забранила да я вижда, което не е така, но след лъжесвидетелите за издръжката които докара, незная на какво още е способен и много се притеснявам да не дойде някой съдия и да каже той трябва да я взема при него, а тя дори не го познава изобщо. Отново ви благодаря

Общи условия

Активация на акаунт