Възмутена съм от тези цени.............

• 41 133
  • 292
  •   1
Отговори
# 135
В България бутици на известни дизайнери за съжаление няма и не могат да се правят сравнения.
Една Макс Мара не може да бъде представителна извадка.
По принцип- цените на новите колекции са на почти  едни и същи цени в Европа. В Лондон са малко по-високи, но не и с 50 %.

# 136
  • София
Що пък да няма? Има Ескада, Версаче, Ермано Шервино, Полини, D&G, мултибрендовите Trend Box и Garde Robe и т.н.

Последна редакция: нд, 02 ное 2008, 21:13 от Serpentine

# 137
predi dve tri sedmici vlizam v mola v Sofia v magazina na diesel  i iskah da si kupq minalogodi6nite mi obuvki za6toto bqh strashno dovolna i estestveno imashe gi vuobshte cqlata im stoka be6e minalogodishna no kakto i da e tova ne e ot tolkova golqmo zna4enie po  vajnoto e 4e obuvkite struvaha s 20 leva po skupi puk sa star model v kraina smetka se prejalih i si gi kupih za6toto mi bqha adski udobni no mai sglupih poneje tezi ne6to mi propuskat qvno sa gi vnesli ot nqkude drugade a na vuprosa mi za6to  prodavat stara stoka na takiva ceni prodava4kite zapo4naha da me uspivat s razni prikazki ot hilqda i edna noshti 4e minalata godina e imalo mnogo broiki i za tova sa bili na po niska cena kakto i da e mai poprekalih s obqsnenieto no ne smqtam 4e e korektno sprqmo klienta da se opitvat da lujat taka poshlo horata o6te nqmame tozi na4in na mislene kato zapadniq evropeec v momenta jiveq v germania i  tuk na kraq na sezona se prasvqt takiva golemi namaleniq 4e vinagi moje6 da si kupi6 ne6to na snosna cena i kachestveno

# 138
Ама такива изпълнения със сезоните намаление и аз съм виждала.Говорим за един обикновен магазн за български обувки.Пролетта гледах едни обувки не се наканих да ги купя-много особен цвят са.Лятото бяха намалени кажи речи с 50% ама си мислех като дойде есента тогава ще ги купя.И отивам сега преди 2 седмици и О, чудо... сезонното намаление е изтелко и обувките от "старата" колекция..на цената на тези от "новата" .

# 139
Що пък да няма? Има Ескада, Версаче, Ермано Шервино, Полини, D&G, мултибрендовите Trend Box и Garde Robe и т.н.
Има магазини, в които се продават тези марки, но не съм чувала да има представяния на колекцията на Версаче есен зима, например. Говоря за бутици. Макс Мара , Ескада и Версаче  - ОК. Аз имах предвид Шанел, Ив- Сен Лоран, Долче и ГАбанна, Армани и т.н.
Абе ...някой беше казал, че ако в един град няма  бутик на Вюитон- не ставал за живеене:-)

# 140
Добре се посмях с вас..  Joy

До Монахинята, Славче и всички, които вярват, че цените са оправдани и качеството предполага дохода: Имам панталон BCBG Маx Azria за $50 от самият им магазин. Имам блуза Armani za $35 от мол-а. Яке Ралф Лорън за $100. Имам обувки Найн Уест за $15, дънки Ливайс за $29... Да продължавам ли? Мислите ли, че имам имитации в САЩ на собствените им марки?  Laughing Или по-скоро теорията ви за цената и качеството издиша някъде? Точно заради хора с мислене като вашето цените в България са такива. Тук всеки може да си позволи всичко, но ако си прави сметката и пазарува на разпродажби е повече от далаверско. Чували ли сте за Черния петък след Денят на благодарността? В този ден от годината цените са с 50-90% офф и производителите излизат на червено (черно), т.е. печалбата идва от този ден нататък, заради оборота. Търсенето определя предлагането.
Отделно има магазини като Ти Джей Макс, който бе споменат по-горе, Рос, Маршалс и т.н. Има и Нордстром Рак с дизайнерски облекла офф дъ трък, т.е. току-що взети от колекциите в Нордстром на 60% по-малко.  От там имам дрехи от ревюта за по-малко от 150 долара.

Изводите?

Цената не определя качеството.
Качеството не определя цената (пазарното търсене го прави).
Българинът е птица упорита - беден, но марков.
По света е точно обратното в повечето случаи.
Марките са достъпни за всеки. Макс Мара е плюнката на Би Си Би Джи, но палтенцето им струва колкото 3 палта на БСБГ. И има балами, които купуват.. Затова цените са такива.
Такива и ще си останат.

ред: Надявам се става ясно, че това са просто примери - не се хваля, опазил ме Господ.. Наскоро писах за цените и марките в една тема - има много издънки сред марките, аз не робувам, по-скоро купувам от интерес. И доста често се разочаровам, повярвайте ми - всичко е илючзия и правилно пазарно сегментиране.. Много ми е смешно някой като каже, че марковото си личало.. Личи след изпирането, преди това всичко е само догадки..

# 141
  • София
ОК, явно всички трябва дружно да емигрираме в САЩ.

# 142
 Не, жалко за необмисления сарказъм.

По-добре всички да цените парите, които имате, за да се продават стоките на поносими цени. Но магарето се товари докато може да носи.

# 143
  • София
Е, ако под ценене на парите ни се разбира да отскачаме периодично отвъд океана за дрешки, за да бойкотираме родните търговци, не мисля, че накрая ще ни излезе толкова изгодно.

# 144
Гърция, ибей, онлайн пазаруване..

# 145
  • София
Ами онлайн пазаруването за козметиката го прилагам с пълна сила, но за дрехи се разочаровах - нито бяха евтини, нито толкова хубави, като на снимките, предпочитам да видя и пипна, както се казва. Както и да е, напълно съм съгласна с това, че цената не е толкова определяща за качеството, там се намесват и други ценообразуващи фактори, но в крайна сметка всеки има правото да избира как, къде и кога да похарчи парите си. Единствената причина, поради която бих пазарувала навън, вместо тук, би било по-голямото разнообразие на предлаганите стоки и марки, нищо друго.
Между другото, родните вносители отчитат именно пазаруването навън като най-голямото предизвикателство пред бизнеса им.

# 146
Нямам намерение да споря, всеки си шета на ума. Ако живеех в България нямаше да си харча парите там и обясних защо, дано е било полезно за някого.

Само на мен ли ми е кафяв форума?!  Shocked

Последна редакция: пн, 03 ное 2008, 07:14 от Ева на сцена

# 147
Само на мен ли ми е кафяв форума?!  Shocked

Не, на всички.
Подфорумът е брендиран от НесКафе за един месец.
Сменени са само цветовете, подредбата е същата.
Освен, че е странен, защото е различен, има ли нещо, което ви притеснява? Съвсем искрено ми е питането.

# 148
Надявам се, че въпросът ми не е прозвучал като оплакване - помислих, че имам бъг някакъв.. Иначе не ми допада, защото съм свикнала с контраста синьо-черно и тези букви са с една идея по-малко четливи. Не хленча, отговарям честно, на мен не ми пречи изобщо.

# 149
Макс Мара е плюнката на Би Си Би Джи, но палтенцето им струва колкото 3 палта на БСБГ.
Защо мислиш така?

Общи условия

Активация на акаунт