Спане по гръб или настрани?

• 21 071
  • 207
  •   1
Отговори
# 60
Аз преди да родя дъщеричката си изчетох доста материали за това и го обсъдих с разни познати в чужбина,  след това реших да слагам детето си само по гръб  заради Синдрома на внезапната смърт. От самото начало  спеше само по гръб, не сме имали никакви проблеми, дори и да връщаше по малко понякога тя сама си обръщаше главичката настрани. Сега живот и здраве като се роди бебчо пак ще го слагам по гръб.  Simple Smile

# 61
Е, как да не се объркам...90% от жените тук са слагали децата си настрани, а съвременните педиатри препоръчват по гръб. Сума ти хора казват, че децата им са се задавили и след това не искат и да помислят да оставят децата по гръб... Но чуваме и мнения за деформации на черепа или луксации, но нищо от това май не е научно оправдано... Просто не мога да реша.

всъщност аз не виждам сума ти деца да са се задавили, а сума ти майки, които изтъкват това като причина за спането настрани. всъщност, има доста материали за възможността едно бебе да се задави така - обикновено това са бебета с проблем - било то рефлукс или дихателен проблем. както и другите майки са ти написали, а и го пише в медицинските статии, бебетата си извръщат главата настрани, а не гледат право нагоре, когато лежат по гръб. затова казах, че реално, ако се базираме на доказани данни, спането по гръб е единствената здравословна опция. ако беебто е с проблеми, тогава вече за много неща се търси лекарско мнение.

# 62
  • Испания и Стара Загора
Първите 3-4 дни го слагах настрани,.После майка ми ми каза,че е най добре да спи   по гръб,заради риска от синдром на внезапната смърт при новородени.Педито нищо не каза по въпроса. Peace

# 63
каката я слагах настрани,но тя винаги се обръщаше сама по гръб,а сега малчо още отначало  по гръб

# 64
ами принципно настрани я слагах в началото , но тя все успяваше да се обърне по гръб

# 65
Голямата дъщеря я слагах настрани,като поотрасна сама си се обръщаше на гръб.А малката спеше по корем(и още заспива така),това беше единственото спасение от коликите Peace

# 66
Синдрома на внезапната детска смърт е спаднал с цели 50%, след като са започнали да слагат децата да спят по гръб във Франция.
Виктор го слагах да спи по гръбче, докато той не започна да се върти както иска.
Пусни едно търсене в Гугъла.

# 67
  • София
Е, аз точно заради търсенето в Google пускам тази тема... Защото в България масовата практика е настрани.

# 68
  • Разград
Аз винаги съм слагала бебчетата ми да спят на една страна. Малкият дори и сега продължавам да го слагам така.

# 69
Е, как да не се объркам...90% от жените тук са слагали децата си настрани, а съвременните педиатри препоръчват по гръб. Сума ти хора казват, че децата им са се задавили и след това не искат и да помислят да оставят децата по гръб... Но чуваме и мнения за деформации на черепа или луксации, но нищо от това май не е научно оправдано... Просто не мога да реша.
Кой съвременен педиатър препоръчва това?
Няма никаква логика.
Това, че черепа се деформира е самата истина.
Голямата ми дъщеря се роди с пукната лява ключица,
и поради тази причина спеше двайсетина дена само на дясно.
...главата й се беше деформирала. Да.
Не случайно трябва да се редува спането на ляво и на дясно.
Почти на всяко хранене бебетата заспиват.
...а почти след всяко хранене се случва да върнат и мляко.
...тръпки ме побиват, като си помисля какво може да стане
тогава, ако бебето спи по гръб и родителите не го чуят...
Не само, че трябва да е настрани, ама и трябва
да е подпряно с нещо, че да не му се извърти главичката.

Последна редакция: сб, 01 ное 2008, 16:33 от Руска

# 70
  • София
Американската асоциация по педиатрия препоръчва бебетата да спят само по гръб. И както каза emoli, ако пуснеш един сърч в Google, веднага ще ти излязат безброй отговори - ПО ГРЪБ.

# 71
Американската асоциация по педиатрия препоръчва бебетата да спят само по гръб. И както каза emoli, ако пуснеш един сърч в Google, веднага ще ти излязат безброй отговори - ПО ГРЪБ.
Shocked Да бе! Верно! ooooh!
...и Гугъла се е сдухал нещо ooooh!

Със спането по гръб съм съгласна само,
ако е в нещо като столче за кола...да е повдиганато от кръста- на горе...

...autumnsphere , не знам какво да ти кажа....
Акушерките в болницата, както и педиатърката ми,
винаги са ме съветвали да си слагам децата да спят настрани.

....и намирам логика в това...

# 72
Какво му мислите толкова ... Като искате да го слагате по гръб - след ядене ще го подържите малко, да мине около половин час и тогава го слагайте да спи по гръб. Просто като го кърмя през нощта и ми се спи не ми се чака много и тогава го слагам настрани.

# 73
Редувах , а по гръб си се обръщаше сам.

# 74
Първите месец два и аз го слагах на страни, като всеки път сменях посоката  Peace И без възглавници само с пелена под главичката.

Общи условия

Активация на акаунт