Хей, АПРИЛче, я се усмихни и пъстрата пролет посрещни!

• 16 027
  • 314
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Звездица , ти нали обясни на госпожата , че детето не е ходило до сега на дг ? Поговори с нея ако може заедно да работите , за да може детето да свикне по - бързо . В коя дг сте ?

# 121
  • София
Звездица , ти нали обясни на госпожата , че детето не е ходило до сега на дг ? Поговори с нея ако може заедно да работите , за да може детето да свикне по - бързо . В коя дг сте ?
да, госпожата знае, а дари е единствената нова в групата. всъщност това е ясленска група преминала в детска градина с няколко нови попълнение но Дари е едно от последните.
ние сме в 48 одз, в район сердика. много ме е яд че не поисках телефона на г-жата Бързакова , можех да звънна по тел към 11 само да разбера как е.... Cry

# 122
  • София
ако я оставиш да спи там , можеш да я вземеш по - раничко , към 15.30 . Имай предвид , че може днес и да не заспи от притеснение , че може да я оставите там . Също така може и почти нищо да не яде , а довечера да ти направи няколко скеча и тръшканици , за да провери дали не са се нещо променили нещата . Ти я карай по - спокойната , говори много и ще имаш положителни резултати . В крайна сметка си имаш вече ученичка вкъщи и това си е една малка гордост . Поздрави и прегръдки .

# 123
  • София
ако я оставиш да спи там , можеш да я вземеш по - раничко , към 15.30 . Имай предвид , че може днес и да не заспи от притеснение , че може да я оставите там . Също така може и почти нищо да не яде , а довечера да ти направи няколко скеча и тръшканици , за да провери дали не са се нещо променили нещата . Ти я карай по - спокойната , говори много и ще имаш положителни резултати . В крайна сметка си имаш вече ученичка вкъщи и това си е една малка гордост . Поздрави и прегръдки .
благодаря ти мила  Hug тя ми е с атопичен дерматит  и притеснението ми е да не се обостри на нервна почва.
ще видим, дано да не е така .
още веднъж благодаря за съветите  Hug

# 124
  • София
звездица, и аз да ти кажа да не показваш пред нея, че се притесняваш. Питай я как е минало, как се е чувствала, но говори само хубави неща за градината, защото усещат когато ние се притесняваме. Дано бързо свикне и се сприятели там! Praynig И според мен е по-добре да ходи на половин ден докато свикне (аз още съжалявам, че Емко като тръгна на ясла само 2 дни беше до обяд, а беше и много по-малък Sad).

# 125
Здравейте,

Звездица, стискам палци Дари бързо да се адаптира и свикне с дечицата, сигурна съм, че ще дойде момент в който ще започне да ходи с желание. Ние също по-късно тръгнахме на градина, първите два дни казваше, че му харесва, после казваше, че не иска да ходи, сега вече посвиква с промяната. Все още малко ни е трудна раздялата, лесно се разстройва ако има дете, което много плаче и се тръшка, но пък лелите и учителките се невероятни, наистина имат подход и успяват да върнат усмивката на личицето.

Искам да питам Пипи06 за съвет, а също и мнението на останалите, става въпрос за учене на английски език, дали е по-добре да се научи първо добре българската азбука, и след това да се преминава на английската или може едновременно? И също ходят ли от градината вашите дечица на английски, по какви книжки учат и преговаряте ли наученото в къщи? Понеже аз за сега дори не мога да разбера дали са учили песничка през деня или са рисували? Също ако сте с добри впечатления от някоя конкретна система за учене на английски от най-малките да ми препоръчате.
Благодаря предварително и поздрави на всички   bouquet

# 126
  • София
Веси, за английския, докато бях бременна с Емко си мислех като родя да му говоря на анлийски. После се разубедих - то някакси ти идва отвътре да си му говориш на родния ти език, но сега пък доста съжалявам. После в градината - и аз така съм чувала и чела, че е по-добре да се научи родния език и после другия, за да не се обърква детето. И не го записахме тази година. Но като се прибере в къщи, без да сме го питали, ни обяснява г-жа Мила как ги учила да казват 'д' м/у зъбите, явно е чул каквото се обяснява на другите и го е запомнил. После аз му казах няколко думички, той повтаря, дори ме пита за други как са. Та догодина сигурно ще го запишем, а сега зимата ще се постарая аз малко да го позанимавам (януари и февруари, а може би и март го спираме, та ще си е в къщи и без това трябва да му мисля занимания). Та моят съвет е да пробвате, ако видиш, че няма интерес нищо не пречи да го спреш. А и доколкото знам те учат само произношение - думички, песнички, не ги учат да пишат и разпознават англ. азбука. Т.е. това не би трябвало да пречи на заучаването на кирилицата.

# 127
  • София
звездица, и аз да ти кажа да не показваш пред нея, че се притесняваш. Питай я как е минало, как се е чувствала, но говори само хубави неща за градината, защото усещат когато ние се притесняваме. Дано бързо свикне и се сприятели там! Praynig И според мен е по-добре да ходи на половин ден докато свикне (аз още съжалявам, че Емко като тръгна на ясла само 2 дни беше до обяд, а беше и много по-малък Sad).
веси, ваня, благодаря за подкрепата  Hug страхотни сте, дано свикне. и аз така съм решила да е поне в началото до обяд но да видим...
иначе за английския Дари пък категорично не иска да ходи на английски. не знам дали и разбира тиквето но няма да я насилвам, като види другите деца и ако й е интересно тя сама ще покаже.

# 128
  • Пловдив
Относно ученето на чужди езици от деца, мой преподавател в университета ни е казвал, че в някои страни не се учи друг език до 12 годишна възраст. Мисля че е малко крайно,но той е психо лингвист и казваше,че езикът на народа е духа на народа и човек през първите 7 год формира своя възглед за света благодарение на родния език. Децата,започнали по-рано да учат чужд език,както и билингвите имат повече проблеми с формирането на ценностната система. Сега мойто мнение- аз също не го записах на английски,защото вярвам,че в тази теория има нещо вярно. Научила съм го на 10-12 думи, но нищо повече. Има време да изучат всичко- сега да слушкат и да играят.ПС: Аня, благодаря, че ни включи в списъка с Априлчета. Незнаех, че сме най-мързеливите т.е.че е роден толкова късно след термина. Поздрави за темите-много са полезни и интересни!!!

# 129
  • София
Незнаех, че сме най-мързеливите т.е.че е роден толкова късно след термина.
Мда, така се  оказа, че е най-късно роденото априлче спрямо термина. Grinning

# 130
  • София
относно англ. ез . както и другите допълнителни дейности - децата все още не осъзнават какво точно е това . Някои се страхуват да ходят при други госпожи , в други кабинети , други деца пък ходят с голямо желание . Зависи до колко е адаптивно едно дете . Иначе занятията са по 20 мин. под формата на игра . Засега някои , които ходят от месец - два , знаят вече и да броят до 10 на англ. ез . А по принцип числата и математиката в първа група са заложени през второто полугодие . Тъй че те броят с думи , но реално не осъзнават какво точно е това . Демек се губи смисъла . Мартин не ходи на английски . Обаче децата от групата ходят . И той онзи ден ми заяви , че иска да ходи на Иглиски , защото му казали , че не е записан . Той се обидил . Та сигурно ще го запиша от януари .

# 131
  • София
Здравейте,

Звездица, дано се адаптирате бързо Peace, усспех!

Ние сме записали Лази на танци и плуване. Смятам , че е рано още за чужд език, някъде към 1 клас - да, може, но сега нека да играе, да ходи на спорт. А и аз искам той да учи френски, английски ще научи без проблем дет се вика само от ТВ предавания, а съм и привърженик на изучаването на руски - много искам децата ми да знаят този език (руската литература -  научна, художествена, абе всичко им е ...страхотно).
Днес при нас в градината ще идва дядо Коледа - да видим какво ще му донесе Thinking. В градината имаше подписка - дали да се съберат пари и да се купят еднакви подаръци за момчетата/момичетата или всеки да си занесе. Майките гласувахме за еднакви. Дадохме пари та да видим какво са им взели. Лази много се вълнуваше сутринта.

Ванче, вие зашо ще спирате Емко след НГ от градина?

# 132
  • София
Ванче, вие зашо ще спирате Емко след НГ от градина?
Финанси. Confused Но решихме, че е по-добре да го спрем за малко, отколкото да започвам работа, ще ми се Дани поне до 2 год. аз да си го гледам.

След малко е и на Емко тържеството в градината, тази година за пръв път има и стихче. Май се вълнувам повече от него. Довечера ще кача снимки. Wink

# 133
Здравейте,
Момичета, благодаря ви за изказаното мнение за английския.
Аз също мисля да изчакам още известно време, за сега мисля, че в градината
са записани половината деца на английски.
Жалко, че в нашата градина единствената
възможност за спорт е гимнастика, и тя се провежда на същото място, където и заниманията.
А вечерно време забелязвам, че има невероятна енергия за изразходване, явно в градината
наистина кротуват, обаче в къщи ... Да не говорим,че вчера в петък, вече беше върхът на
лошо държане от страна на Марти, всяко мое предложение или молба за нещо не се изпълняваше,
дори  това, че му се скарахме всички и дори го наказаме нямаше полза.
Заяви ми "а колко ми е добре да съм наказан"...
Сигурно, това поведение е нормално, но кажете при вас как е?
Има ли понякога такива ситуации, да прави нарочно всичко наопаки и как се справяте?
Защото аз вчера определено не успях да се справя ... Cry

Поздрави

# 134
  • София
Има ли понякога такива ситуации, да прави нарочно всичко наопаки и как се справяте?
Забелязвам, че и Емко навлиза в някаква такава фаза. Досега той беше кроткото дете, дето си играе само и не търси много внимание, докато сега Дани става по-самостоятелен, заиграва се сам, а Емко имаше няколко вечери подред  ooooh! - само бели, кажа нещо, той се прави, че не е чул, дразни Дани. Направо в чудо се бях видяла, защото с баща му умишлено се стараем да не му се караме за всяка дреболия, че е по-свит характер и да не се стеснява още. Сега последните 2-3 дни ме слуша, но при нас може да е и вид ревност.

Общи условия

Активация на акаунт