Мами в Белгия - 7

• 27 620
  • 287
  •   1
Отговори
# 180
започнахме да спим горе-долу по цяла нощ, след като той навърши 3 години!!!
ай стига де какво съм ти направила  Laughing

# 181
освен другите "екстри" като високо кръвно,които се получават от повечкото килограми и разкъсванията при раждане са по-големи.

А най-великото обедно меню, предлагано от детската кухня беше супа от кренвирши!!!!!! Ние затова я пропуснахме.

Аз качих 19кг, кръвното ми беше нормално към ниско, нямам никакъв шев, дори и вътрешен и родих като по учебник. Така че мисля си, че всичко е индивидуално. Но мисля че докторите може да са по-деликатни и да не ни стресират с тези килограми и да отидем да раждаме с нагласата че всичко ще е трудно и с усложнения защото сме качили много кг.

А за кухните в БГ - моята леля работеше в администрацията на една частна кухня. Аз съм взимала когато сме били там. Храната беше невероятно вкусна,разнообразна и най-важното качествена. На всичкото отгоре за без-пари. Мисля че плащах 2лв. на ден без да съм абонирана. Дано да има повече такива. И наистина както казва  Just всеки трябва сам да решава какво да дава на детето си. Аз лично гледах да й приготвям обедните пюрета в къщи. Купувах рибните че не ми се занимаваше и винаги имах запаси ако не съм приготвила нищо или ще сме навън. Не че имаше голям ефект от това - сега е злояда и яде 5 неща  на кръст Close

# 182
искрено завиждам на мамите които взимат от кухнята в смисъл такъв че не трябва всеки ден да мислят 1-во 2-ро и 3-то , от друга страна и аз има нямам много вяра какво слагат там , като знам как всеки гледа да спести някой лев , но пък за сметка моя дребния всичко яде , сигурно и супата от кренвирши няма да му се опре  Mr. Green / тази супа ме уби направо  Crazy/

момичета знаете ли за някакъв бг магазин в антверпен , вчера прочетох в газет фан антверпен че имало такъв там и то голям , има и адрес , мислим да го посетим скоро

# 183
момичета знаете ли за някакъв бг магазин в антверпен
Знам че имало някакъв склад на едро, ама дали не беше в Гент, не помня  newsm78

# 184
  • Overijse, Belgie
Абе аз за килограмите не съм се много много стресирала, ама по принцип съм склонна към напълняване...Няма да ми е приятно 1 година след раждането да съм още дебела Sad Все пак не сме само майки, а и жени...А съм такъв фен на сладкото, което не мисля, че дава много полезни вещества за бебето Wink

Иначе говорих за държавната детската кухня в Габрово - за другите градове нямам впечатления. Но все пак менюто трябва да е одобрено поне от МЗ (визирам супата от кренвирши и добаването на захар и сол в храната на най-малките... newsm78 Много майки вземаха, а не бяха доволни...Това ми беше чудно, но явно когато децата са злояди е голяма мъка да готвиш и то да не яде. Мартин поне хапваше всичко - аз купувах, заек, сьомга, варих ги , пасирах ги и замразявах във формички за лед и след това, когато трябваше да яде месо, просто задушавах различни зеленчуци...Понякога имах чувството, че няма изхранване това дете Wink Дано и второто да е такова, че доста злояди съм виждала и хич не е лесно!

Олеееее, видях как бебето ритна  Grinning Laughing Досега не ми беше "надигало" корема  Laughing

# 185
Олеееее, видях как бебето ритна  Grinning Laughing Досега не ми беше "надигало" корема  Laughing
Joy  preggo Страхотно  Joy

Да, знам че в държавните кухни положението е различно. И моето дяволче ядеше всичко до две годинки и половина горе-долу и после спря. Ужасно е. Как не й омръзва едно и също, не знам  Thinking

# 186
Благодаря ви за хубавите думи!Бях започнала да се шашкам вече.До сега съм качила 16 килограма,знам ,че е доста но всичко ми се лепи SadС първата бременност качих 27 и с това се успокоявам,че сега съм малко по добре.Все пак липсва ми движение и това си оказва влиянието.Ако бях в Бг все с някого щях да се разхождам,а тук по цял ден в къщи SadНе обичам да се разхождам сама.
Бонни,и нашето момиченце е много трудно за отглеждане.Изобщо не иска да спи.Вечер стои до 11,30-12-00 часа.Ако се опитаме да я сложим по- рано става нещо страшно ooooh!Такива ревове и писъци не мога да опиша с думи.Чак се замислям като се роди Виктор какво ще правим,тя със сигурност ще го събужда и тогава тежко ни #Crazy

# 187
Бонни,и нашето момиченце е много трудно за отглеждане.Изобщо не иска да спи.Вечер стои до 11,30-12-00 часа.Ако се опитаме да я сложим по- рано става нещо страшно ooooh!Такива ревове и писъци не мога да опиша с думи.

Ooooo, това е много късно. И сигурно сутрин спи до късно. Трябва да се опитате да й обърнете режима. Това е много изморително за вас. Особено сега за теб.
Вие в кой град живеете?

# 188
Jeje, има български магазин в Антверпен, аз съм си купувала от там :
Bisschopstraat 17 Antwerpen, близо е до централна гара и Акватопия, ако ти е познато

има и българско кафе - Taverne Relaxy, Brederodestraat 116, Antwerpen, но за него научих и аз онзи ден от Газет ван Антверпен. Мисля да го посетим скоро. Кафето е на същите собственици Росен и Анелия, както и магазина.
Скоро ще откриват и Български културен център на Lange Dijkstraat 18. Във вестника пише, че ще има музика, танци, филми и дегустации  на вина Mr. Green Само в Антверпен живеят 948 българи, хубаво ще е да има такова място.

# 189

точно него имах предвид , я кажи добре ли е зареден , как са цените?

# 190
Цените са двойни на тези в България, но пак е доста евтино. Дали е зареден??? има бири Каменици и шуменско, няколко вида вина, алкохол. Цигари - няма
Отделно за хранителните стоки има почти всичо българско, баници, луканки, саламурено сирене, Зрънчо  Mr. Green , боза, вафлу Мура...
Сега ми се приядоха много неща, извинявам се на бременните мами  Blush

# 191
защото ние ходихме в Брюксел в Балкани но там нямаше нищо почти

# 192
Здравеите и от нас  Heart Eyes много сте писали ,не мога да ви из4ета  Laughing.Ние ходихме в клуб4ето "кидс фактори" ,бе6е страхотно ,поне на малката и хареса многоооо Grinning.Събота има6е по-малко деца за разлика от неделята(както бе6е споменала бони) ,об6то взето ми хареса обстановката ,като се има впредвид ,4е покраи нас такива клуб4ета няма  Close,но без кола трудно се стига до там  Sad .Аз ве4е запо4нах с украсяването ,само елхата ми остана да  сглобя и да наредя  Simple Smile и сега и туи 6те свър6а...

4ерна роза и ние сме като вас наи- рано си ляга в 23h,яденето е трудно някои  път яде ,някои път не ,манджите на по- едри пар4енца не ги дъв4е ,а може.Както и да го въртя по- рано от 22h не съм успявала да я приспя.Сутрин в 8h е на линия,през деня прави 2 сиести по 30 мин някъде ,ако е много изморена понякога и 4Ас  .От както проходи ,не мога да я вържа в коли4ката -или на ръце или 6ляпа напред или накъдето си е наумила -деца кво да ги праи6, ве4е вси4ко искат сами да правят  Sunglasses .Като тръгне на у-6Те си мисял ,4е не6тата 6те се наредят.

Последна редакция: нд, 16 ное 2008, 20:16 от Shakira26

# 193
  • Overijse, Belgie
Черна роза, 16 кг не са малко, но не са и тоооолкова много! Мисля, че не трябва да се притесняваш. За мен всичко до 20 кг е приемливо Wink А и пак си мисля, че това че всичко ти се лепи в момента не е във формата на тлъстини, а може би събираш вода! 10 дни преди да родя така се бях подула, че не вярвах, че някога ще си видя пак кокалчетата на глезените! Но на 3-тия ден след раздането и глезените, и китките си ми бяха като преди Simple Smile

Вчера си купих една риза за бременни от Н&М, тип "прегърни ме"...Много ми хареса, защото не беше като палатка, ама въпреки това приличам на зелка с нея  Laughing

# 194
Шакира, много се радвам че ви е харесало клубчето. Някой път може да се засечем там  Wink Или да отидем до Ватерлоо - там има повече забавления. Tada .

Общи условия

Активация на акаунт